Meb.k12.tr altyapı değişmiş!

Kodla Büyü
---Okul Web Sitesi Yönetim Paneli ile bakanlığa bağlı tüm kurumların web sitelerinin aynı standartta olma süreci 15 Kasım 2012 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecektir. 01.01.2013 tarihi itibariyle FTP erişimleri sona erdirilecektir. Bu nedenle kurumlar tarafından site yedeklerinin alınması gerekmektedir.

bu ne demek ? yönetim paneli ile ilgili bir kullanım kılavuzu falan varmı?

spring' Alıntı:
---Okul Web Sitesi Yönetim Paneli ile bakanlığa bağlı tüm kurumların web sitelerinin aynı standartta olma süreci 15 Kasım 2012 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecektir. 01.01.2013 tarihi itibariyle FTP erişimleri sona erdirilecektir. Bu nedenle kurumlar tarafından site yedeklerinin alınması gerekmektedir.

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurul ... aslari.pdf

ben ilk giriş işini okuldan yapmıştım. şimdi eve geldim ve ıp numarası değiştiği için girişime izin vermiyor . e mail adresinize mesaj gönderilecek diyor. ben şifreyi bilmiyorum ne yapmalıyım şimdi?

umutozturk51' Alıntı:
arkadaşlar biraz önce nuray hanım ile görüştüm çalışma varmış unutulan şifreler ile ilgili en geç 1 saat içinde sorun çözülecekmiş.
aynısını banada söyledi bekliyorrum

ben ilk giriş işini okuldan yapmıştım. şimdi eve geldim ve ıp numarası değiştiği için girişime izin vermiyor . e mail adresinize mesaj gönderilecek diyor. ben şifreyi bilmiyorum ne yapmalıyım şimdi?

Re: Okul Siteleri GÜNCELLENECEK!

poet' Alıntı:
Halk Eğitimi merkezindeki arkadaşlar birşey yaptınız mı konuyla ilgili? meb.gov.tr kullanıyorduk biz ama o siteler ne olacak acaba?

Değiştiriyoruz hocam. gov.tr olması sıkıntı deği, aynı zamanda k12.tr adreslerimizde vardı. gov.tr dinamik içerik hazırlayabilmemiz için bizlere tanınmış bir öncelikti. artık k12.tr kullanıp, gov.tr'yi buraya yönlendiririz.

Her ne kadar tasarım facia ötesi olsa da, ben geçip dırdır dinlemekten kurtulacağım. Yok o olmamış, bu şöyle olsun diye kimse söyleyemeyecek.

Kendinize iyi bakın, görüşmek üzere.

bizim okul ilkokul oldu ancak ilköğretim yazıyor. kurum kodları değiştiktn sonra yeniden alan mı almamız gerekiyordu. şu an için ne yapacağız eskisiyle devam mı eeceğiz yeni mi alacağız.

meb herşeyi istiyor zaten. bizde yapalım değil mi? bende okulumun sitesini hazırlamış sunmak üzereydim tam da. neyse biraz eski sitem kalsın sonra yenisine geçeriz. nasıl olsa zaman bol :)

ikili öğretim yapmaya başlayan okullar ilk ve orta okul için ayrı ayrı mı adres alacak. bilgisi olan var mı

u_kukulkan' Alıntı:
ikili öğretim yapmaya başlayan okullar ilk ve orta okul için ayrı ayrı mı adres alacak. bilgisi olan var mı

mail adresleri ayrı ayrı ve normalde fiziki olarak da ayrı olması gerektiğinden siteleri de ayrı ayrı olması gerekiyor

Benimde kafam karıştı arkadaşlar şimdi kullandığımız alan eski kurum koduna bağlı ben giriş yapabiliyorum fakat kurum kodları değiştiği için yeni alan alıp onumu kullanmalıyım bilemedim ayrıca arkaşın belirttiği gibi ilkokul ortaokul diye ayrı mı olmalı bilen cevaplasın lütfen :oops:

maverick07' Alıntı:
bizim okul ilkokul oldu ancak ilköğretim yazıyor. kurum kodları değiştiktn sonra yeniden alan mı almamız gerekiyordu. şu an için ne yapacağız eskisiyle devam mı eeceğiz yeni mi alacağız.

biz ilkokul ve ortaokul olarak ayrıldık, ayrı kurum kodları verildi
her iki okul içinde ayrı alan aldık

Arkadaşlar ben giriş yaptım. Fakat üst tarafta sık kullanılan menüler yok giriş yapan arkadaşlar siz de nasıl?

Crespo467' Alıntı:
spring' Alıntı:

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurul ... aslari.pdf

inceleyelim bakalım kılavuzu.

Ben giriş yaptım çıktm şimdi girmeye çalışıorum giremezsiniz yanlış şifre diyor :) halbuki şifre doğru

umus1979' Alıntı:

Metehan' Alıntı:
Ben giriş yaptım çıktm şimdi girmeye çalışıorum giremezsiniz yanlış şifre diyor :) halbuki şifre doğru

hocam ilçe mem siteleri de aynı yönetim panelini kullanıyor. Panele girilen ilk bilgisayar önemli çünkü ip kaydı yapıyor. Daha sonra başka bir yerden açmaya çalışınca ip değiştiği için hata veriyor. Bunun önüne geçmek için ilk giriş yaptığınız bilgisayarla girerek kullanıcı bölümünden yeni bir kullanıcı oluşturabilirsiniz. Eğer tanımladığınız kullanıcı ile giriş yapmak isterseniz ip hatası verir ama doğrulama için vermiş olduğunuz e-posta adresinize bir mail atar. Bu maildeki linki tıklayıp giriş yapabilirsiniz...

içerik bölümüne tıklıyorum açılmıyor ya da diğer bölümlere tıklıyorum durum aynı

phileo' Alıntı:
umus1979' Alıntı:

Metehan' Alıntı:

hocam ilçe mem siteleri de aynı yönetim panelini kullanıyor. Panele girilen ilk bilgisayar önemli çünkü ip kaydı yapıyor. Daha sonra başka bir yerden açmaya çalışınca ip değiştiği için hata veriyor. Bunun önüne geçmek için ilk giriş yaptığınız bilgisayarla girerek kullanıcı bölümünden yeni bir kullanıcı oluşturabilirsiniz. Eğer tanımladığınız kullanıcı ile giriş yapmak isterseniz ip hatası verir ama doğrulama için vermiş olduğunuz e-posta adresinize bir mail atar. Bu maildeki linki tıklayıp giriş yapabilirsiniz...

Sorun kendi kendine düzeldi hocam :) hiç bişey yapmadım :)

haritada okulu işaretleyemiyorum yakınlık seviyesini ayarlayınıza tıkladığımda açılmıyor

bir de tarihçe yi göremedim

hocam birkaç sorum olacak cevap alabilirsem sevinirim,
1-Yeni kurum kodları geldiği zaman yeni kurum kodları ile alan almadım eskisi ile devam ettim.Şimdi eski kurum kodu ile mi alacağım yoksa yeni kurum kodu ile mi alacağım?e-posta değişti yeni kurum kodu ile oldu, site eski kurum kodu ile yalnız ftp şifresinde de özel karakter var kabul etmiyor ne yapmalıyım?

Geri