Meb.k12.tr altyapı değişmiş!

Kodla Büyü
ip değişimi için maile bağlantı geldi. tıklayınız yazıyor ama bağlantı yok. net bağlantısı kesildi ondan sonra tekrar girmek isteyince ip değişik diye yarı veriyor. Her istediğimiz yerden değişim yapamayacak mıyız site için? Bir de net bağlantısının kopması sonucu ip değişince hep aynı şey mi oluyor?

hocam birkaç sorum olacak cevap alabilirsem sevinirim,
1-Yeni kurum kodları geldiği zaman yeni kurum kodları ile alan almadım eskisi ile devam ettim.Şimdi eski kurum kodu ile mi alacağım yoksa yeni kurum kodu ile mi alacağım?e-posta değişti yeni kurum kodu ile oldu, site eski kurum kodu ile yalnız ftp şifresinde de özel karakter var kabul etmiyor ne yapmalıyım?

hocam bizde e-posta adresleri güncellendi tamam ole yapsam bile ftp şifresinde özel karakter var diyor ki var biliyorum ftp şifresini de.Özel karakter kullanılmaz diyor?

ip olayını hangi mantıkla yapmışlar acaba? çok saçma bir kodlama olmuş. e-okul falanda evden girmeyelim o zaman! görevlendirme okulların sayfalarına sadece o okuldan bilgi girilecek vs. bir arkadaşta elektrikler gitti geldi ip değişti giremiyorum demiş. mail adresine yollattım ben şimdi bağlantıyı evden gireyim diye gelen mailde bağlantıya tıklayın diyo ama bağlantı yok :)

Peki yeni kurum kodları geldiği zaman ben meb yonetim sistemine girip yeni ftp şifresi ve kurum kodlu alan adını kağıda yazmıştım.Şimdi komple eskisini bırakıp bu yenilerle yapsam nasıl olur?Eskisi kapanacak mı?

eskisi farklı sunucuda sanırım. ftp ile bağlanınca eski dosyalar duruyor. ben bunu aktif ettim ama dosyalar aynen duruyor.

1.1.2013 tarihinde ftp erişim kapanacak diyor. Şimdi eskisini mi aktif etmek gerek yeni kurum kodlu alıp onu mu?

aklıselim' Alıntı:
haritada okulu işaretleyemiyorum yakınlık seviyesini ayarlayınıza tıkladığımda açılmıyor

bir de tarihçe yi göremedim

Hocam önce ilk açılan haritada kırmızı işareti bulunduğu yerden kendi şehrinize alın. sonra okulunuzu işaretleyin. Kırmızı işaret okulunuzun üstünde olmadığında haritayı ayarlamanız işe yaramıyor.

buralp' Alıntı:
1.1.2013 tarihinde ftp erişim kapanacak diyor. Şimdi eskisini mi aktif etmek gerek yeni kurum kodlu alıp onu mu?

Hocam yeni kurum kodlarıyla (iki kurum varsa) alan adlarını Aralık sonuna kadar alıp, düzenlemiz gerekiyor.

FTP erişimi aralıkta sonlanınca nasıl güncelleyeceğiz onu anlamadım ama.

Veya bu cümleden eskilerine artık erişemeyeceğimiz mi çıkarılacak?

hocam ip ye bende başta giremedim ama outlookda açıldığı zaman link görünüyor ve tıklayabiliyorsunuz ama mebserverde link görünmüyor.dediğiniz gibi farklı ftplerde sunucular galiba eski server tamamen silinecek 1 ocak itibariyle.

yeni hesap oluştururken ftp şifresi vermiş ben farkında değilim. şifremi unuttum bölümüne giriyorum "güvenlik sorusu" gibi saçma bi bölümle karşılaşıyrum. karşımda soru yok ama ısrarla cevap istiyor.

Okulumuz alt kategorisine Öğretmenlerimiz ekledim. Ama öğretmen isimlerini nereye gireceğimi bulamadım. Bir de epostaya gelen güncelleme bağlantıları aktif değil.

resim eklerken genel olarak ekleyin! manşet olarak eklemeyin. galeriye resmi yükleyip içerik oluştururken editörden büyük resim ekle diyerek resmi sayfaya ekleyin.

algoritmax' Alıntı:
yeni hesap oluştururken ftp şifresi vermiş ben farkında değilim. şifremi unuttum bölümüne giriyorum "güvenlik sorusu" gibi saçma bi bölümle karşılaşıyrum. karşımda soru yok ama ısrarla cevap istiyor.
ftp şifresi vermiyor. ilk pencerede yeni okul kodunu girdim sonra mebbis şifresini girdim. mebbis şifresinde özel karakter olduğu için kabul etmedi. mebbis şifresini özel karakter olmadan güncelledim sonra tekrar denedim ve oldu. şifreyi kendisi verdi. ilk pencerede şifreyi yanlış girerseniz olmuyor zaten.

ip adresi durumu sıkıntılı :) ip değiştirmek zorunda kaldım okul mail adresine mail geldi işe yaramıyor.

buldum.. https ile ilgili gelen uyarıda hayır ı seçince işaretleme çıkıyor

yardım videosuna baktım, işaretleme aracı çıkmıyor ben de, bütün tarayıcılarda denedim ama olmadı.

biltek2007' Alıntı:
aklıselim' Alıntı:
haritada okulu işaretleyemiyorum yakınlık seviyesini ayarlayınıza tıkladığımda açılmıyor

bir de tarihçe yi göremedim

Hocam önce ilk açılan haritada kırmızı işareti bulunduğu yerden kendi şehrinize alın. sonra okulunuzu işaretleyin. Kırmızı işaret okulunuzun üstünde olmadığında haritayı ayarlamanız işe yaramıyor.

maverick07' Alıntı:
algoritmax' Alıntı:
ftp şifresi vermiyor. ilk pencerede yeni okul kodunu girdim sonra mebbis şifresini girdim. mebbis şifresinde özel karakter olduğu için kabul etmedi. mebbis şifresini özel karakter olmadan güncelledim sonra tekrar denedim ve oldu. şifreyi kendisi verdi. ilk pencerede şifreyi yanlış girerseniz olmuyor zaten.

hocam şimdi tekrar denedim. görünürde hata falan vermeyip ilk sayfaya atıyor. ama url'yi incelediğimde hatakodu=1008 diye bi parametre görüyorum. sanırım idare yeni kurum kodunu ya da şifreyi yanlış verdi. çünkü verilen bilgilerle mebbise de giremedim. yarın tekrar alıp tekrar deniycem.

arkadaşlar yönetim panelinden eski sitenizi yedeklemeden yayınla derseniz pişman olabilirsiniz. herşeyi hazır olduktan sonra yayınlarsınız çünkü eski site uçuyor bu komutla

ayrıca öğretmenleri idari kadro içerisine mi ekleyeceğiz? ben müdürü ekledim 1. seviye dedim, yardımcıları ekledim 2. seviye olarak. herhalde 3. seviye de öğretmenleri ekleyeceğiz doğru mudur

Geri