ya evet dediğim gibi eşim zaten yemez tavuk yumurta bizde arada yiyoruz oğlumla oda köy tavuğu, oğlum doğduğundan beri bende mayalıyorum yoğurdumuzik_zak' Alıntı:seldabal' Alıntı:akşama tavuk sarma yapıcam gerçi eşim tavuk yemiyor ama oğlumla ikimiz yeriz ona dünden izmir köfte var
tavuk şinitzel alıyorsunuz çok iyi dövülmüş olması lazım
önce bir kapta domates,salça,tuz kekik ve şinitzelleri iyice karıştırıyorsunuz sonra içine rendelenmiş kaşar koyup sarıyorsunuz.
üzerine biraz sıvıyağ gezdirip fırında pişiriyorsunuz enfes oluyor
hocam tavuğu çok kullanmayın bence, tavuklar çabuk büyüsün diye antibiyotik veriyorlarmış ve bu da özellikler kadınlarda meme kanserine neden oluyormuş bulabilirseniz köy tavuğu bulun, artık herşeyde bir hile var maalesef, oraganik beslenmek gerek. ben köyden tavuk yada bulabilirsek hindi aldırıyorum eşime, birde inet sütü alıp mayalıyorum, hazır süt ve yoğurt bizim eve girmez.
"Ayşen"' Alıntı:şuan kartın kimde durduğunun pek abi anlamı yok çünkü bütün paralar borca gidiyo zaten)) hanımlar kaç saat dersiniz var formatör müsünüz onu merak ettim ben
aynen))))zik_zak' Alıntı:krediler, yakıt kira vs, derken maaştan zaten pek birşey kalmadığı için kartın kimde olduğu pek önemli değil bizde
bunun kalorisi azmış denicemm) protein kaynağı :++:glimmer' Alıntı:arkadaşlar ben mercimek çorbasoını sevmezdimmm taki bu tarifi öğrenene dek ... iddalıyım deneyin asla pişman olmayacaksınız
malzemeler
3 tane havuç
8-10 diş sarımsak
1 su bardağı mercimek
karabiber
tuz+tavuk suyu( tavuğu haşla suyunu kullan)
zeytin yağı
limon tuzu
düdüklüde pişir. blendırdan geçir ve servis yap... yemede yanında yat
dörtyol' Alıntı:evlendiğimizden bu yana kartım eşimde, bnm için hiç sorun olmadı. şimdilerde evde aldık. hepte onda kalsın hiç mühim değil.
size çok güzel bir tiramisu tarifi veeyim bayanlar denenmiştir ve mükemmel sonuçlar alınmıştır.
kedi dili büskivi
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 pk vanilya
1 kutu labne (ben bimden alıyorum ve yarısını kullanıyorum)
un, şeker ve vanilyayı tencereye koyup iyice karıştırın üzerine 1 bardak sütü döküp karıştırmaya devam edin. 2 yumurtayı ve kalan sütüde döküp karıştırarak ocakta pişirin, pişen muhallebi soğuyunca içine labnenin yarısını koyup iyice karıştırın. 1 kupa sıcak suyun içine 1-2 yemek kaşığı neskafe ve 1-2 yemek kaşığı şeker koyup iyice karıştırın bu karışımı kedili dili bisküvilerin üzerie dökün. muhallebinin yarısını dökün ve sonra tekrar kedi dilini dizin. neskafeli karışımınızdan dökerek kedi dillerini ıslatın. kalan muhallebiyi en üste dökün ve servis yapacağınız zaman kakao serperek servis yapın.
"Ayşen"' Alıntı:bunun kalorisi azmış denicemm) protein kaynağı :++:glimmer' Alıntı:arkadaşlar ben mercimek çorbasoını sevmezdimmm taki bu tarifi öğrenene dek ... iddalıyım deneyin asla pişman olmayacaksınız
malzemeler
3 tane havuç
8-10 diş sarımsak
1 su bardağı mercimek
karabiber
zeytin yağı
limon tuzu
mercimek çok faydalı aynı zamanda, haftada 2-3 yemek lazımmışglimmer' Alıntı:arkadaşlar ben mercimek çorbasoını sevmezdimmm taki bu tarifi öğrenene dek ... iddalıyım deneyin asla pişman olmayacaksınız
malzemeler
3 tane havuç
8-10 diş sarımsak
1 su bardağı mercimek
karabiber
zeytin yağı
limon tuzu