:++: uhaha:ocelote' Alıntı:uyku sersemine ese ya da cocuga tukurulmesin de
zamanım varsa bende öyle yaparım...yanına biber domatesde koyarım...kızartmadan daha iyi...hem her yer yağ da olmuyor...ocelote' Alıntı:patatesleri elma gibi dilimleyip, sivi yaglayip, baharatlayip, tepsiye dizin, ustu kizarana kadar da pisirin. Hem daha saglikli hem de citir citir oluyor.
iyi yapmışsın hocam, ikram mı ikram sonuçtaogretmen_pc' Alıntı:kızlar akşam çaya gelen misafirlere mutlaka ikram hazırlıyor musunuz? ben ilk kez bu haftasonu tembellik yaptım zaten bütün işler haftasonuna birikiyor akşama kadar temizlik sonra da hiç halim olmadı pasta börek uğraşmaya hazır aldık
afiyet olsunglimmer' Alıntı:poretakallı keke bayılırım. ellerine sağlık hocam
seldabal' Alıntı:iyi yapmışsın hocam, ikram mı ikram sonuçtaogretmen_pc' Alıntı:kızlar akşam çaya gelen misafirlere mutlaka ikram hazırlıyor musunuz? ben ilk kez bu haftasonu tembellik yaptım zaten bütün işler haftasonuna birikiyor akşama kadar temizlik sonra da hiç halim olmadı pasta börek uğraşmaya hazır aldık
ama dondurucuyu bu gibi durumlar için tavsiye ederim
mesela benim dondurucumda şuan börek,simit,tahinli kurabiye ve portakallı kek var ikramlık
dün yaptığım kekin yarısını aynen dondurucuya attım
seldabal' Alıntı:dün yaptığım kekin yarısını aynen dondurucuya attım
glimmer' Alıntı:paylaşım için teşekkürler ogretmen_pc hocam
evet bende saçım başım yağ kokar ocak batar diye patatesi fırında bu şekilde yer oldum...sağlık için değil yani uhaha:ocelote' Alıntı:uyku sersemine ese ya da cocuga tukurulmesin de
ben de firinda baharatli kizarmis patates tarifi vereyim.
patatesleri elma gibi dilimleyip, sivi yaglayip, baharatlayip, tepsiye dizin, ustu kizarana kadar da pisirin. Hem daha saglikli hem de citir citir oluyor.
ogretmen_pc' Alıntı:http://www.cocukaile.net/hiz-insanin-dogal-ritmine-mudahaledir/
bu arada linkteki yazıyı mutlaka okumanızı tavsiye ederim... bana çok iyi geldi
edacomü' Alıntı:ogretmen_pc' Alıntı:http://www.cocukaile.net/hiz-insanin-dogal-ritmine-mudahaledir/
bu arada linkteki yazıyı mutlaka okumanızı tavsiye ederim... bana çok iyi geldi
hız örneğine sezaryen doğum çok hoş olmuş...doğru gerçekten..
hocam pişirip tazeyken ya aynı gün yada ertesi gün atıyorum. çay suyunu koyduğunuz anda bile çıkarsanız hemen çözülüyor, fırından yeni çıkmış gibi oluyor hiç bir fark yok inanınedacomü' Alıntı:seldabal' Alıntı:dün yaptığım kekin yarısını aynen dondurucuya attım
keki pişirip de mi dondurucuya attınız? peki çıkınca nasıl oluyor tadında bi değişikik var mı?
hocam mekanizmalı perdeler zaten kendi demirlerinin ağırlığıyla açılıyor hiç kırışmıyoredacomü' Alıntı:kızlar bu arada hafta sonu perdeleri yıkadım...ütülemek zor olduğundan da genelde ütülemem...bugün ne giysem de duymuştum saç kurutma makinesi ile elbise ütülüyorlardı...bende perdeleri astıktan sonra saç kurutma makinesi ile kuruttum.... sonuç süper tek bir kırışık yok...ütüden daha kolay...bence mutlaka deneyin :+1: :+1:
seldabal' Alıntı:hocam mekanizmalı perdeler zaten kendi demirlerinin ağırlığıyla açılıyor hiç kırışmıyoredacomü' Alıntı:kızlar bu arada hafta sonu perdeleri yıkadım...ütülemek zor olduğundan da genelde ütülemem...bugün ne giysem de duymuştum saç kurutma makinesi ile elbise ütülüyorlardı...bende perdeleri astıktan sonra saç kurutma makinesi ile kuruttum.... sonuç süper tek bir kırışık yok...ütüden daha kolay...bence mutlaka deneyin :+1: :+1:
diğerlerini makineden çıkar çıkmaz asıyorum ben kurudukça açılıyor, yine de deneyeceğim malum yaz temizliği başlar yakında
aynen hocam çayın suyu kaynayana kadar yeterli oluyor ama poğaça,pizza türünü ısıtıyorum (tavada üstüne kapak kapatıp kısık ateşte) daha güzel oluyor ama kek, kurabiye,simit, çatal çözülmesi yeterliedacomü' Alıntı:fırında tekrar ısıtmıyorsunuz anladığım kadarıyla çözünmesi yeterli gibi... hiç denemedim keki aklımda bulunsun...dün kurabiye yapmıştım bitecek gibi gözükmüyor onları da gidince dondurucuya atayım o zaman :wink: bilgi paylaşınca çoğalır
ben elazığdayım süper olur il temsilcisi :+1:nese1982' Alıntı:ben konya merkezdeyim...yeymir23' Alıntı:güzel fikir :+1:nese1982' Alıntı:il il buluışup çay saati düzenlesek mi
hatta il temsilcisi felan seçelim..... :lol: uhaha:
yeymir23' Alıntı:acayip severim kuru patlıcan dolmasını