Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Arkadaşlar ilk şikayeti mi oyluyosunuz (143 Oy) ? Yoksa "yer değiştirme +atamalar+meslek lisesi" başlıklı 41 oylu şikayeti mi ?

http://bilisimteknolojileri.yetkinforum.net ' a yazmıştım

Bugün bir şube müdürümle konuştum, durumu izah ettim. Bu durumu anlattığım herkes gibi o da hak verdi. Ve önce ili sonra da bakanlığı arayabilirim, sebebini sorabilirim dedi. Yarın kendisinin yanına bir defa daha gidecem inşallah söylediğini yapar. Ben umutluyum sanki bu sefer somut bişeyler yakalayacağız.

Ayrıca okulumuzda ilçe milli eğitim müdürlüğü yapmış bir edebiyat öğretmenimiz var kendisine de durumu bir anlatayım dedim; yahu bu durumun senle ilgisi ne öyle saçmalık mı olurmuş dedi ve kızdı :D

bence çok oy alanı oylamaya devam...diğer biraz oyları bölmüş:) zaten konuya eğilirse abbas;detaylı olarak aktarırız başımıza geleni..

3-4 saattir bu forumun içindeyim kafam döndü.. nefret ediyorum bu durumdan.. atamalardan haksızlıklardan.. :verymad:
adaletin gözü çıksın..

Önceki mesajlarımda haklı olduğumuzu düşündüğüm konuları maddeler halinde kısaca yazmıştım, bu yazıyı ve şu an gazi tef elektronikte okutulan bilgisayar içerikli ders listesini gösteren iki tane mail atmıştım. Çok kısa bir geri dönüşü olmuş. Leyla hanımın mesajı aşağıda
“Sayın Ögretmenim,
Elektronik mezunu bilişim teknolojileri alanına atanmış öğretmenlerin mesleki eğitim kurumlarına atanabileceğine bir şube müdürü olarak benim karar verme yetkim bulunmamaktadır. Bu konu sizin düşündüğünüz gibi benim görüşümde veya insiyatifimde olan bir konu değildir.
iyi günler dilerim.”
Yalnız o mailleri Lütfi orak ve Ayhan İlter’e fw yapmış. En azından okumuş ve iletmiş diyebiliyorum. Ama yetki karmaşası devam ediyor. Peki kim asıl yetkili, buna kim karar veriyor, bu fikir kimden çıktı. Bunu çözemedim hala. Fw listesinde 2 kişi var, Lütfi orak bilgili yada yardım edecek bi karakter değil ama Ayhan İlter ile bi temasımız olmadı. Mailler Leyla hanımın isminden gittiğine göre açıp okuyacaktır en azından. ailter@meb.gov.tr, lutfiorak@meb.gov.tr. Zaman iyice daraldı, bu adreslere dikkat çekebilmek için en azından birer mail atalım.

kararları alan kurumlardır.. ama kurumlardaki insanlardır.. sonuç olarak elektronikçileri atamayalım diye bir karar almış birisi.. nasıl olduysa artık.. adamlar yanlışını kabullenip dönmüyorlarda olaydan.. buna benzer sorunlar geçmiştede olmuş düzeltmişler sanırım durumdan ilk mağdur olanlar biz olacağız.. talim terbiyede bu karar alındı bence.. talim terbiyedeki adamlar açıkca sizi kim atadı yanlışlık olmuş diyor.. bence talim terbiyeye yüklenelim birde personel genel müdürlüğüne..

yer değiştirme +atamalar+meslek lisesi

başlıklı yazıyı ben açtım diğer başlık açıklayıcı değildi bende açıklayıcı bir şekilde yazmak istedim nasıl açıklayıcı oldumu bilmiyorum oylamaya devam lab daki diğer bilg oylayın oy sayısını çoğaltalım:) :D

http://forum.memurlar.net/konu/444573/?page=1

... personel genel müdürlüğüne gittiğimizde beklememizi talim terbiyenin durumu çözeceği söylendi. ayrıca imza atan elektronikçilerin bilişimci oldukları ikinci bir imzayı atmamaları söylendi. benim gibi hala tebliğ edilmeyenlerinde bunlara dayanarak dava açabileceğimizi, fakat bunlara gerek kalmadan çözüleceği söylendi. SABIR ARKADAŞLAR SABIR!!!

"Duyuru,

Talim ve Terbiye Kurulunun 155 sayılı Kararında, Bilişim Teknolojileri alanına Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği bölümü kaynak okullar arasında bulunmadığından bu alana atanıp atanamayacakları konusunda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına görüş sorulmuştur.

Bu nedenle, mezuniyeti Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği bölümü olup, Bilgisayar öğretmenliğinden Bilişim Teknolojilerine alan değişikliği yapılanların alan değişikliği kararnamelerinin 2.bir emre kadar tebliğ edilmemesi gerekmektedir.

Bilgilerinize.

Leyla ORAL

Değerlendirme, Denetleme ve Plânlama Şubesi Müdürü"

anlamadığım konu bizim alanımızı 2,3 yıl önce değiştirildi (bilişim teknolojileri olarak) değiştirilmeyen oldumu ki
yoksa yeniden alan mı değiştirilecek
imam hatip okullarında görevli meslek dersi öğretmenlerine (din kültürü ve ahlak ders öğretmenleri) yaptıkları gibi bize kararname imzalatıp haklarımızı elimizden almasınlar dikkatli olalım

mr_ogretmen' Alıntı:

... personel genel müdürlüğüne gittiğimizde beklememizi talim terbiyenin durumu çözeceği söylendi. ayrıca imza atan elektronikçilerin bilişimci oldukları ikinci bir imzayı atmamaları söylendi. benim gibi hala tebliğ edilmeyenlerinde bunlara dayanarak dava açabileceğimizi, fakat bunlara gerek kalmadan çözüleceği söylendi. SABIR ARKADAŞLAR SABIR!!!

"Duyuru,

Talim ve Terbiye Kurulunun 155 sayılı Kararında, Bilişim Teknolojileri alanına Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği bölümü kaynak okullar arasında bulunmadığından bu alana atanıp atanamayacakları konusunda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına görüş sorulmuştur.

Bu nedenle, mezuniyeti Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği bölümü olup, Bilgisayar öğretmenliğinden Bilişim Teknolojilerine alan değişikliği yapılanların alan değişikliği kararnamelerinin 2.bir emre kadar tebliğ edilmemesi gerekmektedir.

Bilgilerinize.

Leyla ORAL

hocam bu bilgi yeni mi yoksa 2008 deki bir olaymı?Bizi çoktan bilişim teknolojilerine gecirmedilermi?

alperrtegas' Alıntı:
mr_ogretmen' Alıntı:

"Duyuru,

Bilgilerinize.

Leyla ORAL

hocam bu bilgi yeni mi yoksa 2008 deki bir olaymı?Bizi çoktan bilişim teknolojilerine gecirmedilermi?
Bu olay 2008 martta olmuştu. Yani benim il dışı zorunlu hizmete tayin isteyeceğim sene. Moralimin nasıl bozulduğunu ben bilirim bir tek, gerçekten çalışma azmim kalmamıştı. Bakanlık Meslek lisesinde çalışacaklar ile ilköğretimde çalışacakları tamamen ayırmak istemişti. Yani TEFliler sadece meslek liselerine, BÖTEler sadece ilköğretimlere atanabilecekti. Ancak TEFlileri BT alanına geçirirken elektronik öğr. mezunlarında sorun çıkmıştı. Ttkb dan görüş istenmişti. Ancak sonra bakanlık bu uygulamadan tamamen vazgeçti ve tüm bilgisayar öğretmenlirinin alanını BT olarak değiştirdi ve atama durumlarınıda aynı şekilde uygulamaya devam etti. Yani TEFliler ilköğretim ve meslek lise, BÖTEler ilköğretim.
İlerleyen zamanlarda bakanlık bu uygulamayı başlatacaktır diye tahmin ediyorum. Yani nasıl BÖTEler sadece iöo ve düz liselere atanabiliyorsa, TEFlilerde sadece meslek lisesine atanabilecek şeklinde bir uygulamaya gidilecektir. O zamanda alan değişikliği yapılacağı için tüm elektronik mezunu bilişim t. öğrt.leri bu uygulamadan zarar görecek ve kültür öğretmeni gibi değerlendirerek ilköğretim okullarında çalışmaya zorlanacaklardır. O yüzden şu anda meslek lisesinde çalışan ve belki ömrü boyunca tayin istemeyi düşünmeyen elektronik mezunu arkadaşlar bu duruma şimdiden tepki göstermeliler. Aksi taktirde "okul öncesi"- "çocuk gelişimi" öğretmenlerinde olduğu gibi bakanlık yapar ve uygular, bizde iöo'larının yolunu tutarız.

hocam o başlığa en son 2008 haziran da yazılmış..bizi bağlayan bi durum olduğunu sanmıyorum...hepimiz bilişim tek. alanına geçirildik zaten..

2008 ylında yapılanlar kısa araştırmalar yaptım.. 119 da değişiklikler yapıldı sanırım 125 yada 155 sayılı kararlarla.. o tarihte alanları bilişim teknolojileri yaptılar.. ne yaptıkları belli değil aslında bakanlık iyiden iyiye saçmalıyor.. onca resmi yere sorduk bize biri çıkıpta atanamassınız diye resmi belge vermiyor.. birde 2598 sayılı tebliğler dergisinde ilköğretimdeki bilgisayar derslerinin adının ve alanlarının bilişim teknolojileri olduğuyla ilgili bir karar var.. onun numarasıda 131..

mayısta tayin isteyecekler kim.. lütfen şahsen tanışmak istiyorum.. bana çalıştıkları kurumları ve tel numaralarını özelden gönderirlerse sevinirim.. birde geçen ocakda il içi elektronikçileri atadılar daha önceden bir arkadaş ben atandım demişti.. ama daha önceki kullanıcı adımı bu forum yöneticisi yasakladı kimdi hatırlamıyorum şimdi il içi ataması yapıldı çünkü o atama döneminde il içi gözüküyordu.. eşdeğer gösterebiliriz.. bunun üstünede yoğunlaşabiliriz.. aklınızın ucunda olsun yani.. bu kanunlarla şubat 2010 da yani 2-3 ay önce elektronikçi arkadaşları il içi meslek liselerine atadılar..

mr_ogretmen' Alıntı:
mayısta tayin isteyecekler kim.. lütfen şahsen tanışmak istiyorum.. bana çalıştıkları kurumları ve tel numaralarını özelden gönderirlerse sevinirim.. birde geçen ocakda il içi elektronikçileri atadılar daha önceden bir arkadaş ben atandım demişti.. ama daha önceki kullanıcı adımı bu forum yöneticisi yasakladı kimdi hatırlamıyorum şimdi il içi ataması yapıldı çünkü o atama döneminde il içi gözüküyordu.. eşdeğer gösterebiliriz.. bunun üstünede yoğunlaşabiliriz.. aklınızın ucunda olsun yani.. bu kanunlarla şubat 2010 da yani 2-3 ay önce elektronikçi arkadaşları il içi meslek liselerine atadılar..

Bilişim teknolojileri alanında olupta elektroniğemi atadılar hocam?
Ah nerde o günler. Bilgisayar alanında olmaktan nefret ediyorum. Elektronik Bölümüne atasınlar yarın gider başlarım işe

compuman' Alıntı:
mr_ogretmen' Alıntı:

Bilişim teknolojileri alanında olupta elektroniğemi atadılar hocam?
Ah nerde o günler. Bilgisayar alanında olmaktan nefret ediyorum. Elektronik Bölümüne atasınlar yarın gider başlarım işe

yok hocam elektronik mezunu olupta bilgisayar öğretmenliği yapan kişilere il içi gözüktü mebbiste bu sürede bilgisayarcı olarak meslek lisesine il içi tayin isteyip atanan var.. adını bilmiyorum bir arkadaş atandığına dair bir mesaj göndermişti bana..

2008 de yayınlanan bu duyuruda da yine Değerlendirme, Denetleme ve Plânlama Şubesi ve yine Leyla oral ismi var. Ama leyla hanım bana attığı mailde kendisinin bundan sorumlu olmadığını söylüyor. Şimdide birçok kişi leyla oralı işaret ediyor. Yüzyüze görüşmemizde de bu durumun fanatik savunucusu gibiydi. Bu işte parmağı olduğu kesin.

ceyne' Alıntı:
2008 de yayınlanan bu duyuruda da yine Değerlendirme, Denetleme ve Plânlama Şubesi ve yine Leyla oral ismi var. Ama leyla hanım bana attığı mailde kendisinin bundan sorumlu olmadığını söylüyor. Şimdide birçok kişi leyla oralı işaret ediyor. Yüzyüze görüşmemizde de bu durumun fanatik savunucusu gibiydi. Bu işte parmağı olduğu kesin.

nereli bu kadın kimdir.. nasıl ulaşacağız.. belli bir gün belirleyip arayalım onu bakalım konuşalım.. biraz baskı yapalım, bu 10.madde için ne diyor bu kadın..

yani olayı kişiselleştiriyorsa böyle düşünmek gayet doğal.. belki oğlu bötecidir kızıyordur bize.. ama nasıl bir açıklama yapıyorki..

arkadaşlar abbasgüçlü .com daki YER DEĞİŞTİRME+ATAMALAR+MESLEK LİSESİ ni oylayalım belki bir nebse sesimizi duyurrurz

mr_ogretmen' Alıntı:
yani olayı kişiselleştiriyorsa böyle düşünmek gayet doğal.. belki oğlu bötecidir kızıyordur bize.. ama nasıl bir açıklama yapıyorki..

Leyla hanım açıklamasını güzel yapıyor aslında, karşısındaki konuya hakim değilse bu durumun doğruluğuna inandırır. Ama verdiği cevaplar tamamen kelime oyunundan ibaret. Madde 10 için orada çizelgeden bahsediyor diyor, halbuki çizelge değil kurul kararı diye geçiyor. Dilekçemde bu noktanın üstüne basarak belirttim zaten. İhtiyacın karşılanamaması maddesi kalkınca siz kaynak okul olmaktan çıktınız diyor. Buda saçma tabi, hiçbir zaman kaynak okul olmadık, zaten o madde ilk atamaları bağlar bizi değil, kalkması bizi bağlamaz. Bu sizin yorumunuz diyorum o yorum filan değil diyor. Kaynak okul olmadığınız ve çizelgede isminiz olmadığı için mesleklere gidemezsiniz diyor. Çizelgede mesleklere kimin gideceği belli siz orada yoksunuz diyor. Aslıda orada gidecekler değil gidemeyecekler özellikle belirtilmiş. Bizi zaten o çizelgeye göre değerlendiremezde, o çizelgeye göre atanmadık zaten, esas kararlarına göre atandık. Tutmuş o listeden bahsediyor, önceden de orada yoktuk ama mesleklere bu nedenle gidebiliyorduk. Şimdi değişen bişey yok ama kafalarına göre iş yapıyorlar yani. Böteciler atanamazken sizde atanamazsınız diyor, mesleklerde elektronik okutulduğundan haberi bile yok. Maillerimede bu yüzden düzgün cevap veremiyor zaten, ben sorumlu değilim deyip kaçıyor. Benim yorumlarını aradan çıkartırsanız söylediği şeylerle bilgisi olmayan biçok kişiyi ikna edebilir, ki bunu yaptığını sanıyorum. Kısaca çizelgeye bakıyor ve mesleklere atanabilecekler listesinde yoksunuz diyerek kelime oyunu yapıyor. Yani bizim sorularımıza hiç düzgün bi cevap vermiyor.

Bu atama döneminde bizleri mağdur eden şahıslar, mahkemenin ardından hakkımız teslim edildiğinde hiç vicdan azabı duyacaklar mı ?

avatar.. eee.. başka ne yapayım can sıkıntısı..

Ekli dosyalar

2.5 KB · Görüntüleme: 485
Davayı kazanınca bi dava daha açalım.Kararın altında imzası olan kişilere tazminat davası açalım.keyfi kararlar verip insanları mağdur edemesinler bi daha.

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : 507959

Cevap Metni : dilekçenizde yansıtılan sorunla ilgili açıklama ekte gönderilmiştir.

İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumların öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları dersleri belirleme yetkisi 3797 Sayılı Kanunla Talim ve Terbiye Kuruluna verilmiştir.
Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı karar eki çizelgede Bilgisayar öğretmenliğine, hangi okul mezunlarının atanabileceği belirtilmiştir. Karar eki çizelgede Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü(Lisans), Matematik-Bilgisayar Bölümü, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümleri mezunlarının da Bilgisayar Öğretmenliğine kaynak olarak gösterilmiştir. Ancak bu mezunların Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarının Bilgisayar bölümlerine atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanamazlar” hükmüne yer verilmektedir.,Bunun dışında karar eki çizelgede yer alan Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar sistemleri öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinin Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarının bilgisayar bölümlerine Atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanabilecekleri belirtilmiştir. Mesleki eğitim kurumlarına atanan Bilgisayar öğretmenlerinden karara uygun mezunlar Atölye ve laboratuar öğretmeni olarak derse girerken, diğer mezunlar Atölye ve laboratuar dersleri dışındaki dersleri okutmuşlardır. Daha sonra 119 sayılı karar yürürlükten kaldırılmış, 80 sayılı karar yürürlüğe girmiştir. Bu kararda “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarının Bilgisayar bölümlerine atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanamazlar” hükmü “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarına atanamazlar şeklinde değiştirilmiştir.
Ayrıca 119 sayılı kararın 8. Maddesinde ihtiyacın karşılanamaması başlığı altında Öğretmen ihtiyacının karar eki çizelgede bu alanlara kaynak gösterilen yüksek öğretim programlarından mezun olanlarla karşılanamadığı atama dönemlerinde Bilgisayar Öğretmenliğine; Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme programlarından mezun olanların puan üstünlüğüne göre atanırlar” hükmüne yer verilmektedir. Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme programı mezunları Bilgisayar öğretmenliğine karar eki çizelgede kaynak olarak gösterilmemiş, kaynak gösterilen mezunlarla ihtiyacın karşılanamaması durumunda atanabilmelerine imkan sağlanmıştır.
İhtiyacın karşılanamadığına ilişkin karar, ilköğretim okulları ile genel liselerdeki Bilişim Teknolojileri alanındaki ihtiyaçtan kaynaklanmış olup, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okullarında ihtiyaç sıkıntısı oluşmuştur.
80 sayılı kararla 119 sayılı kararın esaslarında yer alan 8. Madde mezunlarla ihtiyaç karşılanabildiğinden kaldırılmıştır.
80 sayılı karar gereğince Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar sistemleri öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri dışındaki mezunlar Mesleki Eğitim Kurumlarına başvuru yapamamaktadırlar.

arkadaşlar bilgi edinmeden gelen cevaba bakarmısınız tamamen bizi böte mezunlarıyla bir tutmaktalar ve yahut karıştırmaktalar. Bizim karanamemizde
mesleki okullara atanamaz diye bir şey yazmıyor ki böteciler gibi. tamamen işi bilmeyen basiretsiz adamların bizi başından savması. bu işi tamamen dava çözücek gibi.
"Daha sonra 119 sayılı karar yürürlükten kaldırılmış, 80 sayılı karar yürürlüğe girmiştir. Bu kararda “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarının Bilgisayar bölümlerine atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanamazlar” hükmü “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarına atanamazlar şeklinde değiştirilmiştir." bunun bizim durumumuzla bir alakası var mı? ne salak adamlar. salak diyorum kusura bakamayın insanları bu beceriksiz bilgisiz insanların eline bırakıp mağdur ediyorlar. bunca insanın zamanını ve kafasını meşgul edip canını sıkıyorlar.

Üniversitede hepimiz laboratuar derslerine girdik, benim anlamadığım elektronik ve bilgisayar öğretmenliği olan bölüm bizim bölümden içerik olarak farkı sadece ismi bu kadar saçma bir eğitim sitemi kanun hiç bir ülkede yoktur sanırım.

Geri