compuman' Alıntı:
arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Düşüncem şudur ki; Tabloda Sadece Elektronik Öğretmeni hiç yok.
Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği var.
Burada dikkat edilecek bir kaç husus var; Bu hususlar üniversitelere göre değişiyor, bunları sıralayacak olursak;
1. Husus: İlk zamanlarda Teknik Eğitim Fakültelerinde Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümleri vardı; ve buralardan çıkanlara Elektronik ve Bilgisayar Öğretmeni diploması veriliyordu.
2. Husus: Daha sonra bazı üniversitelerin Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi bölümlerinin içinde Bilgisayar Anabilim dalı ve Elektronik Anabilim dalı olarak kendi içinde ikiye ayrılıyordu. Yani Elekronik Öğretmeni ayrı, Bilişim Teknolojileri öğretmeni ayrı mezun ediliyordu. Fakat buradaki en önemli ayrıntı mezun olunurken Yan branş olarak Elektronik Öğretmenlerinin diplomalarında, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Öğretmenlerinin diplomalarına Elektronik Öğretmeni yazan Üniversiteler var.
3. Husus: Bazı üniversitelerde ise Elektronik Eğitimi bölümü ile Bilgisayar Eğitimi Bölümleri tamamen ayrı ki, buralardan çıkanların yine diplomalarında yan branş yazanlar var.
4. Husus: Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi şeklinde birleşik bölümlerden Elektronik Öğretmenliği diploması ayrı, Bilgisayar Öğretmenliği diploması ayrı veriliyor ve yan branş ifadesini bazı üniversiteler diplomalara yazmıyor.
(Fakat görülen eğitim, görülen dersler tamamen aynı.Aradaki tek fark diplomada yan branşların bazı üniversiteler tarafından yazılmaması.)
Şu anda üniversiteler ne durumda bilmiyorum. Hala Elektronik ve Bilgisayar öğretmenliğ diplomasını birleşik bir şekilde veren üniversite varmı onuda bilmiyorum. Yada diplomalara yan branş yazan üniversiteler şu anda varmı onuda bilmiyorum. Fakat geçmişte yukarıda anlatıldığı gibiydi.
Diğer taraftan Üniversitede Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi bölümlerinde Elektronik Öğretmenliği öğrencileri ve Bilgisayar Öğretmenliği Öğrencileri ilk 3 sene hemen hemen aynı dersleri okurlar. Son sene ise branşlarda ayrışma dersler bakımından çok daha belirgindir.
Üstteki tablo içeriğine bakıldığında Elektronik mezunu Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin ilköğretimden ziyade meslek liselerinde görev yapmaları çok daha uygun olacaktır. Bugün Meslek Liselerinde ki bilişim teknolojileri alanında ki derslerin büyük bir çoğunluğu Elektronik Öğretmeninin üniversite de aldığı eğitime son derece uygundur. Bundan başka Bilişim Teknolojileri demek ciddi anlamda elektronik bilgisinin gerekli olduğu bir alandır. Bilişim Teknolojileri alanının Teknik Servis dalı bun en somut örnektir.