Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
arkadaşlar;birbirimizle atışıp tartışmayalım;"bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" gibi saçma sapan bi kültürle yetişen toplum da ne yazık ki insanlarımız da tepki koyma bişeylere itiraz edip hak arama refleksi gelişmemiş...bu okumuşumuz dada böyle cahilimiz dede...yani biz toplamda 2000 kişiye yakın bi camiayız ama toplasan bakanlığa giden dilekçe sayısı 50 yi geçmemiştir...lütfen arkadaşlar;destek olallım;meslek lisesinde çalışıp tayin endişesi taşımayan arkadaşlar aynı gemideyiz;sizin desteğinize de ihtiyacımız var..!!!!yoksa bu olay örtbas edilecek..SESİMİZ GÜR ÇIKSIN!!!!!!!1herkes birer dilekçeyle başvurusunu yapsın;forumda dilekeç örnekleri var;yine isteyen olursa kendi dilekçemi de yollarım bu arkadaşlarıma..ama bizi yalnız bırakmayın..BU ÜLKE DE HAK VERİLMEZ ALINIR!!!

Arkadaşlar bende Elektronik öğretmenliği mezunuyum ve şu anda Erkek tekniğe beğilı meslek lisesinde görev yapıyorum. Benim için bir sıkıntı yok gibi ama elektronik öğretmenliği mezunlarına tanınmış hakların geri alıması hepimizin meselesi. bu sorunun mutlaka çözümlenmesi lazım. Eğitim-Bir-Sen yetkilileriyle bu konunun takibi için temasageçtim dava açacaklar bütün sendikalı arkadaşlar kendi sendikaları aracılığı ile haklarını arama girişiminde bulunsunlar. ilkkez sendikaya ihtiyaç duyduğum bir durum oluştu eğer bu sorunla ilgilenmezseler sendikadan istifa edeceğim. Sizede aynı girişimleri tavsiye ederim.

valla ben sendikamdan beklediğim desteği göremedim :x ; 2009 ocaktan beri aidat ödüyorum..istifa edip türk eğitim sene geçecem...şu ana kadar arkamızda duran tek sendika türk eğitim sen oldu...

Biz baskı yapmazsak destek falan göremeyiz. Yahu biz kaç kişiyiz ! Tuzu kurular dahil kaç kişiyiz acaba. Anlamıyorum sesi çıkmayanlar emekli olana kadar aynı okulda mı çalışacak. Elektronik mezunu bilgisayar öğretmeni arkadaşlara sesleniyorum.

Bu tayin dönemine kadar hallolmazsa bu SORUN işimiz çok zor, kalırız buralarda. 5.5 sene çalış, hizmetinin bitmesini bekle , aslında bitmişken hizmetin tayin isteyeme askerliği hizmetten saymaktan vazgeçsinler , buna rağmen tam bitsin hizmetin , af çıkarsınlar zorunlu hizmet affı ve askerliği yeniden zorunlu hizmete saysınlar. Ve bu saçmalığı çıkarsınlar önümüze yok saysınlar haklarımızı ya yerinde kal ya da ilköğretime git desinler. Hazmedemiyorum.

64hakan35' Alıntı:
Arkadaşlar bende Elektronik öğretmenliği mezunuyum ve şu anda Erkek tekniğe beğilı meslek lisesinde görev yapıyorum. Benim için bir sıkıntı yok gibi ama elektronik öğretmenliği mezunlarına tanınmış hakların geri alıması hepimizin meselesi. bu sorunun mutlaka çözümlenmesi lazım. Eğitim-Bir-Sen yetkilileriyle bu konunun takibi için temasageçtim dava açacaklar bütün sendikalı arkadaşlar kendi sendikaları aracılığı ile haklarını arama girişiminde bulunsunlar. ilkkez sendikaya ihtiyaç duyduğum bir durum oluştu eğer bu sorunla ilgilenmezseler sendikadan istifa edeceğim. Sizede aynı girişimleri tavsiye ederim.

emekli oluncaya kadar aynı okuldamı kalacaksınız..
okulunuz kapanmaz değilmi..
gıcık bir bilgisayarcı yada müdür vb karşılaşmassınız..
şimdi bunu kabullenirsek 2007 de edebiyat öğretmenliği mezunu türkçe öğretmenliği atamaları ve çocuk gelişimi bölümü mezunlarına yaptıklarını bizede yapacaklar.. toplu dilekçe ve davalarla bu işi toptan çözelim.. bildiğiniz tüm arkadaşlara haber veriniz.. dikekçenin olumsuz cevabı ve 60 tl ile mahkemeye başvuruyoruz ve hakkımızı resmi olarak alıyoruz..

İlk dilekçe ne zaman yazıldı acaba merak ediyorum. Ne kadar zaman oldu ?

Birde anlayamadığım, benim bu durumdan yeni haberim oldu, daha önce tayin istemedim ama mayıs yerdeğiştirmesini iple çekiyor(d)um tabii . Şimdi mayıs ayındaki atamada yine meslek liseleri görünmezse ben direk mahkemeye gidemez miyim?

Kafam iyice karıştı, bi avukatla görüşmüştüm tayin dilekçene eşdeğer okula atanmak istiyorum diye belirt, sonra mahkeme demişti ama tayin dilekçesi filan diye bişey yokmuş ki bana meslek liseleri görünmeyince neyi nereye ekleyecem ki.
Bugün bi arkadaş aracılığı ile sendika yetkilisi ile görüştüm mayıs döneminde aynı şey olursa idari mahkemeye başvurabilirsin dedi ama... Ayrıca kendilerinin bugüne kadar böyle bir durumdan haberlerinin olmadığını pazartesi bu durumu değerlendireceklerini filan da söyledi.

iki gündür yarım yamalak hepsi telefondan net olmayan bir sürü şey söylediler. Ehil kişilerle yüzyüze görüşmek lazım.

İMZANIZI DÜZENLEYİN

Kod:
[b][size=160][color=#BF0000]ELEKTRONİK MEZUNLARININ TEKNİK ÖĞRETMENLİK HAKLARI ALINDI[/color][/size][/b]
[url]http://www.bilgisayarbilisim.net/meb-atama-ve-yer-degistirme-f133/elektronik-ile-elektronik-ve-hab-ogretmenligi-mezunlari-t43451.html[/url]

Merhaba,
Bu forumda 500'den fazla elektronik-bilgisayar öğretmeni olduğunu tahmin ediyorum. Onlara ulaşabilmemiz için bu imza değişikliğinin önemli olduğunu düşünüyorum. Profiliniz-profilim-imza yoluyla imza bölümünüze ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki kodu kopyalayıp imzanıza yapıştırdığınız taktirde imzanız aşağıdaki gibi gözükecektir.

:+1:

omegafi' Alıntı:

Birde anlayamadığım, benim bu durumdan yeni haberim oldu, daha önce tayin istemedim ama mayıs yerdeğiştirmesini iple çekiyor(d)um tabii . Şimdi mayıs ayındaki atamada yine meslek liseleri görünmezse ben direk mahkemeye gidemez miyim?

Kafam iyice karıştı, bi avukatla görüşmüştüm tayin dilekçene eşdeğer okula atanmak istiyorum diye belirt, sonra mahkeme demişti ama tayin dilekçesi filan diye bişey yokmuş ki bana meslek liseleri görünmeyince neyi nereye ekleyecem ki.
Bugün bi arkadaş aracılığı ile sendika yetkilisi ile görüştüm mayıs döneminde aynı şey olursa idari mahkemeye başvurabilirsin dedi ama... Ayrıca kendilerinin bugüne kadar böyle bir durumdan haberlerinin olmadığını pazartesi bu durumu değerlendireceklerini filan da söyledi.

iki gündür yarım yamalak hepsi telefondan net olmayan bir sürü şey söylediler. Ehil kişilerle yüzyüze görüşmek lazım.

hocam ben doğudayım ocak ayında dilekçe vermek üzere il milli eğitim müdürlüğüne gittim, şube müdürü var aslen o makamda olmaması gerekiyor.. ama siyasi sanırım.. neyse.. benim dilekçemi işleme almadı ama düzelir dedi atama döneminde düzelir dedi.. yalancı.......... neyse, bende inandım ahmak gibi.. nisanda bir özür durumu daha oldu o zamanda gözükmedi.. bu sefer ben zorla dilekçeyi kayda sokturdum.. 2004 den beri doğudayım nefret ediyorum.. doğu karadeniz.. sinir bir durum.. döneceğim bu sene ama yaptıklarına bak birde üstüne af gelecek sanırım.. iğrenç ötesi durum anlıyacağın..

mr_ogretmen' Alıntı:
omegafi' Alıntı:

hocam ben doğudayım ocak ayında dilekçe vermek üzere il milli eğitim müdürlüğüne gittim, şube müdürü var aslen o makamda olmaması gerekiyor.. ama siyasi sanırım.. neyse.. benim dilekçemi işleme almadı ama düzelir dedi atama döneminde düzelir dedi.. yalancı.......... neyse, bende inandım ahmak gibi.. nisanda bir özür durumu daha oldu o zamanda gözükmedi.. bu sefer ben zorla dilekçeyi kayda sokturdum.. 2004 den beri doğudayım nefret ediyorum.. doğu karadeniz.. sinir bir durum.. döneceğim bu sene ama yaptıklarına bak birde üstüne af gelecek sanırım.. iğrenç ötesi durum anlıyacağın..

Pazartesi ilçe milli eğitime bende gidecem bir soralım bakalım ne diyecekler, yardım ederler bi şeyler söylerler diye düşünüyorum. Ardından da mevcut durum için daha önce tayin istemesemde bir dilekçede ben yazacam. Yazacam da daha ankaraya varamadan mayıs dönemi yer değiştirmesi tamamlanır bile. Hocam benzer sıkıntılar içerisindeyiz ama inşallah çözülecek bu durum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

evet ben çifte dava açmayı düşünüyorum.. bir meslek lisesine gidemedim diye.. birde tüm kadrolar açılmıyor ve mecburi hizmetten dönemiyoruz diye.. mayıs ayında tekrar dilekçe vereceğim..

Arkadaşlar bu karar aslında bizim direk Meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerine ELEKTRONİK ÖĞRETMENİ olarak atanmamızı gerektirmezmi. Okutabileceğimiz dersler için listeye bakınız alta ekledim. Bu durumda bizim ilköğretimde ne işimiz var? Buna göre direk ELEKTRONİK ÖĞRETMENİ olarak meslek lisesine geçmemiz gerekli. Dava açarak bu iş çözülebilirmi ne dersiniz?

1.JPG

2.JPG

arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz?

arkadaşım hak verirlerse elektronik öğremenliğine sen istersen geçebilirsin.Ama ben meslek lisesinde bilişim öğretmenliğinde çalışmak istiyorum,çünkü yazılımla uğraşmayı seviyorum...yukarıdaki tablo yeni atanacaklar için geçerli unutma!

Hocam bu tabloya göre bizim şuanda meslek lisesine geçişimiz durduruldu. Yani bu tablo bizim içinde geçerli unutmayınız. Elektronikmi Bilgisayarmı derseniz ben Elektroniği tercih ederim tabiki tercih meselesi. Bende Elektronikle uğraşmayı seviyorum

arkadaşlar o tablo ttkb nin 80 nolu kararında 119 sayılı kararında da aynıydı zaten;o tabloya göre bakacak olursak bizim 2002-2003-2004-2005-2006 yıllarında da çalışabileceğimiz okullar arasın da olmadı meslek liseleri..bizi ek maddelerle 2. öncelikle başlattılar;ve çalıştırmayı sürdürdüler;ttkb 80 sayılı karar çıkana dek...yoksa 119 sayılı bi önceki kararın çizelgesini de inceleyin;80in çizelgesiyle birebir aynıdır zaten..

Bana göre çıkan sonuç ; Belli bir zümrenin baskısı sonucu keyfi bir uygulama yapılmaktadır. Aynı baskıyı biz yapamıyoruz arkadaşlar hakkımız yeniyo ama bizler bu keyfiyete dur diyemiyoruz. Maalesef durum bu.

compuman' Alıntı:
Hocam bu tabloya göre bizim şuanda meslek lisesine geçişimiz durduruldu. Yani bu tablo bizim içinde geçerli unutmayınız. Elektronikmi Bilgisayarmı derseniz ben Elektroniği tercih ederim tabiki tercih meselesi. Bende Elektronikle uğraşmayı seviyorum

Değerli hocam üstteki tablo şu anda kararnamesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olanları ilgilendirmiyor. Bu konuda bu tabloda hiçbir ibare yok.

Bu tablo yeni atanacakları ilgilendiriyor. Geçmişte 2. öncelikli olarak Elektronik Öğretmenleri Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak ilk atamada atanıyordu.
Şu anda Talim Terbiye kurulu bu kararlarını yeniledi. Şu anda ilk atamada Elektronik Öğretmenleri 2. öncelikli olsa dahi bilişim teknolojileri öğretmeni olarak atanamıyor.

Altını çizerek söylüyorum: Şu anda okullarda çalışan(ilköğretim, Lise, Meslek Lisesi farketmez) Elektronik Mezunu Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Meslek Liselerine atanabilir. Eğer bu işin başında kim var ise bana göre yasal olmayan bir iş yapıyor.

spider23' Alıntı:
arkadaşlar o tablo ttkb nin 80 nolu kararında 119 sayılı kararında da aynıydı zaten;o tabloya göre bakacak olursak bizim 2002-2003-2004-2005-2006 yıllarında da çalışabileceğimiz okullar arasın da olmadı meslek liseleri..bizi ek maddelerle 2. öncelikle başlattılar;ve çalıştırmayı sürdürdüler;ttkb 80 sayılı karar çıkana dek...yoksa 119 sayılı bi önceki kararın çizelgesini de inceleyin;80in çizelgesiyle birebir aynıdır zaten..

Hocam burada yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için bende bir açıklama yapmak istiyorum.
En son 119 sayılı talim terbiye kurulu kararlarından önce, Elektronik öğretmenleri 2. öncelikli olarak ilk atama olarak Bilişim Teknolojileri öğretmenliğine atanabiliyordu. 2. önceliğin anlamı şudur ki; "Önce bu alana kaynak olabilecek branşlardan mezun olanlar atanır, daha sonra yetersizlik durumunda branşı bu alana yakın olanlar atanır!" anlamındadır.
Şu anda ki tek fark ilk atamada Elektronik Öğretmenliği mezunlarının 2. öncelik kısmından çıkartılmış olmasıdır. Kesinlik söylüyorum ki şu anda Elektronik Öğretmenliği olupta kararnamesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olanların İller arası veya il içi atamalarda böyle bir durum söz konusu değildir. Bunun ilgili hiçbir yasal düzenleme yoktur.

Arkadaşlar bu bahsettiğiniz konu ilk atama için. Zaten atananların branşı Bilşim Teknolojileri olarak değiştirildi. Esas olan ise il içi/dışı tayin döneminde ilköğretim de görev yapan elektronik mezunları meslek lisesi tercih edebilecek mi? (Bana kalırsa tercih edebilecek...)

compuman' Alıntı:
1.JPG

arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Düşüncem şudur ki; Tabloda Sadece Elektronik Öğretmeni hiç yok. Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği var.
Burada dikkat edilecek bir kaç husus var; Bu hususlar üniversitelere göre değişiyor, bunları sıralayacak olursak;

1. Husus: İlk zamanlarda Teknik Eğitim Fakültelerinde Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümleri vardı; ve buralardan çıkanlara Elektronik ve Bilgisayar Öğretmeni diploması veriliyordu.
2. Husus: Daha sonra bazı üniversitelerin Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi bölümlerinin içinde Bilgisayar Anabilim dalı ve Elektronik Anabilim dalı olarak kendi içinde ikiye ayrılıyordu. Yani Elekronik Öğretmeni ayrı, Bilişim Teknolojileri öğretmeni ayrı mezun ediliyordu. Fakat buradaki en önemli ayrıntı mezun olunurken Yan branş olarak Elektronik Öğretmenlerinin diplomalarında, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Öğretmenlerinin diplomalarına Elektronik Öğretmeni yazan Üniversiteler var.
3. Husus: Bazı üniversitelerde ise Elektronik Eğitimi bölümü ile Bilgisayar Eğitimi Bölümleri tamamen ayrı ki, buralardan çıkanların yine diplomalarında yan branş yazanlar var.
4. Husus: Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi şeklinde birleşik bölümlerden Elektronik Öğretmenliği diploması ayrı, Bilgisayar Öğretmenliği diploması ayrı veriliyor ve yan branş ifadesini bazı üniversiteler diplomalara yazmıyor.
(Fakat görülen eğitim, görülen dersler tamamen aynı.Aradaki tek fark diplomada yan branşların bazı üniversiteler tarafından yazılmaması.)

Şu anda üniversiteler ne durumda bilmiyorum. Hala Elektronik ve Bilgisayar öğretmenliğ diplomasını birleşik bir şekilde veren üniversite varmı onuda bilmiyorum. Yada diplomalara yan branş yazan üniversiteler şu anda varmı onuda bilmiyorum. Fakat geçmişte yukarıda anlatıldığı gibiydi.

Diğer taraftan Üniversitede Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi bölümlerinde Elektronik Öğretmenliği öğrencileri ve Bilgisayar Öğretmenliği Öğrencileri ilk 3 sene hemen hemen aynı dersleri okurlar. Son sene ise branşlarda ayrışma dersler bakımından çok daha belirgindir.

Üstteki tablo içeriğine bakıldığında Elektronik mezunu Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin ilköğretimden ziyade meslek liselerinde görev yapmaları çok daha uygun olacaktır. Bugün Meslek Liselerinde ki bilişim teknolojileri alanında ki derslerin büyük bir çoğunluğu Elektronik Öğretmeninin üniversite de aldığı eğitime son derece uygundur. Bundan başka Bilişim Teknolojileri demek ciddi anlamda elektronik bilgisinin gerekli olduğu bir alandır. Bilişim Teknolojileri alanının Teknik Servis dalı bun en somut örnektir.

elimizdeki verilere bakacak olursak ;ne ilköğretimde ki;ne lisede ki;ne anadolu lisesinde ki;ne kız meslekte ki;ne de endüstri meslekte ki ,hiç bir elektronik çıkışlı bilişim öğretmeni;mesleki ve teknik liselere tayin isteyemiyor...Hemde 2 atamadır üstüste...benim anlayamadığım bu atama dönemlerin de hiç mağdur olan yok mu bizden??? veya dava açan bu yüzden??????belki var bizim haberimiz olmadı??fikri olan varsa yazsın lütfen...

akimdengelen cevap:
AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 956103 numaralı başvurunuz, Milli Eğitim Bakanlığı'na iletilmiştir. Bakanlığın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.

" Bilindiği üzere öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği yeniden yapılandırılmaktadır. Mayıs ayında yürürlüğe girmesi beklenmektedir. Konuyla ilgili gelen tüm talepler ilgili birime iletilmiştir. İyi günler diliyoruz."

Bilginize sunar sistemimizi kullandığnız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla...

AK PARTİ GENEL MERKEZ
HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
AKİM
444 25 44

Şimdi değerli @spider23 hocam; Bugün bakıldığında meslek liselerinde bir bilişim teknolojileri öğretmeni Alandaki bütün derslere giriyor. Halbuki her öğretmenin bir uzmanlık alanı olması lazım. Mikroişlemciden anlıyorsa sadece Mikroişlemci derslerine, Veritabanında uzmansa sadece veritabanı derslerine, Web tasarımcıysa, web tasarım dersine, grafik animasyonda uzmansa sadece grafik animasyon derslerine girmesi bence çok daha doğru olur.

Bana göre şu anda Bilişim Teknolojileri öğretmeni, her dersten sorumlu tutularak, hepsinin bir uzmanıymış gibi herşeyden anlayan, ama gerçekten hiçbirşeyden anlamayan kendini geliştirebilmek için yeterli zamanı bulamayan bireyler haline gelmektedir.

Herkesin şikayetçi olduğu konu şu değilmidir ki, herşeyden anlamamızı bekliyorlar. Bu gerçeklerden son derece uzak değilmidir. Bugün meslek liselerinde olsun, ilköğretimlerde olsun bilişim öğretmenini her yere koşturmuyorlarmı? (Tabi kendimizi bu hale getirenler yine bizleriz, her şeyi yapmaya çalışıyoruz ki, her tuttuğumuz iş daha bitmeden diğer işi elimize alıyoruz, halbuki iki elimiz var, aynı anda birden fazla işi yapamayacağımızın hala farkında değiliz)

Bundan dolayıdır ki bilişim teknolojileri öğretmenliği uzmanlık alanlarına göre ayrıştırılmalıdır. Bu gelişmiş ülkelerde bu şekildedir. Bilişim içinde uzmanlık alanları doğrultusunda meslek grupları oluşmuştur. Artık dünya üzerinde diplomalar değil, o diploma ile gelen sertifikalar kişinin mesleğini belirlemektedir.

Geri