Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
hocam forumu sessiz sedasız takip edip gerekli girişimleri yapan bikaç arkadaş daha var benim bildiğim...bikaç kişiye de ulaştım arkadaşlarımın arkadaşları;demişler şu mayısta ki atamaları da bi görelim de ona göre bakarız...tabi meslek lisesinde o arkadaşlar da ve yakın zamandada tayin kaygıları yok...ama bu işin üzerine kalabalık olarak gitmezsek;onların başları da ileride çok ağrır...

ARKADAŞLAR

Bu bölümde yazışmış elektronik öğretmenlerinni sıkıntısından haberdar arkadaşlar.. Arkadaş olarak ekleyin..
hemen benim gibi çevrim içi olanlarıda görürsünüz.. Daha rahat ulaşalım birbirimize..
* m_koksal53
* cagdas
* erciyes38
* sahnahan44
* spider23
* filatros
* ataaka
* abacus
* agazi
* alperrtegas
* ares0106
* cubido
* egunay
* erdcan
* esesim26
* flame81
* gauldoth
* geantes
* irembilisim
* kartal4545
* kursad
* mygold
* neo_in
* pasha34
* phantasos
* serhatdemir
* tolgabaysal
* Tuna54
* Yesil26

Arkadaşlar ben de varım!
Uzun zamandır forumla işim olmadı. Proje ve işlerden fırsat kalmadı. Konunun haberini daha önce almıştım. İl içi tayin istemediğimden durumdan bizzat haberim olmadı ama bi arkadaştan duymuştum, buradan da konuya değinildğini görünce hemen yazayım dedim. Ben de Fırat Üni.'den mezunum. Konuyu elimden geldiğince takip ediyorum ancak anladığım kadarı ile dava açmadan bu iş olmayacak. Herhangi bir sendika ile bağım yok hatta sendikalara garezim var ancak bunu çözecek bir sendika olursa da hayır demem. Türk-eğitim-sen harekete geçmiş görünüyor umarım diğer sendika mensupları bu işe bir el atar. Eğer bireysel bir faydam olacaksa ben hep buradayım...

Konuyla ilgili olarak mesleki okullarda çalışan arkadaşları bilgilendirmek ve konuya katılımlarını sağlamak amacıyla megepbilisim@googlegroups.com mail grubuna mail attım sizde üye olup oradaki arkadaşlarla konuşabilirsiniz.Aktif bir mail grubu gibi görünüyor.Ayrıca eğitim-bir sen genel merkezine bir dilekçeyle başvuru yaptık bilginize...

mr_ogretmen' Alıntı:
Bu bölümde yazışmış elektronik öğretmenlerinni sıkıntısından haberdar arkadaşlar.. Arkadaş olarak ekleyin..
hemen benim gibi çevrim içi olanlarıda görürsünüz.. Daha rahat ulaşalım birbirimize..

* erciyes38
* sahnahan44
* spider23

* ataaka
* abacus
* agazi
* alperrtegas
* ares0106
* cubido
* egunay
* erdcan
* esesim26
* flame81
* gauldoth
* geantes
* irembilisim
* kartal4545
* kursad
* mygold
* neo_in
* pasha34
* phantasos
* serhatdemir
* tolgabaysal
* Tuna54
* Yesil26
foruma çok giremesem de beni unutmayın hocam :D

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık
Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna İtiraz Başvurusu Yapacağım

http://www.bedk.gov.tr/
Resmi Gazete Tarihi: 07.06.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26191
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?Me ... XmlSearch=

Bugün yine milli eğitim müdürlüğüne gittim.. Verdiğim bilgi edinme başvurumun onaylısını alayım diye. İnternet üzerinden başvurduğum için ulaşmak güç oldu. disiplin kuruluna sevkedilebileceğim, gereksiz meşkuliyet verdiğim için soruşturma açacaklarını söylediler. bende sürekli başvurumun onaylanmışının kopyasını istedim.. sonunda aldım :) vermeselerdi valiliğe yazılı başvuru yapıp yine alırdım.. valilikte ilgilenmesse savcılığa suç duyurusunda bulunurdum yinede o belgeyi alırdım. Hukuk devletindeyiz. Suç işlemeden şucluymuşum gibi soruşturma açsalardı görevi kötüye kullanmaktan yargılanırlardı. Haklarınızı koruyun. Herkes görevini yapsın. Sen neye göre mebbiste görünmüyor diyorsun dediler. Yok öyle bişey diyorlar.. Bende yüzlerce arkadaşım var, tüm türkiyede görülen bir sorun var. Güneş balçıkla sıvanmaz. Ama hergün öğreniyoruz. Mayısta yine açıklar ve meslek liseleri gözükmesse başvuru ekranımı gidip noterde onaylatacağım.

cagdas' Alıntı:
mr_ogretmen' Alıntı:

* erciyes38
* sahnahan44
* spider23

* ataaka
* abacus
* agazi
* alperrtegas
* ares0106
* cubido
* egunay
* erdcan
* esesim26
* flame81
* gauldoth
* geantes
* irembilisim
* kartal4545
* kursad
* mygold
* neo_in
* pasha34
* phantasos
* serhatdemir
* tolgabaysal
* Tuna54
* Yesil26
foruma çok giremesem de beni unutmayın hocam :D
bende burdayım her gün sizleri takib ediyorum yazmasamda bazı yerlere (talim terbiye kurulu ve AKİM e mail atmışım) gönlüm sizlerle saygılarla

personel genel müdürlüğüne gönderdiğim yazı ve onlardan gelen cevaplar ekte var.yazıyı göndermeden önce personelden şube müdürü bir beyle ve erkek teknik öğretim genel müdürlüğünden şube müdürü bir hanımla yaptığım görüşmelerde bu durumun benle ilgili olmadığı, daha önce bu hakkı elde ettiğim ve resmi olarak yazıyla durumumun değerlendirilmesi için yazı yazmam söylenmişti. aynı zamanda personelden leyla hanımla da görüşme yaptım. O da bu durumun bizi kapsadığını ve yanlızca ilköğretim okullarına tayin isteyeceğimi söylemişti. Bu durumu netliğe kavuşturacak olan da personel genel müdürlüğündeki atama dairesi ile erkek teknik öğretm genel müdürlüğü olduğunu söylemişti. Ama gelen cevap bir cevap niteliğinde olmamış durumum da açığa kavuşturulmamıştır.

Ekli dosyalar

bimerden gelen yanıt ..."Başbakanlık İletişim Merkezinden Bakanlığımıza gönderilen başvurunuz incelenmiştir.
Bakanlığımızın http://personel.meb.gov.tr/ internet sitesinde öğretmenlerin özür grubu yer değiştirmelerine ilişkin duyuruları takip etmeniz gerekir."....güleyim mi ağlayayım..forumda örneği olan dilekçeyi yollamıştım kendime uyarlayıp..anlaşılan ne dediğini anlayan yine çıkmamış!!!

m_koksal53' Alıntı:
personel genel müdürlüğüne gönderdiğim yazı ve onlardan gelen cevaplar ekte var.yazıyı göndermeden önce personelden şube müdürü bir beyle ve erkek teknik öğretim genel müdürlüğünden şube müdürü bir hanımla yaptığım görüşmelerde bu durumun benle ilgili olmadığı, daha önce bu hakkı elde ettiğim ve resmi olarak yazıyla durumumun değerlendirilmesi için yazı yazmam söylenmişti. aynı zamanda personelden leyla hanımla da görüşme yaptım. O da bu durumun bizi kapsadığını ve yanlızca ilköğretim okullarına tayin isteyeceğimi söylemişti. Bu durumu netliğe kavuşturacak olan da personel genel müdürlüğündeki atama dairesi ile erkek teknik öğretm genel müdürlüğü olduğunu söylemişti. Ama gelen cevap bir cevap niteliğinde olmamış durumum da açığa kavuşturulmamıştır.
evet arkadaşım saadece makam atlayarak bir üst makam olan meb veya ttk dilekçe yollamamız gerekiyor onlarda gönderdiğimiz email leri cvp layamıyorlar veya tel da cvp veremiyorlar ki nasıl yazılı cvp verebilsinler ne olacak halimiz bakalım

"Okuduğunu(!) anlama" kavramının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük :verymad: . Vay benim Türkiyem kimlere kalmışsın :(

Şimdi arkadaşlar ben elektronik mezunuyum, 5,5 senedir bir endüstri meslek lisesinde bilişim teknolojileri alanı öğretmeni olarak çalışıyorum ve çalıştığım yerde artık eskidim başka şehirdeki bir eml bilişim alanına tayin istemeyi, yani sene sonunu sabırsızlıkla bekliyorum ve bu durumda ben, artık başka bir meslek lisesinde çalışmayacak mıyım??
Sinirden ne yazdığımı bilmiyorum tepem nasıl attı anlatamam, yahu o zaman baştan niye demediniz bakın sonra sizi adam yerine koymayacaz ! verdiğimiz hakkı elinizden alacaz , sizi yer dolduralım diye geçici alıyoruz . Arkadaşlar bu durum haksızlıktır lütfen ayaklanalım ne yapılması gerekiyorsa yapalım ben şaştım kaldım sakinleşemiyorum. Yahu yazıklar olsun. Acaba meb ,siz elantronik mezunusunuz bilgisayardan ne anlarsınız da der mi !? Şu memleket neden hep kara düzen.... :(

hocam hoşgeldiniz aramıza :) özetleyeyim kısaca burda yazışan ve bu forumu takip eden pek çok arkadaş ilgili yerlere dilekçeyle başvuruda bulundu;ayrıca bunun yanı sıra türk eğitim sende bi dilekçeyle bakanlığa bu durumun düzeltilmesi yada gerekçeleri için bi dilekçe yolladı...artık beklemedeyiz bu dilekçelerin sonuçlarına göre gerekirse dava yıda açacağız zaten...Lütfen sizde aynı dönem de mezun olduğunuz bu durumda ki arkadaşlarınızı bilgilendirin ki sesimiz gür çıksın..böylece bi ihtimal geri adım attırıp;bakanlığa biz hata yapmış dedirtebilelim..yoksa bu atama dönemin de bizden meslek ve teknik liseye 1 kişi bile tayin isteyemeyecek ne yazıkki..

Google bilişim öğretmenleri grubunda bir arkadaşımızın cevabı ağlayasım geldi ya... Sinirlerim alt üst oldu.

Hocam öncelikle büyük geçmiş olsun. 80 sayılı Talim Terbiye Kurulu Kararı
dediğiniz iş ve işlemlerin MEB tarafından uygulanmasını gerektiriyor.
Kararda eğer kurum değiştirmek istemezseniz zorla kimsenin yerini
değiştirmiyceklerini anlatmak istemişler, ama yerdeğiştirme isterseniz de 80
sayılı karara tabisiniz. Mahkeme ile çözemezsiniz boşuna vermeyin derim.
Ağustos atamasında uyanamamışlardır. Ancak 80 sayılı kararda isteğiniz
dahilinde mezun olduğunuz alana atanabileceğiniz de yazıyor, bence bu daha
adil olur. Kolay gelsin.
28 Nisan 2010 09:46 tarihinde alper mutluer <alpert...@gmail.com> yazdı:

- Alıntıyı göster -
--
Günay BAHÇECİ
Sultanahmet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı
Bilgisayar Teknik Öğretmeni
www.sultanahmet.k12.tr
--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "MegepBilişim" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için megepbilisim@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için megepbilisim+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/megepbilisim?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

İlk öğretimlerde ZEÇMELİ OLARAKTAN ! internet programcılığı dersi filan var değil mi !? hem ben yavrucaklara istesem action script 3.0 filan da anlatabilirim demi ? Bi kavga edesim var ki !

omegafi' Alıntı:
Google bilişim öğretmenleri grubunda bir arkadaşımızın cevabı ağlayasım geldi ya... Sinirlerim alt üst oldu.

Hocam öncelikle büyük geçmiş olsun. 80 sayılı Talim Terbiye Kurulu Kararı
dediğiniz iş ve işlemlerin MEB tarafından uygulanmasını gerektiriyor.
Kararda eğer kurum değiştirmek istemezseniz zorla kimsenin yerini
değiştirmiyceklerini anlatmak istemişler, ama yerdeğiştirme isterseniz de 80
sayılı karara tabisiniz. Mahkeme ile çözemezsiniz boşuna vermeyin derim.
Ağustos atamasında uyanamamışlardır. Ancak 80 sayılı kararda isteğiniz
dahilinde mezun olduğunuz alana atanabileceğiniz de yazıyor, bence bu daha
adil olur. Kolay gelsin.
28 Nisan 2010 09:46 tarihinde alper mutluer <alpert...@gmail.com> yazdı:

- Alıntıyı göster -
--
Günay BAHÇECİ
Sultanahmet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı
Bilgisayar Teknik Öğretmeni
http://www.sultanahmet.k12.tr
--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "MegepBilişim" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruba kayıt göndermek için megepbilisim@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba olan aboneliğinizi iptal etmek için megepbilisim+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Diğer seçenekler için http://groups.google.com/group/megepbilisim?hl=tr adresinden grubu ziyaret edin.

Bu arkadaş adaletin terazisi elinde tutuyor anlaşılan. Makekmenin sonucunu bile biliyor. :puhaha:
Keşke elektronik öğretmenliğine geçişimizi sağlasalar. Ama nerdeeeee.

Soğudum, Küstüm. Şimdi birisi bana ders anlat dese.. , E anlat dese de nasıl anlatacam, zaten yeterli değil mişiz değil mi ? Aradan 5.5 sene geçti neden daha önce söylemediniz yeterli olmadığımı ? Çok soğudum çoook.

arkadaş kafasına göre yorum yapmış kafanızı takacak birşey yok tuzu kuru olan çin konuşmak kolay . Dilekçe yollamadığımız yer kalmadı zaten

Ömer Değirmenci
Eğitim İş
İzmir Şube Başkanı

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sayın hocam öncelikle selamlar. Kadir bey maili bana yönlendirdi. Cevap geciktiği için özür dilerim...

Bu arkadaşımızın durumunu gayet iyi anlıyorum. Bu durumla maalesef bakanlıkta sıkça rastlar olduk.

ELEKTRONİK-BİLGİSAYAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ bölümü mezunlarının hangi alanlara atanacağını 80 nolu TTKB kararıyla belirlemiştir. Bu karara göre ayrılan alanlarla ilgili olarak kişileri bilgi sahibi yapmadan İLSİS'te alan belirlemesi yapmıştır. Bu alan mezunlarında yaptığı değişiklikte bakanlık genellikle (Normu da esas alarak) o anda hangi kurumda hangi alanda görev yapıyorsa o alanı tanımlamıştır. Arkadaşımız o anda Bilişim Teknolojileri alanında görev yaptığı için onu da Bilişim Teknolojisi öğretmeni yapmışlardır.

Arkadaşımız mezuniyeti itibari ile başka alanlarda da çalışabilir örneğin Elektronik öğretmeni olabilir. Ayrıca bu alan mezunları "Bilişim teknolojisi" öğretmeni de olabilir 80 nolu karara göre Alan tanımlaması yapıldığından bundan böyle sadece bilişim teknolojisi kadrosu bulunan okulları isteyebilecektir. Fakat yapabileceği 2 şey vardır.

1- Meslek lisesinde çalışmak istiyorsa Alan Değişikliği döneminde alanını değiştirip mesela Elektronik öğretmenliğine geçebilir.

2-Yapılan Bilişim Teknolojisi öğretmenliği dayatmasını yargıya taşıyabilir. yargıya taşırken kendisinin bilgisi dışında yapıldığını hak kaybına uğradığını iddia edebilir...

Saygılarımla...
eğitim iş ten bu durum için gelen yanıt...

bi arkadaş boşuna dava açmayın demiş ya.Bence açalım bizim zamanımız ve sabrımız çok.bakalım bu iş nasıl çözümlenecek.Başkalarıda bizim yerimize sabırsızlık yapmasınlar.

bu 80 sayılı kararın neresinde var.yerdeğiştirmelerde ilköğretime ancak tayin isteyebilirsiniz.ben bu işi anlamadım doğrusu.

Geri