Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
il içinde açılan arkadaşlar var sanıyorum??..ama şubattaki il dışı özür ve en son nisan ildışı olağanüstü atamalarda hiç kimseye meslek liseleri açılmamış...

arkadaşlar o kadar doğru şeyler yazmışsınızki hepinize teşekkür ediyorum.Bir arkdaşım neden elektronk mezunu olduğumuz halde elektronik mühendisliğini seçemediğimizi söylüyor.Ben bu olayı çok inceledim, burda vatanı bitirme projesi var.Bunu şöyle açıklayayım.1999 yılından sonra meslek liselerine zeki öğrenci gelmez oldu.Bunun sonucunda meslek liseleri dolaysısyla Türkiye nin iş gücü iflas etme noktasına geldi.Aslında bizim Elektronik Mühendisi olmamızı engelleyenleri mahkemeye vatan haini olarak vermemiz lazım.Düşünün arkadaşlar siz elektronik bölümünden mezun oluyorsunuz ve Elektronik Mühendisi olamıyorsunuz....!Bunu istemeyen güçler vardı ve başardılar...Bazıları diyecek ki biz ara elemanız yok arkadaşım öyle değil.Eğer birisi Elektonik Mühendisi oalcak ise meslek lisesini bitirip olacak, sen sonra o çocuğun neler yapabildiğini gör.Eğer ben Milli Eğitim bakanı olsam ve bu ülkeyi kalkındırmak istesem, ilk yapacağım meslek lisesindeki öğrenciler mühendisliği seçerse fazladan ek puan veririm.Sen 10 yıl sonra Türkiye'nin geleceğini gör.Ben görüyorum bunu,benden falza okuaynlar nasıl göremez...!Arkadaşlar işlerine gelmiyor...

alperrtegas' Alıntı:
Sayın hocalarım Eğitim bir sen ilçe temsilciliği aracılığyla bir dilekçe daha gönderdim sendika genel merkezine.İnsallah bunlar etki yapar.Birde bişey soracam bu şubat ayında il içi tayinlerde bize meslek liseleri açıldımı açılmadımı...Farklı durumlar var galiba ...

burası çok önemli;
açıldı açılmaz olurmu şubat ayındaki özür durumunda il içine meslek liseleri açıldı ve atamalar yapıldı.. işte hiçbir hakkımız bile olmasa eşitlik gerekçesiyle bile dava açılbilir.. şubatta açıldı ama mart ayında ne il içi nede il dışı açılmadı..

flame81' Alıntı:
arkadaşlar o kadar doğru şeyler yazmışsınızki hepinize teşekkür ediyorum.Bir arkdaşım neden elektronk mezunu olduğumuz halde elektronik mühendisliğini seçemediğimizi söylüyor.Ben bu olayı çok inceledim, burda vatanı bitirme projesi var.Bunu şöyle açıklayayım.1999 yılından sonra meslek liselerine zeki öğrenci gelmez oldu.Bunun sonucunda meslek liseleri dolaysısyla Türkiye nin iş gücü iflas etme noktasına geldi.Aslında bizim Elektronik Mühendisi olmamızı engelleyenleri mahkemeye vatan haini olarak vermemiz lazım.Düşünün arkadaşlar siz elektronik bölümünden mezun oluyorsunuz ve Elektronik Mühendisi olamıyorsunuz....!Bunu istemeyen güçler vardı ve başardılar...Bazıları diyecek ki biz ara elemanız yok arkadaşım öyle değil.Eğer birisi Elektonik Mühendisi oalcak ise meslek lisesini bitirip olacak, sen sonra o çocuğun neler yapabildiğini gör.Eğer ben Milli Eğitim bakanı olsam ve bu ülkeyi kalkındırmak istesem, ilk yapacağım meslek lisesindeki öğrenciler mühendisliği seçerse fazladan ek puan veririm.Sen 10 yıl sonra Türkiye'nin geleceğini gör.Ben görüyorum bunu,benden falza okuaynlar nasıl göremez...!Arkadaşlar işlerine gelmiyor...

aynen öyle elektronik eleman görmemiş adamları mühendis yapıyorlar mühendislik fakülteleri de ayrı bir komedi zaten sonra roleyi bağlamayı bilmeyen mühendisciklerimiz oluyor. başıma gelmişti hocam roleyi nasıl bağlıycaz ya:))))

arkadaşlar konudan uzaklaşmayalım!!! malesef teknik öğretmenlik ve mühendislik olayları yeterince canımızı sıkan bir olaydı.
aramıza yeni katılanlar yok mu? yen gelişmelere yeni çözüm önerileri beraber hep beraber hareket!!!

topluca bekleme modundayız !!inşallah yanıtlarlar en kısa sürede dilekçeleri...yoksa elşmşz kolumuz bağlı...dilekçeye olumsuz cevap gelmediği takdir de dava açma şansımızda olmaz sanıyorum???

flame81' Alıntı:
:++: :++: :++: :++: :+1:

agazi' Alıntı:
flame81' Alıntı:

sizde dilekçe verdinizmi hocam..

neo_in' Alıntı:
flame81' Alıntı:

aynen öyle elektronik eleman görmemiş adamları mühendis yapıyorlar mühendislik fakülteleri de ayrı bir komedi zaten sonra roleyi bağlamayı bilmeyen mühendisciklerimiz oluyor. başıma gelmişti hocam roleyi nasıl bağlıycaz ya:))))

katılıyorum hocam size

arkadaşlar konumuzdan uzaklaşmayalım. Dilekçelerimizi verdik bekliyoruz. 2 aya kadar cevap gelmez büyük olasılıkla. Hayırlısı artık ne diyelim. Ama artık pekçok kişi bunun farkında şurda 5-6 arkdaş sayesinde epey bi yol aldık.

bu gece mecburi hizmet affı yayınlanabilirmiş resmi gazetede forumda birileri diyor.. offf.. allahım hem af gelecek hem meslek liseleri gözükmeyecek.. bu senede 90 puanla doğuda kalmak istemiyorum...

mr_ogretmen' Alıntı:
agazi' Alıntı:
flame81' Alıntı:

sizde dilekçe verdinizmi hocam..

tabiki hocam.gerekirse mahkemeye başvuracağım.artık devletimin haksız kararlarına katlanmayacağım.devlet milleti için vardır.bende milletimin bir bireyi olarak bu konuda tahammülüm kalmadı...En kötü ihtimal ile 2 sene mahkeme sürer ama ben meslek lisesine geçerim.Hatta siz gidin 2 yıllık mezunları meslek lisesinden temizleyin diye dava bile açablirim.O zaman devlet işin içinden çıksında göreyim.Yok artık devlet yaptımı doğru yapar...
"Bu yazdığımı lütfen bütün arkadaşlar okuyun...!" "Yazacaklarım gerçektir hiçbir hayal ürünü değildir...!Ankadara trafik polisi, lakabı "protokol ahmet" olan polis memuru ki hiçbir tanıdığı yok bu kişinin.Bu kişi birgün bir milletvekilinin arabasını geçerken çeviriyor.
Protokol ahmet arabayı durdurup "şoföre alkol muayenesi yapacağım."
Milletvekili-"ben şuranın milletvekiliyim acelemiz var bırak da gidelim oğlum işimiz gücümüz var efendim diyor."
Protokol ahmet-"Efendim ben sizi kontrol etmeyeceğim merak etmeyin.soförününüzü kontrol edeceğim"
Milletvekilinin yaındaki vali yardımcısı-"Oğlum ben de vali yardımcısıyım, bırak da gidelim"
Protokol ahmet-"Efendim ben sizi kontrol etmeyeceğim merak etmeyin.soförününüzü kontrol edeceğim"
Şoförün yanında yine emniyet amiri-"Bende emniyet amiriyim, acelemiz var bırak da gidelim"
Protokol ahmet-"Efendim sizde merak etmeyin.sizi kontrol etmeyeceğim merak etmeyin.soförününüzü kontrol edeceğim"
Protolol ahmet şoröre alkol muayenesi yapıyor ve şoför alkollü çıkıyor.Protokol ahmet arabayı bağlayacağım sayın milletvekilim sizi başka araçla göndermem lazım diyor.
Milletvekili-"Amirin yok mu senin telefonunu ver onu arayacağım"
Protokol ahmet-"Tabi efendim, ama benden aldığınızı söylemeyin.Bana kızar yoksa"
Milletvekili Protokol ahmetin amirini arayıp- "Senin burdaki polis bizi meşkul ediyor.Söylede bizi bıraksın.Ben şuranın milletvekiliyim"
Amir-"Efendim,polis memurunun ismi Ahmet mi?"
Milletvekili-"Oğlum senin adın Ahmet mi?"
Protokol ahmet-"Evet efendim"
Amir-"Labakı, protokol ahmet mi?"
Milletvekili-"Senin lakabın protokol ahmet mi?"
Protokol ahmet-"Evet efendim"
Amir-"Efendim kaçın yakanızı kurtarın"
Ertesi gün amir milletvekilinin arabasını kendisi götürür makamına.
Milletvekili-"Bana neden yakamı kurtar dedin?Birisinin tanıdığı mı?"
Amir-"Protokol ahmet yasaları o kadar iyi bilir ki siz orada itiraz etseydiniz beni görevimden alırlardı.Sizinde donunulmazlığınız olduğu halde bir şekilde dokunurdu...!"
Arkadaşlar biz vatandaş yada öğretmen olarak haklarımızı bilmezsek..!Daha çok üzülürüz,daha çok bizim haklarımızı elimizden alırlar...

Cevaba Bak, çok saçma..

Bilgi edinme Cevap ektedir..

olaya bak

Ekli dosyalar

• cevap.jpg
    cevap.jpg
    127.5 KB · Görüntüleme: 529
Bu nasıl iştir ya. Şurada meslek lisesine geçeceğimiz günlerin hayalini kuraken başımıza gelenlerle bak. Bu işler bu kadar basit olmamalı ben yaptım oldu. Bu olayın altında kimler kalır kimler mağdur olur yok. Ne güzel iş. mr_ogretmen hocama verilen cevaba bakın. Tam Türkiyelik. Bir de ben şu anda meslek liselerinde görev yapan arkadaşları merak ediyorum onların durumu ne olacak.

serhatdemir' Alıntı:
Bu nasıl iştir ya. Şurada meslek lisesine geçeceğimiz günlerin hayalini kuraken başımıza gelenlerle bak. Bu işler bu kadar basit olmamalı ben yaptım oldu. Bu olayın altında kimler kalır kimler mağdur olur yok. Ne güzel iş. mr_ogretmen hocama verilen cevaba bakın. Tam Türkiyelik. Bir de ben şu anda meslek liselerinde görev yapan arkadaşları merak ediyorum onların durumu ne olacak.

ben zaten meslek lisesindeyim şuan.. ben avukata soracam öğleden sonra.. cevabı bakalım ne olur..

Dilekçe değil

hocam bu konunun ilk sayfasında verilen bilgi edinme yazısının cevabı dilekçenin cevabı henüz gelmedi.. anlaşılamadığından değil başlarından sallamak istiyorlar.. Bu cevabı yazan şube müdürü ile 1 saat konuştuk. derdimi iyi anladıda cevap vermemiş.. diyecek bişeyi yokki.. konuşma esnasında bi sürü şey diyor de sana o zaman yazıyla cevap verirken o dediklerini bugün vakit bulamayabilirim ama avukata ve milli eğitim müdürüne gidip nereye anlamadıklarını soracağım.. ya bilgi edinme denetleme kuruluna itiraz ederim yada dava açılabiliyorsa açarım..

hocam sıkmayın canınızı hiç kimse üzülesin her şey olacağına varır olmazsa bu sene davayı açar tazminatla birlikte haklarımız geri alırız bir şeyden anlamayanları koymuşlar makam sahibi yapmışlar bizi uğraştırıyorlar.

bugün bu forumdan bir arkadaş bana içini döken bir özel mesaj göndermiş. anlattıkları çok üzücüydü neredeyse ağlıyacaktım. çok zor şartlarda görev yapıyoruz gerçekten. dediğiniz gibi pasha34 olmassa ilk okula gideriz 10-15 saat ders alıp otururuz. kafam rahat eder belki. ama dava mutlaka açacağım.. hatta bunlar bana meslek liselerini açsalar bile ben neden tüm boş kadrolar açılmıyor şeklinde dava açacağım.. isterse 1-2 yıl sürsün önemli değil..

hocam bu saygıdeğer büyük başlarımız;tüm illerdeki diğer arkadaşlara da bu şekilde yanıtlar verip;bizi başlarından savmazlar umarım????tamamen bize zaman kaybettirmeye yönelik bu tutumu kınıyorum!!!işlerine gelmiyor...biz yaptık oldu anlayışıyla;bu şekilde sürdürmek istiyolar belli ki bu uygulamayı..!!!! bizim aldığımız eğitimi görmezden gelip;bu eğitimi meslek hayatımız boyunca klavye - mouse -paint anlattırarak harcatmak istiyorlarsa kendileri kaybeder...öğrenciler kaybeder...BTS alanı olan bilişim bölümlerin de kalite sıfırlanır...bunları birilerinin bunlara hatırlatması lazım ama dilekçelerimiz bile il mili eğitimden geri dönecekse..yazıklar olsun...

Arkadaşlar bu cevaba kafanızı takmayın. Bu bilgi edinme için gelen cevap. Önemli olan dilekçelerimizin cevabı. Adamlar dilekçeye cevap olarak "isteğiniz anlaşılamamıştır" YAZAMAZLAR. Mutlaka bir neden göstererek (80 sayılı ttkk) atanamazsınız diyecekler, yada biz yanlış yaptık atanabilirsiniz diyecekler. Olumsuz cevap gelirse davayı açıp paşalar gibi atanma hakkımızı geri alacaz. Ttkb yeni bir yazı ile "Elektronik öğretmenliği mezunları meslek liselerine atanamaz" dese bile mahkemeden döner.

Arkadaşlar gerçekten ne gerekiyorsa hakkımızı sonuna kadar arayalım bu kez.yaptıklarının hiçbir açıklaması olamaz.teknik öğretmeni nasıl ilköğretimde tutmaya mecbur kılarsın.dava açarsak bence kesin kazanırız.avukat arkadaşı olanlar şimdiden konuyu araştırmaya başlasa iyi olur.

Elektronik mezunu arkadaşların çoğu halen sessizliğini koruyor.Nasılsa meslek lisesindeyim tuzum kuru düşünüyorsanız.bekleyin ve görün neticeyi.
bende meslek lisesindeyim ama bu işin geleceği olumsuz gözükmekte.tek çözüm dilekçelere cevap gelince dava açmak olacaktır.

abacus' Alıntı:
Elektronik mezunu arkadaşların çoğu halen sessizliğini koruyor.Nasılsa meslek lisesindeyim tuzum kuru düşünüyorsanız.bekleyin ve görün neticeyi.
bende meslek lisesindeyim ama bu işin geleceği olumsuz gözükmekte.tek çözüm dilekçelere cevap gelince dava açmak olacaktır.

Kesinlikle haklısınız hocam ben çpl deyim ama seneye okul anadolu lisesi oluyor. Yani kimse "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" demesin.

Geri