inşallah alacağız hakkımızı.. böyle saçmalık anca Türklere özgü
ben mayısta tayin isteyeceğim nasip bakalım.. ama ilkokulda olsa tayin isteyip gideceğim..
1-meslek liselerine tayin isteyemediğime ve madur edildiğime dair bir dava ve sonucundada tazminat davası..
2-atamada ihtiyaca bulunan tüm okulların değilde sadece bi kısmının açılmasından dolayı dilediğimiz okula tayin isteyemiyorum ama benden daha önce atanıp ve hatta mecburi hizmeti bile affedilenler o okullarda görev yapmaktalar.. bundan dolayıda ayrıca bir dava açacağım..
davalar sonucunda meslek lisesine ve ayrıca istediğim açık bulunan bir okula kadro alabilmeyi planlıyorum..
ARKADAŞLAR,
dava soğuk bir kelime, dava denince insan çekiniyor aslında ama bu öyle değil basit idari davalar küçük bir tutarla dava açabiliyorsunuz zaten davayıda kazanısanız masraflarınız ödeniyor..
herkes dava açmalı bence hele sendikalı olanlar hiç durmasınlar..
ben devletime karşı öyle doluyum ki anlatamam.. beni çok üzen bu devlete hukuki haklarım için "pire tüyü" kadarda olsa hakkımı yeseler artık dava açmak istiyorum.. ve açmaya niyetliyim.. 200-300 tl bütçeyle bir çok davalar açılabiliyor..
Sizlerle bir fıkra anlatayım konuyla ilgili sayılır:
Bir anne deve ile çocuğu konuşuyor,
çocuk- Anne bizim ayaklarımızın tabanı neden geniş
anne- Çölde kuma batmayalm diye
çocuk- bizim neden sırtımız tümsek
anne- içinde su var çölde uzun süre dayanabilelim diye
çocuk- kipriklerim neden sık ve güçlü
anne- çöldeki fırtınalarda kum kaçmasın diye..
çocuk- o zaman hayvanat bahçesinde ne işimiz var..,
işte böyle
bizde hayvanat bahçesindeki deve gibiyiz.. aslında bulunmamamız gereken yerlerdeyiz.. tüm özelliklerimizi başka bir iş için ideal olsada kadere kısmet öğretmen olduk öyle kaldık..
meslek liseliyiz diye anca öğretmen olabildik.. birçok doktor yada mühendisten aynı sınavda fazla net çıkardım halbuki..
kısa dönem er olduk, onca bilgimizle kültürümüzle inşaat demiri yada assubayların evini taşıdık (böyle vatani görev olmaz)
memurlukta nice hak etmediği makama sahibi insan gödük..
eğitim sisteminde hep öğrencinin kayrılarak geçirilerek, kültürün yavaş yavaş katledildiğini gördük..
devlet sisteminin kısır ve yavaş döndüğünü gördük ve hatta yanlış döndüğünü gördük
memurun dayısı olmadan, yağcı olmadan hep çalışıldığını ama hiç yöneticilerini memnun edilemediğini gördük
devlet sistemindeki yöneticilerin kendilerini
PATRON gibi hissettiğini ve öyle davrandığını gördük
devlet sisteminin önemli bir bölümünün şekilden ibaret olduğunu gördük
laf olsun diye yapılan işleri çok gördük
her türlü yöneticinin IQ testi yapılarak işe alınması gerektiğini gördük. gerçektende bence yapılmalı ve meslek ehliyetinin yanında yeterli zeka seviyesinde olmalı bu da yine bilgisayarlarla yapılsınki yoksa adam kayırmalarla deliler bile geçer o testi.. o zamanda bişey değişmemiş olur
idari ve yönetim kadrolarını sürekli değil geçici verilmesi gerktiğini gördüm..
hatta tüm devletin özel sistem mantığıyla çalışması gerektiğini gördüm..
devlette denetimsizlik ve adaletsizlik gördüm..