Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Hocam kimse anlamak istemiyor bizi sanırım! aramızda uzun süredir bilgisayar öğretmenliği yapanlar var mesela ben 5,5 senedir bilgisayar öğretmeni olarak görev yapıyorum. Ayrıca bu saatten sonra elektronik öğretmenliğine geçmekte istemiyorum sonuçta bana hak vermişler ve bu hakkımı kimseye yedirme gibi bir düşüncem yok. farz edelim bilişim öğretmenliği tamamen kaldırılır o zaman ancak bizi elektronik öğretmenliği bölümüne yönlendirebilirler.
ayrıca hepimizin ataması sanırım 8/1 olarak başaladı ve teknik öğretmen statüsüyle. Bu konuyu bilmeyenler veya işlerine geldiği gibi yorumlayanlar ahkam kesiyor ortalıkta kimsenin canını sıkmasınlar. inşallah bu işin düzeleceğini düşünüyorum! tamamen böte ile tef ayrımı yapılırken bizi arada harcıyorlar.
80 nolu çizelgeye göre hiç birimiz ozaman bilişim öğretmeni olarak çalışmamamız gerekiyor. alan değişikliğine kadar evde oturup maaş almamız!!!!

80 sayılı kararda hçbir şey yok bizimle alakalı aslında biz göz ardı edilmişiz!
ancak mezuniyetimiz elektronik öğretmenliği gözüktüğü için sıkıntı çıkıyor!valla şeytan diyor gir ilsisten değiştir mezuniyeti elektronik ve bilgisayar öğretmenliği diye tayin çıktıktan sonra gitiğin yerde düzeltsin müdür yada mem :+1:

2001 de mezun oldum.bizden 2yada 3 dönem öncesinde elektronik-bilgisayar öğretmenliği vardı.transkriptleri inceleyip alınan dersleri karşılaştıralım.burdan bile dava açabiliriz..elektronik-bilgisayar öğretmenleri meslek lisesinde çalışabiliyorsa bizde çalışabiliriz.2 yıllık mezunlar yıllar öncesinden teknik öğretmenlik yapabiliyorsa biz hayli hayli yapabiliriz.3.sınıfın 2.dönemine kadar aynı dersleri aldık.Bakalım bu işin sonucunda kim kazanacak

Bence şu anda asıl problem mebbiste mezun olunan okullar listesinden Elektronik öğretmenliğini çıkarmışlar. Özür grubu tayinlerine girdiğimde mezun olunan okul bilgileri yanlış gibi bir mesaj veriyor. Bu durumda meslek lisesini bırakın ilköğretim okullarına bile tayin isteyemeyeceğiz. Deneme amaçlı müdürüm mezuniyet bilgimi bilgisayar öğretmeni olarak değiştirdi problem çıkmıyor. Elektronik öğretmeni yapınca mezuniyet bilgilerinin yanlış olduğu mesajı geliyor demekki bizim mezun olduğumuz bölüm şu anda mebbiste tanımlı değil. İsterseniz sizde özür grubu tayinlerine girip deneyin.(Bu sorunun sebebi bence meslek lisesine başvurmamızı engellemek isterlerken tamamen bizi saf dışı bıraktılar bu hata düzeltilmezse il içi ve il dışı atamalarında tayin isteyemeyeceğiz.)

memurlar.net e yaptığım yorum yayınlanmadı biraz ağır yazdım galiba. Bu akşam başıma ağrılar girdi.

Bu halin sebebi, bana soracak olursanız TEF mezunu bilgisayar öğretmenlerinin yav bunlar elektronikçi deyip ilgili ve yetkili yerlere baskı yapmalarıdır. E sonuç ortada. Efet efet bizler pilkisayardan anlamıyoruz çakmıyoruz, yetersiziz ! YAZIK YAZIK ! sinirim geçmiyor bir türlü.

Kod:
[b][size=160][color=#BF0000]ELEKTRONİK MEZUNLARININ TEKNİK ÖĞRETMENLİK HAKLARI ALINDI[/color][/size][/b]
[url]http://www.bilgisayarbilisim.net/meb-atama-ve-yer-degistirme-f133/elektronik-ile-elektronik-ve-hab-ogretmenligi-mezunlari-t43451.html[/url]

bu forum içerisinde birçok elektronik öğretmeni var. Bu arkadaşlarada ulaşabilmemiz için yukarıdaki kodu kopyalayıp imzanıza yapıştırın. Bu forum içerisinde daha önceden yazdığınız tüm mesajlarda görülecektir. bunu 4-5 arkadaş yaptı ve bu sayede yeni arkadaşların durumdan haberi olup ilgi göstermeye başladılar. profilinizden-profilim-imza'yı tıklatıp yapıştırın..

aşağıdaki arkadaşları arkadaş listenize ekleyin. o an online olanları görebilirsiniz O an birden fazla kişiyle anlık mesajlaşma yapmak isterseniz diğerlerine haber vererek aşağıdaki adresten üye olmaya gerek yok ChatBox bölümüne girip doğradan anlık yazışabilirsiniz.
http://bilisimteknolojileri.yetkinforum ... 50905f29f4

arkadaşlar belki tüm uğraşlarımıza rağmen olumsuz cevap alacağız ama üzülmeyin dava ile bu sorun çözülür. ben mayısta tayin isteyeceğim. nasip.. iyi akşamlar..

* abacus [ ]
* agazi [ ]
* omegafi [ ]
* pasha34 [ ]
* spider23 [ ]

* alperrtegas [ ]
* ares0106 [ ]
* ataaka [ ]
* cubido [ ]
* egunay [ ]
* erciyes38 [ ]
* erdcan [ ]
* esesim26 [ ]
* ferdi [ ]
* filatros [ ]
* flame81 [ ]
* gauldoth [ ]
* geantes [ ]
* irembilisim [ ]
* kartal4545 [ ]
* kursad [ ]
* m_koksal53 [ ]
* mygold [ ]
* neo_in [ ]
* phantasos [ ]
* sahnahan44 [ ]
* serhatdemir [ ]
* tolgabaysal [ ]
* Tuna54 [ ]
* Yesil26 [ ]

abacus' Alıntı:
2001 de mezun oldum.bizden 2yada 3 dönem öncesinde elektronik-bilgisayar öğretmenliği vardı.transkriptleri inceleyip alınan dersleri karşılaştıralım.burdan bile dava açabiliriz..elektronik-bilgisayar öğretmenleri meslek lisesinde çalışabiliyorsa bizde çalışabiliriz.2 yıllık mezunlar yıllar öncesinden teknik öğretmenlik yapabiliyorsa biz hayli hayli yapabiliriz.3.sınıfın 2.dönemine kadar aynı dersleri aldık.Bakalım bu işin sonucunda kim kazanacak

yani elektronik bilgisayar öğretmenliği anabilim dalı şeklinde bir program varmıydı? hangi üniversite hocam?

Mevzuya yeni dahil olan arkadaşlarımız var belliki, yalnız sağda solda dolaşan yorumlara pek aldanmamalıyız. Bu yapılan haksızlığı çoğu kişi 80 sayılı karara bağlıyor. Öncelikle bizlerin 80 sayılı kararı tam anlamamız gerekiyor. Çünkü 80 sayılı karar bizden yana. Buradaki madde 10 ve geçici madde 1 bizleri ilgilendiriyor. Bunları tekrar hatırlatalım ve okuyalım ki hakkımızı savunabilelim.
Madde 10
“Mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanı dışında başka bir alana atamaları yapılmış olanların atandıkları alandaki öğretmen ihtiyacının karşılanmış olması ve öğrenimleri itibarıyla atanabilecekleri alanlarda ihtiyaç bulunması durumunda istekleri de dikkate alınarak ilgili mevzuatına göre alanlarına atanabilirler.”
Bu kısım elektronik branşına ihtiyaç varsa ve istersek geçiş hakkımızın olduğunu,

“Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır.”
Bu kısım yer değiştirme atamalarımızın meslek liseleri veya ilköğretime olabileceğini, (burada kurul kararı deniyor, çizelge değil. Bizler esaslar kararına dolayısıyla kurul kararına göre atandık)

Geçici Madde 1
“Bu Esasların yürürlüğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, daha önceki Kurul kararları kapsamında atandıkları alan/kurum öğretmenliği görevlerine devam ederler. Yer değiştirme suretiyle atamaları da Bakanlıkça düzenlenen en son atama kararlarında belirtilen alanlarda yapılır.”
Burada da bilişim teknoloji öğretmeni olarak devam edeceğimizi ve yer değiştirmelerimizinde en son atama kararımıza göre yani bilişim teknolojileri alanında yapılması gerektiği belirtiliyor.

Benim bu kararlardan çıkardığım yorum bizler bilişim öğretmeniyiz ve yerdeğiştirmelerimizinde yine bilişim alanında ve mesleki yada ilköğretim okullarına olması gerektiği şeklinde. Mahkemeyle bu iş çözülür bence ama mahkemenin sonuçlanması yıllar da sürebilir.
Şu ana kadar gelen cevaplar, 80 sayılı kararın uygulandığı ama hangi maddesine göre belli değil, kimileri ise sorunumuzu anlayamadığını belirtmiş (bu tam bi komedi zaten), eğitim iş şubesi de konudan haberi varmış gibi anlatmış ama kafasına göre yalan yanlış cevaplamış “ELEKTRONİK-BİLGİSAYAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ mezunlarının hangi alanlara atanacağını 80 nolu TTKB kararıyla belirlemiştir” demiş, biz bilmiyoruz ama, nerde belirtmişse artık, atıyor işte. Zaten bölüme göre değil branşa göre atamalar yapılıyor, bölüme göre yapsalar sorunumuz olmazdı. Şu dilekçelerden resmi bir cevap gelmesini bekliyoruz artık.
Aynı fakülteden mezun olanlar arkadaşların ya hepsi hata alır yada hiçbiri hata almaz bence. Fakülte bilgileri girilmediği için hata alıyoruz ama bu hata fakültelerimizden dolayı hepimizde yok.
Yalnız hiçbirimiz erkek teknikte yada talim terbiyede sorunumuzla ilgilenecek bir kişiyi tanımıyoruz, hatta hiçbirimizin sorunumuzu anlayıp cevap verebilecek yada bize çabuk bir yol gösterecek bi hukukçu arkadaşı da yok. Tefler hukuk fakültelerine biraz yakın olsaymış keşkse.

Merhaba arkadaşlar; Bende sizlerdenim Pamukkale Elektronik Öğretmenliği mezunuyum 3 yıl ilkokulda çalıştım tam meslek liseisne geçecekken bu bilgisayardan bilişime geçiş oldu da biz yine sorun yaşamıştık. Ozamanda dilekçeler mailler telefonlar vs vs. Sonucta bu kararı Allah vermiyorki değişmesin bir gece bütün bilgisayarlar bilişim olmuştu :).... Yine değişir Allahın izni ile basiretsiz bilgisiz insanları başa getirince böyle sorunlar ortaya çıkıyo.. İnanaın neden Elektronik olarak atanmadım diye hayıflanıyorum aynı sınıftan olan arkadaşlarım kaç yıldır kafaları rahat çalışıyorlar am abize her sene bi darbe vuruyorlar. Biz kendi kafamızdan gelip Bilgisayara atanmadık kikardeşim. Bakanlığın neresini tutsan elinde kalır mesela sınıf öğretmenlerine 1 aylık kurs verip Özel Eğitim Öğretmeni yapan zihniyet bize takmış durumda hayret... Onların alanı nasıl 1 aylık kursla özel eğitimci oluyorda bizimki olmuyo ki acaba.
Bewnim tayin durumum falan yok bu uygulma kalkmazsa ömrümü bu okulda geçirip emekli olabilirim. Ama haksızlık karşısında durmak gerek daha önce yaptığımız gibi her gün telefon, mail, bilgi edinme vb şekilllerde buna kaşı duralaım.
Bende Varım......

valla ceyne arkadaş tam teşhis yapmış.. bende %100 katılıyorum.. bir üst mesajda dedikleri çok doğru şeyler ama anlamıyorlar.. neden anlamadıklarınıda gerçekten ben anlamıyorum..

Arkadaşalr Memurlar.net te Maksut BALMUK var ona ulaşmaya çalışacam daha öncede benzer durumu memurlar nette haber yapmıştı bunuda yapabilir.

Bu sorunumuz aslında mahkemeye gerek kalmadan çözülebilecek bir sorun.Bunu bakanlıkta görevli üstdüzey bir bürokrat araclığıyla ilgilerini çekerek çözebiliriz aslında ama öyle bir tanıdık yok yada tanıdıklarımız ilgilenmiyor.Bir diğer çözüm yolu da daha etkili olan sendika aracılığı.Türk eğitim sen ilgilendi ve yazı çıkardı ama eğitim bir sen tam olarak meseleye girmedi, girse çözeceğine eminim.Bir diğer şansszlıımız tam bu esnada yeni yer değiştirme yönetmeliğinin çıkacak olması bütün herkesin dikkati onun üzerinde...Biz biraz ikinci planda kaldık...Kimse beklemeye geçmesin arkadaşlar gelin telefon trafiğini yeniden başlatalım.Rahatsız olan olsun.Biz hakkımızı arayalım...

omegafi sen yeni aramıza katıldın sanırım . Dilekçelerimizi verdik yanıt gelmesini bekliyoruz. Ayrıca personel atamaya, talim terbiyeye vb. ilgili yerlere telefonlar ettik ama telefonla konuştuğumuz kişilerden sürekli olumsuz cevap aldık. Yaptıklarının yanlış olduğunu kabul etmek istemiyorlar.

Arkadaşlar dilekçelerimizi verdik. Bekliyoruz.
Benim md. yrd. ve okul müdürümde olayın yanlış olduğunu kabul ettiler. Müdürüm 119 ve 80 sayılı ttkb kararını inceledi ve şöyle ekledi: "Bu uygulama nedeniyle meslek lisesinden ilköğretime atanan var mı? Eğer bu uygulama nedeniyle meslek lisesinden ilköğretime atanan varsa derhal dava açmalı. Eğer davayı kazanırsa emsal teşkil eder."
Evet arkadaşlar aramızda şubatta veya nisanda meslek lisesinden ilköğretime atanan var mı??

egunay' Alıntı:
Arkadaşlar dilekçelerimizi verdik. Bekliyoruz.
Benim md. yrd. ve okul müdürümde olayın yanlış olduğunu kabul ettiler. Müdürüm 119 ve 80 sayılı ttkb kararını inceledi ve şöyle ekledi: "Bu uygulama nedeniyle meslek lisesinden ilköğretime atanan var mı? Eğer bu uygulama nedeniyle meslek lisesinden ilköğretime atanan varsa derhal dava açmalı. Eğer davayı kazanırsa emsal teşkil eder."
Evet arkadaşlar aramızda şubatta veya nisanda meslek lisesinden ilköğretime atanan var mı??

ocak özür durumu il içinde atananlar var verileri bulamadım il içi için elinde olan varsa ekleyebilirmi.. il içi meslek liseleri ocakta açıldı ve atamalar yapıldı.. atanan tanıdığı olan varmı..

Bi avukatla az önce telefonda konuştum o da benzeri bir şey söyledi, bir de tam anlayamadım ama burasını mayısta tayin isterken tayin dilekçene mevcut çalıştığım okula eşdeğer okula atanmak istiyorum diye belirt buna rağmen atama olmazsa hemen bana dön ve davayı açalım dedi. Şimdi meslek lisesinde çalışsakta şu anki duruma göre, söylenenlere göre bize meslek liseleri hiç görünmeyecek ki . Yahu altı senedir bu mayıs ayını bekledik şimdi başımıza gelenlere bak. O kadar bekle bekle mecburi hizmet bitsin diye tam bitsin (askerlik hizmetini de tam askere gittiğimiz zaman artık hizmetten saymazuk demişlerdi) bu seferde hizmet affı çıkar sen. Olmaz olsun.

Arkadaşlar bu memlekette baskı yapan etkili olan istediğini yaptırıyo, uydurabilen uyduruyo kendi düzenini ne söylesem başka daha çok da....
Birlik olalım gasp etmesinler hakkımızı izin vermeyelim .

hocam bahsettiğiniz avukat idari mahkemelerden yada meb çalışmalarından anlıyormu. nasıl bir dilekçe veriyoruzki atama isterken? dilekçemi veriyoruz yani.. yani herhalde internet başvurumuzu dilekçeyle onaylatarak vereceğiz ama meslek lisesini zaten isteyemiyoruz ki.. sorun orada zaten.. mesela diyanet dilekçeyle tayin istiyor.. bizde öyle durum yok.. nasıl yapacağız..

bu meseleyi nasıl çözecez yaff kafam karıştı iyice.ankaraya gidip atamadikerle yüzyüze görüşmek gerek galiba telefondan sallıyor lar.mebden yediğimiz kazıkların sayısı bini aştı yaff. :-1:

teknik eğitimin ne olduğuyla bu kadar ilgili adamlarada doğruyu nasıl anlatacan oda ayrı bir mevzu.burda üniversitelerin devreye girmesi lazım gazi üniversitesi teknik eğitim mezunuyum o üniversiteden bişiy beklemeyin arkadaşlar kendi öğrencilerine bu kadar düşmen başka bir fakülte yoktur diğerlerini bilmiyorum. gerçi aynı kafadır bunlar.teknik eğitimin hali ortada.mahmeye gitsez başka çaresi yok onun için iyi bir arge yapmak lazım.

İhtiyaç duymadan adalet aramayanlar, bir gün aradıklarını bulamayacaklar ! Bu sözü feysbukta duvarıma yazim bari. her yazdığımız her söylediğimiz DUVARA ! zaten..

omegafi' Alıntı:
İhtiyaç duymadan adalet aramayanlar, bir gün aradıklarını bulamayacaklar ! Bu sözü feysbukta duvarıma yazim bari. her yazdığımız her söylediğimiz DUVARA ! zaten..

burda yazanları şahsen tanımadan bol keseden sallamayın arkadaşım...

neo_in' Alıntı:
omegafi' Alıntı:

Ah güzel hocam , burada (foruma) yazanlara (hatta hiç yazmayanlara) yani öğretmen arkadaşlara değildi sözüm, mevcut adaletsizliğe bu değişikliği yapanlara ve mantıklı bir izah için yapılan bütün girişimlerin sonuçsuz gibi kalışına kızdım da ondan öyle yazdım. Af buyrun sayın hocam anlatamamışım. Ama sesini hiç çıkarmayıp sadece bekleyenlere de söyleyecek sözümüz vardır elbet. Neyse kapatalım.

Arkadaşlar bu karar aslında bizim direk Meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerine ELEKTRONİK ÖĞRETMENİ olarak atanmamızı gerektirmezmi. Okuta bileceği dersler kısmına bakınız alta ekledim. Bu durumda bizim ilköğretimde ne işimiz var? Buna göre direk ELEKTRONİK ÖĞRETMENİ olarak meslek lisesine geçmemiz gerekli. Dava açarak bu iş çözülebilirmi ne dersiniz?

1.JPG

2.JPG

omegafi' Alıntı:
neo_in' Alıntı:
omegafi' Alıntı:

Ah güzel hocam , burada (foruma) yazanlara (hatta hiç yazmayanlara) yani öğretmen arkadaşlara değildi sözüm, mevcut adaletsizliğe bu değişikliği yapanlara ve mantıklı bir izah için yapılan bütün girişimlerin sonuçsuz gibi kalışına kızdım da ondan öyle yazdım. Af buyrun sayın hocam anlatamamışım. Ama sesini hiç çıkarmayıp sadece bekleyenlere de söyleyecek sözümüz vardır elbet. Neyse kapatalım.

benim öğretmen arkadaşlarada sözüm var malesef çok korkak bir camiayiz bekliyoruz başkası halletsin bizde ordan faydalanalım. bu mantık yüzünden hayatımın üç senesini kaybettim azkalsın okuldan da atılıyordum. yani konuşmaya gelince herkez konuşuyorda iş yapmaya gelince nasrettin hocanın fil hikayesine dönüyor işler. o yüzden hak arayanlarda bin düşünüp bir hareket etmek zorunda kalıyor ne yazikki. hepimize kolay gelsin

Geri