Mevzuya yeni dahil olan arkadaşlarımız var belliki, yalnız sağda solda dolaşan yorumlara pek aldanmamalıyız. Bu yapılan haksızlığı çoğu kişi 80 sayılı karara bağlıyor. Öncelikle bizlerin 80 sayılı kararı tam anlamamız gerekiyor. Çünkü 80 sayılı karar bizden yana. Buradaki madde 10 ve geçici madde 1 bizleri ilgilendiriyor. Bunları tekrar hatırlatalım ve okuyalım ki hakkımızı savunabilelim.
Madde 10
“Mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanı dışında başka bir alana atamaları yapılmış olanların atandıkları alandaki öğretmen ihtiyacının karşılanmış olması ve öğrenimleri itibarıyla atanabilecekleri alanlarda ihtiyaç bulunması durumunda istekleri de dikkate alınarak ilgili mevzuatına göre alanlarına atanabilirler.”
Bu kısım elektronik branşına ihtiyaç varsa ve istersek geçiş hakkımızın olduğunu,
“Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır.”
Bu kısım yer değiştirme atamalarımızın meslek liseleri veya ilköğretime olabileceğini, (burada kurul kararı deniyor, çizelge değil. Bizler esaslar kararına dolayısıyla kurul kararına göre atandık)
Geçici Madde 1
“Bu Esasların yürürlüğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, daha önceki Kurul kararları kapsamında atandıkları alan/kurum öğretmenliği görevlerine devam ederler. Yer değiştirme suretiyle atamaları da Bakanlıkça düzenlenen en son atama kararlarında belirtilen alanlarda yapılır.”
Burada da bilişim teknoloji öğretmeni olarak devam edeceğimizi ve yer değiştirmelerimizinde en son atama kararımıza göre yani bilişim teknolojileri alanında yapılması gerektiği belirtiliyor.
Benim bu kararlardan çıkardığım yorum bizler bilişim öğretmeniyiz ve yerdeğiştirmelerimizinde yine bilişim alanında ve mesleki yada ilköğretim okullarına olması gerektiği şeklinde. Mahkemeyle bu iş çözülür bence ama mahkemenin sonuçlanması yıllar da sürebilir.
Şu ana kadar gelen cevaplar, 80 sayılı kararın uygulandığı ama hangi maddesine göre belli değil, kimileri ise sorunumuzu anlayamadığını belirtmiş (bu tam bi komedi zaten), eğitim iş şubesi de konudan haberi varmış gibi anlatmış ama kafasına göre yalan yanlış cevaplamış “ELEKTRONİK-BİLGİSAYAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ mezunlarının hangi alanlara atanacağını 80 nolu TTKB kararıyla belirlemiştir” demiş, biz bilmiyoruz ama, nerde belirtmişse artık, atıyor işte. Zaten bölüme göre değil branşa göre atamalar yapılıyor, bölüme göre yapsalar sorunumuz olmazdı. Şu dilekçelerden resmi bir cevap gelmesini bekliyoruz artık.
Aynı fakülteden mezun olanlar arkadaşların ya hepsi hata alır yada hiçbiri hata almaz bence. Fakülte bilgileri girilmediği için hata alıyoruz ama bu hata fakültelerimizden dolayı hepimizde yok.
Yalnız hiçbirimiz erkek teknikte yada talim terbiyede sorunumuzla ilgilenecek bir kişiyi tanımıyoruz, hatta hiçbirimizin sorunumuzu anlayıp cevap verebilecek yada bize çabuk bir yol gösterecek bi hukukçu arkadaşı da yok. Tefler hukuk fakültelerine biraz yakın olsaymış keşkse.