Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
utanmasalar size ihtiyacımız kalmadı güle güle, yeniden kpss ye girip bölümünüzde açık olursa atanırsınız diyecekler!
azı böte cile arkadaşalar yazmışlar mselek liselerine atamaları olduğu halde onları lab. ve meslek derslerinin çoğuna sokmamışlar daha sonra ilköğretime geçirmişler!
sen beni 8.1 ata meslek lisesine teknik öğretmen olarak. şimdi çizelgeye uymadığımız ve bizi düşünmeden karar çıkarıyorlar
sonra zeytinyağı gibi üste çıkmaya çıkıyorlar. bunların hepsini dava edip hakkımızı alsak bile bütün mağdurlar hep birlikte dava açıp
tazminat alalımda bu kişilerde gerekli cezalar alsınlar veya yerleriden olsunlar empatileri gelişir o zaman!

sonra diyorlar ki beyin göçü oluyor! lan adam bu ülkede okuyup bir yerlere gelicek sonra senin saçmalıklarınla mı uğraşıcak devamlı!

pasha34' Alıntı:
Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : 507959

Cevap Metni : dilekçenizde yansıtılan sorunla ilgili açıklama ekte gönderilmiştir.

İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumların öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları dersleri belirleme yetkisi 3797 Sayılı Kanunla Talim ve Terbiye Kuruluna verilmiştir.
Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı karar eki çizelgede Bilgisayar öğretmenliğine, hangi okul mezunlarının atanabileceği belirtilmiştir. Karar eki çizelgede Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü(Lisans), Matematik-Bilgisayar Bölümü, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümleri mezunlarının da Bilgisayar Öğretmenliğine kaynak olarak gösterilmiştir. Ancak bu mezunların Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarının Bilgisayar bölümlerine atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanamazlar” hükmüne yer verilmektedir.,Bunun dışında karar eki çizelgede yer alan Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar sistemleri öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinin Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarının bilgisayar bölümlerine Atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanabilecekleri belirtilmiştir. Mesleki eğitim kurumlarına atanan Bilgisayar öğretmenlerinden karara uygun mezunlar Atölye ve laboratuar öğretmeni olarak derse girerken, diğer mezunlar Atölye ve laboratuar dersleri dışındaki dersleri okutmuşlardır. Daha sonra 119 sayılı karar yürürlükten kaldırılmış, 80 sayılı karar yürürlüğe girmiştir. Bu kararda “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarının Bilgisayar bölümlerine atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanamazlar” hükmü “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarına atanamazlar şeklinde değiştirilmiştir.
Ayrıca 119 sayılı kararın 8. Maddesinde ihtiyacın karşılanamaması başlığı altında Öğretmen ihtiyacının karar eki çizelgede bu alanlara kaynak gösterilen yüksek öğretim programlarından mezun olanlarla karşılanamadığı atama dönemlerinde Bilgisayar Öğretmenliğine; Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme programlarından mezun olanların puan üstünlüğüne göre atanırlar” hükmüne yer verilmektedir. Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme programı mezunları Bilgisayar öğretmenliğine karar eki çizelgede kaynak olarak gösterilmemiş, kaynak gösterilen mezunlarla ihtiyacın karşılanamaması durumunda atanabilmelerine imkan sağlanmıştır.
İhtiyacın karşılanamadığına ilişkin karar, ilköğretim okulları ile genel liselerdeki Bilişim Teknolojileri alanındaki ihtiyaçtan kaynaklanmış olup, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okullarında ihtiyaç sıkıntısı oluşmuştur.
80 sayılı kararla 119 sayılı kararın esaslarında yer alan 8. Madde mezunlarla ihtiyaç karşılanabildiğinden kaldırılmıştır.
80 sayılı karar gereğince Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar sistemleri öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri dışındaki mezunlar Mesleki Eğitim Kurumlarına başvuru yapamamaktadırlar.

arkadaşlar bilgi edinmeden gelen cevaba bakarmısınız tamamen bizi böte mezunlarıyla bir tutmaktalar ve yahut karıştırmaktalar. Bizim karanamemizde
mesleki okullara atanamaz diye bir şey yazmıyor ki böteciler gibi. tamamen işi bilmeyen basiretsiz adamların bizi başından savması. bu işi tamamen dava çözücek gibi.
"Daha sonra 119 sayılı karar yürürlükten kaldırılmış, 80 sayılı karar yürürlüğe girmiştir. Bu kararda “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarının Bilgisayar bölümlerine atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanamazlar” hükmü “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarına atanamazlar şeklinde değiştirilmiştir." bunun bizim durumumuzla bir alakası var mı? ne salak adamlar. salak diyorum kusura bakamayın insanları bu beceriksiz bilgisiz insanların eline bırakıp mağdur ediyorlar. bunca insanın zamanını ve kafasını meşgul edip canını sıkıyorlar.

Üniversitede hepimiz laboratuar derslerine girdik, benim anlamadığım elektronik ve bilgisayar öğretmenliği olan bölüm bizim bölümden içerik olarak farkı sadece ismi bu kadar saçma bir eğitim sitemi kanun hiç bir ülkede yoktur sanırım.

Arkadaşlar heyecanla bu konuyu takip ediyorum ve halden anlamayan vatandaşların cevaplarını gördükçe sinirden kuduruyorum..Bende bir şube müdürü ile görüştüm.Adam ilk başta böyle bir şey olur mu filan deyince biraz umutlandım,sonra bir araştirim bi daha görüşelim dedi ve en son görüştügümüzde böyle bir karar alınmış yapacak bir şey yok ama dilekçenizi verin tabi diyerek noktayı koydu..Korkarım bu iş mahkemeye kadar gidecek..Ya Sabır !

takıldıkları nokta 80 çizelgede meslek liselerine atananlarla atamayanlarda bizim bulunmadığımız o listeye göre elektronik mezunları
ilköğretim elektronik derslerine mi girecek yazıyor. nasıl yorumlama yapıyorlar bilmiyorum! valla dava açarız görürler nasıl oluyormuş yorum!

80 sayılı kararda böyle diyor;

Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe
atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim
programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer
değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır.

Yahu insaf. Yahu ayıp. Yahu yazık. Yahu Yahu...

bankacılık, sağlık myo mezunları meslek lisesinde ücretli bilgisayar öğretmeni olarak çalışabiliyor fakat elektronikçiler çalışamıyor. nasıl bir mantık ben çözemiyorum. istifa etsek ücretli öğretmen olarak başvursak o zaman bütün dersleri verebiliriz demekki.

Bu kararı alanların aldığı karar, mahkeme yoluyla iptal edilirse acaba ne hissedecekler... Ya da birileri, o karar alanlara diyecek mi nasıl karar alıyosunuz , görmüyo musunuz, okumuyo musunuz ?

AMA CANINIZ SAĞOLSUN

DOĞDUĞUMUZ GÜNDEN ŞİMDİYE DEĞİN HAKKIMIZI YEMİŞ, KANIMIZI EMMİŞ CANIMIZI YAKMIŞ, VE ÖLECEĞİMİZ GÜNE KADAR HAKKIMIZI GASP EDECEK HER KİM VARSA.. BENİM ONLARA HAKKIM HELALDİR.

O KARARI ALANLAR ,ARTIK ONLAR HER KİM İSE TASALANMAYIN HAKKIM SİZE HELALDİR !

adalet = güçlünün çıkarı, güçlünün keyfi, güçlünün tasarrufu.

pasha34' Alıntı:
Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : 507959

Cevap Metni : dilekçenizde yansıtılan sorunla ilgili açıklama ekte gönderilmiştir.

İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumların öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları dersleri belirleme yetkisi 3797 Sayılı Kanunla Talim ve Terbiye Kuruluna verilmiştir.
Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı karar eki çizelgede Bilgisayar öğretmenliğine, hangi okul mezunlarının atanabileceği belirtilmiştir. Karar eki çizelgede Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü(Lisans), Matematik-Bilgisayar Bölümü, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümleri mezunlarının da Bilgisayar Öğretmenliğine kaynak olarak gösterilmiştir. Ancak bu mezunların Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarının Bilgisayar bölümlerine atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanamazlar” hükmüne yer verilmektedir.,Bunun dışında karar eki çizelgede yer alan Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar sistemleri öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinin Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarının bilgisayar bölümlerine Atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanabilecekleri belirtilmiştir. Mesleki eğitim kurumlarına atanan Bilgisayar öğretmenlerinden karara uygun mezunlar Atölye ve laboratuar öğretmeni olarak derse girerken, diğer mezunlar Atölye ve laboratuar dersleri dışındaki dersleri okutmuşlardır. Daha sonra 119 sayılı karar yürürlükten kaldırılmış, 80 sayılı karar yürürlüğe girmiştir. Bu kararda “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarının Bilgisayar bölümlerine atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanamazlar” hükmü “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarına atanamazlar şeklinde değiştirilmiştir.
Ayrıca 119 sayılı kararın 8. Maddesinde ihtiyacın karşılanamaması başlığı altında Öğretmen ihtiyacının karar eki çizelgede bu alanlara kaynak gösterilen yüksek öğretim programlarından mezun olanlarla karşılanamadığı atama dönemlerinde Bilgisayar Öğretmenliğine; Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme programlarından mezun olanların puan üstünlüğüne göre atanırlar” hükmüne yer verilmektedir. Elektronik Öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme programı mezunları Bilgisayar öğretmenliğine karar eki çizelgede kaynak olarak gösterilmemiş, kaynak gösterilen mezunlarla ihtiyacın karşılanamaması durumunda atanabilmelerine imkan sağlanmıştır.
İhtiyacın karşılanamadığına ilişkin karar, ilköğretim okulları ile genel liselerdeki Bilişim Teknolojileri alanındaki ihtiyaçtan kaynaklanmış olup, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okullarında ihtiyaç sıkıntısı oluşmuştur.
80 sayılı kararla 119 sayılı kararın esaslarında yer alan 8. Madde mezunlarla ihtiyaç karşılanabildiğinden kaldırılmıştır.
80 sayılı karar gereğince Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar sistemleri öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri dışındaki mezunlar Mesleki Eğitim Kurumlarına başvuru yapamamaktadırlar.

arkadaşlar bilgi edinmeden gelen cevaba bakarmısınız tamamen bizi böte mezunlarıyla bir tutmaktalar ve yahut karıştırmaktalar. Bizim karanamemizde
mesleki okullara atanamaz diye bir şey yazmıyor ki böteciler gibi. tamamen işi bilmeyen basiretsiz adamların bizi başından savması. bu işi tamamen dava çözücek gibi.
"Daha sonra 119 sayılı karar yürürlükten kaldırılmış, 80 sayılı karar yürürlüğe girmiştir. Bu kararda “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarının Bilgisayar bölümlerine atölye ve laboratuar öğretmeni olarak atanamazlar” hükmü “Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarına atanamazlar şeklinde değiştirilmiştir." bunun bizim durumumuzla bir alakası var mı? ne salak adamlar. salak diyorum kusura bakamayın insanları bu beceriksiz bilgisiz insanların eline bırakıp mağdur ediyorlar. bunca insanın zamanını ve kafasını meşgul edip canını sıkıyorlar.

Üniversitede hepimiz laboratuar derslerine girdik, benim anlamadığım elektronik ve bilgisayar öğretmenliği olan bölüm bizim bölümden içerik olarak farkı sadece ismi bu kadar saçma bir eğitim sitemi kanun hiç bir ülkede yoktur sanırım.

Hocam ben bu cevabı okuyunca şu kanaate kapıldım bu kişiler bizim ne istediğimizi ve kim olduğumuzu anlamış durumda değil. İlk atama ile ilgili cevaplar vermiş gibi duruyor. Bu kişiler bizi bilişim teknolojilerinde meslek liselerine niye artık ilk atamada 2. öncelikli olarak elektronikçileri atamıyorsunuz cevabı olmuş. Şu cevabı veren yok sizi ihtiyaçtan atadık şimdi ihtiyaç kalmadı bizde size sormadan sizi teknik sıfatınızı aldık yakında kararnağmelerinizi göndeririz. Galiba kimse daha önce atanan elektronikçileri ne yapacaklarına karar vermiş değil bu karşıklıkta 80 sayılı kanundan çıkarım yapmaya çalışıyor ordan çıkarım yapılacaksa geçiçi maddelerde karardan önce kazanılan hakların korunduğunu söylüyor bunu nasıl görmüyorlar anlamış değilim. Mayısta artık biri karar verecek o yapılacak galiba dava konusundada davaları sendikalı arkadaşlar sendika tarafından acılmasını sağlaya bilirsek bu sorun bi daha karşımıza çıkmayacak şekilde çözülür düşüncesindeyim.

Adalet... Onurlu yaşamak, başkasına zarar vermemek, herkese kendine ait olanı vermek. "Ulpianus"

Ben gidip yatim bari.

beyler dava açmak için bize böyle bir yazılı yanıt gerekiyordu;zaten bu işin davalık olacağı da belliydi...Artık bence derhal sağlam bi avukat bulup davamızı açalım...yeterince zaman kaybettik..bu iş başka tülü çözülmeyecek..belli oldu...diğer taraftan bi de af safsatası;doğu dakilere tayin hakkı verilmemiş...bu kadar çifte standart olmaz.resmen batıdakilere çıkmış af...doğudakilere ne haliniz varsa görün denmiş...nasıl bi ülkedeyiz!!!!!!???

hocam benim içimden neler demek geliyo ................................................................. boşlukları doldur sen dilediğin gibi..ben doldursam yasak yerim o biçim....Batsın bu dünyayı diyebilirim heralde??yasak almadan :))??

Bir hafta içerisinde, yaptığım işten bu kadar soğuyacağımı tahmin edemezdim. Ama soğudum buz kestim hatta.

yaw yinemi bu muhabbet başladı..daha önce yapılan bu hatayı düzeltmişlerdi..yorum yapmaya değmez bunlara aslında ama..geçen sene yazmadığımız kalmamıştı...yine burda olmuştu bu..büyük şikayetler sonucu atama alanını herkesin bilişim yapmışlardı..bu işin içinde torpil kadrosu açmak için birilerini mağdur etme planı var başka bir şey yok...zira geçen sene gördük şartları aynı olmasına karşın birine açılan okul diğerinde gözükmüyor diye bir sürü tartışma olmuştu...geçen sene il dışına meslek liselerine tayin isteyen ve gidenler oldu..peki onlara yanlış oldu geri dönünmü diyecekler:) en buyuk saçmalıkta şu..yetişmiş kalifiye tecrubeli öğretmeni ilköğretime gönderince kim bu işten ne kazanacak? arkadaslar bu iş çok mide bulandırıcı..umarım altında büyük pislikler yoktur..geçen sene sadece elektroniklerde bu sorun çıkmadı..kimya vs başka alanlardada aynı mağduriyeti çıkarttılar ama sonra yogun şikayetler sonucu düzeltmişlerdi bu durumu..şimdiki yeni planları nedir bilmiyorum yeni gördüm yazıları..çok kızdırıcı

rotasyon affı ise resmen doğu hizmetini yapmış ve hala yapmakta olan kişilerin kul hakkını yemektir...ayıptır,yazıktır..

tüm yazdıklarımdan sonra düşünüyorum da bir ülkeyi geri nasıl götürürsün diye sorsalar aynen bu uygulamaları ornek gösterirdim..

Affınızı yeyim, bakalım sizi kimLER affedecek.

Yahu yetsin bu kadar saçmalık yeter be, olmaz olsun, yazıklar olsun bu zihniyete. Allah bu işleri böyle yapanları bildiği gibi yapsın.

ÇİLEDEN ÇIKTIM.

Verilen cevapta yine güzel bir kelime oyunu yapılmış. İhtiyacın karşılanamaması maddesi sadece ilk atama ile ilgili değil diyerek şu an mesleki okullar için yeteri kadar öğretmen ve mezun olduğunu ve daha da önemli nokta şurası: İhtiyacın karşılanamadığına ilişkin karar, ilköğretim okulları ile genel liselerdeki Bilişim Teknolojileri alanındaki ihtiyaçtan kaynaklanmış olup, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okullarında ihtiyaç sıkıntısı oluşmuştur. Yani şu an mesleki kurumlarda yeter sayımız oluştu, siz artık ilköğretimlere diyorlar. Yarın ilköğretimde de yeter sayımız var deyip bilişim alanından da edecekler belli ki. Adamlar daha da fazlasını hedeflemişler anlaşılan. Dayakları da kesinleşti artık: İhtiyacın karşılanamaması maddesinin kalkması. Bütün dilekçelere de bence bu cevap gelecektir. Sanırım bu ilk adımlarıydı. Buradan bi tuttururlarsa bizi temellide sürerler. Merkezde ihtiyaç yok sürgüne de git, orada ihtiyaç var diyebilirler bu mantıkla. Hâlbuki 119. madde de ihtiyacın ilköğretimler için olduğu belirtilmemiş öyle olsa idi mahkemeyi de kandırabilirlerdi belki. Bu cevap yine aynı şubeden çıkmışa benziyor.

Hocam herşey açık ve net birileri ! bu elektronikçileri kılıfına uydurup, atalım da bize yer açılsın dedi.
Şimdi bir de af çıktı olmaz olsun Afmış ! Bize de af-edersiniz, affedebilemediklerimizdensiniz der misiniz ? Yazıklar olsun bu düzene !

Sahi ziraat mezunu ilköğretim öğretmenlerinin hali ne olacak şimdi ! Peki almanca mezunu bilmem ne öğretmenleri.... Bin defa milyon defa yazıklar olsun.

Şeytan bana neler diyo bir bilseniz...

Arkadaşlar devletin dili yazıdır. Şimdiye kadar bize söylenenlerin hiçbir değeri yoktur. Arkadaşa bilgi edinmeden gelen cevap resmi bir cevap olarak kabul edilebilir. Ancak dava açmak için bunu kullanmayın. Dilekçe yazdık, dilekçelerin cevabını bekleyin. Dilekçeyede aynı cevap gelirse o zaman yapılabilecek birşey kalmıyor, davamızı açacaz. 80 nolu karar bizim hakkımızı şu anda sonuna kadar savunuyor.

Hadi kazanılmış haklarımızı bir tarafa bırakalım diyelim, teknik öğretmen olduğumuzu unuttuk diyelim, çizelgeye göre elektronik haberleşme öğretmenliği geçmiyor diyelim. Peki o zaman ilköğretim ve liselere bilişim tekn. öğretmenleri atamalarında çizelgede elektronik öğretmenleri mi görünüyor. Görünüyorsa o zaman elektronik öğretmenleri ilk atamada bilişim teknolojilerine atamaları devam etmesi gerekir. Değilse elektronik alanına atanmamız gerekir. Saçmalık yaptıkları başka birşey değil.

hala dilekçe vermeyenleri kınıyorum.. 2004den beri doğudayım.. bir af birde bu.. çok kötü hissediyorum.. mayısta tayin istemeyi düşünüyordum.. şimdi devlete dava açacağım.. şu cevabım bir gelsin hele.. küfretsen forumdan kaydı siliyorlar.. ama bu devlet muz cumhuriyeti.. ben diyorumki.. birini belirleyelim.. sonra belli bir gün belirleyelim.. sonra bolca telefon edip dikkatlerini çekelim..

Geri