Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
mr_öğretmen eğer bilgisayar öğretmeni olarak devam edersen hakkım sana haram olsun...benim bilgisayar öğretmeni arkadaşlarımın hakkını yiyorsun sen...çünkü sen bilgisayar öğretmeni değil elektronik öğretmenisin...(nasıl oluyormuş--benim her işim olsun ama başkasının hiçbir işine onay vermem düşüncesi süper)

mr_ogretmen' Alıntı:
Türk Eğitim-Sen Genel Merkez © 2009
Bayındır 2. Sokak No:46 Kızılay/ANKARA
Telefon : 0 312 4240960 (8 Hat) Belgegeçer : 0 312 4240968
Site İlgili Görüş ve Önerileriniz İçin
Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri
ile irtibata geçebilirsiniz.

bu telefonlardan avukat dilek hanımla görüşebilirsiniz.. sendikanın üyesi olmanızda gerekmez ilgileniyor yardım ediyor..
Hocam dilek hanımla çok öneceden irtibata geçip resmi yazıyla bakanlığa başvurmalarını sağlamıştık.Gelişmeleri de burda sizinle paylaşmıştım.Şu anda sizin bildiğiniz ve ya dilek hanımın söylediği yeni bişey varsa paylaşırmısınız bizimle...
Bu arada bugün cevap verirmi bilmem ama leyla oral hanıma bir mail daha attım bakalım ne olacak...

fa.ruk44' Alıntı:
mr_öğretmen eğer bilgisayar öğretmeni olarak devam edersen hakkım sana haram olsun...benim bilgisayar öğretmeni arkadaşlarımın hakkını yiyorsun sen...çünkü sen bilgisayar öğretmeni değil elektronik öğretmenisin...(nasıl oluyormuş--benim her işim olsun ama başkasının hiçbir işine onay vermem düşüncesi süper)

arkadaşlar ben buna cevap bile vermiyorum.. sizde vermeyin lütfen.. konuyu bulandırmasın.. benle ilgili şahsi düşüncelerinizi özel mesajla gönderin.. bunun konuyla alakası yok.. cevap aşağıdaki linktedir..

http://tef.marmara.edu.tr/index.php?sayfa=235&bolum=3

Sayın hocam dilekçe yaz diorsunuzda benim İlk atamam Halk eğtim merkezi sonrasında 2 senedir ilköğretimde çalışıyorum bu sene Meslek lisesine tayin isterim diye umuyordum. Dilekçede yazılanlar benim durumumla alakalı değil gibi. yani hak idda etmem ancak Halk eğitim merkezine atanmak için olabilir. İlk atamam olduğu için. Tayin dönemi yakın asla o zaman kadar bir cevap gelmeyecek emin olabilirsiniz.

Bu adamlar bizim sinirlerimizi fena gerdi, geceleri burda boş boş dolaşıp bi gelişme varmı diye bakınıp duruyorum. Bi umudum falanda yok aslında. Dilekçe vermeyen hatta verenlerde dahil, bunlar bizi nasıl rahatsız ettiyse bizde onları rahatsız edelim, daha çok dikkat çekelim, ağlamayana emzik vermezler. Bunlar gece rahat uyurlar ama en azından şunu yapalım arkadaşlar. Durumumuzdan haberdarlar zaten. Telefon edin ve kısaca hatırlatıp sadece 80 sayılı kararda "Daha önceki ttk kararları ile atanan" diye başlayan madde 10'un ne ifade ettiğini sorun. Farklı şeyler söylerseniz, konuyu çarpıtmakta üstlerine yok. Birde şunu yapmayın terbiyesizlik etmelerine karşın çalıştığınız kurumu sorarlarsa farklı bir okul atın gitsin ki rahat konuşabilin :D . Bunların sorumlusu Leyla oral, onunda başkanı lütfi orak. Bunlar bizi pes ettirmeye çalışıyorlar bence. Teslim olmayalım. Eğitim konusunu açarlarsa tef gazi, marmara... vs üniversiterin ders içeriklerine bakmalarını tavsiye edin. Bu kişilerle irtibat kuran kaç kişiyiz diye düşünüyorum, sanırım çok az.

compuman' Alıntı:
Sayın hocam dilekçe yaz diorsunuzda benim İlk atamam Halk eğtim merkezi sonrasında 2 senedir ilköğretimde çalışıyorum bu sene Meslek lisesine tayin isterim diye umuyordum. Dilekçede yazılanlar benim durumumla alakalı değil gibi. yani hak idda etmem ancak Halk eğitim merkezine atanmak için olabilir. İlk atamam olduğu için. Tayin dönemi yakın asla o zaman kadar bir cevap gelmeyecek emin olabilirsiniz.

hocam kurumunuzdan bu güne kadarki tüm kararnamelerinizi alın.. onuda şu aşağıdaki şekilde bir dilekçeye ekleyin..

DİLEKÇE
...... Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ..... bölümü ..... alanı mezunuyum. 3795 Sayılı kanun gereği Teknik Öğretmen ünvanım bulunmaktadır. Benimle aynı eğitim durumuna sahip aynı dönem ataması öğretmenler M.E.G.E.P kapsamında okullara atanmış ve halen görev yapmaktalar. 2010 atama dönemimden öceki yıllarda MEBBİS atama modülünden mesleki eğitim kurumlarını atabileceğim şekilde görebilmekteyken şuan atama dönemlerinde bu tür kurumları atanabilecek şekilde görememekteyim. Bu sebeple ek ders yönetmeliklerinde atölye ve labaratuvar öğretmenine verilmiş haklardan ve 657 sayılı devlet memurluğunun 36. ve 152. maddelerindeki haklardan faydalanabilmem engellenmiş oluyor. Anayasanın eşitlik ve kazanılmış hakların devamı ilkesine göre mezuniyetim itibari ile daha önceden tanınan atölye ve labaratuvar öğretmeni olarak tayin isteyebilme hakkımın geri verilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim..

BİLGİ EDİNME FORMUNA DOLDUR

ferdi' Alıntı:
arkadaşlar dava açan varmı? cevap lütfen...

dava açabilmek için sanırım ya bir atama döneminde atama isteyemeyerek mağdur olunmalı yada dilekçeye red cevabı gelmeli.. ben bu sene mağdur olacağım.. gelecek senelerde tayin almak isteyenler varsa dilekçe cevaplarına göre hemen dava açmalılar.. davalar uzun sürebiliyor çünkü. benim gibi şuan mağdur olan öğretmenlerde sonradan tazminat davasıda açabilirler..

mr_ogretmen' Alıntı:
ferdi' Alıntı:
arkadaşlar dava açan varmı? cevap lütfen...

dava açabilmek için sanırım ya bir atama döneminde atama isteyemeyerek mağdur olunmalı yada dilekçeye red cevabı gelmeli.. ben bu sene mağdur olacağım.. gelecek senelerde tayin almak isteyenler varsa dilekçe cevaplarına göre hemen dava açmalılar.. davalar uzun sürebiliyor çünkü. benim gibi şuan mağdur olan öğretmenlerde sonradan tazminat davasıda açabilirler..

Sayın hocam mayıs atamasında tayin isteyemezsem dava açacam elimiz kolumuz bağlı oturmayacaz. Umarım mayıs atamasından sonra tuzu kuru arkadaşlar da aynısı yaparlar. İnşallah Yetkililer insafa gelirde bizi mağdur etmezler asıl temennim bu.

hocam tuzu kurular bizi örnek göstererek dava açacaklar.. ama tuzu kuru kalmadı.. illa herkes yayin isteyecek..

mr_ogretmen' Alıntı:
hocam tuzu kurular bizi örnek göstererek dava açacaklar.. ama tuzu kuru kalmadı.. illa herkes yayin isteyecek..

Burasını anlatmaya çalıştık arkadaşlara, bir gün hepimizin de tayin isteyebileceğini buna mecbur kalabileceğimizi anlatmaya çalıştık...

hocam kazanacağız davayı ama kişisel olacak, top yekin dava açılsa yada sendikalar açsa davayı.. belki daha iyi olur..

mr_ogretmen' Alıntı:
hocam kazanacağız davayı ama kişisel olacak, top yekin dava açılsa yada sendikalar açsa davayı.. belki daha iyi olur..

Sayın hocam sendikamın dava açması için elimden geleni yapacam, diğer sendikalarında tabii. Ama şu da var kişisel davalardan daha çabuk sonuç alırız.

Eğer mayısta madur olursak, inşallah olmayız umudum budur, bize en çok sabretmek düşecek kişisel davalarımızı açacaz sendikalarımıza baskı yapıp onlara da dava açtıracaz ve bekleyecez haksızlığa sabredecez. Sonu bizler için hayırlı olur inşallah.

Mecburi hizmetin kaldırılmasını ve doğrudan tayin hakkı istiyoruz..
Tıklayın 30-40 saniye bekleyin oyunuz kaydedilecektir..
http://www.abbasguclu.com.tr/apps/complainvote.aspx?soru=9679&Vote=Ok
Lütfen bu maili tüm mail listenize gönderiniz..
Desteğiniz için teşekkür ederiz.

arkadaşlar yukarıdaki metni içine extra bişeyler ekleyip çıkarmadan tüm mail listenize gönderin.. öğrencilerinize deyin onlarda göndersin.. :) kimin oyladığı önemli değil değilmi fazla olsun sayısıda..

spider23' Alıntı:
http://www.abbasguclu.com.tr/apps/complainvote.aspx?soru=9679&Vote=Ok

oylamaya devam arkadaşlar!!!966 oydayız baya iyi ya :+1: ama hergün farklı IP den oy kullanmaya Devam!!!

şuan 1157 ifena değil.. 3 saatte 191 oy yaklaşık dakka başı 1 oy topluyor..

ÖĞRETMENLERE MECBURİ HİZMET TAMAMEN KALKSIN DİYORSAN AŞAĞIDAKİ LİNKİ AC 40 SANİYE BEKLE OYUN EKLENSİN. ŞUAN MSNDE ONLİNE OLAN TÜM DOSTLARINA BU METNİ KOPYALA GÖNDER. TEŞEKKÜR EDERİM http://www.abbasguclu.com.tr/apps/complainvote.aspx?soru=9679&Vote=Ok

slm.Ben de elk. öğretmenliği mezunuyum ama bir meslek lisesinde sözleşmeli bilgisayar öğretmenliği yapıyorum .Yeni yönetmelik bizi nasıl etkiler acaba.Bilgilendirirseniz sevinirim.

abbas güçlü duy mr_ogretmenin sesini....şimdiye kadar hangi sorunu çözdü acaba?kendi programında bile tekleyerek konuşan adamın sitesi bile adamakıllı çalışmıyo.anket hakkındaki sonuçları bile bakanın karşısına geçip anlatamaz o

xmet' Alıntı:
abbas güçlü duy mr_ogretmenin sesini....şimdiye kadar hangi sorunu çözdü acaba?kendi programında bile tekleyerek konuşan adamın sitesi bile adamakıllı çalışmıyo.anket hakkındaki sonuçları bile bakanın karşısına geçip anlatamaz o

:) bir işe yaramayacak ya.. buda boş.. bizi bir dava paklar.. zaten davadada kaybedersem kesin üniv. okurum..

mr_ogretmen' Alıntı:
:) bir işe yaramayacak ya.. buda boş.. bizi bir dava paklar.. zaten davadada kaybedersem kesin üniv. okurum..
Hiçbir girişim sonuç doğurmazsa yüksek lisans düşünülebilir belki ama oda biraz muallakta. Başka bi başlık içinde de sordum ama yanıt alamadım. Konu ise yan alan. Tabi yine 80 sayılı karara bakıyoruz.
Madde 5 - Öğretmen olarak atanmaya esas alanlar, her bir alan öğretmenliği için mezun olunacak yükseköğretim programı ile öğretmenliğe atananların alan ve yan alanlarına göre aylıkları karşılığında okutacakları dersler ek çizelgede belirtilmiştir.
Öğretmenliğe atanmak için hem alan hemde yan alan etkili anlaşılan. Yan alan içinse aşağıdaki şekilde tanımlama yapılmakta:
“ı) Yan Alan: Öğretmen adayları ve öğretmenlerin; yükseköğrenimlerinde alanlarına ek olarak aldıkları ve diplomalarında yer alan öğrenim programını veya farklı bir alanda yüksek lisans üzerine yapılan doktora eğitimi programını” ifade eder diyor.
Çizelgeye baktığımızda Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği mezunları mesleki okullara atanabilmekteyse bizimde dayanağımız bu nokta olabilir. Yüksek lisans yaptığımız takdirde diplomalarımızda anabilimdalı olarak sadece elektronik gözükmemekte. Elektronik Bilgisayar Eğitimi şeklinde yazmakta. O zaman çizelge Elektronik Bilgisayar Öğretmenliğine hak tanıdıysa bizede bu durumda hak tanımış olmaktadır. Tabi aynı şekilde bilgisayar mezunlarına da elektronik için hak tanımaktadır.
Kafama takılan nokta ise şu; yan alan tanımlamasında “alanlarına ek olarak aldıkları” deniyor. Bu durumda yüksek lisans diplomalarındaki Elektronik Bilgisayar eğitimi bizim için ek bir alan niteliği taşımaktamıdır. Ki bence öyle çünkü bizi sadece elektronik mezunu bilişim öğretmeni saymaktalar.
Zaten aynı alan olsa idi bizi tef bilgisayar mezunlarından ayrı tutmaya çalışmazlardı. Yoksa içerisinde elektronik ifadesi geçtiği için yan alan olarak sayılmayacakmıdır? Sizlerinde karşıt görüşleri varsa paylaşırsanız sevinirim. Her ihtimale karşı bi plan olması fena olmaz gibi geliyor.

pasha34' Alıntı:
etogm@meb.gov.tr erkek teknik öğretim genel müdürlüğü
aysei@meb.gov.tr erkek teknik öğretim Personel Şubesi Müdürlüğü Ayşe İYİGÜN
pgm_mevzuat_ogretmenatama@meb.gov.tr Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Daire Başkanlığı
ttkb@meb.gov.tr açıklamaya gerek duymadım bunu :(
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME ŞUBESİ İLETİŞİM

Şube Müdürü : Ramazan AKSOY

Şube Müdürü Telefon : 0312 413 17 72

Email : raksoy@meb.gov.tr

Şube Müdürü : Recep YANIK

Şube Müdürü Telefon : 0312 413 13 63

Email : ryanik@meb.gov.tr

Şube Müdürü : Remzi KESİCİ

Şube Müdürü Telefon : 0312 413 15 64

Email : rkesici@meb.gov.tr

dilekçeyle ve e-posta ile başvurduğum yerler

şunlardan birisini gözümüze kestirip.............. :oops:

arayalım yani...

En iyisi size bir müzik göndereyimde dinleyin.. bakalım ne hissettirecek..

bakın hele kimse bişey yazmıyor ama müziği 8 kere indirmişler..

Ekli dosyalar

Geri