Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
of allahım iyice sıkıldım.. ne olacaksa artık.. sanırım şubatta almadıkları öğretmenleri alıyorlar.. 194 bilgisayarcı zamallılar yıllarca mecburi çekecekler ama iyi olmuş batıdada yerler açılmış artık.. dönüp dolaşıp yine kendimizi zavallı buluyorum.. meslek liselerini vermemelerinin ne mantığı varsa..

muz cumhuriyetine çevirdiler burayı...öğrencilerime kendi bölümlerinde öğretmenliği tercih etmelerini bile söyliyemiyorum çünkü bunların yarın bu dersi kapattık sizde artık okullarda teknisyen olucaksınız deme ihtimalini bile yok sayamıyorum...ne güzel be orada otur...iki tane muhtemelen yeni yetmenin aklıyla o hakkı ver bu hakkı al...o dilekçeler gitti davayı da açıcam sonucu ne olursa olsun...insan hakları mahkamesine kadar yolu var...inşallah bu muz cumhuriyetinin şempanzeleri ozaman bi bedel öderler...arkadaşlar merak etmeyin 10 kere 15 kere görevi iade edilen yöneticilerin olduğu yerde biz de hakkımızı alırız...kimse umutsuzluğa kapılmasın...tek üzüldüğüm bu sene onca insanın ümidiyle hayelleri ile oynamaları...eninde sonunda bu hakkı alıcaz ve ben onlara hakkımı asla helal etmeyeceğim...

vay arkadaş neler olmuş, oluyor da haberimiz yok !? bu meb iyice sapıtmaya, azıtmaya başladı.. önce af ile canımızı sıktı şimdi de bununla.. dün haberim oldu ve dünden beri ders anlatasasım gelmiyor, sinirim dinmek bilmiyor, çatık kaşlarla dolaşıp bir yerlere birilerine dalasım geliyor.. bunlar ne yapmak etmek istiyorlar anlamış değilim, önce edebiyatçılar, matematikçile, okul gelişimciler sonra sıra bizde bilişimciler.. madem zamanında 2.öncelikli olarak da almasaydın, kaç senedir bu bölümde çalışıyoruz, biz benimsedik, onlar bir türlü benimseyemedi.. üniversitede gördüğümüz dersler de çok farklı olsa bari gam yemiyeceğim.. lanet ettim artık.. nolcak şimdi kararnamelerimizi mi değiştirecekler? bizim gibi olup da meslek lisesinde çalışan o kadar bilgisayarcı var, hangi birimize elektronik bölümünde boş kadro bulacaklar yada hangimize ilköğretimde bilgiyar kadrosu bulacaklar anlamış değilim.. lanet olsun böyle bakana da bakanlığı da..

pc_shic' Alıntı:
vay arkadaş neler olmuş, oluyor da haberimiz yok !? bu meb iyice sapıtmaya, azıtmaya başladı.. önce af ile canımızı sıktı şimdi de bununla.. dün haberim oldu ve dünden beri ders anlatasasım gelmiyor, sinirim dinmek bilmiyor, çatık kaşlarla dolaşıp bir yerlere birilerine dalasım geliyor.. bunlar ne yapmak etmek istiyorlar anlamış değilim, önce edebiyatçılar, matematikçile, okul gelişimciler sonra sıra bizde bilişimciler.. madem zamanında 2.öncelikli olarak da almasaydın, kaç senedir bu bölümde çalışıyoruz, biz benimsedik, onlar bir türlü benimseyemedi.. üniversitede gördüğümüz dersler de çok farklı olsa bari gam yemiyeceğim.. lanet ettim artık.. nolcak şimdi kararnamelerimizi mi değiştirecekler? bizim gibi olup da meslek lisesinde çalışan o kadar bilgisayarcı var, hangi birimize elektronik bölümünde boş kadro bulacaklar yada hangimize ilköğretimde bilgiyar kadrosu bulacaklar anlamış değilim.. lanet olsun böyle bakana da bakanlığı da..

Hocam hakkımızı arayacaz , dava edecez , hatta yazın ankarada toplanıp bakanlığa kadar gidecez. Aman ha peşini bırakmayın. Hakkımızı alacaz.

Değerli arkadaşlar sakın olaki olayın çarpıklığından dolayı fevri davranmayın. Bu durumda olan öğretmenlerin bir veya birkaç avukata vekalet verip, durumu zamanı geldiğinde irdeleriz.
Ama sakın olaki bu konuda kimse fevri davranmasın, olay çözülecektir.

Ben bu forumun artık takip edildiğini düşünüyorum. Bu başlığı olabildiğince sizlerin engin bilgilerinizle aktif tutmak lazım.

Must@f arkadaşımızın sözlerine ilave olarak bende şunu eklemek istiyorum. Bu olayın sorumlusu MEBdeki birkaç işbilmezin işgüzarlığıdır. Bu birkaç kendini bilmez yüzünden Devletimize ve çalıştığımız kuruma haddimizi aşacak sözleri sarfetmeyelim. Unutmayalım ki bu tür söz ve davranışlar bizi haklı olan davamızda haksız duruma düşürecektir. O yüzden yazılarımıza dikkat edelim. Sakinliğimizi koruyalım.
Diekçelerimizi verdik. Resmi bir cevap bekliyoruz. Telefonlar ettik yaptıklarının yanlış olduğunu belirttik. Yakında il içi-il dışı tayinler için mebbiste açılacak. Tüm arkadaşlarımız farkına varmış olacak.
Eğerki durum aynen devam ederse MEBe gitmekle, PGM'ye anlatmakla bu iş çözülmez, dava açacağız.

Hocam aslolan bizim birlikte hareket etmemizdir, durumu umarsamazsak eğer düzeltemeyiz bun yanlışlığı. Yerinde şimdilik rahat olan arkadaşlara sesleniyorum , eğer mayıs döneminde mağdur edilirsek herkes dilekçesini vermeli ve ardından davasını açmalıdır.

omegafi' Alıntı:
Hocam aslolan bizim birlikte hareket etmemizdir, durumu umarsamazsak eğer düzeltemeyiz bun yanlışlığı. Yerinde şimdilik rahat olan arkadaşlara sesleniyorum , eğer mayıs döneminde mağdur edilirsek herkes dilekçesini vermeli ve ardından davasını açmalıdır.

:+1:

evet hocam haklısınız ama ben bazen delirecek gibi oluyorum.. hem af geldi üstüne hala doğudayız hem atamamızı engelliyorlar bu devlete kötü laf etmeyelim elbet ama edilenlerde yanlış şeyler değil bence.. kim ne söylüyorsa içimden bende aynısını söylüyorum.. bundan sonra aramızda şifre olsun içimden söylüyorum deyince bunu anlayalım..

arkadaşlar sizden ricam şuan tayin istemeyecek bile olsanız dilekçe verip hak arayınız.. olmassa dava açınız.. çünkü bu davalar hepimizi etkileyecektir. bir gün illaki tayin isteyeceğiz.. bu sıkıntı hepimizin.. birlik olalım.. dilekçe vermeyen kalmasın lütfen.. tanıdıklarınızada iletin..

Gün birlik olma günüdür arkadaşlar. hepbirlikte aynı şekilde hareket yapılan bu haksızlığı ortadan kaldırmakta bize yardımcı olacaktır. Lütfen sinizrli ve fevri davranışlardan uzak durmaya çalışalım

Sayın hocam inanın bende delirecek gibi oluyorum, yazdıklarıma bakanlar az çok anlar zaten ruh halimi kaldık buralarda haksızlık üstüne haksızlık. Lakin yukarıda söylendiği gibi , daha fazla fevri olmak bizlere bir şey kazandırmayacak burası da ortada. Yapmamız gerekenler aşağı yukarı belli, durumu çokça önemseyip hukuki açıdan hakkımızı arayacağız.

sonunda ölüm yok o kadar üzülmeyin.. :) ben gelecek hafta tayin istiyorum umarım umarım bu mecburi hizmet rezaletindende kurtullurum.. buralarla ilgili anılarımı bir kağıda yazıp burada toprağa gömüp giderim sanırım.. kafa dinleyebileceğim ufak bir okul olsada olur oturur bilgisayar çalışırım. davada görülür bu arada.. bakalım seneyeki atamalara kadar sonuçlanır umarım..

ali deniz yetkin to megepbilisim
Arkadaşlar,
öncelikli olarak ben TEF elektronik bilgisayar eğitimi anabilim dalı bilgisayar sistemleri öğretmneliğinden mezunum. buraya birşeyler yazarken amacım kimseyi küçük görmek veya aşalamak değildir.

Bunları söyledikten sonra kendi fikirlerimi belirtmek istiyorum. elektronik öğretmenliğinden mezun olmuş arkadaşlarla bilişim teknolojileri öğretmeni olarak birlikte görev yaptım halen de yapıyorum. burada öğretmenlerimizin bilgi eksikliği olduğunu veya derslere ilgisiz davrandıklarını söyleyemem. insanların işini yapıp yapmaması kişilikleri ile alakalı bir durumdur. bilgisayar öğretmeni olupta işini yapması gerektiği gibi yapmayan bir çok öğretmeni gördüm. elektronik mezunu olupta elinden gelenin en iyisini yapmak için kendini parçalayan arkadaşarım da oldu.

Bence meselenin temelinde yatan olay şudur. üniversiteden mezun olan insanlara devlet iş olanakları yaratamıyor ve onları alanlarında istihtam edemiyor. her bir mezunu potansiyel oy olarak gören hükümetler ise bu durumda hem kendileri lehine bir avantaj yaratmak istiyor, hemde öğretmen ihtiyacının azalmasını amaçlıyor. hatırlayın bundan 6-7 sene önce üniversitelerden BT öğretmeni olarak mezun olan 450 civarında öğretmen varken her yıl BT öğretmen ihtiyası 1000-1200 civarındaydı. bu ihtiyacı karşılamak için birçok elektronik mezunu arkadaş BT öğretmeni olarak atandı. Bir insanı BT öğretmeni olarak meslek lisesine atadığınız zaman ona birtakım haklar vermiş olursunuz. daha sonra biz sizleri BT öğretmeni olarak istemiyoruz dediğinizde ise bir hak madureyiti doğar.

Elektronik mezunu BT öğretmeni olan arkadaşlarımızın şimdi ilköğretim okullarına veya düz liselere atanması bence bir hak maduriyetidir. bu arkadaşların mademki bu okul türlerinde başarılı olabileceklerini düşünüyordunuz ne diye meslek liselerine atadınız.

bu durumda bulunan arkadaşlara önerim morellerini bozmasınlar. mümkünse yakın çevredeki kendi durumundaki arkadaşları ile bir araya gelerek danıştaya, 80 numaralı kararda kendileri hakkında, hak maduriyeti yaratan maddelerin iptali için dava açsınlar. bu davayı açarken bu konularda deneyimli avukatlardan yardım alsınlar. amatörce açılan davalarda hüsrana uğrayabilirler. hem avukat masraflarını mahkemeyi kazanınca geri alacaklardır.

Türkiyedeki eğitim sisteminde bu güne kadar çok yanlışların yapıldığını düşünüyorum. elektronik mezunu olan insanları BT öğretmeni olarak atamak bana göre yanlış bir karardı. ama bu yanlış kararda Elektronik mezunu olan BT öğretmenlerinin etkisi ne kadardır. Bir yanlışı düzeltecem diye daha büyük bir yanlış yapılması bence sorunların daha çözülmez bir hal almasına neden olacaktır.

umarım herkes için hayırlısı olur. sağlıcakla kalın...

belirsizlik devam ediyor. Dilekçesine karşılık gelen kimse yokmu?
bu gidişle 24 mayısta tercihleri görmeden bizim durumumuzla ilgili kimse bir bilgi vermeyecek.

Hocam elektronik öğretmenlerinin BT öğretmeni olarak atanması yanlış değil üniversitede aynı dersleri gördük bunu biliyorsunuz hatta coğu bilgisayar ve elektronik bölümü hocaları aynıydı.Bence Şu atama da meslek liseleri açılıyor mu bi bakmak gerekiyor.Eğer yanlış yapılırsa bilinçli bir şekilde dava açılmalı.

bu sitede çöke kalka bizi yarı yolda bırakacak anlaşılan..

HABER:
http://www.bilisimciler.somee.com/haber_detay.asp?haberID=2

FORUM:
http://bilisimteknolojileri.yetkinf...ce-lkoretim-ve-liseler-gorunuyor-t1-25.htm#28

arkadaşlar şu yukarıdaki haber yorumlarında yada forumda yazalım.. bilgisayarbilişim yine her an gidebilir.. birde yöneticiler forumdan atıyorlar filan.. iyice sıkıldım bu forumda.. Şu verdiğim linklerden olayı takip etsek.. bu yukardaki siteleri ücretsiz alana hazır temalardan kurdum.. işimizi çok fazlasıyla görecektir.

Arkadaşlar tayin döneminde son haftaya girdik...Şu anda normalde açılması gerekirken muhtemelen çeşitli öğretmen guruplarında bizim gibi sorun çıkmasından dolayı 1 hafta ertelendi.Şimdi tam bakanlığı durumumuzdan haberdar etme zamanı lütfen herkes aşağıda verdiğim yere 1 mail atsın 1 kişiyide arasın .Durumumuzu düzgün ,güzel bir şekilde anlatırsak ikna edebiliriz.Sonuçta anladığımız kadarıyla bilgisayar ekranından kısa bir sürede çözülebilecek bir sorun bu.Mutlaka bu forumun linkini verelim...
ayrıca
FORUM:
http://bilisimteknolojileri.yetkinforum ... -25.htm#28
burdada özetlenmiş güzelce durumumuz.

ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME ŞUBESİ İLETİŞİM

Şube Müdürü : Ramazan AKSOY

Şube Müdürü Telefon : 0312 413 17 72

Email : raksoy@meb.gov.tr

Şube Müdürü : Recep YANIK

Şube Müdürü Telefon : 0312 413 13 63

Email : ryanik@meb.gov.tr

Şube Müdürü : Remzi KESİCİ

Şube Müdürü Telefon : 0312 413 15 64

Email : rkesici@meb.gov.tr

evet.. ara ara girip bakıyorum.. napayım.. tayin dönemi bitsin.. rahatlayalım bu nedir çin işkencesi.. adamlar saçma sapan bir yönetmelik çıkardı onada uymuyorlar.. yok 15 mayısta açıklanacakmış yok 5 günden az olmaz ıvırda zıvırda.. bu avukat hatunu kim bakan yaptı.. hüseyin çeliği geri getirin bu ne rezalet yaptıklarına bak..

neye serzeneceğimi şaşırdım vallahi..

1.af geldi biz güme gittik..
2.elektronikçi olayı..
3.birde ilk atamaları bizden önce aldılar..

dilekçe hazırlamaktan forum konularını aynı şeyleri 3-5 defa okumaktan site yap forum yap facebook gurubu kur.. iğrendim.. nefret ettim bu bakanlığın yönetiminden.. allah kahretsin bu kadar olmazdı yani.. rezalet.. rezalet.. saçı uzun aklı kısa kadın yahu.. lanet olsun hepsinin üstüne.. yalan yanlış beceriksiz insanları doldurmuşlar oraya ne kılavuz var ne adalet.. gece yarılarına kadar bekleyip sinir oldum.. insanlar 3 kuruşa arkadaşını sattığı devirde ne beklenir.. adaletsiz devlet düzeninden ne beklenir.. forum morum ben sıkıldım iyice.. ben basbaya davamı açarım her türlü.. yemişim kaka partisinide.. defolsun gitsinler artık.. yeter ya yeter..

Sakin sayın hocam sakin, bizlerde çok kızmaktayız lakin sakin olmalıyız. Önceden de söylemiştik haklı davamızda haksız duruma düşmemek için sabırlı olmalıyız, fevri olmamalıyız.

Adaletsizliği işleyen, çekenden daha sefildir.

SAU-TEF-EBEB-Elektronik Öğretmenliği mezunuyum, 6 yıldır bilgisayar öğretmeni olarak bir Ticaret Meslek lisesinde görev yapıyorum.
Bizlere uygulanan bu muameleyi ,bu yasa tanımamazlığı eshefle kınıyorum.
Ohh Ne âlâ memleket !
Devlet büyüklerimizin kimisi Suşi partileri düzenliyor,kimileri devlet kasasından ülke ülke dolaşıyor,biz de burda kendi yaptıkları kanunları kendilerine anlatıyoruz.Sen söyle sen işit.

Allah sonumuzu hıyar etsin.

Siyaset olmasın ama Türk Eğitim Sen Milli Eğitim Bakanlığı'na bu konuyla alakalı bir başvuruda bulunmuş paylaşmak istedim.

"12.07.2004 tarih ve 119 sayılı MEB Talim Terbiye Kurulu Kararı uyarınca, Elektronik öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme öğretmenliği programlarından mezun olanlara Bilgisayar öğretmenliğine (Bilişim Teknolojileri) atanma imkanı tanınmıştır. 07.07.2009 tarih ve 80 sayılı MEB Talim Terbiye Kurulu Kararıyla ise bu kişilerin ilk atama yoluyla atanma imkanı ortadan kaldırılmıştır. 2004-2009 yılları arasında bu programlardan mezun olarak Bilgisayar öğretmenliğine atanan öğretmenler, daha önceki yer değiştirme dönemlerinde ilköğretim kurumlarına, ortaöğretim kurumlarına ve mesleki ve teknik eğitim liselerine yer değiştirme suretiyle atanabiliyordu. Şubat 2010 ve Nisan 2010 özür grubu yer değiştirme dönemlerinde ise, bu öğretmenler için MEBBİS atama modülünde mesleki ve teknik eğitim liselerine yer verilmemiştir. Talim Terbiye Kurulu kararında böyle bir uygulamaya cevaz veren hüküm ise bulunmamaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıyla, halen mesleki ve teknik eğitim liselerinde çalışmakta olan Elektronik öğretmenliği ile Elektronik ve Haberleşme öğretmenliği mezunu Bilgisayar öğretmenleri açısından bundan sonraki yer değiştirme dönemlerinde MEBBİS atama modülünde mesleki ve teknik eğitim liselerine yer verilmesi için gerekli değişikliklerin bir an önce yapılması hususunda talepte bulunduk."

Kaynak site: http://www.kamudanhaber.com/haber-Bilgisayar-Ogretmenlerine-Duzenleme-Yapilmali-13641/

arkadaşlar 24 mayıs geldiğinde ne meslek liselerini görebileceğiz nede tayin isteyebilecek doğru düzgün bir ilk okul.. ilkokulların puanları yüksek hem böteciler puanı oldukça yükseltiyor... bu sebeple köy ilkokuluna filan gideceğiz herhalde..

Geri