Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Bu hafta ilsis ekranında neler olacağı görünecektir. Burada başvuru yapıp yapamadığımızı bilgi edinme kapsamında sormak.
Bilgi edinme kanunu kapsamında, bilginin bizzat ait olduğu kısımdan istenebilir. Bunun için herhangi bir makam atlama söz konusu değildir. Bunun için başbakanlığın bir görüş yazısı var. Bilgi edinme kanunu kapsamında herkes durumunu sorabilir.

bekliyoruz öğretmenlerim bkalım bu hafta ak mı kara mı belli olur tayin isteyecek arkadaşlarımız için. İnş. çıkan sonuç ne olursa olsun hepimiz için hayırlı olur.

beklerken :cry:
meslek lisesinde olupta tayin istemeyecek elektronikçiler :sleep: Zzz.. Zzz..
meslek liselerine tayin isteyemeyen elektronikçiler :verymad:
Teknik bilgisayarcılar ve böteciler :mrgreen:
ben :x

Bir elektronik mezunu bilişim teknolojileri öğretmeninin megep mail grubundaki yazısı...Aynen aktarıyorum;
ortada büyük bir haksızlık var..elektronik öğretmenliği alanından mezun olmuş kişiler bilişim megep alanlarında yıllardır eğitim veriyorlar..kurslara seminerlere katılıyorlar..yetişmiş kalifiye elemanları ilköğretime göndermek hangi aklı mantıga sığar..ayrıca teknik öğretmen sıfatını almış birini hangi hakla normal öğretmene düşürüyorsunuz...bana 10 yıl önce bilgisyar diye bir bölümmü vardı sorarım sizlere...elektronik-bilgisayar bölümleri vardı...sonra bunları değiştirdiler..bilgisayar --elektronik diye...ünv lerde bilgisayar labaratuarımı vardı doğru düzgün...olivetti yatık kasalarla pascalda mario uzerinden ders işlendiği ne çabuk unutuluyor...bundan 10 yıl önce ASP.NET PHP Mİ VARDI???? daha sı bırakın İNTERNET Mİ VARDI..TÖBE TÖBE...şurda daha megep kaç yıldır var..pascal anlatmıyuormuyduk?????şimdi geriye gidilerse daha ne çarpıklıklar çıkar...şimdi aradan yıllar geçiyor birileri keyfiyen uygulama yapmaya kalkıyor..açıkça artık size ihtiyaç yok diyor....komik olan bu.. sadece elektronik çıkışlı olanlardamı oldugunu sanıyorsunuz...kimya,yiyecek içecek alanı ,vs.bir sürü alanlardada aynı sorunu yasayan kişiler var..şimdi birileri de çıkıp benim tuzum kuru diyerekten ahkam kesmesin..yarın derler ki senin mezuniyetinde elektronik lafı geçmiyor bilgisayar artık demode oldu...PLC ELEKTRONİK VE BİLGİSAYAR KONTROLÜ ÜZERİNE geçilecek...siz artık meslek liselerinde çalışamazsınız derlerse ne diyeceksiniz......şu an yeni çıkan rotasyon affı ve bu çıkan saçmalıklardan dolayı doğuda görev yapıp,sabahlara kadar ağlayan kaç öğretmen var biliyormusunuz..bu nasıl bir mağduriyettir insanın basına gelmesi lazım..ya çok geçmişe gitmeyin..2010 şubat döneminde yerdeğiştirmelerde heryer açıktı..burda tayin isteyenler olmadı mı??????????Son olaylar da BÜYÜK BİR HUKUKSUZLUK VE ADALETSİZLİK yapılmıştır...doğuda çalışan bir öğretmen nasıl yuva kuracak şimdi...rotasyon affı batıyı şişirecek,birde üstüne üstlük 10 yıl çalışacaksın 8-1 teknik öğretmenden...sonra diyecekler ki hem sen doğuda kal..hemde 10 yıllık deneyimini çöpe at...ilkokullarda paint anlat...bu adam 10 yıl boyunca da sayısız seminerlere katılacak,megepin güçlendirilmesi için mücadele verecek...Bu aşağı yorum yazan zatı muhterem olayı anlamamış...görevden alınmıyor elektronik çıkışlı bilişimciler...tayinlerinde meslek liseleri açılmıyor sadece ilkokullar görünüyor..yani dışarıda atanamayan binlerce gençle alakası yok durumun..Forumları geziyorum dehşete kapılıyorum..herkes çok sinirli gergin..derslere girmiyorum diyenlermi dersiniz,istifa etmeyi düşünenlermi dersiniz,mahkemeye gidenlermi dersiniz,toplu avukat tutmalarmı dersiniz,..bu çok dehşet verici vahim bir olay...öğretmenlerini devlete küstürmüşler resmen...öğretmen sabaha kadar forum sitelerinde dilekçe peşinde koşuyor...bu adam sabah derse girecek..bu nasıl bir uygulamadır...Bu yazıyı gören aklı selim,ülkesinin eğitim öğretimini düşünen ,hukuku adaleti bir nebze bilen kişiler varsa ve de Bakanlıkla iletişim kurabiliyorsa bu işe derhal el atmalıdır...Olay çok vahim yönlere kaymış çünkü...

son 2-3 haftadır forumlarda dolaşmaktan yönetmelikleri karıştırmaktan
ne kafa kaldı ne de akıl
bir sinir stres yaptığımamı üzüleyim
zamanımı böyle şeyerle uğraşarak harcadığıma mı yanayım?

pasha34' Alıntı:
son 2-3 haftadır forumlarda dolaşmaktan yönetmelikleri karıştırmaktan
ne kafa kaldı ne de akıl
bir sinir stres yaptığımamı üzüleyim
zamanımı böyle şeyerle uğraşarak harcadığıma mı yanayım?

Aynen sayın hocam, aynen.

Ama hakkımızı arayacaz arkadaşlar, gerekirse bu yaz ankarada buluşup bakanlığa kadar gidelim. Bu konuda gayet ciddiyim. Çok ciddiyim. Hiç bu kadar ciddi olmamıştım.

Leyla Oral 'a mail;
Leyla hocam;
Ben elektronik öğretmenliği mezunu bilgisayar öğretmeniyim.Sizden bir
ricam olacak eğer şu linki tıklayıp takip ederseniz çok sevineceğiz.
meb-atama-ve-yer-degistirme-f133/elektronik-ile-elektronik-ve-hab-ogretmenligi-mezunlari-t43451-15.html
Sayın hocam defalarca bu konuda mağdur olan arkadaşlar olarak sizinle
iletişim kurduk gerek mail yoluyla gerek telefonla sizler yaptığınız
uygulamanın haklı olduğundan bahsettiniz ama bizimde haklı olduğumuz
konular var.Okullarımıza dilekçeler verdik ve gelen cevaba göre dava
açmayı düşünüyoruz bu şüphesiz sizin şahsınıza karşı bir hareket değil
yapılan uygulamayadır.Ancak mahkemede bu işin düzeleceğini var saysak
bile bizler bu sene mağdur olacağız.Belki şu yeni yönetmelik yüzünden
çok meşgul olabilirsiniz diye tahmin ediyorum ama bizler de haklı
olduğumuzu düşündüğümüz için bir türlü kabullenemiyoruz.
Sayın hocam talim terbiye kurulunun kararların da şöyle bir madde var.
"Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe
atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim
programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer
değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır."
Bu madde hakkındaki yorumunuz nedir?

Hocam şüphesiz aldığınız kararlar da Eğitim sistemiinin ve
öğretmenlerin lehine hareket etmeye çalışıyorsuz ancak daha önce 2008
yılında da böyle bir karışıklık oldu ve sonra düzeltildi.Sizden
aldığınız bu kararı eleştirel açıdan yeniden incelemenizi ve çalışma
arkadaşlarınızı bu açıdan yönlendirmenizi rica ediyorum.
Leyla Oral ın cevabı;
BANA HAKSIZLIK ETMİŞSİNİZ. BENİM ŞUBE MÜDÜRÜ OLARAK BU TÜR KONULARDA KARAR VERME YETKİM BULUNMADIĞI GİBİ ATAMANIN DA ŞUBE MÜDÜRÜ DEĞİLİM.
Bu maille bir cevap daha yazdım leyla oraldan cevap gelirse onuda yazaacam....ama bu sayfa yı incelediğini düşünüyorum...

Bu forumu gezen kullanıcılar: @lperen, agazi, alperrtegas, apocalipse, cerenimosk, cesuryürek, ciga83, dizzy, DotCom, esesim26, fahrican, faltunel, fanfatih, haydin, herzaman01, hgencer03, irfbaba, jumangi, Kurtkaya, memoras, Metehan, muratbedel, mus82, musasalli, nebiyan55, omegafi, Ooze, opian, pirireis, rodya, sarıkalem, scorpus, Selenga, seraydın, serbay2, sgulkurusu, smoka, teacher09, thumper714, webci, yuci81, YuLiaN ve 89 misafir

Şu anda bile birsürü kişi bu konuyu inceliyor ama çare arayan birkaç kişi...yazık

Arkadaşlar dilekçe cevabı gelen yok mu? Ankara da bir arkadaş vardı onun dilekçesinin cevabıda mı gelmedi?
Dilekçemin cevabına göre dava açıcağım arkadaşlar tayin isteyebleyim isteyemeyim bu sene!
Bu arada emeği geçen tüm arkadaşalara sonsuz teşekkürler!!!! Mücadeleye devam!
Bu birlikteliği bozayalım derim!!!!

arkadaşlar ne kadar duygusal paylaşımlar yazmışsınız.. lütfen bunları okuyan birileri varsa sadece bende destek veriyorum yazssın buraya hiç dğilse bu kişilere destek olursunuz.. ama ilgimi birşey daha çekti.. bu konuyla ilgili forumda sadece bu konu var.. yani siz dağılmıyorsunuz.. bu iyi.. peki belki yarın yine meslek liseleri açılmassa ne yapacaksınız?

Arkadaşlar kaçırmış olabilirim ama irtibatı koparmamak adına facede bir grubumuz var mı ? Tayin döneminde de istişare yaparız..

pasha34 dilekçelere cevap gelmesi bence uzayacak, ttk’ya giderse konu, cevaplarda geç gelir. Ama leyla hanım soruya yine cevap vermemiş ve bana haksızlık etmişiniz demiş ya iyice tepem attı. Belki okur diye bi iki haksızlık ediyim: Burayı takip edeceğinizi hiç sanmıyorum, zaten yaptığınız işin ne kadar yanlış olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Hiç bi yasal dayanağınız yok. Karşınızda çocukta yok. Aklınca adres saptırıyor, atamanın şube müdürü değilmiş. Hadi ordan. Bu işle değerlendirme ve planlama şubesi yani müdürlüğünü yaptığın şube ilgileniyor. Yeni çıkartılan yönetmelikte bile belirtilmiş. Yetkili değilsen ne diye orada fanatik bi şekilde bunu savundun zaten. Yalan yanlış cevaplar yada konuyu saptırmalar nedendi? Neden herkes sizi işaret ediyor. Kendi ağzınızla söylediniz şunu; yıllardır takip ediyorum ve bu durumu çok iyi biliyorum diye. 2 yıl önceki yazının altında da sizin isminiz var. Zannetmiyorum ki sizin gibi 2. bi kişi daha olsun. Hatta bu konuyu kurulda konuştuk ve böyle olmasına karar verdik diyende sizdiniz. Durum çok açık uygulamada yorumda yok dediniz. Bötecilerden dahamı iyi olduğunuzu idda ediyorsunuz diyende sizdiniz. Bu konuyu kurulunuzda tartışmaya açan da bence sizdiniz. Bize çektirdiğiniz bu sıkıntının sizinde çekmenizi temenni ediyorum. Umarım biride sizi o koltuktan eder. Hemde şöyle olursa çok sevinirim; 80 sayılı karara göre o koltukta oturamazsınız gibi. Şu an sizin bize yaptığınız şeyde buna benzer.
Bu arada arkadaşlar telefondan ulaşamazsınız, o telefonun karşıda çaldığını hiç zannetmiyorum. Ama alperrtegas hocam gibi en azından burda birilerinin olduğunu farkettirebilmek için biraz rahatsız edelim. Bence bize yardım edecek kişide leyla hanım ama, durum vahim, tamamen bizim karşımızda. Başkaları bize hak versede leyla oral, lütfi orak bize nedensiz yere karşı durdukları sürece başkasının sözle desteği bişi ifade etmiyor. Ayhan İlter için sansımızı ise henüz denemedik.
Bu arada atama dönemleri için sayfalar kapatılmış sanırım hata mesajlarıda çıkmıyor dolayısıyla.

bir şeyler olmasını bekleyen meslek liselerinin açılmasını isteyen varsa son bir kaç gün kaldı birşeyler yapmalıyız.Herkes elini taşın altına soksun...

benim direncim iyice kırıldı. Batıdakilere zorunlu hizmet affı geldi, meslek liselerine atanmam engellendi, üstelik son çizelgeye göre çalıştığım kurumun hizmet puanı 6 puan düşürüldü. Moralim sıfır. Memleketimde çalışmayı hayal gibi görüyorum artık. Allah'larından bulsunlar.

arkadaşlar bende Marmara Elektronik-Hab. mezunuyum. Şu an ilköğretimde Bilişim Öğrt. yapıyorum. Benim bu konuyla ilgili okula vereceğim dilekçe örneği var mı elinizde? Verilen dilekçe meslek lisesinde görev yapanlar için galiba...

serefguvenc' Alıntı:
arkadaşlar bende Marmara Elektronik-Hab. mezunuyum. Şu an ilköğretimde Bilişim Öğrt. yapıyorum. Benim bu konuyla ilgili okula vereceğim dilekçe örneği var mı elinizde? Verilen dilekçe meslek lisesinde görev yapanlar için galiba...

mr_ogretmen' Alıntı:
compuman' Alıntı:
Sayın hocam dilekçe yaz diorsunuzda benim İlk atamam Halk eğtim merkezi sonrasında 2 senedir ilköğretimde çalışıyorum bu sene Meslek lisesine tayin isterim diye umuyordum. Dilekçede yazılanlar benim durumumla alakalı değil gibi. yani hak idda etmem ancak Halk eğitim merkezine atanmak için olabilir. İlk atamam olduğu için. Tayin dönemi yakın asla o zaman kadar bir cevap gelmeyecek emin olabilirsiniz.

hocam kurumunuzdan bu güne kadarki tüm kararnamelerinizi alın.. onuda şu aşağıdaki şekilde bir dilekçeye ekleyin..

DİLEKÇE
...... Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ..... bölümü ..... alanı mezunuyum. 3795 Sayılı kanun gereği Teknik Öğretmen ünvanım bulunmaktadır. Benimle aynı eğitim durumuna sahip aynı dönem ataması öğretmenler M.E.G.E.P kapsamında okullara atanmış ve halen görev yapmaktalar. 2010 atama dönemimden öceki yıllarda MEBBİS atama modülünden mesleki eğitim kurumlarını atabileceğim şekilde görebilmekteyken şuan atama dönemlerinde bu tür kurumları atanabilecek şekilde görememekteyim. Bu sebeple ek ders yönetmeliklerinde atölye ve labaratuvar öğretmenine verilmiş haklardan ve 657 sayılı devlet memurluğunun 36. ve 152. maddelerindeki haklardan faydalanabilmem engellenmiş oluyor. Anayasanın eşitlik ve kazanılmış hakların devamı ilkesine göre mezuniyetim itibari ile daha önceden tanınan atölye ve labaratuvar öğretmeni olarak tayin isteyebilme hakkımın geri verilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim..

BİLGİ EDİNME FORMUNA DOLDUR

Arkadaşlar Leyla hanıma gönderdiğim e mail, cevap gelecek mi , gelecekse cevap nasıl olacak merak ediyorum..

Leyla hanım merabalar, sizlere eğer zahmet olmazsa yazdıklarımı okumanızı rica ediyorum.

Aşağıda yazacaklarım durum tespiti ile birlikte adına karar verilmiş öğretmenlerinizden birisinin alınan karara yönelik tepkisidir. Ne sizin şahsınıza ne de bu kararı alanların (kimler bu kararı aldı bilemiyoruz ) şahsına yönelik değildir. Sizden başka bir ricam daha var eğer bu mailin sizi ilgilendirmediğini düşünüyorsanız , lütfen ilgililere iletir misiniz. Ya da bizleri , ilgili kim ise ona yönlendirir misiniz ?

Meslek lisesinde çalışan elektronik mezunu bilgisayar öğretmenlerinden birisi de benim ve muhtemelen bahsedilen durum, bu mağduriyet size de malumdur.
6 sene evvel devletim beni, meslek lisesine atadı ve bu atama gerçekleşirken bana kimse şöyle demedi ;

Şimdi bizler, elektronik mezunu öğretmen adaylarını, bilgisayar öğretmeni yapıyoruz sen de bunlardan birisin senin gibi yaklaşık 1500 - 2000 kişiyi yeterli gördük, fakültede okuduğu derslere baktık ne lazımsa artık , bu görevi yapabilmek için baktık onlara ve biz sizleri meslek liselerine atadık.

Evet atadık, atadık ama aradan yıllar (8 yıl) geçebilir, sizler artık yaptığınız işte önemli tecrübe sahibi olabilirsiniz , emek sarfedebilirsiniz , hayatınıza yaptığınız iş icabı yön verebilirsiniz ve hal böyle iken, her insan gibi sizlerde hayal kurup planlar yapabilirsiniz geleceğe dair.
Hal böyle olsa da bizler verdiğimiz karardan ileriki zamanlarda vazgeçebiliriz , vaktiyle sizi uygun ve yeterli görmüş olsak bile, size kimi haklar vermiş olsak bile , sizler yer değiştirmek istediğinizde, bizler sizlerin haklarını elinizden alırız ve sizlerin, gittiğiniz yerde artık bu görevi yapamayacağınızın farkına varabiliriz. Sizler ilköğretim okullarında çalışacaksınız yıllar geçtikten sonra. Vazgeçeceğiz biz , meslek liselerinde bilmem kaç vakitin ardından artık çalışamayacaksınız .
Ha aranızdan kimileri meslek liselerinde çalışmayı çok isteyebilir tamam o zaman madem çok arzu etmektesiniz meslek liselerini o zaman hali hazırda çalışmakta olduğunuz meslek lisesinde emekli olana kadar çalışabilirsiniz arada ölüm sizi yakalamazsa tabii emekli olmadan evvel. Siz kalın kaldığınız yerde o zaman bizler, sizlere verdiğimiz haklara dokunmayacaz ve hatırımıza gelmeyecek siz yer değiştirme istediğiniz anda aklımıza gelenler siz kalın, kalın yerinizde! Tabii kalabilirseniz .
Keşke söylenmiş olsaydı, bakın ileride böyle böyle olacak, sizler hayatınıza yön vermek için 7-8 sene daha bekleyin. Sizler yaptığınız işi daha iyi yapabilmek adına en verimli hale geldiğiniz zaman , yok sayacağız emeğinizi , bilginizi , tecrübenizi. Aklınızda bulunsun. Sizleri mağdur edeceğiz ona göre...

Leyla hanım, şimdi Talim Terbiye Kurulunun 07.07.2009 Tarihli ve 80 Sayılı kararına göre sizlerin mezuniyeti , Bilişim Teknojileri öğretmenliğine kaynak olmaktan çıkarılmış mı diyeceksiniz. Bunu derken sanıyorum bizlerin ilk atama olmadığının farkındasınızdır. 5-6-7-8 yıllık öğretmenleriz bizler.

Ve aynı sayılı karardaki ;

“Alanları Dışında Atananlar Madde 10
Daha önceki Talim ve Terbiye Kurulu kararları kapsamında öğretmenliğe atanan, ancak bu Esaslar eki Çizelgede mezun oldukları yükseköğretim programlarına ve alanlarına yer verilmeyen öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, aynı türdeki eğitim kurumlarına yapılır.

Geçici Madde 1 - Bu Esasların yürürlüğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, daha önceki Kurul kararları kapsamında atandıkları alan/kurum öğretmenliği görevlerine devam ederler. Yer değiştirme suretiyle atamaları da Bakanlıkça düzenlenen en son atama kararlarında belirtilen alanlarda yapılır.”

İbarelerini gözden mi kaçırdınız ?

Ya da şöyle soralım, ziraat fakültesi mezunu ilköğretim öğretmenlerini , almanca mezunu ilköğretim öğretmenlerini vs. hatta meslek yüksek okulu mezunu teknik öğretmenler içinde benzeri bir karar aldınız mı ?
Sözü uzatmamak için diğer çelişkilerden , fakültede alınan derslerden ve kimin yeterli kimin yetersiz olduğundan, teknik öğretmen oluşumuzdan, kazanılmış hak klişesinden filan hiç bahsetmiyorum. Ama biliniz ki özellikle şu yeterlilik meselesi çok canımı sıkıyor, zoruma gidiyor. Keşke bir görünüverse bakınca yeterli olan. Ah bir görünse.

Efendim bunca insana büyük haksızlık ediyorsunuz , bu kadar öğretmen arkadaşı yaptığı işten soğuttuğunuzun , küstürdüğünüzün farkına varmanızı isterim. Ve son hizmet affı ile birlikte oluşan tabloda haklarımızı elimizden alarak , meslek liselerine tayin isteyemezsiniz diyerek bizlerin mağduriyetini ikiye katladığınızı da bilmenizi isterim. Şahsım adına söylüyorum yıkıldım, bütün planlarım alt üst oldu, sanıyorum çok şey ile sadece bir şey arasında kalakalmak böyle bir şey. Mesleğimi iyi de yaptığıma inanırken bunun görmezden gelinmesi beni çok üzdü. Verilen emek (bilen bilsin) manasını mı yitirecekti ? Üzücü elbet.
Ayrıca mevcut durumun düzelmemesi durumunda bizler tabiî ki hakkımızı arayacağız , bu yanlışın düzeltilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız . Çünkü çok kişiye sorduk, anlattık ve hep hak verildi bizlere mağduriyetimiz kabul edildi . Ama nedense bu kararı alan büyüklerimize bir türlü ulaşamadık tatmin eden cevaplar alamadık. Keşke bu durumu sizlere , karşınıza geçip yüzyüze anlatabilseydim ama şimdilik bunu yapamıyorum.

Ez cümle deyip söyleyeceklerimi özetleyerek bitirmek isterdim , ama bitmedi. Büyüklerimizin doğru son-uca varması dileğiyle.

Efendim saygılarımı sunarım , iyi çalışmalar.

okuyacağını hiç sanmıyorum arkdaşım elektronik mezunu bilişim öğretmeniyim cümlesini görür görmez silecektir bence

Geri