Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
erdcan hocam pazartesiyi boşuna bekleme.Adamlar oraya bizim için maddeyi konuşlandırmışlar..Elektronik ve bilgisayar öğretmenliği bölümü var..Biizimki faklı bişi...Şimdiden kendini alıştır pazartesi çıkmıcak meslek liseleri...Hepimize geçmiş olsun..En çokda bu dönem tayin isticek arkadaşlara 3 sene ilköğretimde devam..Yazık yav valllahi yazık....

fatherboard hocam, bende gaza gelip güzel haber niyetiyle hemen arkadaşlarla paylaşmak istedim ama...dediğiniz gibi sanırım meslek lisesi bizde yine haram...hayırlısı diyoruz artık. Çaresizlik diyemiyorum bunun adı resmen işbilmezlik...

peki biz ne olucaz. Klavuza bakarsanız biz esasında ilköğretim ve düz liselerede tayin istiyemiyoruz öyle değilmi?

b) Matematik-Bilgisayar bölümü, İstatistik-Bilgisayar bölümü, Bilgisayar Teknolojisi/Bilgisayar
Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği mezunları;
-İlköğretim okullarını,
-Mesleki ve teknik liseler hariç diğer liseleri
tercih edeceklerdir.
Bilişim Teknolojileri alanında; Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği,
Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği,
Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü dışındaki mezunlar mesleki
ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir.

ataaka' Alıntı:
peki biz ne olucaz. Klavuza bakarsanız biz esasında ilköğretim ve düz liselerede tayin istiyemiyoruz öyle değilmi?

b) Matematik-Bilgisayar bölümü, İstatistik-Bilgisayar bölümü, Bilgisayar Teknolojisi/Bilgisayar
Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği mezunları;
-İlköğretim okullarını,
-Mesleki ve teknik liseler hariç diğer liseleri
tercih edeceklerdir.
Bilişim Teknolojileri alanında; Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği,
Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği,
Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü dışındaki mezunlar mesleki

Azda biz uydurak...
bu klavuza bakınca biz ; işitme , görme ve anlama özürlüler örtmeni olabiliyos her bi yana tayın olabiliyos yani... Bize herşey serbest anadınız mı ? OOOHH canımıza değiversin gali..

valla ben diyecek şuan bir şey bulamıyorum çok sinirliyim kendimi kullanılmış hissediyorum!!!!ve eğer bekar olsaydım ve çocuğum olmasaydı beni bu ülkede kimse tutamazdı bundan sonra!!!!
2+2 harcandığıma mı yanayım!!!
bize meslek liselerine gitmeyelim diye madde koymalarına mı? yanayım
çok snirliyiöm ve çok üzgünüm!!!!
2005 şubatta bitliste zorunlu hizmetteydim şuanda kastamonunun bir köyünde 2 yılımı dolduruyorum ve tayin istiyemiyorum!!
doğuda meslek lisesinde 2 bilişim 1 tanede eletronik lab kurdum sıfırdan ,43 saat koordinatörlük olmadan böllüm şefliği yapmadan derse girdim.
okullıunun işi yapıyorum diye uyarı aldım!!! Allah bu yönetmeliği hazırlayan emeği geçen herkesi bildiği gibi cezalandırsın!!!

Bu arada pazartesi tekrardan sendikama gideceğim 3 tane dava açacağım
1- Meslek lisesi
2-Affa karşı
3- 2+2 için

meslek lisesine nasıl açacağım bilmiyorum dilekçeye göre açarım cevap gelsin!!!!

bir kazık daha hayırlısı olsun dava konusu 4
3.6. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında geçici görevlendirilen öğretmenler ile
valilik/kaymakamlılıklarca ihtiyaca binaen formatör öğretmenler dâhil eğitim kurumlarında
görevlendirilmiş olanlar, görevlendirildikleri tarihten önce bulundukları eğitim kurumunda ya da
ilde çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları ve yer değiştirmeye ilişkin diğer şartları
taşımaları kaydıyla yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

3.7. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu ya da il dışında görevlendirilen öğretmenlerin yer
değişikliği isteğinde bulunabilmeleri için görevlendirildikleri tarihten önce bulundukları eğitim
kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları gerekir.

ataaka' Alıntı:

valla benim de umudum kalmadı artık.. bu paragraf özellikle bizim için konulmuş belliki.. Allah belalarını versin.. ... ...

80 nolu çizelgeyi yazmışlar kılavuza beyinleri o kadar çalışıyor!!!! valla sinirden kriz geçireceğim!!!!

pc_shic' Alıntı:
ataaka' Alıntı:

valla benim de umudum kalmadı artık.. bu paragraf özellikle bizim için konulmuş belliki.. Allah belalarını versin.. ... ...
arkadaşlar neden isteyemiyoruz diye yorumladığınızı anlayamadım ?

bizim bölümümüz elektronik-bilgisayar bölümü olarak geçiyor.
Elektronik ve haberleşme öğretmenliği programı ise adı üstünde programı.

yani bölüme göre isteyebiliyoruz. Ben böyle yorumluyorum. :idea:

işte arkadaşlar eğitim sistemimizin özeti yapboz tahtası ne bir plan ne bir kanun var isteyen istedi gibi at koşturuyor ama ama bence acılacak bir dava olayı halleder

cagdas hocam dedin gibi olsa bile bu yapılan bir yanlıştır ve bu seni beni etkilesin etkilemesin bazı arkadasları etkileyecek ve ve ortada bir haksızlık ve yanlış var ne olursa olsun şu rezaletin halledilşmesi için birşeyler yapmak lazım.

Konu: Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

cagdas' Alıntı:
pc_shic' Alıntı:
ataaka' Alıntı:

arkadaşlar neden isteyemiyoruz diye yorumladığınızı anlayamadım ?

bizim bölümümüz elektronik-bilgisayar bölümü olarak geçiyor.
Elektronik ve haberleşme öğretmenliği programı ise adı üstünde programı.

yani bölüme göre isteyebiliyoruz. Ben böyle yorumluyorum. :idea:

hocam bölümlerimizin adı elektronik ve bilgisayar eğitimi
programın adı: elektronik haberleşme öğretmenliği

bölüm adımızda yok program adımızda.. ama bunlara rağmen atanamaz diye belirtilen kısımdada yok bu mezuniyet bilgilerimiz..

arkadaşlar hani çalışma vardı. hani personel genel müdürlüğü çalışma içindeydi zorunlu hizmet bölgelerinde kalmış kişiler için yine salladılar (:

arkadaşlar pazartesi günü in. hepiniz için hayırlı bir gün olur bu kadar kötü haberden sonra bir iyi haber gelsin artık. Yalnız şu meslek liselerine bilişim öğretmenli olarak atanabilecekleri yazmaları beni baya kıllandırdı. sırf bizim için o maddeyi koydurduklarını düşünüyorum. Eminim bu konuda da leyla hanımın bir ilgisi yoktur.

Eğer gercekten attığımız maillerle veya telefonlarla ilgilerini çekip durumumuzu incelemelerini sağladıysak ve bu yazı bunun için klavuza konduysa ben bizim için bu okulların açılacağını düşünüyorum.Çünkü bizim bölümümüz listde yok, ama atanamayacaklar listesindede yok...Yani ya bizi herhangi bir kıstasa dahil etmeden 2 yıllıkları atadıkları gibi atayacaklar yada bu kadar kişi tarafından mahkemeye taşınacak olan bir sorun yumağına sahip olacaklar.
Eğer günü kurtarmaktan başka bişey bilmeyen yöneticilerimiz varsa bizi atamayacaklar bu liselere;ama eğer sorunu çözmeye çalışan yöneticilerimiz varsa meslek liselerine atanırız.
Sonuçta bizi almamalarının mantığını izah edemezler hiçbir yere...Nedir o mantık diyenlerle uzun uzun tartışırız ama konu dağılmasın...

neden damdan düşer gibi böyle birşey yaptılar anlamak mümkün değil ya neyse . Eğer p.tesi Açılmazsa arkadaşlar ortak olarak davamızı acalım ve birlikte haraket edelim ben tayin isteme durumunda değilim ama yinede yapabileceğim ne varsa yapmak istiyorum. Ortak harajet etmemiz çok önemli hemen pazartesi davayı acacağım.

Sağda solda elektronikten bir sürü açık var, ulen bizi arasatta bıraktılar be ne yana gidelim şimdi. Olmaz olsun. İnsanların hayatlarıyla nasıl bu kadar kolay oynuyolar anlamak güç...

ya arkadaşlar siz meslek liselerine atanamazsınız diye bir ibare yokki orda.neyin kavgasını yapıyosunuz.Meslek liselerinin elektrik-elektronik alanına elektronik öğretmeni olarak atanabilirsiniz. Sizler değerli elektronik öğretmenliği arkadaşlarımız bi sorun yok.Hatta benim gitmek istediğim ile bilişim alanında 1 kadro vermişler, elektronik alanına 2 kadro vermişler %50 daha fazlası.durum ortada

Yerdeğiştirme klavuzuna göre;
Elektronikçiler olarak Hepimize hayırlı olsun meslek liselerine tayin isteyebileceğiz.

tekniks' Alıntı:
Elektronikçiler olarak Hepimize hayırlı olsun meslek liselerine tayin isteyebileceğiz.

bıyır..

tekniks' Alıntı:

Burası her elektronik öğretmenliği mezununu kapsamayacak gibi görünüyor.
Mesala Gazi Üniversitesinde Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi bölümünde Bilgisayar Anabilim dalı ve Elektronik anabilim dalı var.
Elekronik öğretmenleride Elekronik ve Bilgisayar Eğitimi bölümünden mezun fakat bu mebbis sistemi Elekronik ve Bilgisayar Öğretmenliği olarak görmeyebilir.

Çünkü eskiden Elekronik ve Bilgisayar Öğretmenliği Bölümleri vardı. Daha sonra bu bölümün adı değişti ve Elekronik Bilgisayar Eğitimi Bölümü oldu, ve içinde Elekronik Anabilim Dalı ve Bilgisayar Anabilim Dalı olmak üzere ikiye ayrıştırıldı. Şimdi burada bir kelimelik değişiklikten dolayı bazı öğretmen arkadaşlarımız tayin isteyemeyebilir.

Benimde mebbis sistemimde bölüm kısmında Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi yazıyor, fakat Elekronik ve Bilgisayar Öğretmenliği yazmıyor.

"Bilişim Teknolojileri alanında; Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü dışındaki mezunlar mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir."

Bu maddeden sonra acaba yorumları çok yersiz arkadaşlar. Boşuna umuda kapılmayın, durum gayet açık. Bölüme göre atama filan yapılmıyor, programlara göre yapılıyor. Eskisi yenisi filan yok, direk mezuniyetimize göre engelleme yapılıyor. Eski klavuzlarda böyle bi madde olmadığı içinde hak iddaa etmiştik. Hakımızı dikkate almışlar ve bu haklarını nasıl ellerinden alabilriz diye düşünüp bu maddeyi koymuşlar. Yukarıdaki ifade sadece bizim için konulmuş. Akıllarınca 80 sayılı çizelgede onlara göre eksik olan boşluğu doldurmuşlar. Orada atanamayacağımıza dair bi karar yoktu, hatta kararlar bizden yana idi. Ama bu yaptıklarıda hukuksuz bir işlem. 80 sayılı karara aykırı bi madde. Hangi alanlara kimlerin atanabileceğini talim terbiye belirler. Yerdeğiştirme klavuzu ile böyle bir karar alamazlar. Ama adamlar hak hukuk tanımıyor. Oyunlarının bir parçası bu. Dilekçelere artık cevapta gelir, klavuza göre atanamazsınız diye. Tek yol emin olun artık mahkeme. İşin o kısmıyla ilgili ise yeterli bilgiye de sahip değiliz malesef. Klavuzun bu maddeleri için danıştayamı dava açılacak, yoksa meb hakkımızı yiyor diye idari mahkemeleremi gidilecek. Yada biz ilköğretimleri mi gideceğiz? Bize bu sorunu yaşatan malum kişilere Allah çok daha kötüsünü yaşatır inşallah.

ceyne' Alıntı:
"Bilişim Teknolojileri alanında; Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü dışındaki mezunlar mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir."

Bu maddeden sonra acaba yorumları çok yersiz arkadaşlar. Boşuna umuda kapılmayın, durum gayet açık. Bölüme göre atama filan yapılmıyor, programlara göre yapılıyor. Eskisi yenisi filan yok, direk mezuniyetimize göre engelleme yapılıyor. Eski klavuzlarda böyle bi madde olmadığı içinde hak iddaa etmiştik. Hakımızı dikkate almışlar ve bu haklarını nasıl ellerinden alabilriz diye düşünüp bu maddeyi koymuşlar. Yukarıdaki ifade sadece bizim için konulmuş. Akıllarınca 80 sayılı çizelgede onlara göre eksik olan boşluğu doldurmuşlar. Orada atanamayacağımıza dair bi karar yoktu, hatta kararlar bizden yana idi. Ama bu yaptıklarıda hukuksuz bir işlem. 80 sayılı karara aykırı bi madde. Hangi alanlara kimlerin atanabileceğini talim terbiye belirler. Yerdeğiştirme klavuzu ile böyle bir karar alamazlar. Ama adamlar hak hukuk tanımıyor. Oyunlarının bir parçası bu. Dilekçelere artık cevapta gelir, klavuza göre atanamazsınız diye. Tek yol emin olun artık mahkeme. İşin o kısmıyla ilgili ise yeterli bilgiye de sahip değiliz malesef. Klavuzun bu maddeleri için danıştayamı dava açılacak, yoksa meb hakkımızı yiyor diye idari mahkemeleremi gidilecek. Yada biz ilköğretimleri mi gideceğiz? Bize bu sorunu yaşatan malum kişilere Allah çok daha kötüsünü yaşatır inşallah.

Amin...!

Düz mantıkla fazla tartışmaya gerek kalmıyor Elekronik ve Bilgisayar Öğretmenliği bölümü yazmışlar ama çoğumuzda Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi bölümü yazıyor burdaki eğitimle öğretmenliğin farklı olduğunu söyleyip meslek açılmıyacak bence. Yanlışta bilmiyorsam bir ara tefler Elekronik ve Bilgisayar Öğretmenliği olarak mezun verdiler burda kastedilende direk onlar ve bizlerden çok farklı dersler almadılar ama diploma farklı sonuçta bunu anlayıp eğitim kelimesine takmazlar diyen varsa saygı duyarım bu yaşadıklarımızdan sonra herşey beklenir ama ben sanmıyorum.
Dava konusundada mutlaka dava acacağım birileri bir kararla bişeyleri alıp veremez. ama elektronik öğretmenliğine geçiş versinlerde bitsin bu eziyet 2 yılda bir ısıtıp ısıtıp sürüyorlar diyede isyan etmiyor değilim artık. madem bilişimde istemiyorlar bizi bunu kelime oyunlarıyla çözmeye çalışmasınlar.

hocam klavuzda yazanlara bakacak olursak bizim asla bilişim teknolojileri alanında olmamamız gerekir.. bizim bölüm veya program ismi yok orada.. yani neye göre ilkokula gideceksiniz diyecekler.. ben kararnameme baktım okuldan müdürden istedim.. alan kodu 1119 bilişim teknolojileri.. ya bizi kanunen atamaları gerekir.. biz daha önce atandık ve atanamıyacağımıza dair bir ibare yok. ben 900 tl maaşı bırakıp 600 tl maaşla meb'e girdim 7 yıldırda doğuda çalışıyorum yaşım 30 u geçti böyle iş olurmu hiç.. özele gitsem beceremem gibi hissediyorum elektroniğe geçsem çok şey unuttum 7 yıldır.. ilkokula gitmek zorunda bırakılsam yazık olacak bana..

bir fikrim var.. yardımınız gerekli..

burada ortak karar almalıyız..
ilk önce arkadaşlar sizde kabul ederseniz.. eğer pazartesi günü meslek liseleri açılmassa meb atama bölümünü arayalım.. O gün gün boyu herkes en az 1 defa arasın tayin istemese bile isteyeceğim desin.. bu önemli çünkü.. yoksa ilgilenmiyorlar.. sonra eğer isteyemeyecek bir durumunuz varsa.. aaa. tüh bilmiyordum dersiniz.. ama sonuç olarak mutlaka tayin isteyeceğim neden gözükmüyor diye sorun.. "alanınız çizelgede yok diyecekler" sizde "ilkokul öğretmeni diye atanacak diyede bişey yok atanamaz diye herhangi bir ibarede yok 80 sayılı ttkk madde 10 ve geçici madde 1'den bahsedeceksiniz ve daha önceden ve halende çalışmakta olduğunuzu türkiyede binlerce kişinin çalıştığını vb..." işte ikna etmeye çalışacaksınız.. arkadaşlar amacımız için birlikte olmamız birlikte hateket etmemiz çok önemli.. bunu ben yapacağım.. sizde yapabilirmisiniz.. ayrıca samimi arkadaşlarımızada söyleyelim mutlaka verdiğimiz numaradan arayıp konuşsun herkes.. pazartesi günü yüzlerce telefon açılmasını sağlamalıyız.. lütfen bunu yapalım.. bakın bunu şimdi hemen bir arkadaşınıza söyleyin iyice tembihleyin hatta pazartesi tekrardan aradınmı diye hatırlatın bence... onlarında yardımı olmadan olmaz.. ben pazartesi tayin isteyeceğim.. benim için çok önemli lütfen yardımlaşalım.. bunu kabullenmiyelim.. birgün sizede yansır bu değişiklik.. şimdi kabullenirsek kaybederiz..

Bizler içinde çok önemli sayın hocam... Ben pazartesi kontrolümü kaybetmekten korkuyorum, ağzıma geleni sayarım , kötü şeyler söylerim diye korkuyorum telefondaki talihli kimse artık. Zati kafam olmuş bi milyon.

Atama ekranına okullar yansıtılırken MEBBİSteki Ana bilim dalı kontrol edilecek ve klavuzda belirtilen anabilim dallarına açılacak meslek liseleri. Bölüm olarak elektronik ve bilgisayar eğitimi yazıyor ama ne yazıkki yukarıdaki beyefendiler biz yaptık oldu, siz meslek liselerine tayin isteyemezsiniz diyorlar.
Bunun olmasının nedenide ilköğretimde çalışan bilgisayar öğretmenliği mezunlarının, meslek liselerine geçmek için elektronik mezunlarının meslek liselerini boşaltmamızı istiyorlar. Bilgisayar öğretmenleri haklılar, ancak bizde haklıyız ve çözümü bu değil.
Biz daha ilk atanırken "sizi sadece ilköğretimlere atarız siz meslek lisesine atanamazsınız" deselerdi ben TAMAM derdim. Ancak aradan bu kadar zaman geçiyor, birçoğumuz yıllarca (7-8 yıl) meslek lisesinde çalışıyor, teknik öğretmen ünvanımız var, 8-1den başladık, meslek lisesinden meslek lisesine tayin istedik, bu alanda kendimizi geliştirdik ve şimdi siz ilköğretime deniyor. İşte bu adaletsizliktir. Allah bunu bize reva görenlere akıl verir umarım.

Geri