Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
ama sonrada arkadaşın mebsis deki alnını değiştirmişler bilgisayar ve kontrol isstemleri diye...ve açılmış teknik okullar.
alan değişikliği değildir hocam. o zaman bizim de elektronik ve haberleşme iken bilgisayar ve kontrol öğrt. olması gibi bişey. nerde yapılmış bu alan değişikliği.

doctor_cmptr' Alıntı:
elektronik ve haberleşme
bilgisayar ve kontrol var marmarada
şöle ki
arkadşaımın bölümü:
Bilgisayar ve Kontrol teknolojisi eğitimi imiş...
bu bölümde kaynak alanda yokmuş.....
ama sonrada arkadaşın mebsis deki alnını değiştirmişler bilgisayar ve kontrol isstemleri diye...ve açılmış teknik okullar.
acaba bize bir dayanak (emsal) oalbilirmi bu durum
hocam o işte bir yanlışlık var. bilgisayar ve kontrol teknolojisi zaten personeldeki kaynak listede vardı. halen de var. acaba diplomasındaki anabilim dalı yanlış girilmiş de onu düzeltince mi düzeltilmiş?

alan değişikliği değildir hocam. o zaman bizim de elektronik ve haberleşme iken bilgisayar ve kontrol öğrt. olması gibi bişey. nerde yapılmış bu alan değişikliği.
onun durumu bizimle aynımırdır bilmeem ama sonuçta şu an ona tüm okullar açık hocam.
erkek teknik eğitim müdürlüğüne faks çekmiş diploma ile.tabi önce tel aramış ona fasklayın diplomanızı demişler.sonra düzeltilmiş. o da gerisini ve nasıl oldugunu bilmiyor.kimin düzelttiğinide bilmiyo.
hocam o işte bir yanlışlık var. bilgisayar ve kontrol teknolojisi zaten personeldeki kaynak listede vardı. halen de var. acaba diplomasındaki anabilim dalı yanlış girilmiş de onu düzeltince mi düzeltilmiş?
Bilgisayar ve Kontrol teknolojisi eğitimi
arkadaşımın bölümü bu hocam.

Saat 17:00 itibariyle bende fax gönderdim.
Bu yukarıda behsettiğiniz arkadaş tahmin ediyorum 2001-2002 mezunlardandır. Bizdede var. Bilgisayar ve kontrol teknolojisi programı gibi birşey. Benim arkadaşa da meslek liseleri açılmıyordu. Sonra memura mebbisten öğretim programını "bilgisayar ve kontrol öğretmenliği" diye değiştirtti. Meslekler açıldı. Diplomasını alıp bakayım, neymiş ne değilmiş?
Ayrıca 80 sayılı çizlgede;
Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
var.

Ancak;
Bilgisayar ve kontrol teknolojisi programı
diye birşey yok.

egunay' Alıntı:
Bu yukarıda behsettiğiniz arkadaş tahmin ediyorum 2001-2002 mezunlardandır. Bizdede var. Bilgisayar ve kontrol teknolojisi programı gibi birşey. Benim arkadaşa da meslek liseleri açılmıyordu. Sonra memura mebbisten öğretim programını "bilgisayar ve kontrol öğretmenliği" diye değiştirtti. Meslekler açıldı. Diplomasını alıp bakayım, neymiş ne değilmiş?
hocam o arkadaşınızın diplomasında anabilim dalında tam olarak ne yazdığını öğrenip burada yazabilirmisiniz acaba benzer durumda bir arkadaş var da.

doctor_cmptr' Alıntı:
hocam o bize emsal teşkil etmez ne yazık ki..onlar zaten bilgisiyarcı...
ama meznun oldugu alana kaynak alanda yok sonuçta hocam.
Bilgisayar ve Kontrol teknolojisi eğitimi
bu bölümü kontrol ettim klavuzda yok böle bi bölüm.
hocam o bölüm bilgisayar ve kontrol öğretmenliği ile aynı. üniversite belli dönemlerde diplomalardaki bölüm isimlerinde oynama yapabiliyor. onlar aynı bölümler.

mygold' Alıntı:
egunay' Alıntı:
hocam o arkadaşınızın diplomasında anabilim dalında tam olarak ne yazdığını öğrenip burada yazabilirmisiniz acaba benzer durumda bir arkadaş var da.
Mesai bittiği için kimse kalmadı okulda. Yarın memurdan isteyip koyayım buraya. Memur okul şifresi ile değişiklik yapınca sorunu kalmadı benim arkadaşın.

Klavuzda yok ise, bizden hiçbir farkı yok. Oradakiler kendilerine göre yorumlayamazlar. Klavuza eklemeleri gerekir, yoksa olmaz. Bizlerinkide klavuzda yok, sadece atanır veya atanamaz diye klavuza eklemeleri gerekir. O zaman olur.

sayın hocalarım bölüm isimlerindeki nüanslar önemli değil. çoğu kişinin diplomasında oradaki bölümlerin tam adı yazmıyor. klavuz yada 80 sayılı çizelgedeki isimler bölümün genel adını tanımlıyor. bilgisayar ve kontrol öğretmenliği ile bilgisayar ve kontrol teknolojisi aynı bölüm zaten.

doctor_cmptr' Alıntı:
ayrıca erkek teknik müdürlüğünü aradım.artık faks çekmeyin dedi.olursa toplu halde düzeltilecek dedi.....
DEmekki bugünlük hedefimize ulaştık.
Gerçekçi düşünürsek ben olumlu birşey çıkma şansını az görüyorum. Biz kendimizi DAVAya hazırlayalım, avukatı tutalım ve yola koyulalım. BEnden bugünlük bu kadar, yeni taşındığım için evde internetim yok, yarın görüşmek üzere hoşçakalın.

DEmekki bugünlük hedefimize ulaştık.
Gerçekçi düşünürsek ben olumlu birşey çıkma şansını az görüyorum. Biz kendimizi DAVAya hazırlayalım, avukatı tutalım ve yola koyulalım. BEnden bugünlük bu kadar, yeni taşındığım için evde internetim yok, yarın görüşmek üzere hoşçakalın.
dava zaten şart hocam biz şu an bu atamayı kaçırmamak için uğraşıyoz.şu an bize teknik okular açılsa bile seneye tayin isteyeceklere yine aynı sorunu çıkaracaklar bu gayet net.

doctor_cmptr' Alıntı:
ayrıca erkek teknik müdürlüğünü aradım.artık faks çekmeyin dedi.olursa toplu halde düzeltilecek dedi.....
Mantıklı olan da bu zaten. Biz de Özgür'le aynı şeyi tartışmıştık. Bu işin bireysel yapılması çok saçma olurdu.

ARKADAŞLAR KİM DEDİ BİLGİSAYARCILARLA BİZİM KARARNAMEMİZ AYNI DİYE.. BEN KARŞILAŞTIRDIM FARKLI.. BENDE 2 GÜNDÜR AYNI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.. BAKANLIK BİZE ÇAKTIRMADAN ALANIMIZI İLKOKUL ÖĞRETMENİ OLARAK DEĞİŞTİRMİŞ. NASILMI, ŞÖYLE..

Bilgisayar mezunlarının kararnamesinde şöyle diyor:

155 Sayılı karar gereğince değiştirilmiştir.

elektronikçilerin kararnamesinde ise

t.t.k.k. 155 sayılı kararında değişiklik yapıldığından.

yani burası çok önemli:
önce 155 çıktı ve bilgisayarcıların alanı 155 ile bilişim teknolojileri oldu yani teknik bilişimci.. elektronikçilerde 125 sayılı karar gereğince bilişim teknolojileri oldu.. yani o zaman bilgisayar alanından bilişim teknolojileri alanı olarak sadece alan adımız değişti. ama 2008 mayısta ve sonraki yılda bu şekilde meslek liselerine atamalar yapıldı.. şimdi ise ihtiyaç bitti diyerek meslek liselerine almıyoruz diyorlar.. yani yaptıkları iş bir bakıma kanuna uygun gibi.. sadece şu var.. bize bildirmeden ve onayımızı almadan sizi bilişime geçiriyoruz dediler.. ama alanların ismi aynı olduğundan ve meslek liselerine atamaya devam ettiklerinden anlayamadık.. son atama kararnamemizdeki ibareyi değiştirmek lazım.. sanırım kararnamelerimizin iptaline ilişkin dava açmamız gerekecek! Siz 2008 mayısta bunu kabul ettiğinize dair birşeyler imzaladınızmı? yani imzalasakta bu resmen aldatmaca olmuş..

yani burası çok önemli:
önce 155 çıktı ve bilgisayarcıların alanı 155 ile bilişim teknolojileri oldu yani teknik bilişimci.. elektronikçilerde 125 sayılı karar gereğince bilişim teknolojileri oldu.. yani o zaman bilgisayar alanından bilişim teknolojileri alanı olarak sadece alan adımız değişti. ama 2008 mayısta ve sonraki yılda bu şekilde meslek liselerine atamalar yapıldı.. şimdi ise ihtiyaç bitti diyerek meslek liselerine almıyoruz diyorlar.. yani yaptıkları iş bir bakıma kanuna uygun gibi.. sadece şu var.. bize bildirmeden ve onayımızı almadan sizi bilişime geçiriyoruz dediler.. ama alanların ismi aynı olduğundan ve meslek liselerine atamaya devam ettiklerinden anlayamadık.. son atama kararnamemizdeki ibareyi değiştirmek lazım.. sanırım kararnamelerimizin iptaline ilişkin dava açmamız gerekecek! Siz 2008 mayısta bunu kabul ettiğinize dair birşeyler imzaladınızmı? yani imzalasakta bu resmen aldatmaca olmuş..
iyice kafam karıştı.hocam bende atama kararnameme baktım 155 bilmeem ne hiç bişi yazmıyo.bu bilgiyi nereden görebiliyoruz.ben özlük dosyamda baktım atama karranasmei diyor ama öle detyalı bir bilgi yok.

rguneri' Alıntı:
İbrahim hocam ben 2002 maramara mezunuyum sizi sima olarak tanıyorum....100 tl gönderebilirim...hesab num verirseniz gönderirim

hocam teşekkür ederim.. bana telefonunu isminide verirmisin..

ibrahim KARAKAYA

BANK ASYA İBAN
TR0600-2080-0047-0209-9650-0001

HAKLBANK İBAN
TR5800-0120-0938-1000-0100-4697

tayinci' Alıntı:

ARKADAŞLAR KİM DEDİ BİLGİSAYARCILARLA BİZİM KARARNAMEMİZ AYNI DİYE.. BEN KARŞILAŞTIRDIM FARKLI.. BENDE 2 GÜNDÜR AYNI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.. BAKANLIK BİZE ÇAKTIRMADAN ALANIMIZI İLKOKUL ÖĞRETMENİ OLARAK DEĞİŞTİRMİŞ. NASILMI, ŞÖYLE..

Bilgisayar mezunlarının kararnamesinde şöyle diyor:

155 Sayılı karar gereğince değiştirilmiştir.

elektronikçilerin kararnamesinde ise

t.t.k.k. 155 sayılı kararında değişiklik yapıldığından.

yani burası çok önemli:

hepimize de bildirdiler geldi bi yazı imzaladık işte. bunlar terbiyesiz arkadaş.

Telefonumun şarzı bitti.. kapalı.. şuan işkur kursundayım akşam açarım..

http://bilisimteknolojileri.yetkinforum.net/
buradan 155 ve sonrasında yapılan değişiklik 125'i indirebilirsiniz..

aşağıdada benim ve arkadaşımın kararnamelerini kıyaslayabilirsiniz..

155 de ek1 ve ek2 isimli iki çizelge var..

ek1 de genel kültürcü bilgisayar alanı
ek2 de teknikci bilişim teknolojileri alanı var..

bilgisayarcılarınki bu noktada bilişim olarak değiştiriliyor.. yani bilgisayarcılar 155e göre teknik öğretmen bilişim teknolojileri.. şimdi bize gelelim..

125'e bakarsanız genel kültürcülerin alalnlarının bilgisayardan bilişime geçtiğini görürsünüz.. bizimkide genel kültürcülerle birlikte bilişim teknolojileri oldu.. ama bizde hepsi birlikte oldu kazığını yedik.. oysa bilgisayarcılarınki 6 ay önceki karara göre bizimkide genel kültürcülerle birlikte değişti.. işte bu değişmeye bir imza attıysak işimiz hayli zor.. ama imza atmadıysak şansımız yüksek.. ben imza attığımı hatırlamıyorum.. umarım atmamışımdır.. :cry: :? :scared: :verymad:

talim terbiyenin 155 sayılı kararı gereğince

talim terbiyenin 155 sayılı kararında değişklik yapıldığından.. (yani 125 sayılı karar)

Ekli dosyalar

• elektronik kararnamesi.jpg
    elektronik kararnamesi.jpg
    354.3 KB · Görüntüleme: 308
  • bilgisayarcı kararnamesi.jpg
    bilgisayarcı kararnamesi.jpg
    498 KB · Görüntüleme: 308
anlamıyorumki artık hakketen daraldım bu meseleden.
ama bu kararname çıktıktan sonra ben il içi tayin istedim ve ticaret meslek liseisne geçiş yaptım.
en başa dönüyoruz bakanlık kendi kafasına göre 2 yıl önce meslek lisesine tayinine izin verdim ama bu sene izin veremm ihtiyacım yok kafam eserse ihtiyacım olmaz ama yine size teknik okulları açabilirim nasıl diyor.
komik.artık ayrıca çok da sıkıldım şu dilekçelerde sonucu bir gelsin lanet olsun eğitiminede öğretminede okulunda bilmeem neyinede.

kanun felan anlamam ben hukukçu değilim ama 2 sene nasıl ticaret meslek liseisine geçmeme izin verildiyse bundan sonrada geçebilmeliyim.

daladlım ya yeter artık.bi seviniyoz bi umut bitiyo.manyaklaşacam artık uyku tutmuyo geceleri.
benden bu kadar ...

spider23' Alıntı:
ibrahim hocam slmlar...konuştuk bugün sizinle;sanırım şarjınız bitti..şimdi dava açacaksak;ben 150 tl kadar bi destekte bulunabilirim size..daha çok isterdim ama yaza düğünüm var;nikahı yaptık malum tam düğün arifesi en çok paraya ihtiyacım olduğu zaman..ama arkanızdayız...bugün olumlu gelişmeler olmuş;geç haberim oldu biraz;ben derim ki pazartesiyi bekleyelim;eğer çözümlenirse belki dava açmaya gerek kalmadan sonuç alabiliriz..yoksa olası dava durumun da 150 tl kadar bende katkı sağlıycam size..inşallah en kısa sürede çözümlenir;bende ağustosta eş durumundan istanbula tayinciyim..istanbul da ilköğretim de çalışmak gözümü korkutuyo açıkçası..dilerim o zamana kadar düzelir bu durum...saygılar size..

teşekkür ederim kemal hocam..

server hoca 750
özen hoca 600
ben 1000-1500
kemal hoca 150
rguneri hoca 100 ama hocamı tanımıyorum şahsen hocam ararsanız tanışalım..

arkadaşlar bundan sonra maddi destek olmak isterseniz fazla veren hocalarımın miktarlarını azaltmaya başlarız.. işin ilginci yukarıdaki arkadaşlarıda ben yeni tanıdım.. özen hocam konuyu açtı ama böyle bir destek ummuyordum.. bakanlık resmen kazıkladı bizi ne yapacağız bu noktada?

Geri