Sizi yanlış anlamıyorum değerli hocam, ama sizin bizi yanlış anladığınızı anladım. Onun için konuya tekrar açıklık getirelim.
Öncelikle artık yeteri kadar bilgisayar öğretmeni mezun oluyorsa Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik öğretmenliği gibi mezunlardan ilk atamada artık öğretmen atanmamalıdır. Burasına katılıyorum.
Öncelikle bizler teknik öğretmeniz ve teknik eğitim fakülteleri meslek liseleri için kaynaktır. Biz teknik öğretmenlerin düz lise, ilköğretim okullarına kaydırılması demek özlük haklarında ciddi anlamda kayıpların olması demektir. Diğer taraftan bizler zaten ikinci öncelikli olarak atandık, dolayısıyla kimseye haksızlık yapılmış değil.Atanırkende çoğumuz okullarımızdan denklik belgesi aldık. Elinde olmayanlarda üniversitelerinden mezun oldukları yıllara ait denkliklerini çıkartacaktır. Çoğumuz artık okullarımızı ve mesleğimizi benimsemiş durumdayız. Bu kadar insan günlerce şimdi düştüğü durumu yüzünden bir karamsarlık içine girmiştir. Bu kadar yıl çalıştığımız kurumlarımıza bir emek verdik. Kendimizi bulunduğumuz atama branşının gereği neyse o şekilde yetiştirdik.
Bizlerde Meslek Lisesi Öğretmeniyiz, bizlerde Bilgisayar öğretmeniyiz. 8-10 yıldır bilgisayar öğretmenliği yapıyoruz. Şimdi bu yapılanlar üvey evlat muamelesi başka birşey değil.