Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
fatih54' Alıntı:
Merhaba elektronik mezunu mağdur meslektaşlarım.
İçinde bulunduğumuz bu haksızlık karşısında, vermiş olduğunuz tepki ve hakkımızı aramak için göstermiş olduğunuz
çabaları saygıyla takdir ediyorum.Ben de adı geçen konu hakkında karşılıklı bilgilerimizi paylaştığımız bu forumu yeni üye oldum.
Sesimizi duyurmak için şimdilik konularda bahsedilen dilekçeden hazırlayıp ilçeye gönderdim.
Personel müdürlüğü filan telle aradığımda zaten çizelgede sizin alanınız yok deyip teli suratımıza kapatıyor.
Bence tek çözümün dilekçelerin geri dönüşünü bekleyip, buna karşılık avukat ayarlayıp dava açmak olduğunu düşünüyorum.
Bir de arkadaşlar aşağı yukarı 70 sayfa yorum yazmışız.Hepsinin özetti belki de tek cümleyle ifade edilebilir.Gerçekten
bu konuda net işimize yarayacak ya da yaptığımızda bir işe yarayacak bilgiler paylaşalım ve aynı şeyleri bidaha bidaha tekrar eden yazılardan kaçınalım diye düşünüyorum.
Bizim mantığımıza göre 2 kere 2 nasıl dört ederse, 2004 yılında 119 a göre gerekli yeterliliğe sahip görülüp bilg öğret. olarak alan dışı atanmışız.O zaman da çizelgede bizim alan kaynak değildi.Bu hakkı elde etmişiz.
Şimdi de çizelge de adımız yok fakat alan dışı olarak atanıp bu hakkı kazanmışız.Ve atamalarda aynı nitelikte kurumlara atanabilmemiz lazım.
Kusuruma bakmayın Ben de aynı şeyleri tekrar etmiş oldum ama bir daha yapılan haksızlık değil de sadece çozum için veya bizi gerçekten sonuca götürebilecek ne yapabiliriz , bu konuda net bişeyler bulan, araştıran veya bir fikir ortaya atabilecek aarkadaşlar yazsın.Gereksiz yere aynı mesajları tekrar tekrar yazmayalım.
Sadece son durum?
Gelişme var ya da yok şeklinde birbirimizi bilgilendirelim.
Tekrar tekrar mağduriyetimizi , şikayetimizi, üzüntümüzü anlatan yazıları bırakalım.Çünkü anlaşılan bizim bizden başka
dostumuz yok.
Olan olmuş artık üzülmeyi bırakıp hakkımızı aramak ve çözüm için ne yapabiliriz ona bakalım.
Heppimize geçmiş olsun arkadaşlar.
İnşallah hayırlısı olur hakkımızı geri alırız.

Hocam dertliyiz be çok görme :)

Erkek teknik eğitim yazısını okudum ben de sabah sesimizi duyurmak adına erkek tekniği tekrar arayıp durumu dile getireceğim.
İnş. olumlu bir gelişme olur..

Alanın ismi değiştiği sırıda bu olay oldu diyorsunuz ama değişikliği olduktan sonrada bir çok arkdaş meslek lisesine atandı eğer öyle olsa 2009 mayısta 2. öncelikte atanmış olanlar mesleğe gidemezdi. Bunun dışındada kararnamede bulunan maddelere göre derse girdiğimizi düşünürseniz o zamanda böte ile bir tutulmuşsak şu anda meslek lisesindeki arakadaşların 30 saatten fazla derse giremiyor olması gerekli. Burda kesinlikle bir yanlışlık var ne oldu ise 80 nolu karardan sonra oldu alan adı değişimi kararnameleri ile bir alakası yok bence.

"3-Halen mesleki ve teknik eğitim kurumlarında bilişim teknoloji öğretmeni olarak görev yapan öğretmenler yer değiştirme başvurularında mesleki ve teknik eğitim kurumlarını tercih edememektedirler. Böylece söz konusu öğretmenlerin ya görev yaptığı mesleki ve teknik eğitim kurumunda kalması ya da ilköğretim kurumlarını seçmesi tercihi dayatılmaktadır. Bu durum hukuk devletinin temel ilkelerinden kazanılmış hak ilkesiyle açıkça çelişmektedir. "

eğitimsenin yazısı ama tam anlatılamamış sanırım!!! :?

carni' Alıntı:
Alanın ismi değiştiği sırıda bu olay oldu diyorsunuz ama değişikliği olduktan sonrada bir çok arkdaş meslek lisesine atandı eğer öyle olsa 2009 mayısta 2. öncelikte atanmış olanlar mesleğe gidemezdi. Bunun dışındada kararnamede bulunan maddelere göre derse girdiğimizi düşünürseniz o zamanda böte ile bir tutulmuşsak şu anda meslek lisesindeki arakadaşların 30 saatten fazla derse giremiyor olması gerekli. Burda kesinlikle bir yanlışlık var ne oldu ise 80 nolu karardan sonra oldu alan adı değişimi kararnameleri ile bir alakası yok bence.

o zmaan ihtiyaç vardı şimdi yok diyorlar 80. den sonra yok diyorlar.. !!! biliyorum saçma ama böyle..

Arkadaşlar ben de durumu sendikaya bildirmiştim ve bakanlığın gerekli birimleriye görüşülmüş. Onlar da bize verilen cevabı vermişler ve sendika kesinlikle durumun davalık olduğunu, istersem hemen dava işlemlerini başlatabileceklerini söyledi.

Bir de dünden beri yazamadım. Her ne kadar yapılanlar bana oyalama taktiği gibi gelse de ister istemez içimde bir umut yeşermeye başladı. Umudun sebebi de şu:

Başlangıçta her arayan arkadaşımıza duvar olan Leyla Hanım, şiddetle bu işin olmayacağını savunurken, nasıl olduysa dün birden yumuşadu ve erkek teknik bu işe sıcak bakıyor diyerek bizi olumlu bir birime yönlendirdi. Erkek teknik de olaya çok ılımlı yaklaştı ve çözümcül konuştu. Şimdi bu durumun iki sebebi olabilir. Birincisi, haklı tepkilerimizin yoğunluğ karşısında bu haraç mezat yöntemi uygulamaya çekindiler ve davayı göze alamadılar. O yüzden geri adım atıyor. İkincisi ise bizi oyalamak için salı günü gibi bir tarih veriliyor ve beklemeye alınıyoruz. Son dakikada olmadı arkadaşlar diyip mecburen tercih yaptırtacaklar. Umarım birinci seçenek gerçekleşiyordur.

arkadaşlar lütfen okullarınızdaki kararnameleri ve bilgisayarcıların kararnamelerini inceleyin.. adamlar geçici-1 i kullanmakta resmen haklılarmı bulmalıyız.. lütfen benim gibi birileri kararnamesini paylaşsın burada.. özellikle okulundaki teknik bilgisayarcılarla ilgili açıklamada fark varmı tam olarak yazın buraya nolur yani paylaşsanız anlamıyorum.. bizim için bu önemli.. biz farketmeden bir şekilde kararnamelerimizi değiştirmişlerse iptal ettirmeliyiz.. yoksa farklı şekilde olaya girersek bu noktada çakılırız.. bu önemli hadi arkadaşlar biri arasında bana haber versin acele.. öğleye kadar bulun şunu??

pasha34' Alıntı:
"3-Halen mesleki ve teknik eğitim kurumlarında bilişim teknoloji öğretmeni olarak görev yapan öğretmenler yer değiştirme başvurularında mesleki ve teknik eğitim kurumlarını tercih edememektedirler. Böylece söz konusu öğretmenlerin ya görev yaptığı mesleki ve teknik eğitim kurumunda kalması ya da ilköğretim kurumlarını seçmesi tercihi dayatılmaktadır. Bu durum hukuk devletinin temel ilkelerinden kazanılmış hak ilkesiyle açıkça çelişmektedir. "

eğitimsenin yazısı ama tam anlatılamamış sanırım!!! :?
Olsun hocam olsun personel zaten ne yaptığını Eğitim sen in ne demek istediğini çok iyi biliyor...Ne kadar çok gürültü koparsa hakkımızı o kadar çabuk alırız,sonuçta bu bizim hakkımız...
Eğitim sen in bu yazısı gayet iyi bence herkes meselenin özünü biliyor...

tayinci hocam az önce hem kendi kararnameme hem de böteci arkadaşın kararnamesine baktım. İkisinde de "155 sayılı kararda değişiklik yapıldığından" ibaresi yer alıyor. Doğal olarak bu yazının yer almasının sebebi de alan isminin değişmiş olması. Bu bence özlükle ilgili bir sıkıntı değil. Sadece branş adıyla alakalı bir değişiklik.

Sabah sabah güzel bir haber veriyim...
Şimdi etögm den türkan hanımla görüştüm...
Sabah genel müdür vekili,daire başkanlarıyla bir toplantı yapmış ve faks ları incelemişler Bizim bu kkonuda yüzde yüz haklı olduğumuza karar vermişler.Genel müdür bugün bizzat personel genel müdürlüğüne gidip durumu düzeltecekmiş.Ayrıca resmi yazıyla da görüş bildireceklermiş...

İnşallah düzeltirler hocam ya inan ilköğretim çekilecek dert değil. Merkeze gelelim diye ilköğretim yazdık yazmaz olaydık nedir bu çektiğimiz. Heyecenla iyi haber bekliyoruz. :)

mehmetsozen' Alıntı:
Dün faks çekildikten sonra düzeldiğini söyleyen arkadaşlar vardı...onlardan bir daha ses seda çıkmadı...

Arkadasim dunku faks ile duzelen olayin sizin ile (elektronik öğretmenleri) hic bir ilgisi yok.

Neden derseniz, ben marmara tef elektronik-bilgisayar eğitimi, bilgisayar teknolojisi eğitimi mezunuyum. Yani bilgisayar anabilim dalindan mezun oldum. Ben de p.ertesi ilici tayinlere baktigimda bana da sadece lise ve iöo lari gozukuyordu. İl Milli egitime gittim durumu anlattim diplomaya baktilar ve sen meslek liselerine basvuru yapamazsin dediler. Bende israrci oldum turkiyede bilgisayar ögretmeni olup da meslek liselerine basvuru yapabilecek ilk kisilerden biri olmam gerektigini bunda bir yanlislik oldugunu soyledim. Diploma fotokopisini biraktim ve onlarda bakanlığa soracaklarini soylediler. Ertesi gun ilsisdeki "bilgisayar teknolojisi eğitimi " ,ni "Bilgisayar ogretmenligi" ne cevirince benim sorunum duzeldi.

Ama dedigim gibi ben zaten bilgisayar mezunu ve ogretmeniyim , yukardaki bahsedilen olayda ayni benimki gibidir. Sadece ilsisde yanlis yazilan anabilim dalindan kaynaklanan bir sorundur. Faks ile duzelen olayda benim anlattigim gibidir. Szin durumunuz farkli.

Bu haber çok güzel... ama arkadaşlar bu konu çözülse bile peşini bırakmayılım. Yazı görüş ne varsa ulaşıp arşivleyelim bu sorun her sene karşımıza çıkmasın...Esasen edindiğim bilgilere göre konu direk bizimle alakalı değil çünkü... MEB ilköğretim ve meslek lisesi bilişim öğretmenlerini tamamen ayırma istiyor yani bundan sonra geçişler olmamasını istiyor arada kalan sadece biziz. bizi de ilk öğretime katıp sonra tayinleri tamamen ayıracak... Asıl yapmak istedikleri bu.. Ve bunu her fırsatta terar deneyecekler...

alperrtegas' Alıntı:
Sabah genel müdür vekili,daire başkanlarıyla bir toplantı yapmış ve faks ları incelemişler Bizim bu kkonuda yüzde yüz haklı olduğumuza karar vermişler.Genel müdür bugün bizzat personel genel müdürlüğüne gidip durumu düzeltecekmiş.Ayrıca resmi yazıyla da görüş bildireceklermiş...
cok sevindirici bir haber inşallah dediğiniz gibi olur.
ÖNEMLİ bende dün dilekçemi verdim ama ortak verdiğimiz dilekçede hata var arkadaşlar dikkat edin dün müdürüm sağolsun uyardı son satırlarda bundan sonraki atam dönemi yazıyor böyle olursa bu dönem hakkımızda yenir buna dikkat edin ve bilemediğim bir kanun maddesi deği orası yönetmelik veya bilemediğim bir nedenden dolayı olacak hatırlatayım bundan sonra dilekçe vereceklere

tarikdeniz80' Alıntı:
alperrtegas' Alıntı:
cok sevindirici bir haber inşallah dediğiniz gibi olur.
ÖNEMLİ bende dün dilekçemi verdim ama ortak verdiğimiz dilekçede hata var arkadaşlar dikkat edin dün müdürüm sağolsun uyardı son satırlarda bundan sonraki atam dönemi yazıyor böyle olursa bu dönem hakkımızda yenir buna dikkat edin ve bilemediğim bir kanun maddesi deği orası yönetmelik veya bilemediğim bir nedenden dolayı olacak hatırlatayım bundan sonra dilekçe vereceklere

kardeşim seni öpüyorum gözlerinden çok sevindi inşallah olur 4 aydır çok sıkıntılıyım bu konuda.. ben henüz dilekçe göndermedim.. pgm ye..

yuzuakyener' Alıntı:
tayinci hocam az önce hem kendi kararnameme hem de böteci arkadaşın kararnamesine baktım. İkisinde de "155 sayılı kararda değişiklik yapıldığından" ibaresi yer alıyor. Doğal olarak bu yazının yer almasının sebebi de alan isminin değişmiş olması. Bu bence özlükle ilgili bir sıkıntı değil. Sadece branş adıyla alakalı bir değişiklik.

hocam halen yanlış anlamışsınız elbette bötecilerlde öyle yazacak bizi bötecilerle aynı kefeye koyuyorlar... teknik öğretmen olan bilgisayarcıların kararnamelerine bakın lütfen.. yeni haberle çok güzel ama mebbiste açılıncaya kadar inanmamayı tercih ediyorum.. inşallah düzelecek.. şimdi varsa teknik eğitim bilgisayar mezunlarının kararnamelerine bakın çok acil lütfen bana acil lazım... 05055735253

esesim26' Alıntı:
Bu haber çok güzel... ama arkadaşlar bu konu çözülse bile peşini bırakmayılım. Yazı görüş ne varsa ulaşıp arşivleyelim bu sorun her sene karşımıza çıkmasın...Esasen edindiğim bilgilere göre konu direk bizimle alakalı değil çünkü... MEB ilköğretim ve meslek lisesi bilişim öğretmenlerini tamamen ayırma istiyor yani bundan sonra geçişler olmamasını istiyor arada kalan sadece biziz. bizi de ilk öğretime katıp sonra tayinleri tamamen ayıracak... Asıl yapmak istedikleri bu.. Ve bunu her fırsatta terar deneyecekler...

Bende katılıyorum. Görüş yazısı vb. ne varsa ulaşıp arşivleyelim. Belgelerimizide paylaşalım. İki gündür hayırlı haberler geliyor.

Tayinci hocam ben az önce baktım kararnamelere bende 155 sayılı tkk kararı gereçince yazıyor teknik öğretmen başka bir bilişim tek. öğretmen arkadaşın kararnamesinde de aynısı yazıyor.

tahamikail' Alıntı:
Meb in Elektronik öğretmenlerini Bilgisayar Öğretmeni olarak atamasına karşıyım niye diyeceksiniz. KPSS ye takılan yüzlerce Bilgisayar öğretmeni dışarıda atama bekliyor bence Çok saçma bir uygulama ...Elektronik çıkışlı Bilgisayar öğretmenlerine muhabbetlerimi sunuyorum(yanlış anlamayın zor bela bilgisayar öğretmenliğini bitirip dışarıda atanmayı bekleyen Bilgisayar öğretmenlerini düşünün)

Hocam mevzu zaten yeni atamalar değil. Mevcut durumda olanlar ilgili.

Ya dünden beri bir kararnamedir gidiyor bende aynen;

Talim ve Terbiye Kurulu 155 Sayılı kararı gereğince

yazıyor. Buna ne diyeceksiniz.

darkage' Alıntı:
Ya dünden beri bir kararnamedir gidiyor bende aynen;

Talim ve Terbiye Kurulu 155 Sayılı kararı gereğince

yazıyor. Buna ne diyeceksiniz.

Hocam benimde aynı şekilde yazıyor. Bende bu konuyla ilgili bir sıkıntı yok. 155 çıktığında kararnameleri gönderilenlerde öyle yazıyordur. Değişiklik yapıldıktan sonra gönderilenlerde de haliyle öyl yazıyordur. Sıkıntı yapmaya gerek yok sanırım.

Geri