Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Arkadaşlar dava dilekçesi için bence acele etmeyin
çok iyi hazırlanacak bir dava dilekçesi olmalı,
kaybedilmemeli bu dava
ben dilekçe cevabına göre dava açacağım.
dava dilekçesi için hazırlıklara başladım.
tanıdığım konular, mevzuat hakkında bilgili deneyimli kim varsa danışacağım.
avukat ile de görüşeceğim.
ama aceleye getirirde eksiklik yaparsak haklarımızı geri alma adına sıkıntılar yaşanabilir.
sağlam hazırlanacak bir dilekçe ile davayı kazanmamız mümkün görünüyor inşAllah, çünkü haklıyız.

Tekrar ediyorum dilekçeyi bizzat etög müdürüne verdim. ve aralarında değerlendiriyorlarsa ki yazılan mesajlarda belirtilmiş.
inşAllah hatalarından döneceklerdir.

yuzuakyener' Alıntı:
Sabah sabah güzel bir haber veriyim...
Şimdi etögm den türkan hanımla görüştüm...
Sabah genel müdür vekili,daire başkanlarıyla bir toplantı yapmış ve faks ları incelemişler Bizim bu kkonuda yüzde yüz haklı olduğumuza karar vermişler.Genel müdür bugün bizzat personel genel müdürlüğüne gidip durumu düzeltecekmiş.Ayrıca resmi yazıyla da görüş bildireceklermiş...

Arkadaşlar Erkek Tekniğin Genel Müdürü bu gün bizim okuldaydı, az önce ayrıldı.
Durumu kendisine belirttim, elektronik mezunlarının elektrik-elektronik alanlarına geçmesinin uygun olduğu veya ilk öğretime gitmelerinin sadece olacağı vb... şeyleri söyledi.
Tesviye bölümlerinde okuyanların Bilgisayar öğretmenliği yaptığı gibi bir örnek verdi.
ben kendilerine bizim bölümümüzün bilgisayarıda kapsadığını ve teknik eğitim fakültesi olduğunu, ilköğretime gidersek hak kaybına uğrayacağımızı söyledim
dilekçemin bir örneğinide verdim. konuyu bildiğini inceleyeceğini söyledi.
burda daha önce verilen dilekçenin bir benzeri.
biraz konuştuk ama çokta olumlu olmadığını söyleyeyim.
moraliniz bozulmasın tabi. belkide dilekçeyi okuyup bizim haklılığımızın kanunlarla korunduğunu görür.
en azından dilekçe en tepedeki isimlerden birine ulaştı. yoksa bizim dilekçeleri çokta yolladığımız yerlerde incelediklerine inanmıyorum.
bu arada bir örnek verdi, Gaziantepte bir okulda bilişim alanının şefi bir tesviyeciydi dedi,
şeflikten almışlar. o da dava açmış kaybetmiş.
tabi o bizi bağlamıyor. sonuçta o durumdaki öğretmenlerin ilk atama alanları bilgisayar değil, farklı alanalar. sonradan ihtiyaçtan geçiş yapmışlardı zamanında.
bizim durumumuz çok farklı.
biz sonuç alamazsak Allahın izniyle dava açar kazanırız.
ben sendikaya da dava açması için sürekli söyleniyorum.
şuan da çok şey hatırlamıyorum. zaten çok uzun durmadı.
aklıma gelenler olursa yazarım. :(
Sizce de bi çelişki yok mu? Oyalanıyor muyuz acaba?
hakkaten bu nedemek şimdi. bunlarda ne yaptığını bilmiyor :x

tesviyeciyle bizi bir tutuyor bide.adamdaki mantığa bak yahu. ozaman ziraat veya maden mühendisliği mezunu olup ilköğretimde öğretmenlik yapanlarıda biz örnek gösterelim. onlarında elinden alsınlar bu işi.

mahkemeler bu yüzden var zaten. dava etsek gerçekten kazanırız bunlar bu mantıkla hareket ediyorsa. :sleep:

ya bu ne biçim iştir! bir öyle diyorlar bir böyle . arkadaşlar bencede biz bu işi yargıya taşıdığımız zaman büyük ihtimalle kazanırız!

cagdas' Alıntı:
yuzuakyener' Alıntı:
Sabah genel müdür vekili,daire başkanlarıyla bir toplantı yapmış ve faks ları incelemişler Bizim bu kkonuda yüzde yüz haklı olduğumuza karar vermişler.Genel müdür bugün bizzat personel genel müdürlüğüne gidip durumu düzeltecekmiş.Ayrıca resmi yazıyla da görüş bildireceklermiş...

Arkadaşlar Erkek Tekniğin Genel Müdürü bu gün bizim okuldaydı, az önce ayrıldı.
Durumu kendisine belirttim, elektronik mezunlarının elektrik-elektronik alanlarına geçmesinin uygun olduğu veya ilk öğretime gitmelerinin sadece olacağı vb... şeyleri söyledi.
Tesviye bölümlerinde okuyanların Bilgisayar öğretmenliği yaptığı gibi bir örnek verdi.
ben kendilerine bizim bölümümüzün bilgisayarıda kapsadığını ve teknik eğitim fakültesi olduğunu, ilköğretime gidersek hak kaybına uğrayacağımızı söyledim
dilekçemin bir örneğinide verdim. konuyu bildiğini inceleyeceğini söyledi.
burda daha önce verilen dilekçenin bir benzeri.
biraz konuştuk ama çokta olumlu olmadığını söyleyeyim.
moraliniz bozulmasın tabi. belkide dilekçeyi okuyup bizim haklılığımızın kanunlarla korunduğunu görür.
en azından dilekçe en tepedeki isimlerden birine ulaştı. yoksa bizim dilekçeleri çokta yolladığımız yerlerde incelediklerine inanmıyorum.
bu arada bir örnek verdi, Gaziantepte bir okulda bilişim alanının şefi bir tesviyeciydi dedi,
şeflikten almışlar. o da dava açmış kaybetmiş.
tabi o bizi bağlamıyor. sonuçta o durumdaki öğretmenlerin ilk atama alanları bilgisayar değil, farklı alanalar. sonradan ihtiyaçtan geçiş yapmışlardı zamanında.
bizim durumumuz çok farklı.
biz sonuç alamazsak Allahın izniyle dava açar kazanırız.
ben sendikaya da dava açması için sürekli söyleniyorum.
şuan da çok şey hatırlamıyorum. zaten çok uzun durmadı.
aklıma gelenler olursa yazarım. :(
Sizce de bi çelişki yok mu? Oyalanıyor muyuz acaba?
hakkaten bu nedemek şimdi. bunlarda ne yaptığını bilmiyor :x

tesviyeciyle bizi bir tutuyor bide.adamdaki mantığa bak yahu. ozaman ziraat veya maden mühendisliği mezunu olup ilköğretimde öğretmenlik yapanlarıda biz örnek gösterelim. onlarında elinden alsınlar bu işi.

mahkemeler bu yüzden var zaten. dava etsek gerçekten kazanırız bunlar bu mantıkla hareket ediyorsa. :sleep:

Tesviye öğretmeni ile Elekronik ve Bilgisayar eğitimi bölümü Elektronik programındakileri bir tutmak, nasıl iştir anlamadım.

Bizler bilgisayar mühendisleri gibi 2. öncelikli olarak atandık. Bunu yaparken de talim terbiye zamanında üniversitelerden denklik belgesi istedi. Bu denkliklere bakılarak, bilgisayar alanına kaynak teşkil edip edemediğimize bakıldı.

bakıldı ama sizi ilköğretimdeki ihtiyaçtan dolayı aldık diyorlar.. neden meslek liselerine atadılar o zaman.. ihtiyaç bitebilir.. ama daha önce atadıklarına eşdeğer durumda atasınlar ya.. bir gelişme yok değilmi..

ARKADAŞLAR BU ANLAMASI KIT(!) BEYİN YOKSUNU İNSANLAR ASLINDA BİZLERİN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ AZ BİRAZ ANLIYORLAR AMA BİR ŞEYLER YAPMAK İSTEMİYORLAR. BENİM BİR SORUM VAR. BİZ ŞİMDİ MECBUR TUTTUKLARI İÇİN İLKÖĞRETİME İL DIŞI YER DEĞİŞTİRSEK. HAKLI DAVAMIZ SONUÇLANDIĞI ZAMAN GİTTİĞİMİZ İLLERDE MESLEK ÖĞRETMENİ OLABİLİRMİYİZ. YOKSA BİZE DERLER Mİ "SEN ZATEN BUNU KABUL EDİP YER DEĞİŞTİRMİŞSİN DÖNÜŞÜN OLMAZ DİYE" BU SENE BİR ŞEKİLDE YER DEĞİŞTİRMEM LAZIM ...

alperrtegas' Alıntı:
Arkadaşlar türkan hanım la şimdi tekrar konuştum.Bazı arkadaşlar yetkilimi falan diye soruyorlar anladığım kadarıyla yetkili değil ama en azından ordaki gelişmeleri doğru bişekilde anlatıyor.Ne oluyorsa bize söylüyor bu anlamda ben çok mutluyum.Şimdi gelelim sabahki yazıma genel müdür değilmiş kendi şube müdürü ayşe iyigün gitmiş personelle görüşmeye.Şu anda sizin hakkınızda olumsuz bir durum yok personele atanmanız yolunda olumlu görüş yazısı hazırlanıyor dedi.etögm genel müdürünün bilgisi varmı o nasıl yaklaşıyor bu duruma diye sordum o da ayşe iyigün tek başına birşey yapamaz bilgisi olmadan zaten o da olumlu bakmasa olumlu yazı hazırlanmaz dedi.
Bilgilerinize...

Bizler yıllardır bu yönetmeliğe güvenerek hem doğu görevimizi yaptık hemde tayin isteyip gidebilecekken gitmedik alan değiştirebilecekken değiştirmedik... maddi, manevi sıkıntılara girdik, eğer bir anda herşeyi bu kadar kolay değiştirip paçavra gibi bizi bir kenara atacaklarsa nerede kaldı kanunlara güven , devlete güven. Hiç mi hayatımızı mevcut yasa ve yönetmeliklere göre planlayamayacağız bu kadar mı güvensiz bir devletimiz var. İnsanların güvenini kaybeden bir devletin hangi gücünden sözedilebilir. Eğer bu ülkede yasalar varsa sizden ricam okulunu bu yıl bitirip mağdur edilen bizler adına dava açın.

palmiyem' Alıntı:
ARKADAŞLAR BU ANLAMASI KIT(!) BEYİN YOKSUNU İNSANLAR ASLINDA BİZLERİN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ AZ BİRAZ ANLIYORLAR AMA BİR ŞEYLER YAPMAK İSTEMİYORLAR. BENİM BİR SORUM VAR. BİZ ŞİMDİ MECBUR TUTTUKLARI İÇİN İLKÖĞRETİME İL DIŞI YER DEĞİŞTİRSEK. HAKLI DAVAMIZ SONUÇLANDIĞI ZAMAN GİTTİĞİMİZ İLLERDE MESLEK ÖĞRETMENİ OLABİLİRMİYİZ. YOKSA BİZE DERLER Mİ "SEN ZATEN BUNU KABUL EDİP YER DEĞİŞTİRMİŞSİN DÖNÜŞÜN OLMAZ DİYE" BU SENE BİR ŞEKİLDE YER DEĞİŞTİRMEM LAZIM ...

sanırım yürütmeyi durdurmaya yönelik dava açmak gerekir.. ilk etapta yürütmenin durdurulması lazım.. eğer durdurursak mutlaka açacaklardır meslek liselerini.

arkadaşlar bizimle dalgamı geçiyo içimizden birileri.hani leyla oral demişti erkek teknik den olumlu görüş bildirilsin bize HALLEDERİZ diye.şimdi görüştüm leyla hanımla sordum:leyla hanım erkek teknikten olumlu görüş bildilecek sanırım acaba bizim drumumuzda bir değişme olurmu bu durumda?
leyla hanımı cevabı:pek olumlu bakmıyorum dedi ama yinede bir görüş belirtsinler dedi inclereiz.erkek tekniin görüşü ile size teknik okulları açamayız dedi ayrıca.talim terBiye nin olumlu görüş bildirmesi gerekir dedi.
HAKKATEN BİRİ BİZİMLE DALGAMI GEÇİYOR NEEDİR.PAYLAŞILAN MESAJLARDADA BİR ANORMALLİK VAR.İYİCE DİKKATİMİ ÇEKMEYE BAŞLADI.
LÜTFEN HERKES ELİNDEKİ BİLGİYİ NET BİR BİLGİYSE PAYLAŞSSIN EKLEME YAPMADAN.
AYRICA LEYLA HANIM ERKEK TEKNİKLE BENDE GÖRÜŞDÜM AHBERİM VAR DEDİ HENÜZ OLUMLU BİR GÖRÜŞ FELAN YOK DEDİ.

Talim terbiyeye faks yagmuru yapalım esas iş orda bitiyor...erkek teknik tamam sırada talim terbiye var..ordaki bu kararı veren kurul üyelerine ve talim terbiye kurumuna faks...

doctor_cmptr' Alıntı:
arkadaşlar bizimle dalgamı geçiyo içimizden birileri.hani leyla oral demişti erkek teknik den olumlu görüş bildirilsin bize HALLEDERİZ diye.şimdi görüştüm leyla hanımla sordum:leyla hanım erkek teknikten olumlu görüş bildilecek sanırım acaba bizim drumumuzda bir değişme olurmu bu durumda?
leyla hanımı cevabı:pek olumlu bakmıyorum dedi ama yinede bir görüş belirtsinler dedi inclereiz.erkek tekniin görüşü ile size teknik okulları açamayız dedi ayrıca.talim terBiye nin olumlu görüş bildirmesi gerekir dedi.
HAKKATEN BİRİ BİZİMLE DALGAMI GEÇİYOR NEEDİR.PAYLAŞILAN MESAJLARDADA BİR ANORMALLİK VAR.İYİCE DİKKATİMİ ÇEKMEYE BAŞLADI.
AYRICA LEYLA HANIM ERKEK TEKNİKLE BENDE GÖRÜŞDÜM AHBERİM VAR DEDİ HENÜZ OLUMLU BİR GÖRÜŞ FELAN YOK DEDİ.
Hocam net bilgiye nasıl sahip olacaz.Napalım herkes çalıştığı yerden kalkıp Ankara ya mı gitsin yda bunlarla birebir resmi yazışmamı yapalım.Burdan her şeye umutlanıp orayı burayı arayıp bilgi almaya çalışıyoruz,dikkatlerini bize yönlendirmeye çalışıyoruz, söylediklerinide buraya yazıyoruz...Şahsım adına kimseyi yanlış yönlendirme gibi bi derdim yok.
Şimdi de ayşe iyigün le görüştüm...; Bize iki gün önce intikal etti bu sorun süre çok kısıtlı diyor.Şu anda genel müdürümüz il dışında o pazartesi geldiğinde onunla da bir müzahakere edip sorununuzu çözmeye çalışacaz diyor.Bizim açımızdan sizin meslek lisesine geçmenizde bi sıkıntı yok diyor.Meslek lisesindede acık var ilköğretimde de var hepsinde var diyor.Süre kısıtlı ümit vermek istemem ama biz çözmek için uğraşacaz dedi ve kapattık...
Bilgilerinize...

tayinci' Alıntı:
arkadaşlar yürütmeyi durdurma iptal dava dilekçesi var.. versemmi yoksa haftayamı veririz.. şuan bu dilekçe yarım yamalak bişey henüz.. ekte gönderiyorum..

dava dilekçesi henüz eksik

herkese hayırlı cumalar..

hocam şimdi iptal ile mi uğraşcağız.benimde kafam allak bullak oldu :(

arkadaşlar erkek teknik te şube müdürü Ayşe hanım telefon ile görüştük şuan bizim ile ilgili personel gen. müdürlüğüne olumlu görüş bildiren bir üst yazı yazdıklarını söyledi. Ayrıca bu forumdan da bahsetti buradan haberdarlar artık gelen telefon ve faxlardan bıktıklarını söyledi

tayinci' Alıntı:
Bizler yıllardır bu yönetmeliğe güvenerek hem doğu görevimizi yaptık hemde tayin isteyip gidebilecekken gitmedik alan değiştirebilecekken değiştirmedik... maddi, manevi sıkıntılara girdik, eğer bir anda herşeyi bu kadar kolay değiştirip paçavra gibi bizi bir kenara atacaklarsa nerede kaldı kanunlara güven , devlete güven. Hiç mi hayatımızı mevcut yasa ve yönetmeliklere göre planlayamayacağız bu kadar mı güvensiz bir devletimiz var. İnsanların güvenini kaybeden bir devletin hangi gücünden sözedilebilir. Eğer bu ülkede yasalar varsa sizden ricam okulunu bu yıl bitirip mağdur edilen bizler adına dava açın.

katılıyorum.artık devletime güvenim azaldı. :(

alperrtegas' Alıntı:
doctor_cmptr' Alıntı:
Şimdi de ayşe iyigün le görüştüm...; Bize iki gün önce intikal etti bu sorun süre çok kısıtlı diyor.Şu anda genel müdürümüz il dışında o pazartesi geldiğinde onunla da bir müzahakere edip sorununuzu çözmeye çalışacaz diyor.Bizim açımızdan sizin meslek lisesine geçmenizde bi sıkıntı yok diyor.Meslek lisesindede acık var ilköğretimde de var hepsinde var diyor.Süre kısıtlı ümit vermek istemem ama biz çözmek için uğraşacaz dedi ve kapattık...
Bilgilerinize...

anlaşılan pazartesiyi beklicez mecburen. pazartesi sabah erkenden yine fakslara ve telefonlara devam etmek lazım psikolojik baskı olması için :+1:

ares0106' Alıntı:
arkadaşlar erkek teknik te şube müdürü Ayşe hanım telefon ile görüştük şuan bizim ile ilgili personel gen. müdürlüğüne olumlu görüş bildiren bir üst yazı yazdıklarını söyledi. Ayrıca bu forumdan da bahsetti buradan haberdarlar artık gelen telefon ve faxlardan bıktıklarını söyledi
demekki baskılar işe yarıyor. devam arkadaşlar..

Burada yazışan arkadaşların sayısı taş çatlasın 20dir. Bu kadar yıldıklarına göre sessiz takipçilerimiz de çok. :++:

Yeter artık hayırlısıyla sonuçlansa şu mesele. Haftasonu yine sıkıntı. Pazartesi Salı izin alıp Ankara' da yüzyüze mi görüşsek acaba. Tam olarak öğrensek şu meselenin aslını.

eee sound of silence grubu var içimizde demek ki!!!
olsun en azından onlarda fax ve telefonla destek verdiler!!!
valla ben etrafdaki tüm elektronikçileri ayaklandırdım bu kadar oldu !!!

Arkadaşlar yalnız falan değilsiniz fakat o kadar çok kişiden o kadar farklı fikirler çıkıyor ki insan ne diyeceğini ne yazacağını bilemiyor. Her aklına gelenin söyleneceği bir yer değil burası diğer taraftan amaç bağcıyıda dövmek değil. Şahsi fikrim önümüzdeki hafta Çarşamba gününe kadar bu iş bir netlik kazanır. Baktık bakanlıktan veya ilgili müdürlüklerden ses çıkmadı. Açarız bir konu üzerine bir anket koyarız ordaki neticeye göre bir yol çizeriz birlikte.

Çok önemli bulduğum bir konuda Elektronik Öğretmeni olupta Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak atanan 2000 kişiden bahsediliyor. Bir grup kurup bu arkadaşlar bir araya getirilebilir hemde ivedilikle. Bundan sonra yaşayabileceğimiz aksilikler için en azından 20 30 kişi uğraşmamış oluruz.

ares0106' Alıntı:

Bilsinler ki bizlerde bu saçmalıklardan bıktık. Yeter artık düzeltsinler bu yanlışlığı hakkımızı gasp edişleri onlara ah olarak geri dönecektir bilgilerine.

Hocam yalnızlık ALLAHA mahsus yalnız falan değiliz bizler bu forumun takipçileri 2 yıl öncede bu baskılar sayesinde düzeltmiştik hatayı yine olacak İnşaallah yanlış hesap bağdattan döner ama biizm bağdata gidip gelecek kadar vaktimiz yok. Baskıya dilekçeye maile devammmm

arkadaşlar sıcağı sıcağına yazayım..
TES avukatı dilek hanımla konuştum.. aklımdaki yada sizin sorduğunuz bazı cevapları ondan aldım..

1.yürütmeyi durdurma davasıda açsak 3 ay içinde yürütme durumuş en erken o zamanda meslek liseleri görülürmüş..
2.benim açacağım dava tüm türkiyedeki kişilerin hakkında meb in karar almasını küçük bir ihtimal sağlarmış.. ama bu dava alanları itibari ile eşteğer herkese örnek olurmuş
3.davayı açmak için 60 günlük süreç varmış.. bu sebeple davamı konyada açabilirim.. takibi kolay olsun diye.. şuan için yapılacak acil hukuki birşey yok.. 18 hazirandan sonra tayinim çıkınca inşallah konyada yürüteceğim bu davayı..
4.eğer bu süreçte ilkokulda olsa tayin istersek hak kaybının kabulü, yada bu yanlışlığı kabul etmiş olmazmışız..

yani özel avukat tutsak iyi olur ama sanki masraf yapmadan sendika avukatılada ilerlenebilirmiş gibi geldi.. şimdi dünkü faks olayı ile ilgili kendi görüşümü söylemek istiyorum..

arkadaşlar boşuna erkek tekniğide kendimizide meşkul etmeyelim.. personel genel müdürlüğünün görüş alıpda bu görüşü uygulamak zorunda olduğu bir tek kurum vardır o da Talim Terbiyedir.. Erkek teknik iyi niyetli ama yasal olarak bu olayın dışındadır.. 3797 sayılı kanuna göre PGM TTK'nun dediği görüşe uymak zorundadır..

Bence;

pazartesi sabahından itibaren güzel bir dilekçe ile TTK'ya yüklenelim.. O gün gün boyu PGM'ye konuyla ilgili görüş belirtmesini isteyelim.. Yani bir iş yapacaksak bunu yapalım..

Hamdi METİN
Şube Müdürü
Okul Yönetimi ve Öğretmen Yetiştirme-Geliştirme Değerlendirme Şb.Md.
212 65 30/4221

Ben aylar önce aradım, birkaçkez aradım ama ilgili kişi bu ve bu kişinin görüşüde şöyle.. "sizin ne işiniz var meslek lisesinde sizi yanlışlıkla atamışlar oraya" Hamdi Metini bizim bu alanda yeterli olduğumuza ikna etmeliyiz. Ama telefonda ulaşmak mümkün değil.. Şimdi eğer FAKS YAĞMURU yapacaksak bu hafta sonu bugün yada güzel bir dilekçe örneği hazırlayıp pazartesi günü gönderelim..

FAKS NUMARASI:0312-222.0134

oradaki santrali aradım atama konusunda TTK ya başvurmak için bu faks numarasını kullanacakmışız.. sayfasında başka faks nolarıda var ama bu numara o ilgili daireye aitmiş.. şimdi eğer sizde kabul ederseniz yapacağımız şu

alanımızın ve bugüne kadarki deneyinimizi yeterliliği, bilişim alanında teknolojiye bağlı olarak ders içeriğinin her 6-7 yılda tamamen değiştiği. ayrıca 80 sayılı karardaki 10. madde ve geçici 1 maddedeki ifadelerin neden uygulanmadığı bunla ilgili PGM görüş bildirmesi istemini, tayin alamayarak mağdur edildiğimizi vb bahseder bir başvuru ya dilekçe yada bilgi edinme kapsamında sorulmalı.. yapacaksak bunu yapalım..

Geri