Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bende bu kişiyle konuştum resmen yanlışlıkla atanmışsınız demeye getirdi. Eğer elektronik öğretmeni olsaymışız teknik öğretmen sayılırmışız. Bilişim olunca böyle bir hakkımız yokmuş. Aldığımız eğitimden bahsetmeye kalktım lafı ağzıma gömdü ve eğitimimizin onu ilgilendirmediğini onların ÇİZELGEYE baktıklarını söyledi. Azarlar gibi de telefonu kapattı. Nasıl meslek liselerinde çalıştıiğımı sormaya kalktım bu seneye kadar yanlış atama olmuş dedi.

ulan zaten çizelgeyi hazırlayanlar kendileri.. salak saçma konuşma özürlü kişileri buraya oturtmuşlar.. allah belalarını versin..

Tuna54' Alıntı:
bende bu kişiyle konuştum resmen yanlışlıkla atanmışsınız demeye getirdi. Eğer elektronik öğretmeni olsaymışız teknik öğretmen sayılırmışız. Bilişim olunca böyle bir hakkımız yokmuş. Aldığımız eğitimden bahsetmeye kalktım lafı ağzıma gömdü ve eğitimimizin onu ilgilendirmediğini onların ÇİZELGEYE baktıklarını söyledi. Azarlar gibi de telefonu kapattı. Nasıl meslek liselerinde çalıştıiğımı sormaya kalktım bu seneye kadar yanlış atama olmuş dedi.

Çizelge ezeli ve ebedi zinhar dokunulmaz...

arkadaşlar http://www.memurdan.net/atamasor diye bir yer var burdaki kişinin cevapları bana bugune kadar yol gösterici oldu. sorunumuzu buraya sormuştum.bugün cevap geldi
Soru: sayın yönetici
elektronik öğretmenliği mezunu bilişim teknolojileri öğretmeni olarak atandım. 3 yıldır da bir meslek lisesinde görev yapıyorum. tayin istedigim ilde ve diger illerde sistemden baktıgımda meslek liseleri açılmıyor. bakanlıga sordugumuzda siz bundan sonra meslek liselerine atanamayacaksınız diyorlar. bunun kanuni bir dayanagı varmı. bugüne kadar meslek lisesinde çalışmamız ve bundan sonra çalışamazsınız denilmesinin kazanılmış hakkımızı elimizden alınması olmuyormu teşekkürler

Cevap : Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar İle Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları Ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Çizelge Talim ve Terbiye Kurulunun 80 sayılı kararında yer almaktadır. İlgili çizelgede Bilişim Teknolojileri Öğretmenliğine Üniversitelerin 1.Bilgisayar Öğretmenliği-2. Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği-3. Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği-4. Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği-5. Bilgisayar Mühendisliği (*)-6. Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği (*)-7. Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği (*)-8. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri-Öğretmenliği (**) 9. Matematik-Bilgisayar Bölümü (*) (**)-10. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (*) (**)-11. Bilgisayar Teknolojisi Bölümü /Bilgisayar-Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü-(*) (**)-12. Bilgi Teknolojileri (*) (**). Lisans Programlarından mezun olanlar atanmaktadır. İlgili bölümlerin yanında iki yıldız simgesi bulunanlar (**) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar ibaresi bulunmaktadır. Bu durumda ilgili çizelgede Mezun olduğu yüksek öğretim programı itibariyle Matematik-Bilgisayar Bölümü (*) (**)-. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (*) (**)- Bilgisayar Teknolojisi Bölümü /Bilgisayar-Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü-(*) (**)- Bilgi Teknolojileri (*) (**). Lisans programını bitirenlerin Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarına atanamayacakları ilgili kararda belirtilmektedir. Bu bölümlerin arasında ELEKTRONİK ÖĞRETMENLİĞİ bulunmamaktadır. Üniversitelerin TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTELERİNDEN mezun olup BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ öğretmeni olarak atananların MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM kurumlarına YER DEĞİŞTİRME işlemlerinin yapılmamasının hiçbir yasal dayanağı bulunmamaktadır. Bu uygulama yasal değildir. Yargı yolu tamamen açıktır.

alan değişimi verselerde benim memlekette bilişimde 27 açık var elektronikte 1 nasıl geri döneceğim. Eminim diğer arkadaşlar içinde böyledir. Öğretmen arkadaşların ölmesini yada emekli olmasını mı bekleyeceğiz.

arkadaşlar nerdeyse 2000 kişiyiz hangi birimizi geçirecekler elektroniğe?? mümkün değil.bu çözüm olamaz... Bi şekilde haklarımıza kavuşabilmeliyiz...ya ikna ederek ya hukuk yoluyla...sendikalar yoluyla dava açabilirsek daha iyi olur sanırım?? en kötü sendika avukatına biraz para versek;bu kadar nazlanmadan hızlı bi şekilde davayı açarlar diye umuyorum??ama açılan dava hepimizi kapsamalı;ve alınan karar da hepimize yönelik olmalı...yoksa dava açan bi tek hakkını alabilecekse;bu çok zahmetli olur..

tayinci' Alıntı:
Hamdi METİN
Şube Müdürü
Okul Yönetimi ve Öğretmen Yetiştirme-Geliştirme Değerlendirme Şb.Md.
212 65 30/4221

Ben aylar önce aradım, birkaçkez aradım ama ilgili kişi bu ve bu kişinin görüşüde şöyle.. "sizin ne işiniz var meslek lisesinde sizi yanlışlıkla atamışlar oraya" Hamdi Metini bizim bu alanda yeterli olduğumuza ikna etmeliyiz. Ama telefonda ulaşmak mümkün değil.. Şimdi eğer FAKS YAĞMURU yapacaksak bu hafta sonu bugün yada güzel bir dilekçe örneği hazırlayıp pazartesi günü gönderelim..

FAKS NUMARASI:0312-222.0134

oradaki santrali aradım atama konusunda TTK ya başvurmak için bu faks numarasını kullanacakmışız.. sayfasında başka faks nolarıda var ama bu numara o ilgili daireye aitmiş.. şimdi eğer sizde kabul ederseniz yapacağımız şu

alanımızın ve bugüne kadarki deneyinimizi yeterliliği, bilişim alanında teknolojiye bağlı olarak ders içeriğinin her 6-7 yılda tamamen değiştiği. ayrıca 80 sayılı karardaki 10. madde ve geçici 1 maddedeki ifadelerin neden uygulanmadığı bunla ilgili PGM görüş bildirmesi istemini, tayin alamayarak mağdur edildiğimizi vb bahseder bir başvuru ya dilekçe yada bilgi edinme kapsamında sorulmalı.. yapacaksak bunu yapalım..

Tuna54' Alıntı:

O zaman bizleri temelli alsınlar meslek liselerinden madem yanlışmış ilk atamamız.

- Adalet ve vicdat duygusundan yoksun yöneticiler
- Yaptık ve oldu diyen yöneticiler
- Son-ucunu hesap edemeyen yöneticiler
- Bu kadar ah alırken nasıl hesap verecekler..

kartal4545' Alıntı:
ozaman bizi branşımıza geçirsinler.herkese alan değişikliği hakkı var bize kaç senedir açılmıyor.

arkadaşlar alan değişikliği için açılacak kadro taş çatlasın 50 oda her il-ilçe de deolamayacak. bu durumda bazıları yırtacak bazıları gene karın ağrısı çekecek. 2000 civarında da kadro açmayacaklarına göre ..
bnce çözüm bir daha sorun olamayacak şekilde bu durumun düzelttilmesi.

tayinci' Alıntı:
arkadaşlar lütfen okullarınızdaki kararnameleri ve bilgisayarcıların kararnamelerini inceleyin.. adamlar geçici-1 i kullanmakta resmen haklılarmı bulmalıyız.. lütfen benim gibi birileri kararnamesini paylaşsın burada.. özellikle okulundaki teknik bilgisayarcılarla ilgili açıklamada fark varmı tam olarak yazın buraya nolur yani paylaşsanız anlamıyorum.. bizim için bu önemli.. biz farketmeden bir şekilde kararnamelerimizi değiştirmişlerse iptal ettirmeliyiz.. yoksa farklı şekilde olaya girersek bu noktada çakılırız.. bu önemli hadi arkadaşlar biri arasında bana haber versin acele.. öğleye kadar bulun şunu??

tayinci kardeşim bu meseleyi ben avukatla görüştüm ankaradan hemde bayagı iyi bir avukat. aynrn şöylr söyledi. kararnameler 04/2008 yılında geldi dedim hocan dedi idari davaların zaman aşımı iki yıldır dedi. zamanı geçmiş. ama dedi sanki ünvan değişikliği gibi birşey var dedi o zaman hak kaybı olduğu için zaman aşımı olmaz dedi bakalım karar nameleri yolladım ben, inceleyip bize dönecek. en kötüsü hocam dedi bir şey çıkmasa bile hakka kaybı olduğu için mutlaka tazminat alırız dedi ama mutlaka alırız dedi. bakalım hocam hayırlısı....

selamlar... arkadaşlar bakanlıkca atama alanım kısmına Bilişim Teknolojileri yazıyor. acaba bu değişiklik herkesimi etkiliycek tam olarak anlayamadım bilgilendirirseniz sevinirim... teşekkürler.

mydesing' Alıntı:
selamlar... arkadaşlar bakanlıkca atama alanım kısmına Bilişim Teknolojileri yazıyor. acaba bu değişiklik herkesimi etkiliycek tam olarak anlayamadım bilgilendirirseniz sevinirim... teşekkürler.

mezuniyetin nedir? fakülte-bölüm-anabilim dalı..

bu seneye kadar yanlış atama olmuş
o zaman bu yanlışlığı yapanlar istifa etsinler:)belliki senlerdir bu işi yanlış yapmışlar ve yanlış üstüne bir yanlış daha ekliyolar.hatta bence yapamıyolar en iyisi istifa edip bıraksınlar bu işi.
:) :P :lol: :D :D

Arkadaşlar günlerdir yazdıklarınız takip etmeye çalışıyorum ve uğradığımız hak kaybının geri alınması için birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
ben yıllarca doğuda ve istanbulda ilköğretimlerde çalışıp sonra memleketim izmire gelip meslek lisesinde görev yapmaya başladım,herkesinde bu hakka sahip olması gerektiğine inanıyorum.
bugün bağlı olduğum eğitim bir sen izmir il başkanlığana gidip avukatlarla konuştum,ne yazıkkı izmirde benim dışımda 1 kişinin bile gelip böyle bir durumu kendilerine bildirmediklerini bana söylediler! (ne kadar ilgiliyiz anlayın)
bende bu durumun sadece beni değil yaklaşık 1500 arkadaşımı ilgilendirdiğini söyledim.kendileride bunun danıştaya açılacak bir dava ile çözülebileceğini (80. madde iptali) ve bunun genel merkez tarafından yapılabileceğini bana ilettiler.benden istedikleri;durumu özetleyen ve isteğimiz açıkça belirten 1 sayfalık bir dilekçe ile başvuru yapmammış,sonra bunları genel merkezde hukuk bürosuna yollayıp değerlendirme sonucunda dava açılıp açılmamasına karar verilcekmiş..o yüzden sizden isteğim herkes bağlı olduğu sendikaya mutlaka ama mutlaka durumunu anlatan bir dilekçe yollasın
izmirde bulunan arkadaşlar için eğitim bir sen den ulaşacağımız kişinin mailini veriyorum herkes birbiriyle paylaşsın;unutmayalım burda söz konusu olanlar bizleriz hep beraber hareket etmeliyiz..
ulaşacağımız kişi; oğuzhan yağmur mail adresi :oguzhan_yagmur@hotmail.com eğer herkes bağlı olduğu sendikaya dilekçelerini yollarsa birleşiriz ve daha güçlü oluruz unutmayalım,bunu en güzel örneğini beden eğitimi öğretmenleri geçen sene ankarada toplanarak yaptılar..lütfen hatırlayalım,haklarını nasıl geri aldılar.
daha sonra verdiğim dilekçe örneğinide burada yayınlayacağım,bu işin peşini bırakmayalım.

türk eğitim sen bu konuyla ilgili bir dilekçe verdi. Onlara henüz cevap gelmemiş. Eğitim Bir sende verdikleri bir dilekçede 3. madde olarak durumumuzun düzeltilmesini talep etmiş ( ama yeterli bi açıklama yapmamış bana göre). Bir arkadaşımız dava açmak üzere. Erkek teknik eğitimin bi çalışması var dünden beri fakslarımız sayesinde bakalım neler olacak ya da olmayacak.

türk eğitim sen bu konuyla ilgili bir dilekçe verdi. Onlara henüz cevap gelmemiş. Eğitim Bir sende verdikleri bir dilekçede 3. madde olarak durumumuzun düzeltilmesini talep etmiş ( ama yeterli bi açıklama yapmamış bana göre). Bir arkadaşımız dava açmak üzere. Erkek teknik eğitimin bi çalışması var dünden beri fakslarımız sayesinde bakalım neler olacak ya da olmayacak.
eğitim sen de bir çalışma içinde.genel merkezin durumdan haberi var.sanırım dava açacak eğitim sen de.
ayrıca bireysel davalarımızıda açabiliriz ki açıcam bende olumsuz cevap gelince........

ceyne' Alıntı:
Bizi bu duruma düşüren pgm’ye bağlı değerlendirme, denetleme ve planlama şubesi. Leyla hanım şube müdürü gözüküyor. Beklide sadece onun fikriydi. Bugün okuldan duyduğum kadarıyla çocuk gelişimi ve yiyecek içecek hizmetleri alanlarında benzer uygulamalar yapmış. Ttk da konuştuğum kişide okul müdürümde tanıdığını söylüyor, her kimse artık. Birde onların daire başkanı var aslında ama artık konuşmak çözüm getirmeyecek gibi gözüküyor. http://atama.meb.gov.tr/daireler/ogretm ... tleme.html
2006 yılında çıkan öğretmenlerin atama ve değiştirme yönetmeliğini de okudum (http://personel.meb.gov.tr/daireler/mev ... meligi.pdf) ordan bişi çıkaramadım. Yeni çıkacak yönetmelikten de bişi beklemiyorum, çünkü onu hazırlayanlardan biri de bu hanımefendi. Biraz anlatmıştı, düşünceliyiz aslında dercesine, il içini 3 yıl yapacaz ama şu an çalışanların hakkını yemiyoruz 2011’den sonrasını etkileyecek falan filan diye. Bugün tekrar bi karamsarlık başladı niyeyse.
İşin kesin çözüm yolunu söylemişti ama zor sanırım, bi tanıdık filan gerekiyor. Bizim teknik okullarda çalışabilirliğimizi yada çalışamayacağımızın kararını aslında erkek teknik belirliyormuş (peki o zaman bu sorunu çıkaran niye sensin). Bugün öğrendim kız teknik filanda onlara uyarmış. Erkek teknik bizim durumumuzla ilgili görüşünü talim terbiyeye iletmeliymiş. Talim terbiyede kararını buna göre belirlermiş. Pgm de uyarmış. Sanki şimdi tersi bi karar var ortada. Müdürümde erkek teknikle konuştunuz mu diye sordu ama kime nasıl derdimizi anlatacaz da yardım alacağız. Pek zannetmesem de aramızdan birinin belki bi tanıdığı yakını filan vardır diye yazıyorum aslında.

Bizim teknik okullarda çalışabilirliğimizi yada çalışamayacağımızın kararını aslında erkek teknik belirliyormuş (peki o zaman bu sorunu çıkaran niye sensin). Bugün öğrendim kız teknik filanda onlara uyarmış. Erkek teknik bizim durumumuzla ilgili görüşünü talim terbiyeye iletmeliymiş. Talim terbiyede kararını buna göre belirlermiş. Pgm de uyarmış.
En naştan bir daha mesajları kontrol edeyim diye şöle bi baktım da
bu kısmı dikkatimi çekti.eğer bu ifade doğru ise arkadaşlar erkek tekniği ikna ettik gibi.gerisi gelir umuyorum.

yav ne demek bizim teknik okullarda çalışacağımıza karar vereceklermiş ne demek biz bu alanda yeterli olduğumuzu ispatlayalım böyle saçmalık mı olur ben devletin teknik üniversitesinden öğretmen olarak mezun oldum bana bu hak verilmemiş ben bu hakkımı sınavla okuyarak almışım şimdi kimse diyemez sen meslek lisesinde çalışamazsın diye fırat tef mezunuyum arkadaşlarımın çoğu şu anda meslek lisesinde kimisi elktronikçi kimisi bilgisayarcı şu anda yapılan bi saçma yönetmelik bu bitek bugün olmuyor bu iş davayla kesin çözülür ama bu dönem madur olduk gibi yav adamlar bi ekders olayını bile 10 defa mahkemelik hale getirdiler. çıkan yönetmelik ertesi gün mahkemede sade şuan bizim durumumuz değil af olayı bile mahkemede ne biçim iş yapıyorlar anlamadım.

Facede elektronik öğretmenliği mezunu bilişimciler adında bir grup kuralım arkadaşlar. Herkesi buraya toplayalım. Birlikte hareket edelim.

Arakadaşlar erkek tekniğe, turizim ticarete, kız tekniğe durumu anlatan fakslar çekin. Yeterince faks var konuyu incemiyoruz deselerde sayımızı hakkımızı arayacağımızı bilsinler. Fakstan sonra okul müdürlüklerimize tayin döneminde neden madur edildiğimizi soran dilekçe verelim bakanlığa kadar uzun yolu var. Bu dilekçeleri tayain dönemi içinde vermiş olalım ki değişen olmazsa hak kaybımız resmiyete girsin. Durum düzelmezse bakanlıktan gelen cevapla sendikalar aracılığı ile ya da şahsen dava açalım.

faks: 1-1,5 TL
dilekçe: bedava

hakkını aramanın verdiği huzur paha biçilemez.

gerisini master kartla.. : ) HAKKIMIZI ARAYALIM. BEN KENDİ MEMLEKETİMDE VE EML de görev yapıyorum.

Bugün bakanlığa gittim ama bi sonuç alamadım. Erkek teknikte şube müdürü olan Ayşe İyigün ile görüştüm. Çok anlayışlı ve iyi niyetli bi hanım. Ama sonuç ile ilgili kesin bişi söyleyemiyor. Durum aslında bizle alakalı değil diyor. Konuya daha girmeden elektronik mezunumusun diye sordu. Biraz bunalmış:) İzin verin işimizi yapalım diye takılıyor. Yapılan uygulamayı o da saçma buluyor. Tamamen bize hak veriyor ama müdür gelmeden sonuç için benim bişi söyleyebilmem mümkün değil diyor. Genel müdür orda olsaydı ikna edebilmek için onunla da görüşürdüm ama entropi_xy hocam hangi ildeyse müdürde hala orada sanırım. Salı günü döneceğini söyledi. Yani farklı bişi söylemedi. Dilekçelerinizide dosyalamış, masada duruyordu. Dilekçeler için kurum atlama gibi bu durum yok bu arada.
Erkek teknik olumlu görüş verecek tamam mı artık demek için Leyla hanımla bi görüşüyüm dedim ama görüşemedim. Sıradaki görüşmelerinin bitmesini bekledim ama hemen bitiminde kalktı gitti, toplantısı varmış heralde. Lütfi orakla konuşuyum dedim oda toplantıda. Ayhan İlter yıllık izinde. Pgm mdr yardımcısına Hikmet orman gideyim dedim, oda toplantıda. O toplantı odasına bende girmeyi isterdim. Büyük ihtimalle bu olayıda orada dillendirip karar vermişlerdir. Çıkmadılar bi türlü oradan. Farklı bi iki kişi ile görüştüm ama son adres yine Leyla hanım oluyor. Ama talim terbiye ben karışmam dediği sürece Leyla hanım ikna olmayacak bence. Yinede bi umut erkek teknik atanabilirler yazısı çıkartırsa belki bişiler olur.

Bizim teknik okullarda çalışabilirliğimizi yada çalışamayacağımızın kararını aslında erkek teknik belirliyormuş (peki o zaman bu sorunu çıkaran niye sensin). Bugün öğrendim kız teknik filanda onlara uyarmış. Erkek teknik bizim durumumuzla ilgili görüşünü talim terbiyeye iletmeliymiş. Talim terbiyede kararını buna göre belirlermiş. Pgm de uyarmış.
ceyne hocam yukardakini sizin bir meajınızdan alıntı yaptım.eğer bu dediğiniz doğru ise bence olumlu gelğşmeler var..

Geri