Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bir faks da buraya gönderelim bakalım.

pazartesi bende okuldan indirip erkenden gönderirim. :+1:

Sevindirici sayılacak bir gelişme var arkadaşlar. Foruma üye olan ancak şu an bir problemden dolayı buraya yazamayan çok değerli bir arkadaşım aradı az önce. Kendisinin yüksek mevkilerde bir dayısı var. Oldukça yüksek mevkilerden tanıdıkları olan bir dayı :D Onunla görüşmüş bu konuyla alakalı olarak. O da tecrübelerine dayanarak bu tip işlerde genellikle alt kademelerde bu işe köstek olmak isteyen birileri olur ve bu tip şeyleri el altından yaparlar demiş. Çoğu müdürün bu durumdan haberi bile olmayabilir demiş. (ki erkek tekniğin yoktu bildiğiniz üzre) Ben gider gerekli kişilerle görüşürüm ancak konuya vakıf olmadığım için beni bir şekilde ikna ederler demiş. O yüzden konuya hakim birisi de benimle birlikte olursa onu ikna edemezler. Ben gerekli kişilerle görüştürürüm demiş. Bu şekilde daha etkili olunabilir diye düşünüyorum. İnşallah dertlerimize deva olur.

Ceyne hocama arkadaşımın telefonunu verdim. Artık gerisi hocamın ellerinden öper. Siz de dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.

Sevindirici sayılacak bir gelişme var arkadaşlar. Foruma üye olan ancak şu an bir problemden dolayı buraya yazamayan çok değerli bir arkadaşım aradı az önce. Kendisinin yüksek mevkilerde bir dayısı var. Oldukça yüksek mevkilerden tanıdıkları olan bir dayı :D Onunla görüşmüş bu konuyla alakalı olarak. O da tecrübelerine dayanarak bu tip işlerde genellikle alt kademelerde bu işe köstek olmak isteyen birileri olur ve bu tip şeyleri el altından yaparlar demiş. Çoğu müdürün bu durumdan haberi bile olmayabilir demiş. (ki erkek tekniğin yoktu bildiğiniz üzre) Ben gider gerekli kişilerle görüşürüm ancak konuya vakıf olmadığım için beni bir şekilde ikna ederler demiş. O yüzden konuya hakim birisi de benimle birlikte olursa onu ikna edemezler. Ben gerekli kişilerle görüştürürüm demiş. Bu şekilde daha etkili olunabilir diye düşünüyorum. İnşallah dertlerimize deva olur.

Ceyne hocama arkadaşımın telefonunu verdim. Artık gerisi hocamın ellerinden öper. Siz de dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.
yenercim inşlh dularımız ceyne hocamla birlikte umuyorum sorun hallolur mahkemede felan uğraşmadan....

doctor_cmptr' Alıntı:
evet çok sakin bu gün forum.

Be mesele yüzünden kafamız kazana döndü, hafta sonu biraz sakinleşelim dedik...

Ben şu sesini çıkarmayan, bi şeyler yapmayan sınıf arkadaşlarımıza çok kızıyorum...

İnşallah tolgaycım.
yaw yener bizim sınıf yok buralarda hiç.valla ben de telk noları eski tel hafızasında kaldı.kimsenin tel i kalmadı...kimseye ulaşamıyom hocam...şu mezuniyet te hazırladıgımız cd yide aradım o kadar bulamadım dedm ulaşayım herkese...yener sende o cd varmı ya ileişim bilgileri olması lazımdı...

tayinci' Alıntı:
ARKADAŞLAR BİR FORUM VE FACEBOOK GURUBU VAR KATILIN FACEBOOK GURUBUNA ARKADAŞLARINIZIDA DAVET EDİN DAHA ÇABUK BİRBİRİMİZE ULAŞABİLİRİZ.. FACEBOOK GURUBUNDA DUVAR kapalı yönetici olmak İSTEYEN İSTEDİĞİNİ YAZSIN.

FACEBOOK GURUBUMUZ:
[url=http://www.facebook.com/ibrah...w.facebook.com/ibrahix?v=info# ... 301&ref=mf
[/url]

FORUM SİTEMİZ
http://bilisimteknolojileri.yetkinforum.net/

BUGÜN NEDEN KİMSE YOK BURADA..

Hocam facebook grubuna bilgisayarbilisim'in adresinide eklesek iyi olur

valla arkadaşlar hafta içi bu meslek liseleri ve 2+2 olayı beni mahvetti kendime gelmeye çalışıyorum!!! forumu takip etmeye devam ediyorum ayrıca fax e-posta dilekçe dava sendika her türlü çabalarım devam ediyor!!!!Arkadaşlara emeğine teşekkür ediyorum!!!

şu işi bi halledelimde biraraya gelelim. Burada koşturan arkadaşları tanımak isterim. Benim arkadaşların pek coğu ilköğretimde hallerinden de memnunlar.

Tuna54' Alıntı:
şu işi bi halledelimde biraraya gelelim. Burada koşturan arkadaşları tanımak isterim. Benim arkadaşların pek coğu ilköğretimde hallerinden de memnunlar.
Meslek lisesinde olup da hallerinden memnun olanlarda var. Kızıyorum üzülüyorum.

++++
hocam sonuçta ölene kadar ıyyy pardon emekli olana kadar meslektaş zümre branşdaş tefli hepsini geç kader birliği yapmışız:.biraz fazla yeşilçam oldu ama hakkaten burda hakkımızı savunan tüm arkadaşlara elinden geldiğince tabii herkese teşekkürler.
umarım her şey yoluna girdikten sonra biraya gelme şansımız olur.tanılırız ve her sıkıntıda ortak hareket ederiz...
bence şu an için 30 kişi feland aolsak güzel bir dayanışma örneği sergiliyoruz......rakamı salladım emin değilim......:)))

tayinci' Alıntı:
ARKADAŞLAR BİR FORUM VE FACEBOOK GURUBU VAR KATILIN FACEBOOK GURUBUNA ARKADAŞLARINIZIDA DAVET EDİN DAHA ÇABUK BİRBİRİMİZE ULAŞABİLİRİZ.. FACEBOOK GURUBUNDA DUVAR kapalı yönetici olmak İSTEYEN İSTEDİĞİNİ YAZSIN.

FACEBOOK GURUBUMUZ:
[url=http://www.facebook.com/ibrah...w.facebook.com/ibrahix?v=info# ... 301&ref=mf
[/url]

FORUM SİTEMİZ

BUGÜN NEDEN KİMSE YOK BURADA..
sayın tayinci arkadaşım aklımıza yazacak bir şeyler gelmessede daima burdayız. allahın izniyle haklarımızı alacağız.
forumda bir arkadaşın dediği gibi bir kişinin yüzündendir gibime geliyor.

yuzuakyener' Alıntı:
Onunla görüşmüş bu konuyla alakalı olarak. O da tecrübelerine dayanarak bu tip işlerde genellikle alt kademelerde bu işe köstek olmak isteyen birileri olur ve bu tip şeyleri el altından yaparlar demiş.
demek istiyor tolgaycım :D

Bu arada cd yok ama hdd'de olacaktı yıllık. Gerçi bizden Mustafa HB, İsmail Gürler, Serkan Tunalı, Tolga Ünal öğretmenlik yapmıyor bildiğim. Ömer faruk, Sefer, Hasan (tekirdağlı) ve Metin de elektronik olarak atandılar. Geri kalanları ne durumda bilmiyorum. Özcan faceteki gruba üye olmuş, bu da haberdar oldu demektir.

yuzuakyener' Alıntı:

vallahi ceyne hocada iyi bilgili bu konuda isabet olmuş.. ben ankarada olsaydım personelin önünde yatardım bu gece..

Re: FAKS EYLEMİ HAYDİ BİSMİLLAH..

tayinci' Alıntı:
arkadaşlar şu aşağıdaki metni olduğu gibi kopyalayın mail listenizdeki tüm elektronikçilere gönderin EKTEKİLERİ EKLEMEYİ UNUTMAYIN :)

ELEKTRONİK ÇIKIŞLI BİLİŞİMCİLERİN MESLEK LİSELERİNE ATAMASININ DEVAMI İÇİN OKU TÜMÜNÜ KOPYALA MAİL LİSTENE GÖNDER.

Kusura bakma banada aynen böyle geldi sende aynen kopyala gönder.. Tümünü kopyala..
Arkadaşlar 31.5.2010 itibari ile FAKS BİLGİ EDİNME EYLEMİ başlatıyoruz... Bu mail elinize geçti ise ekteki bilgi edinme başvurusu her türdeki eğitim kurumunda görevli elektronik mezunu olupta bilişim teknolojileri öğretmenliğinde görevli öğretmenleri kapsamaktadır. Her sene atama döneminde bizi üvey evlat muameleri yapmaktalar. Elektronik mezunlarına meslek liseleri gözükmüyor yine.. Yeter artık. Sizinde bildiği gibi geçen sene beden eğitim öğretmenleri 1 günlük yürüyüş yaptılar. Adamlar ellerindeki tavaları birbirine vurarak haklarını aldılar.. Bizler hala neden sessiziz. Sizde hiç yürek yoksa, hiç değilse şu tamamen yasal bilgi edinme başvurusu eylemine katılın.. Bu emaili tüm tanıdığınız sınıf arkadaşlarına tüm elektronik çıkışlılara gönderiniz. Yeter ama yeter yahu nedir bu her sene çektiğimiz.. Bu yasal eylemede katılmassan daha ne yapayım müstehak olur bize.. Ya okulun kapanır yada gıcık bir müdür gelirse ya okul değiştirmen gerekirse.. Şişer kalırsın o zman bu rüzgarı yakaladın bişey yapmıyorsan o gün geldiğinde yanlız başına bir ilk öğretimde tozlu bilgisayarları silerek ömrünü tüketirsin.. bırak onun bunun bilgisayarını tamir etmeyi şimdi git hemen şu faksları çek.. tamamen yasal hakkın.. yapmassan yuh olsun vallahi çok kırılırım.. haydi vira.. BİSMİLLAH..

FACEBOOK GURUBUMUZ:
[/url]

FORUM SİTEMİZ

Faks Nolar:
Talim Terbiye Başkanlığı İçin
312 -212 65 30 (10 Hat) telefonlar
0312-222.0134 faks
312 -213 39 62 faks
312 -213 78 36 faks

Personel Müdürlüğü İçin
Lütfi ORAK 0312.413.1558 arayın derdinizi anlatın
(0 312) 419 52 51 faks
(0 312) 425 23 59 faks

Tuna54' Alıntı:

arkadaşlar facebook tanışmak için iyi bir yer.. şu takma adlardan sıyrılıp tanışalım.. zaten ben ilk günden beri her türlü bilgimi dağıtıyorum etrafa şimdi beniğm tc numarasını bile bilirsiniz siz.. allahtan anne kızlık sayodını bilmiyorsunuz..:) bir baba ismi bir anne kızlık soyadı birde doğum tarihiyle herşey yapılır bu ülkede.. yine dertli şeyler yazmıcam.. salla ülkeyi falan.. aman iyice sıktı..

arkadaşlar facebook tanışmak için iyi bir yer.. şu takma adlardan sıyrılıp tanışalım.. zaten ben ilk günden beri her türlü bilgimi dağıtıyorum etrafa şimdi beniğm tc numarasını bile bilirsiniz siz.. allahtan anne kızlık sayodını bilmiyorsunuz..:) bir baba ismi bir anne kızlık soyadı birde doğum tarihiyle herşey yapılır bu ülkede.. yine dertli şeyler yazmıcam.. salla ülkeyi falan.. aman iyice sıktı..
hocam dikkat ednizi bilgilere sonra banka hesaplarınızı boşaltırlar Allah muhafaza....burdaki herkesin öğretmen oldugunu bilemeyiz...istismar edenler olaiblir.yani akıl vermiş gibi olammayım sizde malumunuz farkındasınız sanırım gerçi.

Yaa bu adamların teknik eğitimlerin kapatıldığından da haberi olmayabilir. Bunu da hatırlatsak iyi olabilir. 3-4 sene sonra nerden bulacaklar meslek lisesine atayacak teknik öğretmeni? Sonra da böte mezunlarını alırlar gerçi :D

arkadaslar sendikalar ne diyorlar bu duruma itiraz eden varmi türk eğitim seni aradım onlar bilgi edinmek için bişey yazmıslar ben diğerleri ne yapmıs ona bakıp bir sendikaya üye olacağım oradanda dava açacağım.

ibrahim_sadece' Alıntı:
arkadaslar sendikalar ne diyorlar bu duruma itiraz eden varmi türk eğitim seni aradım onlar bilgi edinmek için bişey yazmıslar ben diğerleri ne yapmıs ona bakıp bir sendikaya üye olacağım oradanda dava açacağım.

Arkadaşım sendikalar mahkemeye vermiş yönetmeliği ama bu işle ilgilenen sendikalar var bizim konuyuda dava dilekçelerine eklemişler. eğitim bir sen ve türk eğitim sen özellikle bizim konuya iyi değinmiş

tarikdeniz80' Alıntı:
ibrahim_sadece' Alıntı:

Arkadaşım sendikalar mahkemeye vermiş yönetmeliği ama bu işle ilgilenen sendikalar var bizim konuyuda dava dilekçelerine eklemişler. eğitim bir sen ve türk eğitim sen özellikle bizim konuya iyi değinmiş

hocam açılan davada ben bizimle ilgili bişey göremedim. :?:

eğitim senin sitesinde sorunların çözümü için bakanlığa başvurduk yazısı var aslında bu şimdilik davadan daha iyi çünkü dava süreci ne kadar sürer bilinmez bundan sonra MEB'in napacağı önemli.
Dilekçeyi olduğu gibi aktarıyorum

Sayı :2010/800/ 27.5.2010
Konu : Öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri hk.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE

6.5.2010 gün ve 27573 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ardından Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kılavuzu yayımlanmış ve yer değiştirme başvuruları halen devam etmektedir. Bu süreçte sendikamıza üyelerimizden birçok sorun iletilmiş, iletilmeye de devam etmektedir. Bu sorunlar şunlardır;
1-İller arası atama için ayrı kontenjan belirlenerek bu şekilde atanacakların açık olan tüm okulları tercih etmeleri engellenmiştir. Yine açık olduğu halde açık gösterilmeyen okullar vardır. Açık olan tüm kadroların yayımlanması gerektiğini içeren Danıştay kararına rağmen yanlışta ısrar edilmesi anlaşılabilir bir durum değildir. Hukuka bağlı bir yönetim yargıyla inatlaşmaz.
2-Sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayıp kadrolu öğretmen olarak göreve devam eden öğretmenlerin yer değiştirme süresinin hesaplanmasında sözleşmeli olarak geçirdikleri süreler dikkate alınmamaktadır. Aynı şey asker öğretmenlikte geçen süre içinde söz konusudur.
3-Halen mesleki ve teknik eğitim kurumlarında bilişim teknoloji öğretmeni olarak görev yapan öğretmenler yer değiştirme başvurularında mesleki ve teknik eğitim kurumlarını tercih edememektedirler. Böylece söz konusu öğretmenlerin ya görev yaptığı mesleki ve teknik eğitim kurumunda kalması ya da ilköğretim kurumlarını seçmesi tercihi dayatılmaktadır. Bu durum hukuk devletinin temel ilkelerinden kazanılmış hak ilkesiyle açıkça çelişmektedir.
4-Anılan yönetmeliğin 9/2.maddesi uyarınca o ilde faaliyet gösteren kamu görevlileri sendikaları temsilcilerinin içinde yer aldığı İl Eğitim Personeli Planlama Kurulu tarafından il genelinde öğretmen ihtiyacı veya fazlalığı bulunan eğitim kurumlarını tespit edilmesi gerektiği halde bu kurulun söz konusu görevini yerine getirmediği konusunda birçok şubemizce bildirilmiştir. Bu, yer değiştirme işlemleri için ciddi bir mevzuata aykırılıktır.
Bu bağlamda yukarda sayılan sorunlar konusunda ivedi olarak gerekli önlemlerin alınması ve mağduriyetlerin önlenmesi gerekmektedir.
Gereğini bilgilerinize sunarım.

GENEL SEKRETER
Mehmet Bozgeyik

bir konu daha var haberiniz varmı bilmiyorum arkadaşlar. Meslek lisesinde görevli arkadaşlar için üzücü bir haberim var. Çalışan arkadaşların kadroları boş gösterilerek oraya öğretmen ataması gerçekleştirilyor. Bu durumda bizim Elektronik mezunu arkadaşlar Norm Fazlası duruma düşürülerek tayin istetilecek ve ilköğretime gönderilecek. Ben ilköğretimdeyim ancak bunu öğretmen arkadaşlardan duyunca küplere bindim

norm fazlesı diye bir durum yok. böyle bişey yapılamaz çünkü norm fazlası sonradan gelen veya puanı düşük olan kişidir bilmeden konuşmayalım

compuman' Alıntı:
bir konu daha var haberiniz varmı bilmiyorum arkadaşlar. Meslek lisesinde görevli arkadaşlar için üzücü bir haberim var. Çalışan arkadaşların kadroları boş gösterilerek oraya öğretmen ataması gerçekleştirilyor. Bu durumda bizim Elektronik mezunu arkadaşlar Norm Fazlası duruma düşürülerek tayin istetilecek ve ilköğretime gönderilecek. Ben ilköğretimdeyim ancak bunu öğretmen arkadaşlardan duyunca küplere bindim

bu dediğin asla olmaz.. yanlış duymuşsun..

söyle olur o durum..
1-norm açığı olmadan atama yapılmaz..
2-sonradanda norm azalırsa en düşük hizmet puanlı kişi fazlalık olur..
3-fazlalık olak kişide okuldan gitmek zorunda değildir..

yani şuan meslek liselerine hiç bişey olmaz.. bende şuan meslekteyim ama ilkokula tayin istiyorum..

Geri