Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
arkadaşlar içimizden bazıları bizimle oyun oyunuyor gibi. ya böte mezunları bunlar ya da başka kişiler çok çelişkili ve asparagas haberler va nedir bu? yok norm fazlalığı yok eml de elimizden gidecek lütfen doğru olan şeyleri yazalım

omegafi' Alıntı:
Son haber : Bizi hademe edeceklermiş... :)

Hakkımızı alacağız Allahın izniyle.

ederlerse hakkımızı arayıp aramayacağımız konusunda büyük endişelerim var..

arkadaşlar.. 2004 şubat ve öncesi atananlar 340 sayılı talim terbiyeye tabi..

tayinci' Alıntı:
esasları içinde elektronikçilerin atanmasıyla ilgili madde yok.. atama klavuzunda var..

Hocam biz 2005 şubatta atandık ne oldu , yine mağduruz. Ama düzelecek inşallah. Umutsuzluğa yer yok ibrahim hocam.

eğitim sen konuya iyi değinmiş bide onlara sorayım bakalım ne yapılabilir eğitim bir sene gelince onlar zaten bu maddeleri getirenlerin arka bahcesi ne denir böyle yanlı sendikamı olur en azından bi ses cıkarsınlar ama nerde

tayinci' Alıntı:
compuman' Alıntı:
bir konu daha var haberiniz varmı bilmiyorum arkadaşlar. Meslek lisesinde görevli arkadaşlar için üzücü bir haberim var. Çalışan arkadaşların kadroları boş gösterilerek oraya öğretmen ataması gerçekleştirilyor. Bu durumda bizim Elektronik mezunu arkadaşlar Norm Fazlası duruma düşürülerek tayin istetilecek ve ilköğretime gönderilecek. Ben ilköğretimdeyim ancak bunu öğretmen arkadaşlardan duyunca küplere bindim

bu dediğin asla olmaz.. yanlış duymuşsun..

söyle olur o durum..
1-norm açığı olmadan atama yapılmaz..
2-sonradanda norm azalırsa en düşük hizmet puanlı kişi fazlalık olur..
3-fazlalık olak kişide okuldan gitmek zorunda değildir..

yani şuan meslek liselerine hiç bişey olmaz.. bende şuan meslekteyim ama ilkokula tayin istiyorum..

Hocam meslek liseleriyle ilgili durumu bilemem ama norm işi dediğiniz gibi değil. Nereden biliyorsun derseniz. Geçen sene ilçe merkezimizde yeni bir okul açıldı. Öğrencilerin bir kısmı oraya aktarıldı. Haliyle şube sayımız da düştü. Şube sayısı düşünce normlarda da artıklar oldu. Ve bir önceki dönem torpille okulumuza zorlama olarak sokuşturulan bazı kadrolar sonucu durum şöyle oldu. Ben de idarede olduğum için durumu çok yakinen takip ettim ve bütün yönetmelikleri inceledik bu esnada.

Norma fazlalığı oluştuğu taktirde kimin önce kimin sonra geldiğine bakılmaksızın düşük kıdemli olan kadro dışı kalıyor ve yönetmelikte açıkça norm fazlası durumuna düşen öğretmen tercih ile atanamazsa il içinde milli eğitimin münasip gördüğü bir okula yerleştirilir diyor. Yanlış hatırlamıyor olmalıyım ama önemsiyorsanız tekrar bakabilirim ilgili yönetmeliğe.

Hocam meslek liseleriyle ilgili durumu bilemem ama norm işi dediğiniz gibi değil. Nereden biliyorsun derseniz. Geçen sene ilçe merkezimizde yeni bir okul açıldı. Öğrencilerin bir kısmı oraya aktarıldı. Haliyle şube sayımız da düştü. Şube sayısı düşünce normlarda da artıklar oldu. Ve bir önceki dönem torpille okulumuza zorlama olarak sokuşturulan bazı kadrolar sonucu durum şöyle oldu. Ben de idarede olduğum için durumu çok yakinen takip ettim ve bütün yönetmelikleri inceledik bu esnada.

Norma fazlalığı oluştuğu taktirde kimin önce kimin sonra geldiğine bakılmaksızın düşük kıdemli olan kadro dışı kalıyor ve yönetmelikte açıkça norm fazlası durumuna düşen öğretmen tercih ile atanamazsa il içinde milli eğitimin münasip gördüğü bir okula yerleştirilir diyor. Yanlış hatırlamıyor olmalıyım ama önemsiyorsanız tekrar bakabilirim ilgili yönetmeliğe.
bende bu şekilde biliyorum.Ve aklıma da meb in şu pis oyunu aklıma geliyo.zamanla bilgisayar mezunlarını okulalra verip bizi suya sabuna dokunmadan ilköğretime çekmeye çalışıyolar gibi.ama artık paranoyak olduk.aklımıza herşey geliyo.yanılıyoda olabiliriz....:)

böyle bişey yapacak olsalar neden böyle uğraşsınlar ki. Bu uygulama mebe sıkıntı oluşturmaz mı meb hiç bir zaman tam belirtilen norm sayısında meslek liselerinde öğretmen bulundurmadı ki böyle bir uygulama için 1 öğretmeni ordan göndermek için 3-4 öğretmen vermesi lazımki mümkün olduğunca az kişi ile çok iş peşindeler. Ayrıca norm fazlası olunca normu boş istediniz okula gidiyorsunuz buda mebbin işine gelmez bizleri birer birer okullara verip teknisyen yapma niyetindeler o yüzden değilmi yeni çıkan yönetmelikte okulları komisyonun belirleyeceği maddesi var tüm normlar acılmıyor.

Yahu şu sorun düzelmedikten sonra meslek liselerindeki norm bilmem ne! olmuş ne olur Allah aşkına hepimizin emekliliğine aşağı yukarı 30 senelik süre var bu süre içerisinde aynı meslek lisesinde çalışabilceğine kim inanıyor. hiç mi sıkılmayacaksınız, hiç mi sorun çıkmayacak, hiç mi değişiklik istemeyeceksiniz e hiç tayin istemeyecek misiniz başka bir meslek lisesine ? Boşuna tartışmayın norm meselesini.
Yarın, tayinci hocamın hazırladığı dilekçeleri kendinize göre düzenleyip faxlayın ilgili yerlere. Çalışın biraz. Siz de ! bir şeyler yapın !

Bir sonraki aşama kesinlikle meslek liselerindeki elektronik çıkışlı bilişimcileri norm fazlası duruma düşürüp ilköğretim ve liselere çekmektir.Gidişat bunu gösteriyor.Şimdi tüm arkadaşlar birlik oldu oldu..yoksa 2008 de yapamadıklarını adım adım yapıyorlar sıra normada gelecek buna emin olun arkadaşlar.
Önce 2 yıllık teknik öğretmenleri meslek lisesinde şef yaptıranlar,3 aylık eğitimle endüstriyel otomasyon alanı öğretmeni yapanlar,her branştan insanı öğretmen yapanlar bunlarla ilgilenmek yerine elektronik-bilgisayar öğretmenleriyle aynı transkripte sahip olmamıza artı teknik bilgisayar öğretmenleriyle 3.sınıfın 2.dönemine kadar aynı dersleri görmemize rağmen bize siz teknik öğretmenlik yapamazsınız deniyor.bu tamamen bilinçsizce bir uygulama.
Yani sessiz kalmayalım arkadaşlar!...

Bir sonraki aşama kesinlikle meslek liselerindeki elektronik çıkışlı bilişimcileri norm fazlası duruma düşürüp ilköğretim ve liselere çekmektir.Gidişat bunu gösteriyor.Şimdi tüm arkadaşlar birlik oldu oldu..yoksa 2008 de yapamadıklarını adım adım yapıyorlar sıra normada gelecek buna emin olun arkadaşlar.
Önce 2 yıllık teknik öğretmenleri meslek lisesinde şef yaptıranlar,3 aylık eğitimle endüstriyel otomasyon alanı öğretmeni yapanlar,her branştan insanı öğretmen yapanlar bunlarla ilgilenmek yerine elektronik-bilgisayar öğretmenleriyle aynı transkripte sahip olmamıza artı teknik bilgisayar öğretmenleriyle 3.sınıfın 2.dönemine kadar aynı dersleri görmemize rağmen bize siz teknik öğretmenlik yapamazsınız deniyor.bu tamamen bilinçsizce bir uygulama.
Yani sessiz kalmayalım arkadaşlar!...
arkadaşlar şu tayin dönemi sorunumuzu bir halledebilsek artık kimse bize dokunamaz.....o yüzden yarin ve önmüzdeki bir kaç gün büyük gün olacak.
CEYNE hocam inşallah görüşmeleriniz olumlu sonuçlanır.Tüm dualarımız sizinle.Umarım mahkemeyle felan uğraşmadan bu sorun çözülür....

şu ana kadar pek olumlu bi sonuca ulaşamadım. 3 gün içinde durum netleşir gibi geliyor. sonuç olumsuz olsada önümüzdeki yılları kurtarabilmek adına pes etmemeliyiz. mahkemelerin bu işi çözeceğine inanıyorum.

yuzuakyener hocamın verdiği telefondan bizim durumumuzdaki başka bi arkadaşa ulaştım. onun bi yakını ankarada. yarın 5 gibi kendisiyle bi görüşecez. kimlerle görüştürebilir şu an için bilmiyorum. meclisi bi ziyaret edebiliriz belki. gelişmelerden sizi haberdar ederim. yarın son iki saat okuldan tekrar kaçmam gerekecek, onun hesaplarını yapıyorum. yokuşa sürerlerse sevk alırım ama bu konuda pek bilgim yok. arkadaşlar sağlık ocağından sevk aldığımızda okula tekrar dönmemiz gerekiyormu, bilginiz varmı. bu çalışabilir kağıdında çıkış saati ibaresimi ne varmış sanırım. bu arada siz dualarınız eksik etmeyin.

yuzuakyener hocamın verdiği telefondan bizim durumumuzdaki başka bi arkadaşa ulaştım. onun bi yakını ankarada. yarın 5 gibi kendisiyle bi görüşecez. kimlerle görüştürebilir şu an için bilmiyorum. meclisi bi ziyaret edebiliriz belki. gelişmelerden sizi haberdar ederim. yarın son iki saat okuldan tekrar kaçmam gerekecek, onun hesaplarını yapıyorum. yokuşa sürerlerse sevk alırım ama bu konuda pek bilgim yok. arkadaşlar sağlık ocağından sevk aldığımızda okula tekrar dönmemiz gerekiyormu, bilginiz varmı. bu çalışabilir kağıdında çıkış saati ibaresimi ne varmış sanırım. bu arada siz dualarınız eksik etmeyin.
hocam dualrımız siiznle.
sevki 3 gün içinde okula vermeniz gerek sanırım...

ceyne' Alıntı:

hocam normal şartlar altında sevk aldığınızda sizden sevkinizle ilgili bişeyler istiyorlarmı? istiyorlarsa acilden başım aniden dönmeye başladı diye giriş yaptırırsınız, aile hekimine gidersiniz.. öğretmenlik pis meslek yahu başka hangi meslek olursa olsun çekip gider gerekirse kişi.. şuna bak ne haldeyiz.. bizi resmen kepaze ettiler.. polisler, hemşireler, sağlık memurları, teknisyenler, işçiler.. hepsi bizden fala maaş alıyorlar hastalanırlarsada maaşları böyle düşmüyor..

hocam direk hastaneye gidiyorsunuz. Orada doktorla işiniz bitince size çalışabilir kağıdı veriyorlar. Onun üstünede kayıt olurken size verdikleri bandrolü yapıştırıyorlar. Okula gün içinde dönmek istiyorsan o kağıdı idareye teslim ediyorsun. Oradaki sadece hastanedeki tedavi sürecini belirtiyor. Hangi hastanede belirtilen saatteki muayene saatlerinde doktora görünebildiniz ki. Bu arada internetten çalışabilir kağıdını indirip yanınızda boş bir tane yedekte bulundurmakta fayda var. Çoğu hastane kendisi vermesi gerekirken onlarda bulunmayabiliyor.

sevk filan almıyoruz yani. Yalnız gitmeden önce idareye bi haber vermek gerekir tabiki. Bir önceki günden ya da gideceğiniz sabahtan. Sonuçta okul idaresi haber vermek lazım.

tuna54 hocam sağol, o saatte muayne olmayacağını hiç düşünmemiştim. Bakacaz bi çaresine artık.
cuma günü başvurular bitecek, yani zaman sıkıntımız var. kilit noktadaki kişilerle görüşme yapabiliriz umarım.
bugün talim terbiyeyi biraz sıkıştıralım. hatta rahatsız olsunlar, imkanı olanlar özellikle fax çekeblirlerse daha dikkat çekici olur.

ceyne hocam. Görüştüğünüz kişilere Teknik Eğitim Fakültelerinin kapatıldığını, bundan 3 sene sonra artık mezun vermeyeceğini ve daha sonra teknik liseler için teknik öğretmen sıkıntısının doğacağını da hatırlatın lütfen. Müfredatlarımızın benzerliğinden (hatta neredeyse aynılığından) de bahsedin. Umarım bir sonuç alabiliriz. Ben bu hafta belki de hiç ilgilenemeyeceğim bu konuyla. Cumaya kadar yetiştirmem gereken bir final ödevim ve perşembeye kadar hazırlamam gereken bir seminer sunumun var. Bunları aksatmam demek yüksek lisansta bir senemi çöpe atmak demek. O sebeple olur da bana bir şekilde ihtiyaç duyarsanız özelden yazmanızı rica ediyorum hepinizden. Gazamız mübarek ola. Hakkımız olanı alabilmek dileğiyle...

Hocam ayrıca liselerin ya eml yada anadolu lisesi olacağını ve bu geçişin en fazla bir iki yıl içinde olacağını dolayısıyla teknik öğretmen ihtiyacının artacağını, eski düz liselerde bina yapısından dolayı metal makine gibi bölümlerin zor açılabileceğini ve buralarda bilgisayar bölümünün açılacağını belirtirseniz daha da iyi olur böylece bilişim tek. öğretmeni açığının artık ne kadar olacağını ..... gibi

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle burada hepimiz için çalışan emek veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ben sizler kadar forumda bulunamadım ama okuyup sizin dediklerinizin aynısını bende yaptım fax,mail,telefon görüşmesi gibi. çok yoğun olduğumdan dolayı foruma yazamadım sadece bu nedenle sizlerden özür dilerim. Tayinci hocam cuma günü vermiş olduğunuz dilekçe örneğini talim terbiyeye ve personel genel müdürlüğüne faxlıyoruz bugün dimi? birlikte hareket etmek için soruyorum bunu?

SERHAY45' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle burada hepimiz için çalışan emek veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ben sizler kadar forumda bulunamadım ama okuyup sizin dediklerinizin aynısını bende yaptım fax,mail,telefon görüşmesi gibi. çok yoğun olduğumdan dolayı foruma yazamadım sadece bu nedenle sizlerden özür dilerim. Tayinci hocam cuma günü vermiş olduğunuz dilekçe örneğini talim terbiyeye ve personel genel müdürlüğüne faxlıyoruz bugün dimi? birlikte hareket etmek için soruyorum bunu?
Sercan cım hoşgeldin aramıza...Bu dilekçeleri talim terbiye ve personele faks lıyoruz aynı zamanda ben ne kadar telefon numarası varsa tek tek arıyorum.Konuşabileceğim kim varsa konuşuyorum...Artık kimin telefonlardan rahatsız olduğu umrumda değil...Arkadaşımızın hazırladığı fax da harika olmuş inşallah işe yarar...

Geri