Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Bakanlıkça düzenlenen en son atama kararım 155 sayılı T.T.K. kararı ile mesleki ortaöğretim kurumunadır. Bu kararnameler ile mesleki eğitim kurumlarında binlerce meslektaşım görev yapmaktadır. Buna göre P.G.M. 2008 ve 2010 yılları boyunca atamalara devam etmiştir ve bana da atanabilme hakkı tanınmıştır. Şuan atama kararımda herhangi bir değişiklik olmaması, atölye ve meslek derslerine giremez şeklinde bir ifade olmaması ve teknik öğretmen unvanım olmasına rağmen MEBBİS modülleri üzerinden mesleki eğitim kurumlarına tayin alabilmem engellenmektedir. P.G.M. 80 sayılı T.T.K. kararın Geçici Madde 1’i uyguladığını söylemekte ancak tam tersi uygulamaktadır. En son bakanlık atama kararıma göre atama işlemi yapılmamakta.
Gönderdik bakalım inşallah olumlu netice alırız. Yazı güzel ekstra bilgiye gerek yok ama ben yukarıdaki gibi değişiklik olmamasını biraz açtım.

PGM
(0 312) 419 52 51 faks

TTK
0312-222.0134 faks

fax numaraları doğru değil mi. ben internette bulamadım bu numaraları da yanlış yere gitmesin.

ceyne' Alıntı:
Bugün bakanlığa gittim ama bi sonuç alamadım. Erkek teknikte şube müdürü olan Ayşe İyigün ile görüştüm. Çok anlayışlı ve iyi niyetli bi hanım. Ama sonuç ile ilgili kesin bişi söyleyemiyor. Durum aslında bizle alakalı değil diyor. Konuya daha girmeden elektronik mezunumusun diye sordu. Biraz bunalmış:) İzin verin işimizi yapalım diye takılıyor. Yapılan uygulamayı o da saçma buluyor. Tamamen bize hak veriyor ama müdür gelmeden sonuç için benim bişi söyleyebilmem mümkün değil diyor. Genel müdür orda olsaydı ikna edebilmek için onunla da görüşürdüm ama entropi_xy hocam hangi ildeyse müdürde hala orada sanırım. Salı günü döneceğini söyledi. Yani farklı bişi söylemedi. Dilekçelerinizide dosyalamış, masada duruyordu. Dilekçeler için kurum atlama gibi bu durum yok bu arada.
Erkek teknik olumlu görüş verecek tamam mı artık demek için Leyla hanımla bi görüşüyüm dedim ama görüşemedim. Sıradaki görüşmelerinin bitmesini bekledim ama hemen bitiminde kalktı gitti, toplantısı varmış heralde. Lütfi orakla konuşuyum dedim oda toplantıda. Ayhan İlter yıllık izinde. Pgm mdr yardımcısına Hikmet orman gideyim dedim, oda toplantıda. O toplantı odasına bende girmeyi isterdim. Büyük ihtimalle bu olayıda orada dillendirip karar vermişlerdir. Çıkmadılar bi türlü oradan. Farklı bi iki kişi ile görüştüm ama son adres yine Leyla hanım oluyor. Ama talim terbiye ben karışmam dediği sürece Leyla hanım ikna olmayacak bence. Yinede bi umut erkek teknik atanabilirler yazısı çıkartırsa belki bişiler olur.

hocam çok teşekkür ederim.hem ağzınıza hem de ayağınıza sağlık...

tayinci' Alıntı:
Tuna54' Alıntı:
şu işi bi halledelimde biraraya gelelim. Burada koşturan arkadaşları tanımak isterim. Benim arkadaşların pek coğu ilköğretimde hallerinden de memnunlar.

arkadaşlar facebook tanışmak için iyi bir yer.. şu takma adlardan sıyrılıp tanışalım.. zaten ben ilk günden beri her türlü bilgimi dağıtıyorum etrafa şimdi beniğm tc numarasını bile bilirsiniz siz.. allahtan anne kızlık sayodını bilmiyorsunuz..:) bir baba ismi bir anne kızlık soyadı birde doğum tarihiyle herşey yapılır bu ülkede.. yine dertli şeyler yazmıcam.. salla ülkeyi falan.. aman iyice sıktı..

:):):)

timsah' Alıntı:
(0 312) 419 52 51 faks

0312-222.0134 faks

fax numaraları doğru değil mi. ben internette bulamadım bu numaraları da yanlış yere gitmesin.
PGM
(0 312) 419 52 51 faks
(0 312) 425 23 59 faks

TTK
+90 312 213 39 62 faks
+90 312 213 78 36 faks

omegafi' Alıntı:
timsah' Alıntı:
(0 312) 419 52 51 faks

0312-222.0134 faks

PGM
(0 312) 419 52 51 faks
(0 312) 425 23 59 faks

TTK
+90 312 213 39 62 faks
+90 312 213 78 36 faks
talim terbiye için tayinci hocam 0312-222.0134 faks numarasını öncelikli dediği için buraya gönderdim.

bende az önce yolladım pgm ye ve ttkb ye...9 tl ye mal oldu;her bir sayfaya 1.5 tl aldı postane...ama helal olsun inşallah en kısa sürede sonuçlanır...

Arkadaşlar benim anladığım bunlar ayak oyunu yapıp ilköğretimdeki açıkları bizimle doldurmak istiyorlar.
Kesin birilerine yaranmak için siyaseten bir iş var bu işin ucunda.
Baktım dünya kadar ilköğretim okulunda açık var.
Bu boşluğu doldurmak için bizi kafalarına göre kurban seçmişler
Şerf...sizler.

fatih54' Alıntı:
Arkadaşlar talim terbiyeye gönderdiğim mailden şu cavap geldi bana:
Sayın ilgili;
İsteklerinize cevap verilebilmesi için; bakanlığımızın http://bilgiedinme.meb.gov.tr/internet/ ... ?kurum=meb adresini kullanarak Bilgi Edinme Sistemi’nden başvuru yapmanız gerekmektedir.
Bilgilerinize…
Benim talim terbiyeye attığım mailede Personel genel müdürlüğüne başvurmalısınız şeklide bir cevap geldi.

teşekkürler alpercim :) bende elimden geleni yapıyorum bugün faxlarıda çektim. mail attım demişsin dilekçe mi yazdın ne tarz bir mail kardeşim?

mahkeme kararı farz oldu...O nun Bu nun çocukları nın yüzüne o kararı çarpmazsam adam değilim.Mahkemeyi kazanırsam eğer kararı kendim ankara gidip o şerefsizlerin yüzüne çarpacam:):)

Bugün pek yeni bi haber yok. Bilal beyin siyasi bir kimliği yok ama siyasi çevresi gördüğüm kadarıyla geniş. Kendiside bilinen bi şahsiyetmiş. Bi milletvekili ile görüştü ve personel genel müdüründen kendi adına randevu almasını istedi. Anlattığı kadarıyla bu kişi önemli bi şahsiyet. Samimiyet dereceleri de konuşmalardan anlaşılıyordu. Konuyu da kabaca izah etti bu arada. Önemli bi referansla gidersek sorunumuz daha dikkate alınacaktır. Şu aşamada haber bekliyecez, 1-2 gün içerisinde dönmesini bekliyorum. Talim terbiye ile bi bağ kuramadı ama milli eğitim meclis komisyonunda görevli milletvekili listesini başka bir kişiden fax yoluyla hemen aldı. Listeden tanıdıklarını işaretledi. Pgm’den sonuç alamazsak komisyondan bastırabiliriz dedi. Yani sırayla deneyecez. Ama bizimde bununla ilgili bi dosya hazırlamamızın faydalı olacağını, kaç kişinin mağdur durumda olduğunu, hatta burada 5-10 kişi olabilirseniz daha etkili olabileceğimizi de ekledi. Sayımız çok olsada burada biraz yalnızım. Özellikle Ankaradaki arkadaşlardan biraz destek bekliyorum. Ankarada yalnız olmadığımdan eminim hatta biliyorum. Bunların hiçbirinin sonuç getireceği garanti değil tabiî ki ama sonuç alabilmemiz gayet mümkün görünüyor. Belki bu seneyi kaçırırız ama unutmayın bu bizim gelecek meselemiz aynı zamanda. Bende gerekli bilgiler mevcut ama eğer tek başıma kalırsam ki öyle gözüküyor sizlerinde onaylı dilekçelerinin bi örneğini alıp gidersem kalabalık olduğumuzu orada kanıtlayabilirim. Mevcut sayımızı sayısal değerlerle filan öğrenebilen, yada hangi yıllarda kaç tanemizin bu haktan yararlanarak atandığımızı gösteren kayıtlara ulaşabilirseniz onlarıda almak isterim. Ankaradaki arkadaşlar ses verin artık. Bu treni şimdi kaçırırsak bi daha gelmez.

Bugün pek yeni bi haber yok. Bilal beyin siyasi bir kimliği yok ama siyasi çevresi gördüğüm kadarıyla geniş. Kendiside bilinen bi şahsiyetmiş. Bi milletvekili ile görüştü ve personel genel müdüründen kendi adına randevu almasını istedi. Anlattığı kadarıyla bu kişi önemli bi şahsiyet. Samimiyet dereceleri de konuşmalardan anlaşılıyordu. Konuyu da kabaca izah etti bu arada. Önemli bi referansla gidersek sorunumuz daha dikkate alınacaktır. Şu aşamada haber bekliyecez, 1-2 gün içerisinde dönmesini bekliyorum. Talim terbiye ile bi bağ kuramadı ama milli eğitim meclis komisyonunda görevli milletvekili listesini başka bir kişiden fax yoluyla hemen aldı. Listeden tanıdıklarını işaretledi. Pgm’den sonuç alamazsak komisyondan bastırabiliriz dedi. Yani sırayla deneyecez. Ama bizimde bununla ilgili bi dosya hazırlamamızın faydalı olacağını, kaç kişinin mağdur durumda olduğunu, hatta burada 5-10 kişi olabilirseniz daha etkili olabileceğimizi de ekledi. Sayımız çok olsada burada biraz yalnızım. Özellikle Ankaradaki arkadaşlardan biraz destek bekliyorum. Ankarada yalnız olmadığımdan eminim hatta biliyorum. Bunların hiçbirinin sonuç getireceği garanti değil tabiî ki ama sonuç alabilmemiz gayet mümkün görünüyor. Belki bu seneyi kaçırırız ama unutmayın bu bizim gelecek meselemiz aynı zamanda. Bende gerekli bilgiler mevcut ama eğer tek başıma kalırsam ki öyle gözüküyor sizlerinde onaylı dilekçelerinin bi örneğini alıp gidersem kalabalık olduğumuzu orada kanıtlayabilirim. Mevcut sayımızı sayısal değerlerle filan öğrenebilen, yada hangi yıllarda kaç tanemizin bu haktan yararlanarak atandığımızı gösteren kayıtlara ulaşabilirseniz onlarıda almak isterim. Ankaradaki arkadaşlar ses verin artık. Bu treni şimdi kaçırırsak bi daha gelmez.
hocam ne yapmamızlazım sen söle ben hazırım.hatta rapor alıp ankarada toplanalım.ne bileyim işte yapacak bişiler olmalı.ben hazırım her konuda tam destek ceyne hocam...

bugün abim bizim için bakanlıklara gitti.. orada birçok kişiyle konuştu.. personel bizi aşan durum var diyor bizzat bende konuştum cepten.. ama adamlar çalan telefonlara bakmıyormuş.. abimin dediğine göre odanın birinde 4 telefon varmış.. hiç durmadan çalıyormuş.. kimse bakmıyormuş.. ne rezil bir iş.. hikmet ormanla görüşecekti ama tam o sıra müfettişler gelmiş.. daha sonra sendikaya gitti.. sendikada uzunca kaldı.. o sırada sendikanın yazılı başvurusuna cevap gelmiş.. o oradayken hatta telde konuşurken baktı.. bana gelen cevaba benziyor.. türk eğitimsen dava açacak sanırım.. bende türk eğitimsene başvuracağım.. biçok şeylerine gıcık olsamda başvuracağım sanırım.. ama son çare bu.. özel avukatlada bugün biraz konuştuk.. yargı yoluyla olumlu şeyler yapılabilir.. oradan iyi sözler duydum.. dava yoluyla kesin çözümü var.. ama şuan tayin isteyen arkadaşlar için yapılacak bişey yok ama gelecek şubata tayin isteyecekler.. yani en erken şuan başlasanız 4-5 ay içinde uygulama yönünde sonuç alınabiliyor.. benim başvurumla en geç 3 ay oluyormuş.. cevaptan sonra 3-4 ay içinde durumunuz düzelir.. dava şart.. cumaya kadar düzeltmezlerse ben dava açmanızı öneririm.. herşeyi hazırlayın gidin cuma günü verin dava dilekçenizi.. yoksa valla siz bilirsiniz..

1250 km ben gelebilirim belki.. sırf geliş gidişim kesilen ekders vb 300 tl tutacak 1 haftalık.. olsun.. ankarada olupta gelmeyenler utansın...

ceyne hocam ne evraka ihtiyacın varsa fakslarız mail atarız kendimizde geliriz gerekirse sen ihtiyacın olanı söylersin bizlere.

1250 km ben gelebilirim belki.. sırf geliş gidişim kesilen ekders vb 300 tl tutacak 1 haftalık.. olsun.. ankarada olupta gelmeyenler utansın...
hocam uçakla geliş gidiş 300 tl.şimdi bileti alabilirim eğer organize olursak.para pul dan daha önemli i,şu anki mevzumuz.
tekrar edyorum arkadaşlar toplanalım ankarada....neden bu kounuda ses çıkmıyor....

ya bizi bötecilerle nasıl aynı kefeye koyarlar.. böteci olmak isteseydim 2000 yılında öğretmen olurdum ve o zamanki aftanda faydalanırdım.. 6 yıl okul okudum 7 yılda mecburi hizmet yaptım.. bu mebin yaptığı çok haksız bir uygulama..

11:10 12:55 VAN ESB TK7083 AJET 01.06.2010 gidiş
13:45 15:20 ESB VAN TK7084 AJET 02.06.2010 dönüş........
organize olursa ve ankarada olmamız yararlı oalcaksa gidiş dönüş saatlerim.
bilgizinize...tel im var sizde tayinci hocam..ne gerekiyosa benhazırım....yeterki ortak bir kara olsun organize olalım....
benden bu kadar.

arkadaşlar farkettiğiniz gibi çok kesin ifadeler yok ortada. işin peşinden koşturmak gerekiyor. pgm müdürü ne zamana randevu verecekse koşup gidicez. mesclis komisyonu ne zaman bizi dinlemek isterse gidip derdimizi anlatacaz, mağduriyetimizi dile getirecez. haklarımızı daha derli toplu listeleyip düzenliyecez. gerekirse imza sirküsü yapıcaz. ses çıkarıp kazanılmış hakkımızı geri istiyecez. herşey bi yana sadece bu sebeple bile hakkmızı geri alabiliriz. gönlüm herkesin gelmesinden yana ama kolay olmadığını bilerek özellikle ankaradakilere sesleniyorum. 3-4 arkadaş bile olsa bişeydir.
nasıl yapacaz bilmiyorum ama maddeeler halinde haklarımızı listeyerek başlasak ve daha derli toplu bi taslak çıkarmaya çalışsak fena olmaz gibi geliyor. yukarıda bahsettiğim gibi durumumuzu sayısal verilerle gösteren bi tabloda oluşturup çıkarabilirsek daha ciddi sunumlar yapabiliriz. başlık mesajında bazı noktalara değinmiştim. oradan devam edebilriz yada ekleme çıkarma yaparakta devam edebiliriz. sizlerinde fikirleri varsa paylaşın arkadaşlar. pgm müdürüne bunları aktarmak isterim.

türk eğitim sene cevap gelmiş sanırım bir arkadaşın yazdığına göre. Yarın avukatı arayacağım eğer onalra gelen dilekçeyle dava açma durumum varsa hemen açacağım.

arkadaşlar farkettiğiniz gibi çok kesin ifadeler yok ortada. işin peşinden koşturmak gerekiyor. pgm müdürü ne zamana randevu verecekse koşup gidicez. mesclis komisyonu ne zaman bizi dinlemek isterse gidip derdimizi anlatacaz, mağduriyetimizi dile getirecez. haklarımızı daha derli toplu listeleyip düzenliyecez. gerekirse imza sirküsü yapıcaz. ses çıkarıp kazanılmış hakkımızı geri istiyecez. herşey bi yana sadece bu sebeple bile hakkmızı geri alabiliriz. gönlüm herkesin gelmesinden yana ama kolay olmadığını bilerek özellikle ankaradakilere sesleniyorum. 3-4 arkadaş bile olsa bişeydir.
nasıl yapacaz bilmiyorum ama maddeeler halinde haklarımızı listeyerek başlasak ve daha derli toplu bi taslak çıkarmaya çalışsak fena olmaz gibi geliyor. yukarıda bahsettiğim gibi durumumuzu sayısal verilerle gösteren bi tabloda oluşturup çıkarabilirsek daha ciddi sunumlar yapabiliriz. başlık mesajında bazı noktalara değinmiştim. oradan devam edebilriz yada ekleme çıkarma yaparakta devam edebiliriz. sizlerinde fikirleri varsa paylaşın arkadaşlar. pgm müdürüne bunları aktarmak isterim.
arkadaşlar kendi kafamda öngörebildiğim kadarı ile bir muhakeme yaptım tüm görüşmelerim sonucunda:
talim terbiye beni ilgilendirmez diyor sizin durumuuz.pgm sizi şimdiye kadar nasıl atadı ise bundan sonrada öle atasın görüşünde.
pgm ise bensizi meslek lisesinde bile çalışsanız teknik öğretmen olarak atamadım diyor.bende bir soru sordum leyla hanıma:siz bizi bötelilerle aynı katagoriye nasıl sokarsınız.yüzde 88 denklikvar programlarımızda.
leyla hanımın cevabı:ben nerde bilebilirim sizin bu denkliğinizi.erkek teknik bir yazı yazacakmış bize dedi yazı gelsin durumunuza bakıcaz dediler hanfendi.
benim anladıgım durumumuz budur.
pgm talim terbiyeye diyor talim terbiye pgm diyor.erkek teknikte malumunuz olumluyuz diyor ama yine pgm erkek tekniğin olumlu görüşü beni bağlamaz diyor.ben tealim terbiye kararlarına bakarım havasında.
galiba umutsuz vakayız....benböle anlıyorum tüm bu olup bitenleri.

Geri