Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
enigmatrix' Alıntı:
arkadaşlar konuyu bende yakından takip ediyorum haklılığımızı ispat etme adına bir şeyler yapmaya çaba harcıyoruz fakat günlük işlerden dolayı biraz yavaş oluyor. Bende okulumuzda Eğitim Birsen sendikası temsilcisi müdür yardımcımızla görüştüm bu konu ile ilgili evraklarla birlikte bu hafta içinde sendikanın avukatı ile görüşücez. Bu şekilde mağdur olan bir çok arkadaşımız var ve İlkokulda ve meslek lisesinde çalışan biri olarak bizi ilkokullara göndermeleri demek bizim hayatımızı karartmaları ve mutsuz işini sevmeyen birileri olmamız demektir.

Tavsiyem bu iş için büyük şehirlerdeki arkadaşların biraraya gelerek araya tanıdık büyükleri sokarak bu iş için bi çözüm sağlamaları olmadı bu işin sonu ankaraya eyleme kadar gitmeli. İnanıyorumki bu mağduriyete hiç bir elektronik mezunu arkadaş kayıtsız kalmayacaktır ama birileri ön ayak olursa devamı gelecektir.

Tamer FİLİZ
Kocaeli TEF Elektronik 2005 mezunu
Vay Tamer'im sesini duymak, bizimle birlikte olduğunu bilmek ne güzel. Bizim mezunlardan başka kimler var acaba :D

arkadaşlar zaten eski atamalar kendi memleketinde ve istediği okulda takan yok. bazıları ise pes etti ilköğretim yazıcam diyor. ben de eski atamayım ve çok iyi bir eml deyim ama kendi memleketimde değilim. burda idare ve öğretmen arkadaşlar iyi olduğundan 6 yıldır buradayım 3 yıldır tayin hakkım olmasına rağmen başvuru dahi yapmadım bu yılda kararsızdım. ama sonuçta verilen bir hak var ve bu hakkımız hiçbir yönetmelik değişikliğ olmadan alındı elimizden. birileri çıkıp bu böyle olacak diyor ve öyle oluyor. burası hukuk devleti hakkımı sonuna kadar savunacağım.
dün elektronik öğretmeni olarak atanmış bir arkadaşla görüştüm ticaret meslek açılmış olamaz böyle birşey dedim o da hak verdi aramış okulu: hocam teknik servis dalı var o yüzden elektronikçi alacağız denmiş. saçmalıktan başa bir şey yaptığı yok mebin

Arkadaşlar ben okula dilekçe verdim. Fakat süreç uzun olacağı için gelecek cevabı beklemek biaz zaman alacaktır. Avukata danıştım. Toplu veya sendika olarak değil, bireysel başvuru yapmak gerekiyor dedi. Büyük ihtimalle bölge mahkemelerine başvurulacak. Her ilde olan arkadaşlar avukatlarıyla görüşüp, bölge mahkemelerine başvuru yapsınlar. Konya da görev yapan arkadaş varsa birbirimizle irtibata geçip ortak hareket edelim.
e-posta adresim:kduran1978@hotmail.com (Kahraman DURAN)

ün elektronik öğretmeni olarak atanmış bir arkadaşla görüştüm ticaret meslek açılmış olamaz böyle birşey dedim o da hak verdi aramış okulu: hocam teknik servis dalı var o yüzden elektronikçi alacağız denmiş. saçmalıktan başa bir şey yaptığı yok mebin
bu ne demek hocam.hangi okulmuş bu.hem nasıl oluyor!!!
meb kafayı yedi en sonunda:)

ARKADAŞLAR SICAK HABER ( 5 DAKİKALIK ) Erkek teknik eğitimle görüştüm. Bizim hakkımızdaki olumlu görüş şu anda genel müdürün önündeymiş ve onay bekliyormuş. YAZININ İÇERİĞİ BİZİM BU KONUDAKİ HAKLILIĞIMIZ KONUSUNDA VE EĞER HATANIN DÜZELTİLMEMESİ HALİNDE İLGİLİ KİŞİLERİN YARGI YOLUYLA HAKKINI ARAYABİLECEĞİ ŞEKLİNDEYMİŞ.

BU ARADA ARKADAŞLAR BURADA YAZIŞAN SADECE BİR KAÇ KİŞİ OLDUĞUNDAN YAKINIYORLAR. SÜREKLİ AYNI ŞEYLERİ YAZMAK BİRŞEY İFADE ETMEZ SESSİZ OLAN FAKAT GEREKLİ İŞLEMLERİ BURADAN TAKİP EDİP YAPAN ÇOK ARKADAŞIMIZ VAR. İLETİŞİMİMİZ GÜZEL AYNEN DEVAM. BUGÜNÜN İLK OLUMLU HABERİ BENDEN GERİSİ SİZDEN (:

yuzuakyener' Alıntı:
enigmatrix' Alıntı:
arkadaşlar konuyu bende yakından takip ediyorum haklılığımızı ispat etme adına bir şeyler yapmaya çaba harcıyoruz fakat günlük işlerden dolayı biraz yavaş oluyor. Bende okulumuzda Eğitim Birsen sendikası temsilcisi müdür yardımcımızla görüştüm bu konu ile ilgili evraklarla birlikte bu hafta içinde sendikanın avukatı ile görüşücez. Bu şekilde mağdur olan bir çok arkadaşımız var ve İlkokulda ve meslek lisesinde çalışan biri olarak bizi ilkokullara göndermeleri demek bizim hayatımızı karartmaları ve mutsuz işini sevmeyen birileri olmamız demektir.

Tavsiyem bu iş için büyük şehirlerdeki arkadaşların biraraya gelerek araya tanıdık büyükleri sokarak bu iş için bi çözüm sağlamaları olmadı bu işin sonu ankaraya eyleme kadar gitmeli. İnanıyorumki bu mağduriyete hiç bir elektronik mezunu arkadaş kayıtsız kalmayacaktır ama birileri ön ayak olursa devamı gelecektir.

Tamer FİLİZ
Kocaeli TEF Elektronik 2005 mezunu
Vay Tamer'im sesini duymak, bizimle birlikte olduğunu bilmek ne güzel. Bizim mezunlardan başka kimler var acaba :D

Yener herkesin haberi var bu durumdan fakat zaman kısıtlı olduğu için şu an kimse pek bi şey yapamıyor. Şu an bireysel olarak bi şeyler yapılabilmekte ama ilerde herkes bir araya toplanarak bir çözüm aranacaktır..

Bizim 2. öğretimlerden herkesin haberi var görüştüm bir kaçı ile Alper şansalla beraberiz zaten :) bizim sınıftanda bilmeyen yoktur sanırım

doctor_cmptr' Alıntı:
ün elektronik öğretmeni olarak atanmış bir arkadaşla görüştüm ticaret meslek açılmış olamaz böyle birşey dedim o da hak verdi aramış okulu: hocam teknik servis dalı var o yüzden elektronikçi alacağız denmiş. saçmalıktan başa bir şey yaptığı yok mebin
bu ne demek hocam.hangi okulmuş bu.hem nasıl oluyor!!!
meb kafayı yedi en sonunda:)
Hocam o arkadaş zaten elektronik öğret. olarak atanmış. Bizimle bir alakası yok. Norm listesine bakarsan hatay dörtyol ticaret meslek lisesinde 1 tane elektronik ihtiyacı var. Bir sorun yok, okul açmış normu.
1-2 gündür yazmıyorum foruma ancak bilinki her zaman takipteyim yeni bir gelişme var mı diye. Sakınki ilgilenmediğimizi düşünmeyin. Tüm arkadaşlar böyledir biliyorum.

Tuna54' Alıntı:
ARKADAŞLAR SICAK HABER ( 5 DAKİKALIK ) Erkek teknik eğitimle görüştüm. Bizim hakkımızdaki olumlu görüş şu anda genel müdürün önündeymiş ve onay bekliyormuş. YAZININ İÇERİĞİ BİZİM BU KONUDAKİ HAKLILIĞIMIZ KONUSUNDA VE EĞER HATANIN DÜZELTİLMEMESİ HALİNDE İLGİLİ KİŞİLERİN YARGI YOLUYLA HAKKINI ARAYABİLECEĞİ ŞEKLİNDEYMİŞ.

BU ARADA ARKADAŞLAR BURADA YAZIŞAN SADECE BİR KAÇ KİŞİ OLDUĞUNDAN YAKINIYORLAR. SÜREKLİ AYNI ŞEYLERİ YAZMAK BİRŞEY İFADE ETMEZ SESSİZ OLAN FAKAT GEREKLİ İŞLEMLERİ BURADAN TAKİP EDİP YAPAN ÇOK ARKADAŞIMIZ VAR. İLETİŞİMİMİZ GÜZEL AYNEN DEVAM. BUGÜNÜN İLK OLUMLU HABERİ BENDEN GERİSİ SİZDEN (:

bende az önce konuştum benzer şeyleri söyledi hatta bekleyen tek yazının bizimki olduğunu söyledi..

ARKADAŞLAR SICAK HABER 2 ( 2,5 DAKİKLALIK (: ) Sendikaylada görüştüm (Türk Eğitim Sen) Verdikleri dilekçeye cevap gelmiş. İbrahim hocamıza gelen cevabı kopyala yapıştır yapmışlar. 1-2 Haftaya kadar dava açabilirlermiş. Genel Başkanlada görüşülecekmiş. Zaten aradığımda hiç bi açıklama yapmıyorum artık bilişim öğretmeniyim diyimce avukat hanım direk konuyu anlıyor. Dilekçeme cevap gelince bende bireysel davamı acacağım dileçesine cevap gelen arkadaşlar Dilek hanıma gerekli evraklarını yollarlarsa ( İLk atama kararnameleri, en son atandıkları okula gelen kararname , diploma, belki transkiripleriniz kimlik bilgileri vb. ) Gerekli başvuru dilekçesini kendisi hazırlayıp size yollarmış.

Benden şimdilik bu kadar sıcak haber daha bir sürü sınav sorusu hazırlayacağım (: O km veri tabanı sorusu isteyen varsa az önce bitti taze taze

Şu an itibariyle ilgili olabilecek bütün e-posta adreslerine doldurmuş olduğum bilgi edinme dilekçemi gönderdim. MEB'in web sitesindeki elektronik bilgi edinme başvuru formunu da doldurdum.

Birazdan postaneye gidip, doldurduğum bilgi edinme formunu hem faks ile göndereceğim, hemde iadeli tahahütlü bir şekilde Erkek Teknik Öğretime, Personel Dairesi Başkanlığına, Talim Terbiye Kuruluna göndereceğim.

Ben bu konununun atama başvuruları sona ermeden çözüleceğine inanıyorum, fakat tabiki kamuoyu oluşturmak gerekiyor. Ağlamayan bebeğe meme vermezler. Bizler bir araya gelerek meramımızı iyi anlatmamız gerekiyor. Buda çoğunluk oluşturmakla daha etkili olacaktır.

Eğer çözülmez ise bu konu birçok kişi tarafından dava edilecektir, gereksiz yere bu kadar çok davanın açılmasıda devlet kaynaklarının gereksiz yere kullanılması demektir. Çünkü bu davaların kazanılabilmesi için çok sebep var.

genel müdürle görüşebilen var mı. hocam ayşe iyigün le mi görüştünüz. görüştüğünüz telefon nosunu yazarmısınız. ben şu an ulaşamıyorum.

Tuna54' Alıntı:

Çok güzel bir gelişme, peki nezaman sonuçlanacağı hakkında bilgi varmı?

Arkadaşlar her ne kadar bende hiç yazı yazmadıysam forumu sıkı bir sekilde takip edip yapılması gerekenleri kendimce yaptım. ama bugüne kadar yazmıyordum buradan. tuna54 arkadaşımızın en son yazısından sonra yazmayı uygun gördüm. inşallah 3 gün içinde düzelir fakat düzelmez ise hakkımızı aramamız lazım. dediğiniz gibi çoğu kimse yazmıyor yada ihtiyaç duymuyor. belki 3 beş sene tayin istemeyebilir ama bu olayın gerçekten üzerine gitmemiz lazım. ben 2002 yılında ilk atananlardım. bizimle beraber hemen hemen 100 den fazla elektronikçi atandı.2001 yılı gazi tef elektronik öğretmenliği mezunuyum. ortak bir kişi dava açacak olursa maddi yöndende hisseme düşen ne ise yapmaya hazırım.
şunu unutmayalım arkadaşlar simdi 3 ün 5 in hesabını yapmamalıyız bence...

Arkadaşlar forumu takip edip gerekli dilekçeleri gönderiyorum biraz yoğunluk olduğundan mesaj atamıyorum!!!
Haklı mücadelemize devam!!!!

Arkadaşlar, Peki atama süresinde bu iş sonuçlanmassa, ilk öğretime veya genel liseye atama isteyecekmiyiz. Ben şu an çalıştığım okulda kalmak istemiyorum. zorunlu çalışma bölgesinde, okul imkanları kısıtlı bunun yanında her gün 2,5-3 saat yol gidiyorum. Okulda kalmam mı yoksa genel liseye atamam mı uygun olur. bilgisi olan arkadaş var mı?

türkan hanımla görüştüm erkek teknik eğitimde. O zaten yapılan bütün işlemleri basamak basamak anlatıyor sağolsun. Bu atama dönemine yetişir mi bilinmez arkadaşlar. Devlet daireleri arasındaki evrak trafiğini, hepimiz az çok biliyoruz sonuçta. Elimizden gelen herşeyi yapıyoruz sonuçta. Atama dönemini kaçıran yada ilköğretime atanacak olan arkadaşlra sabır diliyorum.

kduran' Alıntı:
Arkadaşlar, Peki atama süresinde bu iş sonuçlanmassa, ilk öğretime veya genel liseye atama isteyecekmiyiz. Ben şu an çalıştığım okulda kalmak istemiyorum. zorunlu çalışma bölgesinde, okul imkanları kısıtlı bunun yanında her gün 2,5-3 saat yol gidiyorum. Okulda kalmam mı yoksa genel liseye atamam mı uygun olur. bilgisi olan arkadaş var mı?

bende 3.5 yıl hergün 2 saat yol yaptım. Valla çekilir değil. Melsk lisesindeki maddi farkı zaten yola veriyorsun. Artı bide yol yorgunluğu manevi stres.

kduran' Alıntı:

Bende benzer durumdayım tayin isteyecektim ama şu an çalıştığım okul çokta kötü değil sizlere tavsiyem ilköğretimlere gitmeyin giden geri dönemiyo, mümkün olduğunca çalıştığınız meslek lisesinde kalmaya çalışın.

omegafi' Alıntı:
kduran' Alıntı:

Bende benzer durumdayım tayin isteyecektim ama şu an çalıştığım okul çokta kötü değil sizlere tavsiyem ilköğretimlere gitmeyin giden geri dönemiyo, mümkün olduğunca çalıştığınız meslek lisesinde kalmaya çalışın.

Neden geri dönemiyelim ki hakkımızı kazanırsak, bizi tekrar meslek liselerine atama hakkı vermek zorundalar. Benim merak ettiğim bunu hemen mi yaparlar, yoksa bir daha ki atama dönemini mi beklerler.

egunay' Alıntı:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14899676.asp?gid=373
Bizimle ilgili değil ancak bizi ilgilendiriyor. Fatih ÇEKİRGE bakanlığın öğretmenlerin isyanından sonra yönetmelikte düzeltme yapacağını yazmış. Eğer yönetmelik değişirse, 2+2 vb. mağdurlar için başvuru süresi uzatılacaktır. Bu bizim zamanımızıda biraz olsun uzatacaktır.

arkadaşlar abbas GÜÇLÜ ye yaptığımız gibi Fatih ÇEKİRGE yide meal yağmuruna tutarsak belki sesimizi duyurur diye düşünüyorum bu benim düşüncemsizlerden mesaj bekliyorum

Arkadaşlar en sıcak haberi veriyorum;
Personel den leyla oral la görüştüm...Hatta telefon ilk çalmada hemen açıldı çok şaşırdım...Leyla oral kendisinin sadece işin teknik kısmında olduğunu söylüyor yani tercih listelerinin bize görüntülenmesi kısmıyla alakalı olduğunu söylüyor ama gelişmelerin tamamını bildiğini,bize tercihlerin kapatılmasıyla ilgili toplantılara kendisinin de katıldığını söylüyor.
Son durumla alakalı olarak da şu anda ETÖGM den yazı gelmesini beklediklerini söylüyor."Aslında talim terbiyeden mütala alınması gerekir ETÖGM talim terbiyeden mütala almalı ona göre açılabilir fakat biz ETÖGM ile görüştük gönderdikleri yazıda elektronik mezunlarına mesleki okulların acılması yönünde gerekçeli yazı gönderecekler bizde o yazıyı inceleyip eğer gerekçeler doğru ve kabul edilebilir ise okulları acacağız."
dedi... bu işin asıl muhattabının şube müdürü Ramazan Bey olduğunu numarasının 312 413 17 72 olduğunu da söyledi...

alperrtegas' Alıntı:
Personel den leyla oral la görüştüm...Hatta telefon ilk çalmada hemen açıldı çok şaşırdım...Leyla oral kendisinin sadece işin teknik kısmında olduğunu söylüyor yani tercih listelerinin bize görüntülenmesi kısmıyla alakalı olduğunu söylüyor ama gelişmelerin tamamını bildiğini,bize tercihlerin kapatılmasıyla ilgili toplantılara kendisinin de katıldığını söylüyor.
Son durumla alakalı olarak da şu anda ETÖGM den yazı gelmesini beklediklerini söylüyor."Aslında talim terbiyeden mütala alınması gerekir ETÖGM talim terbiyeden mütala almalı ona göre açılabilir fakat biz ETÖGM ile görüştük gönderdikleri yazıda elektronik mezunlarına mesleki okulların acılması yönünde gerekçeli yazı gönderecekler bizde o yazıyı inceleyip eğer gerekçeler doğru ve kabul edilebilir ise okulları acacağız."
dedi... bu işin asıl muhattabının şube müdürü Ramazan Bey olduğunu numarasının 312 413 17 72 olduğunu da söyledi...
Vallaha açarlarsa da istemeye istemeye açacaklar. O yüzden en kısa zamanda ellerinde çok sağlam bir mevzuatla bizi yine enlegellemeye çalışacaklarına eminim. Bu iş bizim lehimize sonuçlanır ve bu içinde olduğumuz dönem bile mağdur olmazsak bile bu konu ile ilgili bizim ömür boyu birdaha karşımıza çıkmaması için girişimlerde bulunmalıyız. Ayrıca gelen haberler iyi yönde, eğer yönetmelik değişirse; süre de kesin uzatılır ve kimse mağdur olmaz.

Merhaba,

Ben malesef konuyla yeni ilgilenme fırsatı bulabildim... Ama epey emek verilmiş, ellerinize sağlık. Hemen bir dilekçe de ben yazmak istiyorum. Dilekçe örneği gönderebilir misiniz?(90 sayfa arasından aramayayım).

Bu arada bir arkadaş Ayşe İyigün'ün numarasını sormuş.. Erkek Teknik ÖGM Personel Şubesi Müdürlüğü'nden Ayşe İyigün: 0312 413 12 46
Atama Bölümünden Leyla Hn: 0312 413 13 37

alperrtegas' Alıntı:
inşallah atama dönemibitmeden açılır daboşu boşuna ilköğretime gitmeyiz

Geri