Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Türkiyedeki BT alanı açıkları şöyle:
1. bölge: Meslek: 1245 Diğer: 4911
2. bölge: Meslek: 400 Diğer: 1758
3. Bölge: Meslek: 57 Diğer: 549
Oranlarsak her 5 ihtiyaçtan 1 tanesi meslek lisesinin ihtiyacı. Eğer bizlerde mesleklere atanamazsak yavaş yavaş bu oranın açılacağını meslek liselerinin öğretmen ihtiyacı oranının artacağını düşünüyorum. ETOGM'nin bu durumda "siz gidin ilköğretime" demesini hiç beklemiyorum.

ETÖGM daire bşk. İhsan savaş ile görüştüm.Hakkımızda olumlu yönde atanabilmelidirler zaten görev yapmaktadırlar sistemin içerisindeler şeklinde yazı personele gönderilmiş.Artık top tekrar personelde burada olanı biteni izleyip hiçbişey yapmayan arkadaşlarda birazcık zahmet edip desteklerlerse telefon fax yoluyla çözüm olabilir arkadaşlar...
ceyne hocam bugün sende bir gitsen personele iyi olmaz mı?

bugün personele gitmem biraz zor. pgm müdürü randevu verirse gideriz belki diye öğleden önceyide ayarlamıştım aslında. Şu an gidemesemde yarın tekrar gidebilirim. Şu ramazan aksoya ulaşabilen oldumu arkadaşlar. vakit kazanma amacıyla bi yanıltma yoksa şu yeni isimlede bi görüşmeye çalışırım. bi de şu gerçek var bu sorunu günü birlik değil temelli çözmeliyiz. bu sorunun kaynağındaki kişiye ulaşmak lazımki yarın tekrar önümüze çıkmasın.
Şu an elimiz biraz kuvvetlendi. Erkek tekniğin bu yazısı bi hayli önemliydi. O yazıya ulşabilirsek sonrası içinde bize bi güvence olabilir.

Must@f' Alıntı:
Şu an itibariyle ilgili olabilecek bütün e-posta adreslerine doldurmuş olduğum bilgi edinme dilekçemi gönderdim. MEB'in web sitesindeki elektronik bilgi edinme başvuru formunu da doldurdum.

Birazdan postaneye gidip, doldurduğum bilgi edinme formunu hem faks ile göndereceğim, hemde iadeli tahahütlü bir şekilde Erkek Teknik Öğretime, Personel Dairesi Başkanlığına, Talim Terbiye Kuruluna göndereceğim.

Ben bu konununun atama başvuruları sona ermeden çözüleceğine inanıyorum, fakat tabiki kamuoyu oluşturmak gerekiyor. Ağlamayan bebeğe meme vermezler. Bizler bir araya gelerek meramımızı iyi anlatmamız gerekiyor. Buda çoğunluk oluşturmakla daha etkili olacaktır.

Eğer çözülmez ise bu konu birçok kişi tarafından dava edilecektir, gereksiz yere bu kadar çok davanın açılmasıda devlet kaynaklarının gereksiz yere kullanılması demektir. Çünkü bu davaların kazanılabilmesi için çok sebep var.

Personel Genel Müdürlüğü, Erkek Teknik Öğretime, Talim Terbiye Kurulunun faks numaralarına faksları çektim, birde APS ile iadeli tahahütlü bir şekilde faks ile gönderdiğim bilgi edinme dilekçelerimi buralara gönderdim(Postanede hepsinin masrafı 25TL tuttu)

Must@f' Alıntı:
Must@f' Alıntı:
Şu an itibariyle ilgili olabilecek bütün e-posta adreslerine doldurmuş olduğum bilgi edinme dilekçemi gönderdim. MEB'in web sitesindeki elektronik bilgi edinme başvuru formunu da doldurdum.

Birazdan postaneye gidip, doldurduğum bilgi edinme formunu hem faks ile göndereceğim, hemde iadeli tahahütlü bir şekilde Erkek Teknik Öğretime, Personel Dairesi Başkanlığına, Talim Terbiye Kuruluna göndereceğim.

Ben bu konununun atama başvuruları sona ermeden çözüleceğine inanıyorum, fakat tabiki kamuoyu oluşturmak gerekiyor. Ağlamayan bebeğe meme vermezler. Bizler bir araya gelerek meramımızı iyi anlatmamız gerekiyor. Buda çoğunluk oluşturmakla daha etkili olacaktır.

Eğer çözülmez ise bu konu birçok kişi tarafından dava edilecektir, gereksiz yere bu kadar çok davanın açılmasıda devlet kaynaklarının gereksiz yere kullanılması demektir. Çünkü bu davaların kazanılabilmesi için çok sebep var.

Personel Genel Müdürlüğü, Erkek Teknik Öğretime, Talim Terbiye Kurulunun faks numaralarına faksları çektim, birde APS ile iadeli tahahütlü bir şekilde faks ile gönderdiğim bilgi edinme dilekçelerimi buralara gönderdim(Postanede hepsinin masrafı 25TL tuttu)

hadi hayırlısı

arkadaşlar personel genel müdürü ile yakın bir tanıdığı aracılığı ile iletişime geçmeye çalışıyorum durumumuzu anlatan bir yazıyı direkt müdüre gönderdim bakalım cevap çıkacak mı

arkadaşlar personel genel müdürü ile yakın bir tanıdığı aracılığı ile iletişime geçmeye çalışıyorum durumumuzu anlatan bir yazıyı direkt müdüre gönderdim bakalım cevap çıkacak mı
aynmen hocam bend edirek pgm müdürü ile bağlantı kurmaya çalışıyorum.Başarrısam direk ilk uçakla ankaraya gidicem ilk elden meseleyi anlatacam.ama randevu alabilme sıkıntısı var sanırım.
malum adamın işi başından aşkındır şimdi.:)

bu işin peşinden koşturan bütün arkadaşlara teşekkürler. mail atalım faks çekelim boş durmayalım. mesala yukarıda haberi geçen sitelere mail attım.
Zorunlu Hizmet affı sonrasın da tayin isteme hakkı 3 yıl engeline takılan öğretmenlerimize müjde kaynak: kamudanhaber.com
ben bu öğretmenlerden daha madurum. zorunlu hizmetimi bitirmişim hatta 6. yılım ama istediğim okullara gidemiyorum.
boşuna uğraşmayın bi sonuç çıkmaz diyen arkadaşlar ne yapıyor acaba. ya fikir verin ya da moralimizi bozmayın daha çok.

arkadaşlar gerçekten çok emek veriyorsunuz. Allah razı olsun. Gerçekten takdirle karşılıyorum. İçten teşekkürler. Herkes yapmaz yani :)

timsah' Alıntı:
bu işin peşinden koşturan bütün arkadaşlara teşekkürler. mail atalım faks çekelim boş durmayalım. mesala yukarıda haberi geçen sitelere mail attım.
Zorunlu Hizmet affı sonrasın da tayin isteme hakkı 3 yıl engeline takılan öğretmenlerimize müjde kaynak: kamudanhaber.com
ben bu öğretmenlerden daha madurum. zorunlu hizmetimi bitirmişim hatta 6. yılım ama istediğim okullara gidemiyorum.
boşuna uğraşmayın bi sonuç çıkmaz diyen arkadaşlar ne yapıyor acaba. ya fikir verin ya da moralimizi bozmayın daha çok.

Ya hocam 5.5 senemiz bitti ama tayin isteyemiyoruz en mağdur kim acaba ?

……………….. İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
………………….

Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi - Elektronik Bilgisayar Eğitimi - Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği mezunuyum. 2005 yılında TTKB 119 sayılı kararına göre 2. öncelikli olarak “Bilişim Teknolojileri” (Bilgisayar) öğretmeni olarak atandım. İlk atama yerim olan ………….. Endüstri Meslek Lisesinde yaklaşık 3,5 yıl görevde bulundum. Şu anda ……. İlköğretim Okulunda Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak çalışmaktayım (2008 yılı il dışı yer değiştirme isteğinde bulunduğum dolayı).
2000-2006 yılları arası “Bilişim Teknolojileri” öğretmeni ataması çok olduğundan ve yeterli mezun olmadığından, “Elektronik Öğretmenliği” mezunları 2. öncelikli olarak “Bilişim Teknolojileri” (bilgisayar) alanına TTKB 119 Sayılı Kararı Madde 8-b ye göre atanmışlardır(Ek-1).
TKB’nin 07.07.2009 Tarih ve 80 Sayılı Kurul Kararı uyarınca “Elektronik Öğretmenliği” mezunlarının “Bilişim Teknolojileri” alanına atamaları (İLK ATAMA) kaldırılmıştır.
2009 yılı ve öncesi yer değiştirme (isteğe bağlı, zorunlu hizmet, özür) dönemlerinde, mezuniyeti “Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği veya Elektronik Öğretmenliği” olan ve atama branşı “Bilişim Teknolojileri” olan öğretmenler bakanlığın ilan ettiği kurumlar arasında ilköğretim kurumlarına, ortaöğretim kurumlarına ve mesleki teknik liselere yer değiştirme suretiyle atanabiliyorlardı.
2010 yılı şubat özür grubu ve 2010 yılı nisan özür grubu yer değiştirme dönemlerinde, mezuniyeti “Elektronik Öğretmenliği” olan ve atama branşı “Bilişim Teknolojileri” olan öğretmenler için, mebbis atama modülünde “mesleki ve teknik liselere” yer verilmemiştir. Mezuniyeti “Bilgisayar Öğretmenliği” olan “Bilişim Teknolojileri” öğretmenlerinin mebbis atama modülünde ise mesleki ve teknik liseler yer almaktadır.
2010 yılındaki 2 özür grubu atamasında mezuniyeti “Elektronik Öğretmenliği” olan ve atama branşı “Bilişim Teknolojileri” olan öğretmenlerin “MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KURUMLARI”NA yer değiştirme şeklinde atamalarına engel olunmuştur.
80 nolu çizelgede (Ek-2) bilişim teknoloji alanına atanabilecekler (ilk atama) listesinde bulunan mezuniyet alanlarında sadece kimlerin mesleki kurumlara atanamayacağı özellikle belirtilmiş durumdadır. Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği ise bu listede hiçbir zaman bulunmamıştır ve bizler TTKB 119 Sayılı Esaslar Kanunu Madde 8-b (Ek-1) ye göre daha önce atanmış bulunmaktayız. Herhangi bir maddede de mesleki kurumlara geçiş yapacağımız belirtilmemiştir. Mebsis te mezuniyetimizin “Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği” gözükmesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca 80 Sayılı Kurul Kararı Madde 10 (Ek-3) da hakkımız korunmasına rağmen 2010 yılı şubat özür grubu ve nisan özür grubu yer değiştirme dönemlerinde, mezuniyeti “Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği” olan ve atama branşı “Bilişim Teknolojileri” olan öğretmenler için Mebbis atama modülünde “mesleki ve teknik liselere” yer verilmeyerek mağduriyete hak kaybına sebep olunmuştur. Aynı uygulama yakın tarihli 2010 il içi ve il dışı yer değişikliklerinde de devam ettiği takdirde daha fazla kişinin mağduriyetine ve hak kaybına sebep olunacaktır. Mağduriyetimizin giderilmesi ilginize sunar. Gereğini arz ederim.

Ekler
Ek-1 TTKB 119 Sayılı Kararı Madde 8-b
Ek-2 80 Nolu Çizelge
Ek-3 80 Sayılı Kurul Kararı Madde 10
Ek-4 Diploma Fotokopisi 19.04.2010

………………
Adres: Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Tel :
Cep Tel :

hocam daha önce böyle bişey paylaşılmış. en baştaki ifadeyi değiştir. Fazla bi fark yok

Merhaba,
Bazı arkadaşlar serzenişte bulunmuşlar. Neden birkaç kişi yazıyorda başkaları yazmıyor diye. Benim yazacak vaktim yok, sadece yapılacakları yapıyorum ve fırsat buldukça burayı takip ediyorum. Zaten bu konu sık kullanılanlara ekli bende. Sınıf arkadaşlarıma mail attım. Sağolsunlar çoğu geri dönüş yaptı. Onlarda üzerine düşen görevi yerine getiriyorlardır. Sanmayın ki burada bir kaçkişisiniz. Görünmeyen onlarca kitle yanınızda merak etmeyin.

alperrtegas' Alıntı:
Arkadaşlar en sıcak haberi veriyorum;
Personel den leyla oral la görüştüm...Hatta telefon ilk çalmada hemen açıldı çok şaşırdım...Leyla oral kendisinin sadece işin teknik kısmında olduğunu söylüyor yani tercih listelerinin bize görüntülenmesi kısmıyla alakalı olduğunu söylüyor ama gelişmelerin tamamını bildiğini,bize tercihlerin kapatılmasıyla ilgili toplantılara kendisinin de katıldığını söylüyor.
Son durumla alakalı olarak da şu anda ETÖGM den yazı gelmesini beklediklerini söylüyor."Aslında talim terbiyeden mütala alınması gerekir ETÖGM talim terbiyeden mütala almalı ona göre açılabilir fakat biz ETÖGM ile görüştük gönderdikleri yazıda elektronik mezunlarına mesleki okulların acılması yönünde gerekçeli yazı gönderecekler bizde o yazıyı inceleyip eğer gerekçeler doğru ve kabul edilebilir ise okulları acacağız."
dedi... bu işin asıl muhattabının şube müdürü Ramazan Bey olduğunu numarasının 312 413 17 72 olduğunu da söyledi...

ramazanla cepten konuştuk.. bize hak veriyor ama toplantıda bu yönde bir taammül oluştu bende size hak veriyorum ama şuan yapabileceğim bişey yok dedi.. bana 80 sayılı ıvır zıvır anlatıyordu.. bende 2 soru sordum..

1.80 sayılıya göre çizelgede bölüm adı yok gidemiyoruz değilmi?
-------evet dedi..

2.80 sayılıya göre bilişim teknolojileri ilkokul hocasıdır diye nerede var?
-------- gık! cık! mık!

ama telefonlara bakmıyorlar.. ankarada olanlar.. bir otobüs parası verip bir sevk alıpta gitmiyorlar bu adamlala yüzyüze konuşmuyorlarya.. ne diyeyim.. allah bildiği gibi etsin sessiz kalanları.. kim ederse kendine eder..

gurcal' Alıntı:
http://www.kamudanhaber.com/haber-Ogretmenlere-Tayin-Mujdesi-14580/ VARAN 1
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14899676.asp?gid=373 VARAN 2

Konuya her ne kadar direk dahil edilmesekte umarım bu haberler doğrultusunda düzenlenen yönetmelikte bizim durumumuzu göz ardı etmezler ... Çabalarımızın sonuçlarını inş. alırız ... Tabi bu tip haberlerin hızımızı kesmesine izin vermeyelim ... Artık kandırılmak istemiyorum !!!

hocam 3 yıl şartı işin dolandırıcılık kısmı.. batıda olan ve mecburi hizmetini yapmayan yada verilmeyen herkes puanına göre mecburi tayin istemine tabi tutulmalıdır.. biz şimdi tayin alabilirmiyiz diye canımızı çıkartıyoruz.. adamın biri 5-6 hizmet puanıyla memleketimdeki çok güzel okulda görev yapıyor.. mecburi hizmetini yapmayanların normlarıda açık gösterilmeli oralarda görev yapanlarda puanlarına göre tayin istetilmeli veya gitsinler doğuya.. haksızmıyım.. bu dediğim bu konuda en haklı olan durumdur.. amaaan..

1-af geldi
2-elektronik alanı
3-az kontenjan verildi
4-hizmet puanlarında bozukluk var şuan 5 puan düşük gözüküyor
5-boşuboşuna üniversite hazırlığı okumuşum lisede okusam hiç değilse kademe alırdım
6-keşke 97 yılında 20 soru daha az yapıp fizik tedavi uzmanı olsaymışım..
7-doğu hizmeti sırasında yaparak çok sayıda anlayışsız kişi gördüm.. buradan artık kurtulmam gerek.. ilkokulda olsa gideceğim..
8-davamı kazanacağım
9-sizde kazanacaksınız..

amin :)

yahu bir işin peşinden koşturmak için illaki kendi başımızın mı ağrıması lazım bilemedim. bu uyuyan veya gık demeyen yandaş sessiz gruba söyleyecek söz bulamıyorum......

tayinci' Alıntı:
alperrtegas' Alıntı:
Arkadaşlar en sıcak haberi veriyorum;
Personel den leyla oral la görüştüm...Hatta telefon ilk çalmada hemen açıldı çok şaşırdım...Leyla oral kendisinin sadece işin teknik kısmında olduğunu söylüyor yani tercih listelerinin bize görüntülenmesi kısmıyla alakalı olduğunu söylüyor ama gelişmelerin tamamını bildiğini,bize tercihlerin kapatılmasıyla ilgili toplantılara kendisinin de katıldığını söylüyor.
Son durumla alakalı olarak da şu anda ETÖGM den yazı gelmesini beklediklerini söylüyor."Aslında talim terbiyeden mütala alınması gerekir ETÖGM talim terbiyeden mütala almalı ona göre açılabilir fakat biz ETÖGM ile görüştük gönderdikleri yazıda elektronik mezunlarına mesleki okulların acılması yönünde gerekçeli yazı gönderecekler bizde o yazıyı inceleyip eğer gerekçeler doğru ve kabul edilebilir ise okulları acacağız."
dedi... bu işin asıl muhattabının şube müdürü Ramazan Bey olduğunu numarasının 312 413 17 72 olduğunu da söyledi...

ramazanla cepten konuştuk.. bize hak veriyor ama toplantıda bu yönde bir taammül oluştu bende size hak veriyorum ama şuan yapabileceğim bişey yok dedi.. bana 80 sayılı ıvır zıvır anlatıyordu.. bende 2 soru sordum..

1.80 sayılıya göre çizelgede bölüm adı yok gidemiyoruz değilmi?
-------evet dedi..

2.80 sayılıya göre bilişim teknolojileri ilkokul hocasıdır diye nerede var?
-------- gık! cık! mık!

ama telefonlara bakmıyorlar.. ankarada olanlar.. bir otobüs parası verip bir sevk alıpta gitmiyorlar bu adamlala yüzyüze konuşmuyorlarya.. ne diyeyim.. allah bildiği gibi etsin sessiz kalanları.. kim ederse kendine eder..
hocam ciddi mi söylüyon şakamı anlamadım.eğer ciddiysen bu leyla hanımın söylediklerini bi söyleseydin gercekten yazı onlara ulaşınca yeniden değerlendirme yapacaklar mı yapmayacaklar mı? bizim sorunumuz bu gercekten yeniden bi değerlendrme yaparlarsa büyük ihtimalle okulları bize acarlar cünkü zaten yeterince başlarında dert var.yeni yönetmelik her tarafından sorun cıkartıyor personele hatta ben bizim sorunumuz onların yanında küçük bir sorun olacakta hiç ilgilenmeyecekler diye cok korkuyorum...

Valla bunu sormak benimde aklımdaydı :) bizi bu maddeye göre burda çalıştırmıyorsunuz tamam hadi haklısınız diyelimde hangi maddeye dayanarak ilkokula atıyorsunuz :) cevap arkamıza dayanar olacak büyük ihtimalle diyordum olmuş....

ozilogic' Alıntı:
Valla bunu sormak benimde aklımdaydı :) bizi bu maddeye göre burda çalıştırmıyorsunuz tamam hadi haklısınız diyelimde hangi maddeye dayanarak ilkokula atıyorsunuz :) cevap arkamıza dayanar olacak büyük ihtimalle diyordum olmuş....

:puhaha: :puhaha: :puhaha:

Geri