Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
doctor_cmptr' Alıntı:
mahkeme yolu bizi bekler gibi:)
acaba tazminatta alabiliyomuyuz davayı kazanırsak....!!!!

biz isteriz bakalım verirlerse iyi olur.. aslında vermeleride gerek.. artık saat olarak sayacağım..

maksimum kalan süremiz 65 saat

Bugün bi randevu haberi gelir belki diye bekledim ama gelmedi maalesef. Yarın bişi çıkar umarım. Bu treni kaçırsak bile ek atama filan olursa oradan bişi çıkarabiliriz belki. Tayin isteyecekler son güne kadar beklesin derim. Hatta bekleyebilirseniz 1 sene daha bekleyin bence. Gittiğiniz yerde 3 yıl beklemek hiç kolay değil. 3 yıl sonra gitmek istediğiniz çoğu meslekte dolmuş olabilir. Bakalım cumaya kadar bişiler çıkarabilecekmiyiz.
Kendimizce haklarımızı savunabileceğimiz bi liste çıkaralım diye bi kaç kez tekrarladım ama sizden bi destek gelmedi. Belkide ben yanlış düşünüyorum bu konuda. Muhatap birini bulsak bile sürekli konuşup bizi susturmaya çalışıyorlar ya, biz bi liste çıkarıp onları arka arkaya sıralayalım biz onları susturabilelim. Düzenli bi çalışmamız olsa hala fena olmaz gibi geliyor.

http://www.memurlar.net/common/document ... 0505-1.htm
V SAYILI CETVEL
İlave Eğitim-Öğretim Tazminatı Ödenecek Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı
Mesleki ve Teknik Öğretim Okul ve Kurumları

Sayfanın sonundaki V sayılı cetvelin 30. sırasında "Halk Eğitim" yer almakta. Bizlere halk eğitimler açılmakta. Yani buradanda ne kadar keyfi bir uygulama olduğu görülmekte. Buradan bile savunma yapabiliriz. HAlk eğitim dışındaki mesleki ve teknik okullar görünmüyor diye.

egunay' Alıntı:
http://www.memurlar.net/common/documents/1710/20060505-1.htm
V SAYILI CETVEL
İlave Eğitim-Öğretim Tazminatı Ödenecek Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı
Mesleki ve Teknik Öğretim Okul ve Kurumları

Sayfanın sonundaki V sayılı cetvelin 30. sırasında "Halk Eğitim" yer almakta. Bizlere halk eğitimler açılmakta. Yani buradanda ne kadar keyfi bir uygulama olduğu görülmekte. Buradan bile savunma yapabiliriz. HAlk eğitim dışındaki mesleki ve teknik okullar görünmüyor diye.
Son derece haklısınız hocam. Halk eğitimde çalışmış biri olarak, çok iyi biliyorum.Halk eğitimlerde MEGEP kapsamında mesleki bir okullardan.

Kesinlikle keyfi bir uygulama, bakanlıkta çalışan birkaç bilgisayar öğretmeninin kişisel egosudur bu, başka bir şey değil. Eğer bu durum davalık olursa, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağım, aynı zamanda tazminat davasıda açacağım. Kişisel düşünceleri yüzünden devleti zarara uğrattıkları için. Bunca yıllık öğretmenleri, bir kaos içine soktukları için. Şu okulların kapanmasına birkaç hafta kala, son değerlendirmelerin yapılacağı zamanda öğretmenlerin ve öğrencilerin geleceği ile oynadıkları için.

arkadaşlar bencede bakanlıkta çalışan bilgisayar öğretmenlerinin işi olsa gerek...ego tatmin etmek için.bu heriflere de haddini bildirmek gerekir...

arkadaşlar başvuruyu en son ne zaman onaylatabiliyoruz.. yarın çarşamba sanırım en son perşembe meslek liselerini gördük gördük.. göremedik..

ben nah çalışırım.. gider yatarım.. bozuk bilgisayarmış web sitesiymiş hiç takamam.. 15 saat girerim.. gerisini sallarım.. umrumdada olmaz bu devlet ne halt yerse yesin..

arkadaşlar başvuruyu en son ne zaman onaylatabiliyoruz.. yarın çarşamba sanırım en son perşembe meslek liselerini gördük gördük.. göremedik..

ben nah çalışırım.. gider yatarım.. bozuk bilgisayarmış web sitesiymiş hiç takamam.. 15 saat girerim.. gerisini sallarım.. umrumdada olmaz bu devlet ne halt yerse yesin..
Tayinci hocam size bakanlık cevabı gelmiş.dava işlemlerini başlattınızmı acaba.şimdi aklıma geldi sormak.

ceyne' Alıntı:
Bugün bi randevu haberi gelir belki diye bekledim ama gelmedi maalesef. Yarın bişi çıkar umarım. Bu treni kaçırsak bile ek atama filan olursa oradan bişi çıkarabiliriz belki. Tayin isteyecekler son güne kadar beklesin derim. Hatta bekleyebilirseniz 1 sene daha bekleyin bence. Gittiğiniz yerde 3 yıl beklemek hiç kolay değil. 3 yıl sonra gitmek istediğiniz çoğu meslekte dolmuş olabilir. Bakalım cumaya kadar bişiler çıkarabilecekmiyiz.
Kendimizce haklarımızı savunabileceğimiz bi liste çıkaralım diye bi kaç kez tekrarladım ama sizden bi destek gelmedi. Belkide ben yanlış düşünüyorum bu konuda. Muhatap birini bulsak bile sürekli konuşup bizi susturmaya çalışıyorlar ya, biz bi liste çıkarıp onları arka arkaya sıralayalım biz onları susturabilelim. Düzenli bi çalışmamız olsa hala fena olmaz gibi geliyor.

hocam talim terbiyedeki hamdi metin bizim elektronik öğretmeni olsaydık teknik öğretmen olacağımızı bilişim öğretmeni olduğumuz için böyle bir hakkımızın olmadığını söylüyor. O zaman neden bizi 8/1 den başlattılar göreve,

lütfi orak ilköğetimdeki açıktan aldıklarını söylüyor. Peki neden böyle bir gerekçeyi zamanında hiçbir yazılı kanunla belirtmediler. Üstelik benim şimdiye kadarki olan bütün atamalarımın (3 adet) tümü meslek lisesine gerçekleşti. Benim gibi pek çok arkdaşımın olduğunuda biliyorum.

malum madde 10 da .............. atandıkları kurumla aynı nitelikteki kuruma atanırlar demek ne demek ?

meslek liselerine atanamayacaklar 119 da da 80 de de belirtilmiş durumda meşhurrrr çizelgede ikisinde de bizim okullarımız yok kaldıki atanabileceklerde de yoktu zaten. Bizi meslek liselerine atamıyorlar ama bizim okullarımız ilköğretimede kaynak değil?

şimdilik kısa vadede aklıma gelenler.

hocam talim terbiyedeki hamdi metin bizim elektronik öğretmeni olsaydık teknik öğretmen olacağımızı bilişim öğretmeni olduğumuz için böyle bir hakkımızın olmadığını söylüyor. O zaman neden bizi 8/1 den başlattılar göreve,

lütfi orak ilköğetimdeki açıktan aldıklarını söylüyor. Peki neden böyle bir gerekçeyi zamanında hiçbir yazılı kanunla belirtmediler. Üstelik benim şimdiye kadarki olan bütün atamalarımın (3 adet) tümü meslek lisesine gerçekleşti. Benim gibi pek çok arkdaşımın olduğunuda biliyorum.

malum madde 10 da .............. atandıkları kurumla aynı nitelikteki kuruma atanırlar demek ne demek ?

meslek liselerine atanamayacaklar 119 da da 80 de de belirtilmiş durumda meşhurrrr çizelgede ikisinde de bizim okullarımız yok kaldıki atanabileceklerde de yoktu zaten. Bizi meslek liselerine atamıyorlar ama bizim okullarımız ilköğretimede kaynak değil?

şimdilik kısa vadede aklıma gelenler.
Değerli arkadaşalr ne desek artık boş gibi.
onalara göre durum şu:sanırım baştan bir hata edip bizi meslek liselerine atadılkarını düşünüp bu hatadan da şu an için dönmeye çalışıyolar gibime geliyor. ama battıkça batıyolar.bence mahkeme nin ne tür bir karar vereceğinizde biliyolar.ama işte pgm ile talim terbiye arsaındaki bir sorun bu.
hamdi metin şöle diyor:pgm nin işi bu şimdiye kadar sizi nasıl atadı ise bundan sonrada atasın.siz yanlışlıkla tanamışsınız diyor.yani pgm yi suçluyor.ima ile hata yapmışlar diyor.
durum bence artık budur.pgm de talim terbiyeyi suçlar durumda karanamşler vadı diyor.Ve kıvırıyor:"hem sizi atadımsa ataadım nolcek ki paşa gönlüm bilir atadi isek bile teknik öğretmen olarak atmadık.meslek derslerine girmiş ve teknik öğretmen statüsünde çalışmışsanız bile bu okul müdürlerinni insiyatifindedir " diyor.yani kimse ya bu durumda benim de bir katkım vardır demiyor.neden mahkeme mvar işin ucunda.... peh peh peh mazerete bak gel sen.
mahkemey gitmek elzemdir.karaır pgm nin yüzüne çarpmak vacip, talimterbiye ye iletmek farz, meslek liserliende çalışmak hem hakkımız hemd e sünettir bize çalışmak.
GAZANIZ şimdiden mübarek ola zira MUZ CUMHURİYETİ Mİ bu ülke.
değildir diye umud ediyorum.....inşallah bu sfer bizi şaşırtılar ve hakkaten sizde değil özde bir adalet olduguna inanırız bu lanet ülkede...
İçimden bildiğim en güzel ve anlamlı küfürleri büyük harflerle geçiriyorum.....sizde öle yapın şimdilik arkadşalar.....

bu cümleler bize hiçbirşey kazandırmaz.
mahkemde kazanırız hocam.ben artık çok sıkıldım aptalca bir umutla ha oldu oalcak derken. en güzeli mahkeme...ben niye böle çile çekiyorum verelim mahkemeye meb düşünsün kara kara.....
şimdi anlatabildimmi hocam durumu.

dilekçenize cevap geldiyse hemen başlatın hocam ben cevabı bekliyorum. Tayinci hocamın dilekçesini örnek gösterip dava açılmıyormuş. Türk eğitim sene gelen cevaba görede dava açmaktanda kendi dilekçene gelen cevaba göre dava açmak teknik olarak daha olumluymuş. Bende öyle yapıyorum tek rahat yanım tayin isteme durumumda değilim şu 3 yıl çalışma zorunluluğuna takıldım. Avukat hanım daha güzel bir şekilde anlattı ondan dinlemen benden dinlemenden daha hayırlı. Dava açabilecek durumdaysanız dilek hanıma bi maille gerekli evraklarınız atın o size gerekli dava dilekçesini hazırlayıp yollarmış bana öyle demişti.

Arkadaşlar benim ilk atandığım yer Çok programlı liseydi. Oraya atölye ve laboratuar öğretmenliği yaptım. Hatta bölüm şefliği yaptım. Daha sonra çok programlı lise kapatılıp düz liseye dönüştürüldü. Bana da norm fazlasısın dediler ve atama hakkı doğdu. Ben de zorunlu hizmet bölgesinde yeni açılan bir başka çok programlı liseye atandım. Eğer bizi ilköğretimdeki ve düz liselerdeki açıkları kapatmak için aldıysalar neden beni düz lisede norm fazlası gördüler. Benim ilk görev yerim iyiydi. şimdiki görev yerimden ben her halukarda tayin istiyecem. düz liseye geçecem. 2007 de düz lisede beni norm fazlası gören zihniyet şimdi niye düz liseye atıyor. Bu sürede değişen tek şey 2008 de bilgisayar öğretmeni iken yine aynı okula bilişim teknolojileri öğretmeni olarak atadılar. Madem bilişim teknolojileri alanı olarak meslek liselerinde görev yapamıyordukta neden ben 2 yıldır bu lanet olası yerde çalıştım. her gün 2,5-3 saat yolu çektim. Neden tekrar norm fazlası olmadım. Norm fazlası olupta tayin hakkımı niye vermediler. Tayin isteiğimde süreni doldurmadın dediler. Böyle saçmalık olamaz.
Ayrıca sendikalar bu olayda daha çok aktif olmalıdırlar. Türk eğitim sen bir yazı yazmış cevap bekliyor. bugün edindiğim bir habere göre Ankara da Eğitim birsen yetkilisi de "Olaydan haberdarız bu konuyla ilgili olarak bakanlık yetkilileri ile görüşmeler yapıyoruz." şeklinde açıklama yapmış.
Her ne kadar çabalansa da bu atama dönemine yetişmeyecek sanırım ben yarın veya perşembe günü atama istemeyi düşünüyorum.

Vazgeçmeyecez elbet hakkımızı alana kadar. PGM ye fax çekmeyen varsa yarın çeksin arkadaşlar lütfen. bu atama döneminde düzelmedi mi , düzelmezse düzelmesin ulan bizi bu hale düşürenler utansın, hak yediklerini bile bile kıvıranlar utansın, devleti temsil eden liyakatsızlar utansın. Mahkemeyse mahkeme verdik dilekçeleri bekliyoruz, gelince açacaz davamızı hakkımızı aramak adına kazanacağız da Allahın izniyle , ha kazanamadık mı o zaman da sevk edecez en yüce mahkemeye !

çıkmadık candan ümit kesilmez, cuma gününe kadar fax, mail, telefon vs. tüm yöntemleri deneyelim.

Zira Bugün ben iki sendika ile de görüştüm ikisi de durumdan haberdar ve bu durumu takip ettiklerini belirttiler.

PES etmeyelim...

kazanamadık mı o zaman
o zaman ben kendime bir bilgisayarcı dükkanı açarım.15 saat derse girerim ki an fazla 21 saat girme zorunluluğum var.gerisi beni ilgilendirmez.kendi işme bakarım.meb mi banane ya ben mi kurtaracam bu ülkeyi.küsen değil insanlarını kendine yıllardır küstüren devlet düşünsün.ha o da diyosa benim için tınnn, bana hayli tınnnnnn:)))))))))))))))))))))))
gerçi mahkemeyi kaznasakta artık eskisi gibi ders miş vatanmış millet miş devletmiş ülkeymiş hasılı vatn millet sakarya edebiyatına son.
halkbuki ne emeklerim vardır benim geriye dönüp baktıgımda projeler etkinlikler seminerler hele anlattıgım ders özel kurslarda bile olmaz dı büle şeyler...
nmeyse reklam olmasın dahası....
artık hiç birini her halükarda yapmam.30 yada 49 mu gierim derse yazılımı yaparım 3 , 5 tane evrak doldururum hepsi bu.
yani bu meslek artık kısaca özetlersek ulvi bir meslek olmaktan çıkıp para kazanmma amaçlı bir meslek haline dönüverdi birden..neden acaba!!!!!
bende bir huy var küsersem sadece parama bakarım.:)
:)))))))))))
çıkmadık candan ümit kesilmez, cuma gününe kadar fax, mail, telefon vs. tüm yöntemleri deneyelim.

Zira Bugün ben iki sendika ile de görüştüm ikisi de durumdan haberdar ve bu durumu takip ettiklerini belirttiler.

PES etmeyelim...
aklınıza gelebilecek tüm ihtimalleri ben kendi adıma yaptım hocam...şu an için nafile, açıkçası durumumuz vahim.tabi kimseninde umudunu kırmak istemem ama gerçekçi olmaktada fayda var.
neyse gün ola hayrola.UMARIM HERKESİN İSTEDİĞİ ŞEY GERÇEKLEŞİR.AMİN.

5 -10 saat ücret içinyapmadığınız hakaret kalmamış kimi ben derse girmem diyo kimi saçalıyo ayıp be.
pekala teknik bilgisayar öğretmeni olup kadro doluluğundan ilk öğretimde calışanlar ne olacak.sınıf öğretenlerinin brans öğretmenlerinin hic mi canı yok
işiniz gücünüz para eğitimle alakanız yok utanıyorum öğretmenliğimden

ha bi de hakmış ne hakkıysa

tayinci' Alıntı:
gurcal' Alıntı:
http://www.kamudanhaber.com/haber-Ogretmenlere-Tayin-Mujdesi-14580/ VARAN 1
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14899676.asp?gid=373 VARAN 2

Konuya her ne kadar direk dahil edilmesekte umarım bu haberler doğrultusunda düzenlenen yönetmelikte bizim durumumuzu göz ardı etmezler ... Çabalarımızın sonuçlarını inş. alırız ... Tabi bu tip haberlerin hızımızı kesmesine izin vermeyelim ... Artık kandırılmak istemiyorum !!!

hocam 3 yıl şartı işin dolandırıcılık kısmı.. batıda olan ve mecburi hizmetini yapmayan yada verilmeyen herkes puanına göre mecburi tayin istemine tabi tutulmalıdır.. biz şimdi tayin alabilirmiyiz diye canımızı çıkartıyoruz.. adamın biri 5-6 hizmet puanıyla memleketimdeki çok güzel okulda görev yapıyor.. mecburi hizmetini yapmayanların normlarıda açık gösterilmeli oralarda görev yapanlarda puanlarına göre tayin istetilmeli veya gitsinler doğuya.. haksızmıyım.. bu dediğim bu konuda en haklı olan durumdur.. amaaan..

1-af geldi
2-elektronik alanı
3-az kontenjan verildi
4-hizmet puanlarında bozukluk var şuan 5 puan düşük gözüküyor
5-boşuboşuna üniversite hazırlığı okumuşum lisede okusam hiç değilse kademe alırdım
6-keşke 97 yılında 20 soru daha az yapıp fizik tedavi uzmanı olsaymışım..
7-doğu hizmeti sırasında yaparak çok sayıda anlayışsız kişi gördüm.. buradan artık kurtulmam gerek.. ilkokulda olsa gideceğim..
8-davamı kazanacağım
9-sizde kazanacaksınız..

amin :)

amin :)

tayinci' Alıntı:

bende bundan sonra aynısını yapacağım...
hocam bizim devletimiz bize ne hale getirdi...!

omegafi' Alıntı:
Vazgeçmeyecez elbet hakkımızı alana kadar. PGM ye fax çekmeyen varsa yarın çeksin arkadaşlar lütfen. bu atama döneminde düzelmedi mi , düzelmezse düzelmesin ulan bizi bu hale düşürenler utansın, hak yediklerini bile bile kıvıranlar utansın, devleti temsil eden liyakatsızlar utansın. Mahkemeyse mahkeme verdik dilekçeleri bekliyoruz, gelince açacaz davamızı hakkımızı aramak adına kazanacağız da Allahın izniyle , ha kazanamadık mı o zaman da sevk edecez en yüce mahkemeye !

Hocam şu çekilcek faxı ve noyu tekrar alabilir miyiz.olaya yeni vakıf olaanlar için 95 sayfaya bakmak zahmetli çünkü.

arkadaşlarımızdan bir kısmı olaydaki iki yüzlülüğü göstermişler. bu yıl halk eğitim müdürlüklerinde açılan kursalarda modüler sisteme döndü. yani meslek lisesi ile aynı sistemde kurslar veriliyor. misal web tasarımı kursu. web tasarımı ve programlama dersi modülllerini içeriyor. bu durumda halk eğitim yazamamız gerekmekte.

bunu eklemeyi de unutmayalım.

hatta davaya gider ve davayı kazanırsak yaptığımız işlemlere cevap vermeyerek, yapılması gerekeni yapayan kişi ve kurum müdürlerine de dava açalım. görevini yerine getirmemek ve bilerek ve isteyerek hak mahrumiyetine neden olarak toplumda infiale yol açmaktan maddi manevi tazminat davası olabilir belki. böylece keyiflerine göre iş yapmaktan belkide çekinmeye başlayacaklardır.

Arkadaşlar daha önce yazdım. bakınız diyelimki bu atamalarda işler düzeltilemedi ve dava açtık seneye düzeldi onu beklicez değil mi? hayır. dava sonuçlanındığında tercih etmek istediğiniz okullara atanmamız mümkün. mevcut dilekçe var zaten, bu dilekçenin sonuna "24.05.2010-04.06.2010 il dışı yerdeğiştirme tayin dönemi içinde durumu bildiren dilekçeme cevap verilmediğinden tercih yapamadım. tercih etmek istediğim okulların listesi aşağıdadır. "
gibi veya daha güzel ifadelerce tercihinizi en geç 04.06.2010 tarihine kadar okula yazın. onlar iletsinler gerekli yerlere. dava kazanılırsa bakın ben bu şekilde tercih yapacaktım diyebileceğiniz için (puan durumuna göre hakediyorsanız) davayı mütakip atama olabilir. bu tavsiyeyi sendika başkanından ve daha tecrübeli bir öğretmen arkadaşımdan aldım.

Arkadaşlar uzun zamandır forumdan yazışmaları takip ediyorum, eminim benim gibi birşey yazmayan fakat gerekli yazışmaları yapan, takip eden daha bir çok arkadaşımız var . Ne kadar serzenişte bulunsanız haklısınız. Bende şu anda meslek lisesinde çalışıyorum. Tayin istemicem o yüzden sadece fax ile size destek vermeye çalışıyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda da maddi manevi elimden gelen desteği göstereceğimi bilmenizi istiyorum.

5 -10 saat ücret içinyapmadığınız hakaret kalmamış kimi ben derse girmem diyo kimi saçalıyo ayıp be.
pekala teknik bilgisayar öğretmeni olup kadro doluluğundan ilk öğretimde calışanlar ne olacak.sınıf öğretenlerinin brans öğretmenlerinin hic mi canı yok
işiniz gücünüz para eğitimle alakanız yok utanıyorum öğretmenliğimden

ha bi de hakmış ne hakkıysa
değerli arkadaşım.sütünü iç uyu.ne işin var senin buralarda.tatlı rüyalar sana.benceburnunu sokma böle b.. tan şeylere....

Geri