Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
ya ne kazığı Allah aşkına düne kadar aradığımız yerler kararnamaden filan bahsettilermi varsa yoksa 80 sayılı kadar ve çizelge. Kurcaladıkça paranoyaklaşmaya başladınız arkadaşlar. Adamların eline koz verir gibi. Bugun iyi bi girişim oldu onun bile tadını çıkartmıyorsunuz. Birşeylerin iyiye gidebileceği alınıza gelmiyor mu hiç. Kurtlar vadisi gibi herşeyin altında birşey aramayın dıdının dıdının dıdısının dıdısının çizelgesinin kararnemesinin 125nin kökünün integraline göre ATANAMAYIZ bu kadar. Boşuna yazışıp durmayın artık.

Tuna54' Alıntı:
tayinci hocm meb adına çalışıyor bence (:

yok emre hocam en azından adamların savunacağı duvarı bulduk, yaptıkları işi bulduk işte sonunda demekki adamlar buna güveniyorlar.. şimdi bu işin usulsüz olduğundan iptal ettirmeli ve atamalarımızla daha önceden kazandığımız hakların devamını talep etmeliyiz.. en azında hastalığı bulduk.. inanın bunun böyle olduğunu meb deki adamlar bile anlamıyorlar.. bize saçma cevaplar yazdıklarına göre durum bunu gösterir.. umarım bu forumu okumazlar..

ek1 de genel kültürcü bilgisayar alanı
bu son mesajım artık yeter dayanamadım yine yazdım pekde anlaıyorum ama sadecemantık yürütüyorum.
ek 1 de yine biizm alanımız yokki mezun oldugu eğitim prgoramı.
nasıl beni atar orda mezun oldugum prgoramın adı yok.dikkatli bakınız hocam.elektronik öğretmenliği yok.
genel kültür bilşim teknolojileri dediniz ek 1 çizelgesinde alanım olmadıgı halde beni nasıl ek 1 e göre atar bunu anlayamadım ben.başka bir şey varmı acaba dayanağı şu an göre atadım diyebileceği.başka bir made elektronik öğretmenliği mezunlarını da şu na göre genel kültür bilişim tek. öğretmeni yapıyorum diye.

genel kültür bilişim öğretmeni teknik bilişim öğretmeni diye bir tanım mı var nerede geçiyor böyle bir kavram

genel kültür bilişim öğretmeni teknik bilişim öğretmeni diye bir tanım mı var nerede geçiyor böyle bir kavram
kavram oalrak değilde mezun oldugu bölüme göre bir ayrım yapılmış ama yine bizim alanımız hiç bir yerde yok.
tayinci hocamın mantıgı bence dogru ama işte kaynak gösterilen prgoramlarda bizim alanımız olmadan tayamaz.ayrıca 125 ,155 hangisine bakarsanız bakın bilişm teknolojilerine kaynak prgroamlarda biizm elektronk bölümü yok.o zaman neye göre yeniden atamamı yapyorlar kafasına göremi olmuş oluyor.bence tayinci hocam da daha fazla ayrı var hocam başka bilgi var sa benim yorumuma ne dersiniz.

arkadaşlar sonuçta davayı iyi analiz etmeliyiz, adamlar sonradan bize deseler ya biz sizi işte buna göre atadık sizde kabul ettiniz deseler aylar kaybederiz.. yani dava gidişatında sapar ama ilk etapta yanlış olanı engellemeliyiz.. bu bir nevi aldatma gibi olmuş imza attıysada kimse kabullenerek atmamıştır. çünkü 155 eski olmasına rağmen 125 ile birlikte tüm türkiyede aynı anda kararnameler gönderildi.. bizde oradaki kelime oyununa nasıl fark edebilirdik.. 10 ocak 2010'dan beri her gün bu gelişmeleri takip ediyorum ben.. 4 ayda geldiğimiz nokta bu işte.. bu forumda bir çok konu açtım kapattım arkadaşlarımı aradım oldukça uğraştım.. ama sonunda buna göre yapmışlar işte.. bana gönderilen cevapta geçici 1 maddeyi uyguladıklarını yazmışlar.. bende herkesin kararnamesi aynı olduğundan bunu saçma buluyordum ama kararnamelerimiz farklı düzenlenmiş.. şimdi bende sadece bir örnek var onuda başka okuldaki arkadaşta aldım.. sizde çevrenizdeki bilgisayarcıların kararnamelerini lütfen kontrol edin.. oradaki ifadeye çok dikkat edin nasıl yazmışlar.. "155'e göremi" yoksa "155deki değişikliğe göremi" işte bunun ikisi farklı şeyler ifade ediyor.. 155deki değişikli 2008 mayıstaki 125 sayılı karardır.. paronoyaklaşmıyoruz.. sadece adamların hukuki dayanaklarını anladık yada bulduk diyelim biz.. ilk baştan beri aslında bunu ifade ediyorlar ama açıkca söylemedikleri için anlayamamıştım.. arkadaşın kararnamesindeki ifadeyi görünce anladım.. hem bugünkü faks olayı bize soruşturma olarak döner işin kötüsü o değil.. soruşturma olursa gönderdiğiniz dilekçeninde anlamı kalmaz.. yani iptal edilecek bir dilekçe haline gelir.. umarım böyle olmaz.. bende yarın belki okula ordan il mem'e sonrada erkek tekniğe göndermeyi düşünüyorum.. ama cuma.. ya olmadı yürütmeyi durdurmak için dava açılıyorsa açıp tayinleri durdurmalıyız.. (erkek tekniğe- neden erkek tekniğe anlamadım gerçi adamlarda görüş sunmadan PGM ye gönderiyor)

doctor_cmptr' Alıntı:
kavram oalrak değilde mezun oldugu bölüme göre bir ayrım yapılmış ama yine bizim alanımız hiç bir yerde yok.
tayinci hocamın mantıgı bence dogru ama işte kaynak gösterilen prgoramlarda bizim alanımız olmadan tayamaz.ayrıca 125 ,155 hangisine bakarsanız bakın bilişm teknolojilerine kaynak prgroamlarda biizm elektronk bölümü yok.o zaman neye göre yeniden atamamı yapyorlar kafasına göremi olmuş oluyor.bence tayinci hocam da daha fazla ayrı var hocam başka bilgi var sa benim yorumuma ne dersiniz.

evet hocam sanırım kafalarına göre.. ya bu durum iyice sinir ediyor artık..

Alan değişikliği yazısı önüne geldiğinde bu durumun böyle olduğunu anlayabilen tek bir okul idarecisi , tek bir bilgisayar öğretmeni gösterin bana gösterirseniz saçlarımı kazıtırım. O zaman biz üç kişiydik iki bilgisayar mezunu bir de ben elektronik mezunu alanınız değişmiş şunları imzalayın dediler baktık bilgisayar bilişim olmuş filan imzaladık. O kadar.

hayır ben imzalamadım. müd. yard. söyledi de haberim oldu yoksa ondan da haberim yoktu. adamlar iş yapıyor kimsenin hbaeri yok. günlük politikalar yüzünden bu haldeyiz... ah ulan ah "akıllı" idarecileri ne zaman görecez başımızda?

Şimdi imzalamayanlar alan değişikliğini kabul etmemiş mi olacak?
bakanlıgın gönderdiği bir yazıyı yada okulda ki meb den gelen herhangşi bir yazıyı imzalmaıyorum diye bir hak yokki.orda sadece bilginiz olsun diye yazı geliyor sizden fikir sormuyo arkadaşlar ne dersiniz alanınızın adını değiştiriyorum istermisniz diye sormuyoki o yazıyı imzalamak zorundaydık.:)

doctor_cmptr hocama katılıyorum, o yazıyı bende hatırlıyorum, bize gönderilen karanameleri imzalamış olmak yada olmamak bişi ifade etmez. Gelen yazı sadece bilgilendirme yazısıydı. Kabul ediyormusunuz diye sorulmuyodu. Biz yaptık size bildiriyoruz yazısıydı. İmzalamış olmasak ta önemli değil yani. tayinci hocam 125'e göre kararname düzenliği konusu biraz muallakta gibi. hem 155'i inceledim hem 125'i inceledim, ifade ettiğiniz nüansı göremedim. Bu kararların içeriğinde böyle bir ayrım göremedim. Üstelik 125 kararı mayıs 2008 tarihli ama sizdeki kararname nisan tarihli. Yani 125 çıkmadanmı kararnameler ona göre yapılmış. Bu noktada kararnameler arasında pek fark yok gibi geldi bana. Zaten böyle olsa idi neden dilekçelerde bunu bize cevap olarak döndürmediler. Yada savunma olarak leyla oral yada lütfi orak bunu hiç belirtmedi. Bende zamanında ilk gelen bu kararnamenin fotokopisini almıştım, az önce baktım. Bilgisayar mezunu arkadaşlarla beraber gelmişti. 19.02.2008 tarihli kararname. Bende de 155 sayılı karara göre diye yazıyor. Değşikliğe göre diye yazmıyor. Ama sonrasında bir kararname daha gelmişti diye hatırlıyorum, pek dikkate almamıştım aynısı diye, belkide sizin dediğiniz gibi bi durum vardı. Ama pgm bile böyle bi durumdan söz etmiyor. Asıl nedenlerini bu olduğunu pek düşünmüyorum. Yoksa o gün itibari ile böteciler gibi bizlerede meslekleri kapatırlardı. Bugün dilekçe cevaplarıda bu kadar saçma olmazdı. Birde şunu tam anlayamadım. 125, 133, 119 falan hala geçerlimi ki, dilekçe cevaplarında bile 119 sayılı karar yürürlükten kalktı artık 80 sayılı karara göre işlem yapılıyor yazıyor. Bu konuyu deşmenin bize faydası olmaz. Yapılan işlem her açıdan yasal dayanaktan yoksun. Erkek teknik umarım bişiler yaparda haftaya kadar sorunumuzu düzeltirler.

OFFFF

Yahu arkadaş o tablolarda bizim adımız hiç geçmiyoki , mesela o gelen yazılarda bilgisayar mezunlarına megep kapsamında filan diye belirtmişmiydi acaba, isimler aynı bilişim teknolojisi.
ben bu işler bi p.. anlamıyo. Ya bunlar cambaz ya da biz enayiyiz. Bir de şu var alan değişikliği olduğunda bütün elektronik mezunu bilişimcilerin Teknik Öğretmenlik Haklarıda elinden alınmış oluyo. Branş değişikliği yapmadığı sürece bir de çalıştığı meslek lisesinden tayin istemediği sürece. Arkadaş böyle saçmalık mı olur siz napıyosunuz yahu ağzımı bozacam yeter bari.

doctor_cmptr' Alıntı:
ARKADAŞLAR BENZER BİR DURUMDAKİ ARKADŞIMA TÜM MESLEK LŞİSELEİR AÇILDI......MÜJDEEEEE:)
ARKADŞIM SORUNUNU ÇÖZÜLDÜ DİLEKÇE VE DİPLOMA FOTOKOPİSİ FASKLAYARAK....

arkadaşım dalga geçmiyorsun dimi ????
bunun şakası olmaz...!

tayinci' Alıntı:

ARKADAŞLAR KİM DEDİ BİLGİSAYARCILARLA BİZİM KARARNAMEMİZ AYNI DİYE.. BEN KARŞILAŞTIRDIM FARKLI.. BENDE 2 GÜNDÜR AYNI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.. BAKANLIK BİZE ÇAKTIRMADAN ALANIMIZI İLKOKUL ÖĞRETMENİ OLARAK DEĞİŞTİRMİŞ. NASILMI, ŞÖYLE..

Bilgisayar mezunlarının kararnamesinde şöyle diyor:

155 Sayılı karar gereğince değiştirilmiştir.

elektronikçilerin kararnamesinde ise

t.t.k.k. 155 sayılı kararında değişiklik yapıldığından.

yani burası çok önemli:
önce 155 çıktı ve bilgisayarcıların alanı 155 ile bilişim teknolojileri oldu yani teknik bilişimci.. elektronikçilerde 125 sayılı karar gereğince bilişim teknolojileri oldu.. yani o zaman bilgisayar alanından bilişim teknolojileri alanı olarak sadece alan adımız değişti. ama 2008 mayısta ve sonraki yılda bu şekilde meslek liselerine atamalar yapıldı.. şimdi ise ihtiyaç bitti diyerek meslek liselerine almıyoruz diyorlar.. yani yaptıkları iş bir bakıma kanuna uygun gibi.. sadece şu var.. bize bildirmeden ve onayımızı almadan sizi bilişime geçiriyoruz dediler.. ama alanların ismi aynı olduğundan ve meslek liselerine atamaya devam ettiklerinden anlayamadık.. son atama kararnamemizdeki ibareyi değiştirmek lazım.. sanırım kararnamelerimizin iptaline ilişkin dava açmamız gerekecek! Siz 2008 mayısta bunu kabul ettiğinize dair birşeyler imzaladınızmı? yani imzalasakta bu resmen aldatmaca olmuş..

ben imzaladım.ama altından böyle birşey çıkacağını bilmiyordum...!

tayinci' Alıntı:
spider23' Alıntı:
ibrahim hocam slmlar...konuştuk bugün sizinle;sanırım şarjınız bitti..şimdi dava açacaksak;ben 150 tl kadar bi destekte bulunabilirim size..daha çok isterdim ama yaza düğünüm var;nikahı yaptık malum tam düğün arifesi en çok paraya ihtiyacım olduğu zaman..ama arkanızdayız...bugün olumlu gelişmeler olmuş;geç haberim oldu biraz;ben derim ki pazartesiyi bekleyelim;eğer çözümlenirse belki dava açmaya gerek kalmadan sonuç alabiliriz..yoksa olası dava durumun da 150 tl kadar bende katkı sağlıycam size..inşallah en kısa sürede çözümlenir;bende ağustosta eş durumundan istanbula tayinciyim..istanbul da ilköğretim de çalışmak gözümü korkutuyo açıkçası..dilerim o zamana kadar düzelir bu durum...saygılar size..

teşekkür ederim kemal hocam..

server hoca 750
özen hoca 600
ben 1000-1500
kemal hoca 150
rguneri hoca 100 ama hocamı tanımıyorum şahsen hocam ararsanız tanışalım..

arkadaşlar bundan sonra maddi destek olmak isterseniz fazla veren hocalarımın miktarlarını azaltmaya başlarız.. işin ilginci yukarıdaki arkadaşlarıda ben yeni tanıdım.. özen hocam konuyu açtı ama böyle bir destek ummuyordum.. bakanlık resmen kazıkladı bizi ne yapacağız bu noktada?

offf ya bu kazıklama olayı hiç hoşuma gitmedi.nerden bileyim beni bilişim alanına alırken kazık atacağını offf ya :(

omegafi' Alıntı:
Alan değişikliği yazısı önüne geldiğinde bu durumun böyle olduğunu anlayabilen tek bir okul idarecisi , tek bir bilgisayar öğretmeni gösterin bana gösterirseniz saçlarımı kazıtırım. O zaman biz üç kişiydik iki bilgisayar mezunu bir de ben elektronik mezunu alanınız değişmiş şunları imzalayın dediler baktık bilgisayar bilişim olmuş filan imzaladık. O kadar.

bende aynısını yaptım.. :((

flame81' Alıntı:
Tuna54' Alıntı:

hocamızı ara görüş o zaman nerde çalıştığını sor.git okulun sayfasına bak..bilmem soruştur..ya bu kadar da güvensizlik olmaz...!

hocam stresten esprileride ciddiye almaya başladınız heralde. Bence bu 125 155 olayı bu kadar ince düşünülecek birşey değil. Listeleri buna göre değil mezun olduğun alana göre açıyorlar. Böyle olmasa elektronik öğretmenliğini bilgisayar öğretmenliği yaptığımızda meslek liseleri görüntülenmezdi. Sonucta sadece mezuniyetini deiştirince listeleniyor okullar. Atama kararnemen aynen kalıyor. Dert etmeyin salıya düzelecek.

erkek teknik eğitim genel müdürlüğündeki bayan pazartesi yada salı arayın sonucu sorun dedi o yüzden öyle söyledim.

Tuna54' Alıntı:
flame81' Alıntı:
Tuna54' Alıntı:

hocamızı ara görüş o zaman nerde çalıştığını sor.git okulun sayfasına bak..bilmem soruştur..ya bu kadar da güvensizlik olmaz...!

hocam stresten esprileride ciddiye almaya başladınız heralde. Bence bu 125 155 olayı bu kadar ince düşünülecek birşey değil. Listeleri buna göre değil mezun olduğun alana göre açıyorlar. Böyle olmasa elektronik öğretmenliğini bilgisayar öğretmenliği yaptığımızda meslek liseleri görüntülenmezdi. Sonucta sadece mezuniyetini deiştirince listeleniyor okullar. Atama kararnemen aynen kalıyor. Dert etmeyin salıya düzelecek.

inşallah bir an önce halledilirde rahatlarız...

Arkadaşlar ETÖGM ile görüştüğünüzde sadece fax ları iletmenin pek yararlı olamayabileceğini mutlaka görüş istediklerini söyleyelim.Ben de fax attım dilekçe ve diploma mı.Yarın arayıp mutlaka görüş yazısı bildirmelerini isteyeceğim...

Bu arada bu kadar kişinin ilgilenmesi alakalı olması cok sevindirici.Ayrıca dava konusunda bende yardımcı olmak isterdim ama bende sendika avukatı aracılığıyla dava acacam onun masraflarıda olduğu için yardımcı olamıyorum .Kusura bakmayın katkıda bulunanlar...

Geri