Merhaba,
Hem aklımda kaldığı kadarıyla pazartesi gününü anlatıp hem de bir görüşümü paylaşmak istedim:
Pazartesi günü önce Eğitim Sen'e gidip genel sekreter Mehmet Bey ve Avukat Mahmut beylekonuştuk. Bizi uzun uzun dinleyip toplantıları için notlar aldılar.
Oradan Türk Eğitim-Sen'e gidip Avukat Dilek Hn'ı da alıp Personel Genel Müdürlüne gittik ve Genel Müdür Yard. Hikmet Orman ile uzun bir görüşme yaptık. Bu görüşme hararetli ve olumu geçti. Başta epey karşı duran Hikmet Bey ısrarlı tepkiler ve izahatlar sonucu çok daha ılımlı bakıyordu biz çıkarken.
Biz bu görüşmeyi yaparken İbrahim Hocam ve bize destek vermek için gelen abisi, başka görüşmeler yapıyordu.
Öğle yemeğini yerken Talim Terbiye başkanı Merdan Bey'den randevuyu kapınca taksilere atlayıp Beşevlere gittik. Merdan Bey bizi fazla konuşturmadan durumu anladı ve hemen personel genel müdürlüğüne telefon etti. Ulaşamayınca da sinirlendi biraz. Aslında söylediği; "Biz, sizin başvurunuzla işlem yapmayız. PGM bizden görüş istemeli ki toplanıp fikrimizi belirtelim..." idi. Gerçi daha sonra teşekkür etmek için aradığımda Hikmet Beyle görüştüğünü ve gerekenleri söylediğini iletti.
Tekrar bakanlığa döndüğümüzde Personel Genel Müdürü ile görüşememek canımızı sıkmıştı ki Erkek Teknik Eğitim'den Ayşe Hn. gülümseyerek iyi haberi verdi..
Ben bizim çabalarımız yanında sendikaların açtığı davaların, yaptıkları görüşmelerin de çok etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü Personel Genel Müdürü sendika topantısından sonra geldi ve durumu bildiğini söyledi. Hemen ardından değişiklik yapıldı.
Bu süreçin bana gösterdiği; örgütlü olmanın, hak ararken ne kadar önemli olduğu. Bu yüzden sendikalı olmayan arkadaşları bir daha düşünmeye davet ediyorum...
Hatta teknik öğretmenler olarak daha organize olursak bu tür sıkıntıları çok daha az yaşarız. Netten bir arama yaptığımda;
Teknik Öğretmenler Birliği Derneği (
http://www.tekob.org/ ) ve Teknik Öğretmenler Derneği'ne rastladım. Çalışmaları hakkında bilgi edinip en kısa zamanda üye olacağım.
Selam ve saygılar.