Elektronik ile Elektronik ve Hab. Öğretmenliği mezunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceyne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
irembilisim' Alıntı:
mebbis de başvurular kısmında gözüküyor hocam...

Evet hocam haklısın az önce girdim baktım ... Mezun olduğu okullar bölümünü ve geçmek istediği alan bölümünü Elektrik-Elektronik Tek./Elektronik seçtiğimde bulunduğum ilde tek okul açılıyor ... Kafamı kurcalayan 2 soru var ;

1- Klavuzda belirtilmeyen alan nasıl oluyor da mebbiste bana açılıyor ?
http://personel.meb.gov.tr/kilavuz/2010 ... lavuzu.pdf
2- Olurda oraya geçersem tayin istemek için 3 yıl bu kurumda çalışmam gerekiyor mu ?

Arkadaşlar açılmış banada tekokul var ama okul süper bilişim şefliğini bırakıp elektronik öğretmeni olayım mı?

gurcal' Alıntı:
irembilisim' Alıntı:

Evet hocam haklısın az önce girdim baktım ... Mezun olduğu okullar bölümünü ve geçmek istediği alan bölümünü Elektrik-Elektronik Tek./Elektronik seçtiğimde bulunduğum ilde tek okul açılıyor ... Kafamı kurcalayan 2 soru var ;

2- Olurda oraya geçersem tayin istemek için 3 yıl bu kurumda çalışmam gerekiyor mu ?

1. Sorun:

Sayfa -4:
3. GENEL AÇIKLAMALAR
3.1. Mezun olduğu alanı dışında atanan veya öğrenimleri birden fazla alana kaynak olanlar ile başka bir alanda yüksek öğrenimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve mezuniyetlerinin Talim ve Terbiye Kurulunun ilgi (c) Kararında atanacağı alana uygun olması kaydıyla atanabilecekleri alanlara,

Yani, klavuz ekinde sadece Türkçe Öğretmenliğine geçişten bahsedilmiş, sebebi özel bir başvuru olacağı için (istihdam alanı daralan, artık almanca fransızca öğretmeyeceğiz anlamına geliyor), zaten diğerleri elektronik ortamda olacak denmiş,

2. Sorun:

3.4. Alan değişikliği yapılan öğretmenler 31/12/2010 tarihine kadar il içinde yer değiştirme talebinde bulunamayacaktır.

ozilogic' Alıntı:
Arkadaşlar açılmış banada tekokul var ama okul süper bilişim şefliğini bırakıp elektronik öğretmeni olayım mı?

Hemşerim birbirimze yakınız. Bende Sarayönü'ndeyim ve seninle aynı durumdayım. Ben düşünmüyorum. Buradan kalkıp Seydişehir'e elindeki imkanlar bırakılıp gidilmez, bence...

bu alan değişiklğinin verilme sebebi önümüzde ki atama dönemlerinde bizleri ilköğretme yönlendirme yapmak için olabilir mi?
aklıma böyle bir alangirlik düştü????

m-akyer' Alıntı:
bu alan değişiklğinin verilme sebebi önümüzde ki atama dönemlerinde bizleri ilköğretme yönlendirme yapmak için olabilir mi?
aklıma böyle bir alangirlik düştü????
Zannetmiyorum, çünkü excel dosyasına bakarsanız birçok branş için bu hak verildi. Türkiye çapında tüm alanlarda 30252 kadro gösterilmiş alan değişikliği için.

Arkadaşlar 12 temmuzdaki il içi yer değiştirmede bize meslek liseleri açık görünecekmi ?
Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

Arkadaşalar yanlış bilgi vermek istemem Ankaraya giden ekip içinde Vandan tanıdıgım Tolgay vardı onunl akonuşmuştum. Talim Terbiye başkanı haziran ayı içersinde sizin durum ile ilgili bir karar alacağız demiş ama kara ne olacak belli değil. Dikkatiniz çektiyse uzun yıllardır verilmeyen alan değişimi kontenjanı bu sene verildi hemde bir çok branşa bunun anlamı bence herkes kendi branşında çalışsın.

ildışı atandık şimdi izin vermiyor alan değişikliğine. bakanlığımız ne kadar net ne kadar berrak çalşıyor ! değil mi ?

irembilisim' Alıntı:
gurcal' Alıntı:
irembilisim' Alıntı:

1. Sorun:

Sayfa -4:
3. GENEL AÇIKLAMALAR
3.1. Mezun olduğu alanı dışında atanan veya öğrenimleri birden fazla alana kaynak olanlar ile başka bir alanda yüksek öğrenimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve mezuniyetlerinin Talim ve Terbiye Kurulunun ilgi (c) Kararında atanacağı alana uygun olması kaydıyla atanabilecekleri alanlara,

Yani, klavuz ekinde sadece Türkçe Öğretmenliğine geçişten bahsedilmiş, sebebi özel bir başvuru olacağı için (istihdam alanı daralan, artık almanca fransızca öğretmeyeceğiz anlamına geliyor), zaten diğerleri elektronik ortamda olacak denmiş,

2. Sorun:

3.4. Alan değişikliği yapılan öğretmenler 31/12/2010 tarihine kadar il içinde yer değiştirme talebinde bulunamayacaktır.

ozilogic' Alıntı:

Hemşerim birbirimze yakınız. Bende Sarayönü'ndeyim ve seninle aynı durumdayım. Ben düşünmüyorum. Buradan kalkıp Seydişehir'e elindeki imkanlar bırakılıp gidilmez, bence...

irembilisim hocam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ancak 2. soru için il içi hakkında açıklama yapılmış il dışı için herhangi bir açıklama yapılmamış bununla ilgili bir bilgin veya yorumun var mı ? Saygılarımla

ben il içinde 1. tercihime yerleştim. meslekten mesleğe. ancak başvur ekranında ildışı yerdeğiştirme yaptığınız için başvuramazsınız diye uyarı geliyo:) alan değişikliği yapma niyetim pek yok. ama yine hangi okulların açılacağına bağlı? ne kadar tuhaf değilmi. 3 hafta öncesine kadar ilköğretimlerde bizi daraltmışardı. şimdi ister bilişim ilköğrt. ister bilişim meslek istersende meselek elo:):) nerden nereye. emeği geçenlere tekrar teşekkürler

Arkadaşlar elocu bilişimciler bu tayin döneminde verilen hak bence sadece bu tayin dönemi içindi. Çünkü talim terbiye başkanı öyle demiş şimdilik açalım ama sizin hakkınızda bir karar vereceğiz demiş. Yıllardır verilmeyen alan değişikliği hakkı bu yıl neden verildi hemde ülke genelinde 100 tane falan bir daha ki tayin döneminde yine aynışey olacak biz size hak verdik geçin yada tayin isterseniz ilkokul diyecekler.

birde kimin nereye geçeceği gibi bir durum yok arkadaşlar açılan sayfada mezun oldugunuz okulu seçiyorsunuz ve branşınızı seçiyorsunuz daha doğrusu o zaten kendi geliyo ve size uygun okullar açılıyor.

ulan bilseydik hiç tayin istemezdik, nasıl iş bu ya olmaz olsun meb bir işi de planlı doğru düzgün yap adam gibi bilgi ver.

elektronige gececek olan varmı aramızda eskisi gibi önlük giyer elektrik devrelerimi anlatırım diyorum ben ya siz!! acılan okullarda fena degil guzel

hocam ben geçmeyi düşünüyorum korkulu rüya görmektense uyumamak daha iyidir. Bakanlığın ne yapacağı belli olmuyor. Önlük bilişimdede giiyordum zaten devam ederiz:)

ozilogic' Alıntı:
hocam ben geçmeyi düşünüyorum korkulu rüya görmektense uyumamak daha iyidir. Bakanlığın ne yapacağı belli olmuyor. Önlük bilişimdede giiyordum zaten devam ederiz:)
hocam okullar acıldımı basvuru ekranında bende ozlukde bir duzletme istiyor su an. sende problem varmı pwki bir bakarmısın

muratmertgenc' Alıntı:
ozilogic' Alıntı:
hocam okullar acıldımı basvuru ekranında bende ozlukde bir duzletme istiyor su an. sende problem varmı pwki bir bakarmısın
hocam açılıyor bana 1 okul görünüyor yalnız okulu araştırıyorum ordada elektrikçi elektronikçi kavgası var ya of ne bitmez çilemiz var . Elektrikçiler daha eski olduğu için elektronik bölümünü kendi alt bölümleri olarak görüyorlar offfffffffffffff

gauldoth' Alıntı:
iliçi yer değiştirenlere çıkıyor.peki başvuru yapmayı deneyen var mı? başvuru yapınca siz başvuramazsınız diye bir uyarı çıkıyor mu?

Ekli dosyalar

• mebbis2.jpg
    mebbis2.jpg
    225.1 KB · Görüntüleme: 502
gurcal' Alıntı:
irembilisim hocam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ancak 2. soru için il içi hakkında açıklama yapılmış il dışı için herhangi bir açıklama yapılmamış bununla ilgili bir bilgin veya yorumun var mı ? Saygılarımla

Hocam il içinden bahsetmesinin sebebi Temmuz ve Ağustos'ta il içi atama yapılacağı için. Planlanan ildışı atamalar 2011 Haziran ayında yapılacağı için bahsetme gereği duymamışlar. Eğer Temmuz da il dışı atama yaparlarsa (öyle bir söylenti var, MEB bunu da yaparsa, yuhh artık diyeceğim...) o zaman başvuramayabilirsiniz. Bu benim düşüncem...

ozilogic' Alıntı:
hocam açılıyor bana 1 okul görünüyor yalnız okulu araştırıyorum ordada elektrikçi elektronikçi kavgası var ya of ne bitmez çilemiz var . Elektrikçiler daha eski olduğu için elektronik bölümünü kendi alt bölümleri olarak görüyorlar offfffffffffffff

Hocam Seydişehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. Eskiden Elektrik bölümü ve Elektronik bölümü ayrı olduğu için sıkıntı yoktu. Modüler sistemden sonra bölümler birleşip Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı olunca ve o okulda Elektrikçiler yoğun olunca baskıyı kurmuşlar, alanı elegeçirmişler. Sanırım koca okulda 1 tane elektronikçi var ve Elektronik ile alakalı dal da yok. İlk etapta biraz sıkıntı çıkartabilir ama ileride birlik olup baskı yapıp bir Elektronik dalı açılırsa herşey gayet güzel olacağına inanıyorum. Ben düşünmüyorum ama gidecek arkadaşa da şimdiden hayrlı olsun diyorum. Büyük, imkanı bol güzel bir okul...

Hocam o 1 tane olan elektronikçi ile görüştüm adam şeflikten istifa etmiş öğretmnelikten soğudum bu elektrikçiler yüzünden diyor. Bende kararsız kaldım ama müdür değişmiş Fatih Tekniğin müdürü oraya geçmiş. Bende Fatih mezunuyum zaten müdürün branşı ne bilmiyorum ama. Tayin isteyip isteme konusunda gidip gidip geliyorum. Bizim bu bilişim olayı net bi hal alsa ama sağolsun bakanlık bi karar veremiyor. Aklımı karıştıran bir çok alanda bir çok kadronun bu sene açılması geçen senelerde bu kadar kadro verilmiyordu. Seneye açarlar mı açmazlar mı bizim durum ne olur bilemiyorum.....

Geri